Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Ili slikaš sa Gcam (omugućen je camera2api) i nema problema. Ovo su npr. slike pri brzini oko 40 km/h što na našim putevima znači itekako truckanje. IMG_20180722_132134.jpgIMG_20180722_132009.jpg

Poslednja izmena:
Изашао

Redmi 4x official stable 9.6.2.0 NAMMIFD

Нисам још пробао, само да јавим ,-)

Ово је вероватно последња промена пре него изађе верзија 10 миуи за верзије Redmi 4.

Пише само побољшане перформансе и стабилност, оно што је можда битније је да је новији Android security patch.

Drustvo, jel bese ne moze gcam ako tel nije rootovan?
Ne mogu da se setim.
Ako je to slucaj, koja je najbolja opcija za ne rootovan telefon.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Drustvo, jel bese ne moze gcam ako tel nije rootovan?
Ne mogu da se setim.
Ako je to slucaj, koja je najbolja opcija za ne rootovan telefon.

Po meni najlakše je da flešneš magisk iz twrp-a i onda instaliraš modul Camera2API. Mada ne radi baš najbolje Gcam na redmi 4x. Za redmi 4 ne znam. Zavisi i od senzora, do samog telefona...

Poslednja izmena:
Ja imam 4 prime i ne koristim mnogo kameru, zainteresovao sam se. [emoji846]

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Читао сам о томе да ће бити побољшања камере кад стигне миуи 10, можда да мало сачекаш.

Имаш на њиховом форуму разне начине мислим да може чак нешто ново и без рута, искрено мени се не ризикује.
Ако си баш навалио и знаш Енглески укључи миуи форум апликацију на телефону, па тип телефона и ту нађи шта те интересује.
Овај телефон генерално има слабију камеру мало, невезано за софтвер.

I nema sta da se rizikuje :D

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Dugo sam odlagao instalaciju custom ROM-a na Redmi 4 Prime, ali moram da kazem da sam instalirao Lineage OS 14.1 i Google-ovu HDR+ kameru i odusevljen sam. Ovo je bukvalno nov telefon sto se kamere tice. Jedini problem za sada jeste sto neke aplikacije ne mogu da instaliram sa Play store-a (pretpostavljam da sa ovim ROM-om telefon ne prolazi one njihove security provere), kao sto je Instagram, ali Apkmirror resava taj problem, sve ostalo radi odlicno. Preporuka da probate, siguran sam da se necete pokajati.

Jel ima neko problem sa zvukom videa na 4x? Odnosno, snimanje muzickih koncerata?
Ako je neko bio na ovom Beerfestu, jel mu zvuk normalan, ili je samo meni skroz ******...
Koju camera app i bitrate koristite?... Zapravo na jos nekim koncertima sa jakim ozvucenjem, snimak mi je nikakav.

Guglam i sad ne znam dal vecina androida nije sposobna da pohvata tu prejaku buku decibela, ili je problem u Xiaomiju, ili u 4xu,...
gde ovaj moj fon ima problema i sa nekim obicnim slusalicama koje lose, neuravnotezeno reprodukuju zvuk muzike? Ne znam koje slusalice se preporucuju...?

A vidim da drugi ljudi snimaju koncerte i kace na yt snimke, koji nisu savrseni, al ipak bolji od ovog, pa me zanima koji audio dekoder fon treba da ima da normalno snima,.. ne trazim neki blistavo cist zvuk, poput dslr kamere, samo razumljiv. Kao sa prethodna dva starija telefona za koja se ne secam da sam imao problem na koncertima itd. Imam normalan snimak sa starijeg Beerfesta .. Jedino ako nisu pojacali ozvucenje u medjuvremenu... Ili sam ja bio preblizu bine i zvucnika.
Iako je tada davno bilo neke price da muzicari za koncerte koriste neke blokere, sklemblere da ometaju snimanje zarad kopi prava..? Ako je tako, ima li neka app za deblokadu te frekvencije...

lol, ja baš pre neki dan neplanirano snimio malo koncerta i zvuk je bio katastrofa, malo sam guglao i to je izgleda normalno, treba upotrebiti bar onaj mikrofon na bubicama umesto ovog na telefonu.

Da li ovi telefoni imaju noise reduction, moguce da je do toga. Telefon prepoznaje to kao stvar koju treba da odstrani.

Redmi 4x je po tom pitanju loš. Ima ga moja žena. Nema onaj noise reduction kao npr. moj bivši Xiaomi mi 4c koji snima extra. Na koncertima i jakim ozvučenjima uopšte nema probijanje basa a visoki tonovi su taman. Znači do samog telefona je.

Pozdrav. Hoce li uskoro izaci Miui 10? Citao na netu kazu sredinom oktobra. Naime imam problem. Nisam siguran ali posle zadnja dva tri updejta trenutno sam na 9.6.5.0 ne radi mi mobilna mreza. Redmi 4x sam kupio pre 5 meseci i mobilna mreza je radila mislim da je bila vrezija 9.2 nisam siguran.

Meni radi samo na 2g mrezi, redmi 4x 32gb global je u pitanju, ima li nacina da se to resi? Isto je i na miui i na custom romu...

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Meni radi samo na 2g mrezi, redmi 4x 32gb global je u pitanju, ima li nacina da se to resi? Isto je i na miui i na custom romu...

I moj je isto redmi 4x 32 gb global. Samo sto ne radi mobilna mreza ni na 2G ni 3G. A radila je na 3G pre 5 meseci. Problem se javio sa poslednja 2 updejta.

Mala pomoc :)
Treba mi neki telefon i uzeo bi xiaomi naravno....
Zanima me posle redmi 4x nema telefona ali da nisu veci od 5 inca ekrana? Nisam bas za nosenje veceg telefona od 5' u džepu...

Nema ništa. Imaš Redmi 6 i Mi A2 Lite kao najmanje nove telefone. A2 Lite ima 5.84" ekran, ali je samo 1cm duži od Redmi 4, dok je širina gotovo ista.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Da li vi vidite X simbole u kvadratićima umesto slova?
Neki retki ljudi na tviteru imaju takve nikove, a i statuse na fejsbuku? U čemu je problem sa fontovima? Pre nekih mesec dana je to počelo...
Ono sto sam izguglao, deluje mi kao neki ajfon pisani font..

Zena slomila staklo, i ja joj porucim zamenski ekran za oko 20e sa alija.
Znao sam da nije original, pisali ljudi u komentarima da je malo slabije osvetljenje itd sto ne bi smetalo da nije stigao feler kome touch sa vremena na vreme sam radi, pa se tel usija i posrce bateriju.
I sto je najgore nismo ga odma ugradili pa je istekao rok za dispute

Sent from my E6653 using Tapatalk

Konacno stigao Miui 10. I dalje mobilni podaci nisu radili. Uopste phone nije hteo da primi podesavanja za mms i mob. internet iako sam dobio poruku. Tek kada sam rucno uneo podesavanje nekako je proradilo.

Meni ne daje nikakav apdejt za miui 10, zadnji 9.6.2 (al stabilni:p)

Meni ne daje nikakav apdejt za miui 10, zadnji 9.6.2 (al stabilni:p)
Mislim da je pre 10-tke bila verzija 9.6.5.0. Ali ta verzija je bila vec par meseci. Cudi me da nemas tu verziju

Meni se danas apdejtovao na 10 i radi super

I meni sve super radi 10-ka. Medjutim imam jedan problem. Notifikacije mi uopste ne stizu. Npr. rezultati sa kladionice, novi postovi sa tapatalka...

Nazad
Vrh Dno