Šta je novo?

Xiaomi Redmi 3

Preporuka za cm-13.0-20161106-UNOFFICIAL-ido sa 4pda. Odlicno radi.

Pozz ljudi,treba mi jedna pomoc,cerki je ispao telefon na beton i od tada nece tac da radi,ekran nije pukao,da li neko zna sta bi moglo da bude?

Verovatno je riknuo touch u najboljem mogucem slucaju da se samo konektor odvojio. Sve u svemu mora se otvoriti i videti. Ako je otisao touch moraces menjat i lcd jer su touch i lcd zalepljeni.

Pa kod nekih se odvaja, pa se menja samo tac. Sta, kod 3s ne moze da se odvoji tac od ekrana? Ja licno menjao tac na lg g2 mini.

Merkam ovaj Redmi3 samo me zbunjuje ova nomeklatura modela: Šta je tačno razlika izmedju 3, 3 pro i 3 prime (osim količine memorije).
Jesam li ja ovo dobro skontao ili mi nešto promiče:

3 - takt 1500/1200, 2/16 GB
3S - takt 1400/1100, 2/16 GB
3 Pro - takt 1500/1200, 3/32 GB
3 Prime - takt 1400/1100, 3/32 G

Sve ostalo je isto na telefonima...

Može onda pomoć, mislo sam da uzmem 3/32 GB model, šta je onda bolje 3 Pro ili 3 Prime ? Običan Redmi 3 se može naći za 135E, ove 3/32 GB varijante su oko 150E i to je plafon što bi dao za telefon.

Nisam ni razmatrao Redmi 4 moram proveriti specifikacije...

Sent from my Lenovo YT3-X50M using Tapatalk

Redmi 4 Pro bi bio u redu, samo što ga još nema na tržištu kod nas, izgleda da je bolje da sačekam još koju nedelje pa da odmah uzmem ovaj model.

Ljudi,zagrejah se za Xiaomi Redmi Note 3.
Na sta trebam da obratim paznju,tj. uzeo bih model sa 3 giga rama.
O telefonu ne znam nista i zanima me sve.
Ono sto mi je jos bitno je to da hocu dual sim varijantu.

meni oba slota podrzavaju 3g

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

meni oba slota podrzavaju 3g

Ako si replicirao na moj post, on se odnosio na 4G LTE800 (Band20) koji ranije verzije ovog telefona nisu podržavale.
Da li ti oba slota (obe kartice) u isto vreme rade na 3G? Možeš li iz menija telefona da menjaš koja je na 4G?

ne mogu to probati jer mi je jedna sim kartica inostrana pa bi me racun ukopao haha.. ok, ja pricam o 3g

Planiram da na Redmi 3 Pro ubacim neki custom CM ROM, ali za to je potrebno koliko sam shvatio da se odradi prvo root. Da li može da se uradi root, a da se ne briše ništa iz telefona?

Pozdrav drugari! Nov sam ovde pa imam pitanja vezana za redmi note 3 i redmi 3s

Našao sam na gb redmi note 3 pro za 129$. Čitajući nešto po netu, saznao sam da na postojeću cenu(ako je free shipp), na carini uzimaju 10% na cenu + 20% PDV. Da li je tačno to ili može i jeftinije da se prođe?
Drugo, da li imaju redmi 3s i note 3 pro led notifikaciju za poruke? I je l' neophodno da se ubacuju različiti romovi? Nisam heavy user i ne razumem se oko toga pa ne bih baš ulazio u to(jedino ako daje drastične rezultate poboljšanja). I koje je najbolje zaštitno staklo uzeti za pomenute modele?

Zahvaljujem na pomoći.

Ne, bootloader je zaključan.
Za root nije potreban otključana bootloader, nit se sta brise kad rootujes, medjutim za cm treba otključan bootloader. Ima neki zaobilazni metod, al unlock se brzo radi i sigurnije je po tebe. Znaci prvo uradi unlock.

@male redmi 3 i njegovi rodjaci imaju led za obaveštenja. Nemas potrebe da se igras sa romovima. Miui radi ok. Za staklo imas link u temi, jedan od mojih postova.

Poslednja izmena:
Imam Problem sa Redmi 3S 32/3GB. Naime, u obicnim porukama nece da kad se okrene telefon na bok poveca tastaturu vec ostane ista u neprirodnom polozaju !
U viberu i mesengeru se lepo rotira i "poveca".
Koje je resenje ?

