Šta je novo?

Xiaomi Redmi 3

Sve to stoji ali mislio sam da će biti zakucan na 5.1.1 dok ne umre :)
Ne postoji niti jedna firma koja vodi računa oko android verzije na mobu od 120$..sony ,Samsung ,Htc ? Malo juče..
za flagship se već očekuje da "ginu"

Sent from my Kinez

Poslednja izmena:
Xiaomi je stvarno dobar po tom pitanju, i sam telefon je prilično dobar. Samo koliko bi tek bio ubitačan sa stock Android. :D

Po meni veci problem su aplikacije koje forsiraju unutar roma. Imas prvo mi nalog, pa mi backup, mi cloud, mi drop, gallery, music, njihov launcher. Veliki broj aplikacija kojih bez roota ne mozes da se resis. Sam sistem je zahtevniji od cistog androida, medjutim ima dosta zanimljivih resenja.

Najveca mana su MT i reload app...tj.previse agresivan RAM manager...koji gasi app i kada ne treba. Sve moze da se resi, ali ovo dok Xiaomi ne popravi, MIUI nece biti kompletan sistem...

Sent from my RN3 Pro

Da, mt zaboravih. Srecom pa ako je uredjaj malo popularniji moze da se nadje pristojan cm. Evo za r3 se pojavio i cm13 baziran na androidu 6, ima i kernel sa dt2w podrskom.

Kako radi MIUI 8 Global i koliko ima bloatware?

Ovo je postala tema za sve Redmi 3 uređaje. A i koliko vidim da.
Treba prijatelj da uzima neku od varijanti, pa da znam koliko ima baktanja.

MIUI 8 Global Stable ROM Supported Devices
Redmi 1S, Redmi 2, Redmi 2 Prime, Redmi Note 3 Qualcomm, Redmi Note 3 Special Edition, Redmi Note 2, Redmi Note 3G, Redmi Note 4G, Redmi Note Prime, Redmi 3, Redmi 3S/Prime, Mi 2/2S, Mi 3, Mi 4, Mi 4i, Mi 5, Mi Note, Mi Max 32GB

Poslednja izmena:
Cao, kupih danas ovaj tel...medjutim imam problem sa playstore. Zakuca se i trazi mi da se ulogujem opet, al` nista od toga.

Takodje, ne mogu da uradim remove google accounta. Nisam administrator?

Koji rom je na njemu? Vrv neki Kineski vrljavi...pa otuda i takvi problemi.

Sent from my RN3 Pro

Verovatno, sličan problem sam imao, malo- malo nije hteo da učita PS. Problem je rešen sa instaliranjem xiaomi.eu roma.
Inače, za redmi 3 je izašao global stable rom iako nije bio u planu tako da savetujem prelazak na isti kome treba stabilan rom sa regularnim ota apdejtovima i neće da se zeza sa flašovanjem u budućnosti :)

^+1

Sent from my RN3 Pro

A koliko bloatware ima, ako ima? Pitao sam ali niko nije odgovorio.

Pitas za Global?

Sent from my RN3 Pro

Ovoliko :)

584bdb85a302f531190d47fa85e19c6f.jpg

216ff519bf331c4756994783e87fb0d9.jpg

Ima.

Hvala nuk.

Poslednja izmena:
Koji od ova dva da skinem,stable ili developer?
66da8eb04ee0558457b6b5bd9c83c3b5.jpg

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Poslednja izmena:
Stable je stabilan miui7 rom
Developer je beta miui8 rom

Moj savet je stable rom svakako, uskoro će i miui8 stable

hm, playstore mi cas radi, cas ne radi...ali vise ne radi nego sto radi. Takodje, sync google accounta zeza.

a li je jos neko imao problema? 7.3.2.0 je rom

Stavi bre krsteni rom, kako treba.Sta se mucis sa tim poluromom... ;)

Sent from my RN3 Pro

Ma tek sam juce kupio telefon, ne znam ni sta je krsten rom i sta ne :) Nisam bas neki pro sto se tice flashovanja, ali otprilike sam skontao sta je probl.

