Šta je novo?

Xiaomi Redmi 3

Узех пре 3 дана "redmi 3s" 3 рам/32гб ром за 155 еврића. Е сад питање јел треба да променим ром?

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
Imas kuvani rom, neces dobijati OTA update..Ako ti radi ok i mozes da zivis sa tim da ostajes na tom rom-u za i ubuduce, ne treba da menjas.Ako hoces official MIU rom kome ce raditi OTA update , onda moras da flesujes zvanican rom...

Sent from my RN3 Pro

Da li kada se radi veci OTA update, recimo sa 7.5 na miui 8, ostaje sve na telefonu (aplikacije, imenik, sms itd...)
Do sada kad sam radio par puta OTA update, sve je ostalo, ali to su bile sitniji apdejti. Nisam siguran za vecu promenu kao sto je miui 8..

Kada se radi OTA update sve ostaje, kada se radi prelazak sa stable na dev ili obrnuto preko Updater aplikacije, sve se brise...Mada moja preporuka je uvek backup jer cesto OTA zna da upuca fon, pa ako mora posle svez fles ili factory reset da ne bude :(

Sent from my RN3 Pro

Imam sad global stable, onda cu sacekati global stable miui 8, ionako ni ne vidim potrebu neku za prelaskom, ali ajde, kad ga ispeglaju, sto da ne..
Napravicu i backup. Nisam to nikada radio, moze preporuka za neku aplikaciju koju ste koristili u te svrhe ?

Imas backup u podesavanjima.Samo slike i ostale fajlove moras rucno da prebacis na racunar i moras rucno da odradis backup konverzacije u WA, Viber-u i ostalim app koje koristis za caskanje.Jer vracanje back-upa zahteva ponovo aktiviranje tih app i gube se sve konverzacije.Takodje kada odradis backup, isti se nalazi u folderu MIUI/Backup na internoj memoriji i njega prebacis na komp.U slucaju da ga obrises sa interne a zelis da ga vratis, samo ponovo prekopiras u taj isti folder backup i ides na Restore iz Settings. :)

Sent from my RN3 Pro

Sve jasno, njemu radim bekap, kopiram ga na hard i posle apdejta vradim u folder i restore.
Za viber i slicne aplikacije radim njihov licni bekap.
Hvala !

Ovo sa kopiranjem backupa na racunar ti je kada prelazis sa rom-a na drugi rom(stable-dev i obratno) ili kada radis full flash celog rom-a.U slucaju OTA, interna se ne brise, pa samim tim i folder MUI/Backup ostaje na svom mestu.Ali uvek je bolje imati backup na dva mesta :D
Sve si skapirao :D

Imas kuvani rom, neces dobijati OTA update..Ako ti radi ok i mozes da zivis sa tim da ostajes na tom rom-u za i ubuduce, ne treba da menjas.Ako hoces official MIU rom kome ce raditi OTA update , onda moras da flesujes zvanican rom...

Sent from my RN3 Pro
Koja je procedura - jel treba da se otkljuca bl , globalni oficijalni rom, gugl aps, jel treba neki drajveri da se skidaju ili ako ima cm rom. Ja sam pre imao neke amerikance sgh t769 i galaxy s5 al tad bilo skines cm aplikaciju i na komp isto i pusti i nista ne diraj :) malo samo detaljnije ako nije problem

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока

Imas u postu #599 ove teme uputstvo na engleskom. A ako ipak zelis na sprskom, imas u mom potpisu prvi link, vodi ka temi za Redmi Note 3...ali ista su pravila sem rom-a koji stavljas...
U EDL mod moras kao u mom postu preko onih komandi...

Rom za tvoj telefon skidas ovde...

http://en.miui.com/a-234.html

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Imas u postu #599 ove teme uputstvo na engleskom. A ako ipak zelis na sprskom, imas u mom potpisu prvi link, vodi ka temi za Redmi Note 3...ali ista su pravila sem rom-a koji stavljas...
U EDL mod moras kao u mom postu preko onih komandi...

Rom za tvoj telefon skidas ovde...

http://en.miui.com/a-234.html

Sent from my RN3 Pro
hvala. ako zaglavim negde javljam :)

Послато са Redmi 3S уз помоћ Тапатока

Danas sam tek primetio da mi mobilni internet radi veoma sporo,skoro pa nikako,stalno mi stoji E, samo se jednom na kratko pojavilo H,pokusavao sam da menjam nesto u podesavanjima ali nikako da pogodim sta je u pitanju, moze li neko kome radi net u telenor mrezi da podeli samnom parametre?

Ima li neko ideju za ovo?

Koji bese ti rom imas, zvanicni ili kuvani?Kakav ti je prijem signala za 3g? Moguce da ti je los signal pa da zato stalno radi na 2g(edge). Podesi mrezu na 3g ako nisi...Daj malo vise detalja, ovako mogu samo da nagadjam...

Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Global stable rom, prijem signala odlican,testirao uporedo na drugom telefonu,sad proverio podeseno je na 3g ali i dalje zakucava na edge

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, da li je normalno da sad Redmi 3 2/16 na KP košta 120e?I ako košta toliko da li je možda bolje da uzmem neki polovan j5 ili p8 lite?

u settings ,about phone,4x klikni na na internal memory, pa u phone information, promeni na LTE/WDCMA i to traje dok ne restartujes fon. Isto proradi kad se upali GPS. Isto i ja imam tu *******ciju na 2g.

u settings ,about phone,4x klikni na na internal memory, pa u phone information, promeni na LTE/WDCMA i to traje dok ne restartujes fon. Isto proradi kad se upali GPS. Isto i ja imam tu *******ciju na 2g.

Sad sam probao ovo i nista nisam dobio, ali sad sta god da izaberem pise mi no service,kako da vratim na default?

Da li je moguće da sad nemam mrežu šta god da izaberem? Probao sam i reset telefona i opet ništa,u drugom Tel kartica radi. Sad vidim da mi uvek stoji ovo izabrano
ee68841fd0ead976b1daf17cdfe798a8.jpg

Poslednja izmena:
тако стоји фабричкиScreenshot_2016-09-06-02-10-52_com.android.settings.png

мени овако ради

sad sam provalio,izgleda da sam slucajno izabrao usa band gsm/umts ima li ovome pomoci?

ниси ли угасио радио? ево баш мењам ,угасим радио па упалим и држи за сад

da sad gledam po netu definitivno je problem sto sam izabrao usa band, ima li neko ko zna kako se vraca na fabricki umts/gsm?
4c1270c241fe5e57c3efcb42ec77a85a.jpg

Poslednja izmena:
Nisam siguran da imas trece resenje. Ja znam za dva moguca. Pa sada zavisi koliko si "spretan"...
Prvi je da skines rom koji si imao, raspakujes ga i iz njega izvuces modem i samo njega flesujes preko fastboot moda...
A drugo resenje je da odradis back-up, odradis factory reset i onda vratis taj backup...

Za trece ne znam jel postoji. Sacekaj malo, mozda je neko imao slican problem i resio ga...

Sent from my RN3 Pro

ovo drugo sam probao i nije pomoglo, ovo prvo bi verovatno pomoglo ali nemam predstavu kako to da izvedem

Pa ako si vec odradio factory, nema sta da izgubis., najlakse je da flesujes ponovo ceo ROM.Ima jos jedno, ali previse komplikovano resenje da sam otkljucavas potrebne frekvencije.Ali to je vec posebna prica...

Sent from my RN3 Pro

flesovao sam i rom i opet nista, poludeo sam vise ceo dan izgubih bezveze

Vrh Dno