Na njemu je poslednji MIUI 8 Global 6.11.10

Pozdrav. Molim za malu pomoc! Nov sam u ovome. Naime, imam Redmi 3 koji sam kupio iz Kine. Sve je super, zadovoljan sam u sustini. Nervira me to sto je App store kineski default i neke jos stvari. Citao sam malo po netu i nasao na njihovom oficijalnom sajtu Global Rom 8 verzija. Pomislim super, instaliracu evropski ROM ili kako vec. Skinem fajl, stavim ga u downloaded_rom kao sto je napisano u upustvu, medjutim nece. Ne prepoznaje ga uopst kada idem na update. Skinem kineski 8.0... i isto to uradim preko update aplikacije. On ga pozna, kliknem na Erase all i resetuje se telefon. Pocne da radi i prekine i vrati na kako je bilo. Nije mi jasno sta treba da uradim da bi imao novi miui i naravno da bude evropski ili globaL. Citao sam o raznim stvarima itd... Ali sam nov i ne znam odakle da pocnem. Da li fastboot, recovery ili system update. Ako bi bio neko ljubazan da mi kaze korak po korak kako se radi to. Jos nesto, nekada sam imao Nexus i Cyanogen Mod na njemu i bio sam odusevljen. Vidim da postoji aplikacija CM Ibnstaller ali da nema na spisku Redmi 3 telefona. Ladno postoji stari Redmi 2 a ovo nema. Da li moze rucno da se odradi bez rizika? Hvala na svemu! Inace moja verzija je 77.1.1.0. (LHPCNCK)

Sestrin Redmi je stigao sa nekom bangavom verzijom Miui, i očajno je radio. Kako ja nisam imao vremena ni mogućnosti da se zezam oko istog, telefon je odnela kod našeg @Kidence koji je očas posla sredio softver, ubacio najnoviji global rom, i sad telefon radi kao lutka. Tako da, ko ne zna/želi sam da petlja sve pohvale i preporuke za Dekija.

Uzeo sam juce redmi 3s 2/16 i odradio antutu(v6.2.6) sa skorom 28k - dal je realno? :D. A i nesto mi wifi od jednom presporo skida(sa gugl pleja i update-a). Ima li neko slican problem?

Malo sam isčitao unazad i koliko sam razumeo 3S Prime je najjači 3S model pri čemu su performanse i baterija identične, samo Prime ima veći kapacitet memorije i RAMa?

I vezano za CM, i dalje ne postoji ROM koji podržava fingerprint scan?

Jel postoji još neka začkoljica oko kineskih vs indijskih modela Primea ili nešto na šta treba da pripazim pri kupovini?

Drugari, molim za malo pažnje.

Imam problem sa wifi-em. Primetio sam u nekim trenucima da jako slabo skida, dok nekad se vrati u normalu. Guglao sam i nisam ništa našao, osim da ne treba da bude bluetooth uključen(što kod mene nije slučaj). Redmi 3s je model.
speed.jpg
Inače net mi je 30mbs i uvek približno tome izvlači na speedtestu.

I imam još jednu nedoumicu. Bezveze sam ga malo udarao(blago) prstom po leđima i primetih neko zveckanje pri vrhu(u delu kamere otprilike). Kad uzmem telefon u ruku, približim ga uvetu, počnem da mašem gore-dole sa njim i čujem to neko blago zveckanje. Da li je tako i kod vas?
Trip mi je da se ne desi kad ispadne, da nešto krene po zlu pošto ne znam da l' je to zveckanje normalno.

Poslednja izmena:
Uzeo sam juce redmi 3s 2/16 i odradio antutu(v6.2.6) sa skorom 28k - dal je realno? :D. A i nesto mi wifi od jednom presporo skida(sa gugl pleja i update-a). Ima li neko slican problem?

Evo ja sam od veceras isto postao vlasnik ovog telefona i mogu reci da je odlican, jos nisam odradio antutu ali cim zavrsim update sa njime cu uraditi to i speed test. Inace i kod mene je bas sporo skidao update sa njihovog sajta a imam 50 mb net. Tako da mislim da nije problem do neta nego do njihovog servera. Ne znam mozda gresim.

Screenshot_2016-11-22-22-54-12-683_org.zwanoo.android.speedtest.png Screenshot_2016-11-22-23-11-48-097_com.antutu.ABenchMark.png

Evo sada sam probao i kada ga kucnem cuje se nesto da vibrira ali kada ga pomeram gore dole nista se ne cuje ili ti kada ga prodrmam.

Poslednja izmena:
Nakon update-a, imao sam 43k na antutu. Radi super telefon, samo imam taj problem sa brzinom wifi-a i sa ovim zveckanjem. Ako možeš, malo ga u ruci do uveta prodrmaj(da ti gornji deo telefona bude pri uvetu) gore-dole(ne levo-desno) i prstom ga malo jače pipkaj u gornjem delu leđa(ne moraš baš po kameri, u tom redu je bitno). Zahvaljujem se unapred :)

Nazad
Vrh Dno