Moj 7.3.2.0 je kineski, a ne global, zato i ne radi google play. A posto je neka vesela verzija roma, ne mogu ni da instaliram play services...

Moze li link nekog stabilnog globalnog? MIUI 8 jos nije izasao, a iskreno svidja mi se kako izgleda ovaj miui, mijagi, kako vec...

playsytore je sam od sebe proradio :)

Anyway....jel ovo okej tutorial za flashovanje, ili postoji pametniji nacin?

http://en.miui.com/thread-254606-1-1.html

Takodje, jel ovo rom o kojem pricate?

http://en.miui.com/thread-327879-1-1.html
Citiracu tebe, ok je postupak i ok je rom...Imaces OTA ako ubacis taj global sa linka...Samo procitaj post #1808 u temi Redmi note 3 da steknes utisak kako ide procedura, samo sto ti preskaces deo ubacivanja u edl mod preko onih komandi jer mozes da ubacis odmah u edl preko volume + i power i izaberes Download.Ostalo je sve isto...

Sent from my RN3 Pro

Kao prvo, nema nista lepse nego kad dobijes odgovr sa "pogledaj post br" ili "post na ovom linku". Bas si MVP, hvala na trudu :) "prelistaj temu od 140 strana" je najgori odgovor koji se ovde moze dobiti :)

Pratio sam upustvo sa teme, medjutim zakocio sam na ADB drajverima, i rekao "fuck it, praticu doslovce upustvo sa onog linka". I uspesno flashovan telefon na 7.5.2, bez ikakvog problema.

Mozda sam mator, ali stvar koja me je najvise iznenadila...iako je mob flashovan, tj uradjen je kompletan wipe, dobio sam dve security poruke. Prvu od googla "e ovaj telefon je vec neko koristio pre flasha-a, ajd ukucaj email i password tog pre tebe". Druga od MIUI, koja mi je rekla isto, pa sam morao username i pass sa MIUI. Trip, sreca pa sam taj drugi pass zapamtio

nisam te dobro skontao, editovacu poruku :D

Dobio si jer ti je na telefonu sistem visi od Andorid 5.1 gde je ta opcija aktivna i nisi obrisao naloge, nego si flesovao preko njih :D

Poslednja izmena:
@marko_84, covek je najmanje MVP ako govorimo o titulama sto se tice ove teme, a ti nisi ni pogledao najkorisniji post u temi. Ali to je tvoja stvar, ti uradi na nacin koji ti mislis da je dobar.

Ne moram da mislim da li je nacin dobar ili ne. Post sa teme za Note 3 me je doveo u situaciju da "ne mogu dalje", dok mi procedura sa linka na miui.com tekla "smooth as silk", zbog moje licne kombinacije softvera/hardvera/znanja.

Elem, tvoja izjava "nisi pogledao najkorisniji post u temi" daje jos vecu tezinu mojoj izjavi da je covek MVP, ali na tvoj racun. Skontaj zasto.

Da ne trujem temu, za sve nesrecnike kao i ja koji su se zatekli sa romom 7.3.2.0 google servisi nece raditi kako treba, samim tim i Google play i sync, jer je rom pravljen za kineze (because of communist reasons). Ja sam kao totalni laik za flesovanje problem resio doslovce prateci upustvo i koristeci rom sa ovih linkova.

http://en.miui.com/thread-254606-1-1.html
http://en.miui.com/thread-327879-1-1.html

@Kidence ja kao obican korisnik nemam prestave sta je EDL i OTA :) Meni je bitno da metnem rom, i aj pici - radi kako treba :D

Poslednja izmena:
OK :)

Sada si naucio :D EDL(Emergency Download Mode)-poznatiji samo kao Download i OTA (update Over The Air)

Imas i link u mom prethodnom postu za tvoje sledece pitanje, kada dodje vreme :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno