Šta je novo?

Xiaomi Redmi 4, 4A, (prime, pro)

Nije se niko žalio (ovde i na XDA) da je brikovao ovaj telefon zbog stavljanja TWRP (ako se sve uradi kako treba), koliko ljudi je to uradilo... Imaš lep guide na XDA. Ali dobro, uvek postoji šansa da nešto krene kako ne treba ali da je to tako često, nije.

I za svaki xiaomi brick postoji unbrick. :)

Gledam online aliepress za kupnju Redmi 4 Prime, naravno crna boja je nestala ali su se pojavile neke nove verzije zlatne i srebrne sa tankim bezelima, odnosno uskim crnim frame-om okolo displaya, puno uži nego na starijim verzijama, pa bi mi to moglo proći.

Čitam ovdje, pred 30-ak stranica se zaključivalo da ga se ne isplati kupiti po cijeni od 200 eura, kao radije onda uzeti Redmi 4X.
Cijena crnog Redmi 4X (3/32) je sada oko 135 eura uz tu uračunatu DHL dostavu kojom izbjegavamo carinu u HR.
Cijena novije verzije Redmi 4 Prime je ovdje 165 eura uz tu uključenu DHL dostavu.
Cijena starije verzije Redmi 4 Prime je 144 eura uz tu također uračunatu DHL dostavu ovdje

Pošto želim noviju verziju PRIME platio bih 23 eura više nego li bih platio 3/32 crnu verziju 4X. Po meni se to isplati.

Ono što najviše zamjeraju Prime verziji je što nemaju još Nougat za službeni ROM. Bez nougata pak ne možeš staviti google kamere, ali meni će biti prolazne i ove koje jesu, ipak se Prime ne kupuje prvenstveno radi kamera nego zbog odlične i iznimno rijetke kombinacije: FULLHD ekran + vrhunski jaka baterija + kompaktan uređaj

....ako se budem morao zezati sa pačevima i mijenjanjem romova biti će to vjerovatno zbog problema sa audiom koji neki imaju.

Pozdrav. Planiram da kupim Xiaomi Redmi 4x. Neko da mi na pp preporuci gde mogu kupiti (webshop) sigurnu Global version? Znam kako izgleda pakovanje globalne verzije. Ne verujem prodavcima, svi pricaju da imaju globalnu verziju. Ne bih da se neprijatno iznenadim kada fon stigne.

Danas uglavnom svi imaju global verzinu. Nije tesko naci s obzirom da su zvanicno usli u Srbiju.
Poslacu ti na pm gde sam ja kupio telefon.
Pozdrav. Planiram da kupim Xiaomi Redmi 4x. Neko da mi na pp preporuci gde mogu kupiti (webshop) sigurnu Global version? Znam kako izgleda pakovanje globalne verzije. Ne verujem prodavcima, svi pricaju da imaju globalnu verziju. Ne bih da se neprijatno iznenadim kada fon stigne.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Jel ima negde srpski na latinici za 4x? Od kad je stigao miui 9 sa srpskim ja nalazim samo cirilicu. Jel sam toliko corav ili nema srpski na latinici?

Srpski je samo cirilica, nema latinica...HR je latinica... postuju Kinezi nase pismo :)

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Cini mi se da imamo dva pisma, znaci bas nas i nisu ispostovali do kraja.

Pa vidim ja. Bio do skora na hrvatskom sad sam prebacio matorcu na srpski on trazi latinicu. Ja mu kazem sta si ti, si ti neki latinoamerikanac? [emoji23] U svakom slucaju je sad na srpskom.

Imam 4x, miui global 9.5.4.0, i neprekidno imam probleme sa senzorima rotacije, kompasom, osvetljenjem, blizine, koji rade neko vreme posle restarta a onda prestanu. Ima tih problema prijavljenih na netu, ali ne videh rešenje. To se zbiva od početka, kroz sve verzije operativnog sistema.
Ima li neko rešenje za to, i da li bi otključavanje možda pomoglo?

Imam 4x, miui global 9.5.4.0, i neprekidno imam probleme sa senzorima rotacije, kompasom, osvetljenjem, blizine, koji rade neko vreme posle restarta a onda prestanu. Ima tih problema prijavljenih na netu, ali ne videh rešenje. To se zbiva od početka, kroz sve verzije operativnog sistema.
Ima li neko rešenje za to, i da li bi otključavanje možda pomoglo?

Svakako bih ga otkljčao da sam na tvom mestu i instalirao xiaomi.eu rom. Ako bi se i tada nastavilo sa tim problemima definitivno bih prodao telefon jer očigledno ima hardverski problem. Moje skromno mišljenje.

