Šta je novo?

Xiaomi Redmi 3

... i sa ovim zveckanjem. Ako možeš, malo ga u ruci do uveta prodrmaj(da ti gornji deo telefona bude pri uvetu) gore-dole(ne levo-desno) i prstom ga malo jače pipkaj u gornjem delu leđa(ne moraš baš po kameri, u tom redu je bitno)...
Kod mene se isto cuje zveckanje u tom delu. Imam Rednmi 3, bez S. Kontao sam da se to desilo jer sam ga udario dok mi je bio u dzepu i to drugog dana od kupovine. Ocigledno da nije moja krivica vec je to tako.

Na svakom se cuje, i na Note modelu takodje...to se cuje kamera...

Sent from my RN3 Pro

Aj da kazemo da je to normalno. Obratio sam se na miui-u forumu, odgovorio mi je "super moderator" povodom sporog download speed-a na wifi-u da ga flesujem preko "Mi flash". Nikad nisam flesovao, a i izgubio bih garanciju. Nadam se da ce uraditi neki update povodom toga...

Sto bi izgubio garanciju? Koju verziju modema imas?

Ovo je zadnja zvanicna koja dolazi sa zadnjim zvanicnim stabilnim romom:

d7af825d6c37c0198c0496e23fafb2be.jpg

Mislim da mi je rekao lik sa kp od kog sam uzeo fon, da ga ne flesujem. Verzija mi je sledeca: ENNS_PACK-1.69 259.1.69863.2-V036
U pitanju je miui 8 global 6.11.17 beta

Poslednja izmena:
Tek sad vidim da imas redmi 3s, taj modem koji imas je zadnji. Verovatno nista ne bi dobio kad bi flashovo sa mi flash.

Mi flash je zvanican alat, ne znam zasto bi to uticalo na garanciju.

Pa ti imas Global Developer rom,a ne Global Stable.
Pa daj njemu neka ti flesuje, posto nisi dobio softver koji ide fabricki uz taj telefon.
LOL

Kolko sam skontao, razlika je da je stable testirana verzija, dok developer nedeljno dobija update-ove i ima vise bugova(jer je beta i u test fazi je). Na koji softver mislis, ne znam, stvarno se slabo oko toga razumem. Poenta price je da mu trazim stable verziju roma?
Nadam se da u njoj nece biti taj problem, nisu valjda toliko ludi... :D

Softver ili ROM, kako ti lakse...Volim te genijalce sto kazu da ne flesujes telefon, a pri tom ti telefon ne radi kako treba.
A posto je on majstor, daj mu da ti on flesuje, zahtevaj da ti resi problem.
Pre toga se uveri da je problem do telefona, a ne do rutera.
Restartuj ruter, mozda je on nesto zapucao.Takodje probaj i neku drugu wifi mrezu...

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Ako flesujem miui eu verziju na kate model da li ce mi ostati twrp ili ce ga zameniti stock recovery-jem?

Mislis na global zvanicni ili Xiaomi eu rom? Global zvanicni ne moze preko twrp-a, zakljuca bootloader i zezne telefon. Saznao na tezi nacin.

konacno solidna zadnja maska za Kate VERZIJu se pojavila na aliju

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Mislim da mi je rekao lik sa kp od kog sam uzeo fon, da ga ne flesujem. Verzija mi je sledeca: ENNS_PACK-1.69 259.1.69863.2-V036
U pitanju je miui 8 global 6.11.17 beta

Evo sada sam i ja pogledao i ja imam isti ovaj rom samo sto sam ja sada otisao na miui sajt i nasao global stable rom i skinuo ga i procedura da se ubaci je toliko laka da je to neverovatno. Pa to moze svako da uradi pa cak i dete od 11 godina.

@UmPahPah: flesnuo global stable rom? ikakvo unapredjenje u odnosu na stari rom? wa i ostale notifikacije rade kako treba?

Sve radi isto kao i sa developer rom, jedino sto sam primetio da zeza na global je kada nekoga pozovem i kada treba da prekinem vezu da senzor ne prikaze ekran nego da ostane zamracen pa ne mogu da prekinem vezu mada iskreno ne znam jel tako na developer rom ili je ovo kod stable tako ali kao zakljucam fon i odkljucam ga i onda se pojavi da prekinem vezu ako vec sagovornik nije prekinuo.

Ono sto me vise nervira je to sto od mogucih 16 gb ja imam 10 i od tih 10 mi je slobodno 8 i nesto a isto me i memorija nervira jer ne znam sta je toliko jede i da od 2 gb meni bude nekada slobodno 500-600 mb a da nema ni jedan aprilikacija u pozadini aktivirana bar ne za koju ja znam.

Svidja mi se miui rom ali ne znam sta sve da poiskljucujem u njemu da bi dobio na tom prostoru i da oslobodim ram da bude uvek preko 1 gb slobodno. Ovako u samom radu nemam gresaka i sve radi instantno ali to su neke sitnice koje jos nisam provalio.

Jos odkljucao bootloader i sve ostalo da bih mogo drugacije romove da ubacujem mada iskreno me to i ne zanima toliko bitno mi je da fon radi stabilno i da imam signal svuda.

Zašto ti je bitno da ram bude slobodan!? Cela poenta androida jeste da što više aplikacija bude u ramu, tako sve radi brže, manja je opterećenost procesora ponovnim učitavanjem aplikacija a samim tim i potrošnja baterije.

Pa od programa u telefonu imam viber, messenger i skype i nista drugo ne koristim a kada pogledam da iskljucim to sto mi ne treba vidim uvek sve manje i manje rama slobodnog pa cak i kada ga ocistim.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Pogubih se po temi.
Kako skinuti bloatware sa redmi 3 pro?
Kako da znam da li imam kinesku ili eu verziju roma?

Ljudi, dajte bilo kakvu pomoc, gomila gajdova, ne znam gde bijem. Stoji mi Miui 7.9 stable, 7.9.3.0 LHOCNCL. Nadjoh da to nije zvanicni rom
Kako da ga prebacim na global stable?

Kakve su nam sanse da dobijemo Nougat 7.1 Android za Redmi 3s telefon?

^najavljen je da ce biti iduce godine, dal mart/april slagacu te...

Iste kao i nama na redmi 3 da dobijemo android 6, tj. nikakve.

Pa pazi ne vidim razliku izmedju 3 i 3s da ne mozete da dobijete android 6 samo je pitanje jel hoce da se cimaju ili te namerno prisiljavaju da menjas telefon samo zbog takve stvari, naravno ko hoce. Ali mozda bude neki kuvani rom ako ne bude oficijalni.

Nazad
Vrh Dno