Šta je novo?

Xiaomi Redmi 3

Negde predhodno u temi sam pročutao da na tvom redmi 3 koristiš neku CM 12 verziju.

Nabavio sam ženi Xiaomi Redmi 3s prime, trenutno čekam da mi stigne potvrda kako bih otključao bootloader i onda instalirao TWRP i neki CM rom koji stabilno radi i čist je od nepotrebnih stvari.

Ženi je bitno da kamera daje lepe fotke, da mogu da joj namestim neki adbloker i tako to.

Interesuje me koju CM verziju si koristio i da li je kompatibilna sa Redmi 3s prime modelom?

Poslednja izmena:
Nisu kompatibilni. Redmi 3 i 3s imaju drugaciji SoC. Ako hoces stabilan, brz rom, bez ikakvih bagova flashuj joj xiaomi.eu rom (nema kineskog smeca), rootuj i stavi adaway.

Ja trenutno na redmi 3 koristim cm 14.1 (volim da se igram sa romovima), medjutim svaki kuvani rom ima neki bug. Na mi4c vec godinu dana xiaomi.eu rom, root, adaway i sve radi perfektno.

Izvini ako je bilo negde u temi, da li je za instalaciju xiaomi.eu potrebno otključavanje bootloader - a?
Mislim da je root-ovanje na Redmi 3 bilo moguće, valjda to važi i za Redmi 3S?
Nikako da stigne dozvola za otključavanje bootloader-a...

Potrebno je otključavanje...

Ništa, sačekaću dok ga ne otključam, onda instalirati sve po redu. Ni sada ne radi loše, ali sam hteo da telefon rasteretim ovih suvišnih kineskih aplikacija i svega što nepotrebno radi u pozadini...

Stavio sam mu Google Launcher, najveći broj menija izgledaju dosta slično standardnom androidu...

Screenshot_2016-12-09-22-40-52-007_com.google.android.googlequicksearchbox.png

Instalirao juce 8.60 global, preko 8.1.0.0 bez otkljucavanja bootloadera. Sad mi je stiglo odobrenje za otkljucavanje, nisam cekao ni 4 dana.
Kao da je malo bolja kamera na ovom romu

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Instalirao juce 8.60 global, preko 8.1.0.0 bez otkljucavanja bootloadera. Sad mi je stiglo odobrenje za otkljucavanje, nisam cekao ni 4 dana.
Kao da je malo bolja kamera na ovom romu

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

O kom telefonu ti sada govoris? O redmi 3, 3s ili note?

Stiglo mi sms porukom odobrenje za otkljucavanje bootloader-a, ali za neki potpuno drugi broj miui naloga !? Kada sam krenuo da ga otkljucam, naravno da nisam uspeo.

Stvarno zezanje, nepotrebno komplikovanje procedure...

Zdravo svima molim za pomoc
Imam Xiaomi Redmi 3s nemogu da saljem sms poruke dobijam Message not sent
"error code: 96"
Hvala na pomoci!

Koji rom imas?

Sent from my Redmi 4 prime

Molio bih za pomoć na brzinu.
na 3SPrime je 7.3.10.0.0 MALCNDE, hteo bih da dignem poslednji stable na njega.
Probao sa V8.1.1.0.MALMIDI (MIUI8) kroz Updater ali je potpuno iskulirao i podigao stari sistem, sem što sam nakon reboota imao 5 sekundi pauze pre pokretanja i obaveštenje o novom softveru.

Ne moze preko Updater app, imas Kineski kuvani rom...
Mora da se flesuje preko Mi flash taj 8.1.1.0.

Ne moze preko Updater app, imas Kineski kuvani rom...
Mora da se flesuje preko Mi flash taj 8.1.1.0.

"The system cannot find the file specified. (0x80070002: Max buffer sector is 256)" posle 8 minuta u MiFlashu.
Device Manager kaže da je u COM4, MiFlash ga više ne vidi.

Brikovao si telefon...Kako ga vidi u Device manager-u? Kao "diagnostic 900e" ?

Veselo...

Ovaranje telefona i test point tacke, deep flash kabal...

@nerven

Jel si uspeo vratiti telefon u zivot?

Nisam, sem što sam izvalio da radi fastboot, s kojim igrom slučaja mogu da obrišem g****u kod Xiaomia u ovakvim situacijama.
Imao posla, a sad nemam gde da uzmem usb koji mogu da osakatim za deep flash, pa ću sutra.

edit: izgubih dva sata života na ovako nešto, i još uvek sam šokiran kako je moguće da brikuješ telefon prokletim softverom proizvođača, po uputstvu proizvođača, i to bez ikakvih upozorenja.
Ili će pre biti da sam razmažen od Nexusa, gde ništa u životu nisam radio "kako proizvođač kaže". :D

Poslednja izmena:
Pa moguce je, negde si napravio gresku u koracima...
kinezi (prodavci)prave problem u samom startu kada flesuju Vendor ROM.
Vidi post iz mog potpisa, pa vidi sta nisi uradio kako treba, da bi znao za ubuduce.

Poslednja izmena:
Ja sam napisao svoje iskustvo na Note 3 temi... Bukvalno sve glatko radi na Win10 dok sam kod kuće na Win7 mašini brickovao telefon i izgubio čitav dan dok sam ga vratio testpoint metodom. Jednostavno je sve bilo identično sem kompa, iz nekog razloga nisam nikako natjerao drivere da rade dok je na Win10 svaki put iz prve sve savršeno odradio. Mislim, flešovao sam sa Surface Pro 2 a s desktopa neće, nuff said...

Flešovanje ide oko 100- 200 sekundi uobicajno,cim prebaci 350 vec budi spreman za najgore...
Imas log u Mi flash folderu, pa vidi gde je zapelo...

Poslednja izmena:
U 99% slucajeva cigliranje je zbog korisnika. Pogrešan port, drajveri, sistem i sl.

ako može mala pomoć--prijatelj mi ima redmi 3s pro gasi mu se,s tim da se može upaliti jedino ulaskom u fastboot...na njemu je dev global rom?

Verovatno pukao prilikom update-a.Moze se 99% resiti...Po opisu lici na softverski problem.

Poslednja izmena:
Ili je memorija problematična...

Za to sam ostavio ovaj 1% ;)

Nazad
Vrh Dno