Dobilo je i ovo naše "odbačeno čedo Šaomija" podršku za projekat treble :D. Zahvaljujući rusima naravno. Može se reći da naš telefon sada ima finu podršku romova baziranih na Oreu. I da u budućnosti možemo očekivati i Android P na našem telefonu :)

Tu su Crdroid 4.2, Resurrection remix 6.0.0, MiracleDROID i LineageOS 15.1. Prateći 4pda forum svi rade stabilno i imaju manje, beznačajne bagove. Ja već neko vreme koristim treble verziju CrDroida od Razziela i mogu reći da sam prezadovoljan istim.

Performanse roma su sjajne, sve radi fluidno i brzo.Po mom skromnom mišljenju, bolje nego na nougat verziji istog roma.

Baterija kod mene je ista, tj. uvek se mota oko 2 i po do 3 dana trajanja, sa oko 12 sati SOT-a.

Većina starih oreo romova koji nisu bazirani na project treble, neće više dobijati podršku. Ukoliko to nekome znači i želi da predje na neki od novih romova, neka se javi, tu sam da pomognem. :)

54b520e476f3192ad5a930017f3b2744.jpg
854bbffc774e4a87097cba19da6d5361.jpg
6cf611f4cc1d58b777e846cf04378aa7.jpg
dd92a30bb5fd53d426afbad55391fe62.jpg
7c61adb9b261263c96e407392452a3e8.jpg
4d2ff109a3f150b4e2c81040c63d92de.jpg

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

Poslednja izmena:
Patch za video snimanje u full HD rezoluciji, 60 FPS za gugl kameru, samo za treble romove : https://drive.google.com/file/d/1rYKCcffa6YjiLEIKbM3SlaABib7i6QJR/view?usp=sharing

Flešovati zip fajl iz treble TWRP-a, i nakon toga wipe dalvik/cache.

Ovo je brutalno :D Kada se setim problema sa stok kamerom na MIUI sistemu, ovo sada je kao san.
Bukvalno sam sve ispeglao, osim slow motiona, koji mi uopšte nije ni potreban, a vidim da i za njega ima fix na ovom linku : https://www.youtube.com/watch?v=S8Wo4DZRI1Y.

Uživajte :)

Ima li negde detaljni tutorijal za instalaciju gcam za redmi 4x za nobove?

Kako radi gps na ovim telefonima, koristeci GPS test. Posto za sada nisam nasao nijedan test koji testira GPS, izgleda da je to malo kome bitno.

Ja za sada imam Mi A1 na kome je tacnost oko 10-15 metara u sobi, oko 5 metara na otvorenom i prilicno je precizan , ali ako npr Redmi 4, 4x ili 5a ima slicno dobar GPS, mozda se bude odlucio da uzmem to jer je bilo koji od njin oko 15mm kraci i oko 5 mm uzi.

Poslednja izmena:
Ja koristim GPS u praksi i nikad nije bilo problema, a ono sto mi se najvise svidelo je brzina hvatanja satelita. To je bukvalno trenutno. Ne koristi nikakve programe za merenje preciznosti GPS-a ali u praksi radi stvarno extra.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

За 4Х стигао и нови глобал 9.5.10.0 који смањује загревање мобилног, доноси пар промена и исправља пар бубица, препорука. ,)

Pozdra, na ridmi 4x mi je stigao update, skidao se dva dana, i nije se instalirao nego je ostao zip fail1.3GB u download folderu, sta da radim?

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Pozdra, na ridmi 4x mi je stigao update, skidao se dva dana, i nije se instalirao nego je ostao zip fail1.3GB u download folderu, sta da radim?

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Obriši taj fajl u tom folderu i onda idi u updater aplikaciju i skini ponovo rom.

Jel ce biti desetke za 4x?

Хоће сигурно за пар месеци, али је отворено питање да ли ће са њим стићи и нови андроид (изгледа да неће, али бум видели ,-) )

Jel zna neko gde u Beogradu mogu da zamenim ekran na Redmi 4 Prime?

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

Jel memorijske kartice 4 klase rade ok na Redmi 4x ili bolje uzeti 10 klasu?

Zna li neko kako da se podesi kamera na 4x .. da kad se slika u pokretu ne budu fotke mutne?I Najmanje pomeranje daje nejasno zamućenu sliku. :mad: Kod mog prošlog soni telefona bila je neka opcija Stabilizator slike, ne znam što Xiaomi to nema? Ili postoji neki app koji daje bolje slike i stabilnost? Fotke koje zauzimaju i previše mb u odnosu na kvalitet...

Zna li neko kako da se podesi kamera na 4x .. da kad se slika u pokretu ne budu fotke mutne?I Najmanje pomeranje daje nejasno zamućenu sliku. :mad: ...

Isključi Hdr i drži ruku mirno :) eventualno probaj da uključiš opciju "sport" u scenama.

Nazad
Vrh Dno