Šta je novo?

Xiaomi Redmi 3

Koja je prednost ovog novog Redmi 3s u odnosu na Pro verziju i sta im znaci ovaj: "It will be available in two varient Redmi 3S standard Version and Redmi 3S higher version." ?

sa time da pro 3 već ima 3gb/32gb + otisak prsta. tu je razlika samo s617 i s430..
mislim da je razlog 3s indus tržište ,to jest moguće je da će imati global stable rom.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Sada sam malo googlao i ako sam dobro video s617 je bolji od s430, da li to znaci da je "pro" bolji od "s"?
Da li ce biti moguce da se ubaci rom sa "s" u "pro"?

Pro je za globalno tržište a s samo za kinu I indiju,ima samo njihove frekvencije.

Je li se pričalo ono nešto da se sa developer verzijom službenog ROM-a dobija i root pristup ?
Htio bih na neki naj pouzdaniji način bez otključavanja bootloadera dobiti root.

Treba mi zbog instalacije nekih programa, npr. wakelock detector i slični, da posmrzavam više aplikacija i maknem još koju....jer recimo mobitel mi je često u full sleepu što je dobro, nemam aplikacije koje ga često bude iz sna, ali svejedno mi se zalomi pokoja noć ili pokoji sat da mob ne zaspi i ostaje budan (totalno popunjena linija na battery history iako je ekran ugašen). Čini mi se da ga je razbudilo to što sam pokrenuo defaultnu Music app jučer navečer i sad ne pomaže ni izbacivanje iz memorije tog app-a, vjerovatno bi pomogao restart.....u fazi sam istraživanja šta potiče to buđenje. Sada sam zamjenio i stavio drugi app kao defaultni za muziku, vidjet ćemo....root bi mi dosta pomogao

Odes na kingroot(tacka)net i sa tom aplikacijom za 2min rootujes telefon pa ces moci wakelock detector da instaliras. Ja upravo tako uspeo sa mojim redmijem.

Ljudi,telefon od devojke se pre par dana apdejtovao na 7.5.1.0 STABLE i kad udje u facebook aplikaciju nece da joj pokaze slova ĆČŠŽ vec samo prazno ostane,brisala je aplikaciju i opet instalirala i ono isto,da li neko ima slican problem i da mozda ne zna kako da ga resi?

To je obicno problem sa fontom.Moguce posle update-a da je drugi font...Ajde neka proveri u ostalim nasim app jel ima ta slova,tipa novine Blic, B92...

Sent from Redmi Note 3 Ultra

Poslednja izmena:
Sad sam usao u BLic i lepo se vidi Č,ne znam sta moze biti,kako je kod vas?

Vidi koji je font pod settings, display, font...treba da bude podesen default(MIUI)....

Sent from Redmi Note 3 Ultra

Procitao sam celu temu, pa sam u nedoumici da li se nesto u medjuvremenu promenilo, s obzirom da sada na Aliju svuda pise da nema kineskih aplikacija i da ima instalirane google servise, je l' to donosi neki boljitak u odnosu na starije postove iz teme?
I ako je neko kupovao telefon od Suboticana, kakva je situacija s njima sto se tice roma i ostalog?

Danas od pola 6 sa punjaca skinut. Autobrightness na max 8h na dati ostalo na wifi
Screenshot_2016-07-10-00-12-40_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2016-07-10-00-12-34_com.miui.securitycenter.pngScreenshot_2016-07-10-00-12-13_com.miui.securitycenter.png
edit jos jedna zaboravljena i naj bitnija
Screenshot_2016-07-10-00-22-38_com.miui.securitycenter.png

Poslednja izmena:
CM 12.1, juce u 21h skinut sa punjaca. Veci deo noci na 3g, ostalo wifi (browser, sat vremena poziva, video, 2h torrenta, viber i sl.), osvetljenje auto, slider na 50%. Power save ukljucen na 15%.

e935be2efce86ad8625b812171d10f26.jpg

3572276a5384fa7b3ecbb90e80b2a4fc.jpg

a4d2716997b06a06569e54c4ef305ed7.jpg

Malo losiji nego na miui-u, medjutim skroz ok.

Poslednja izmena:
Ima li neki od ovih novih modela redmi 3 pro ili redmi 3s osvijetljene kapacitivne dugmice?

Sent from my 7045Y using Tapatalk

Masamunea kakva je kamera u odnosu na miui i jel ima nekih bagova velikih da si primetio?

M2 Note

Meni deluje da je ista, medjutim davno sam koristio miui na ovom telefonu pa se vise ne sećam. Moracu da slikam istu stvar pa da uporedim. Generalno je ok.

Nema većih bagova, ono sto sam pre napisao. Promena boje leda ne radi, flac sa stock playerom, enkripcija telefona, ambient display. Sitnice. Do sad nista drugo nisam primetio. Al zato sam sistem radi puno bolje. Odličan rom. Daleko bolji od miui 7.

Procitao sam celu temu, pa sam u nedoumici da li se nesto u medjuvremenu promenilo, s obzirom da sada na Aliju svuda pise da nema kineskih aplikacija i da ima instalirane google servise, je l' to donosi neki boljitak u odnosu na starije postove iz teme?
I ako je neko kupovao telefon od Suboticana, kakva je situacija s njima sto se tice roma i ostalog?

Aj neko ovo, `leba vam...

Ako uzimas sa kp 90% je sansa da dobijes cist, modovan rom (bez kineskih aplikacija, sa google servisima), sa aloi je sansa 50-50. Nemoj da te ovo odvraca od kupovine, zamena roma je posao od 10-15minuta. Nakon unlocka bootloadera mozes da flashujes sta hoces, imas ovaj cm 12.1 sto ja koristim on je cist ko suza, brz, fenomenalan. Tako rom koje dodje sa telefonom je nebitan.

Koristim Redmi 3, sa Miui 7.2.7 stable romom. Tako mi je stigao iz Kine, sa google servisima i svim mogucim jezicima.
Imam problem sa instalcijom i apdejtovanjem aplikacija preko google play-a. Odradi download i krene instalacija i tako vrti do besvesti. Ima li neko ideju kako da to resim?

Predhodni put sam se odjavljivao sa googla, prijavljivao, restartovao, probao da brisem kes mem. (nisam uspeo) i onda sam odjednom mogao da apdejtujem, i ne znam sta je tacno pomoglo (ako je nesto od toga pomoglo), ali se to ponovilo opet. Sad je ponovo ista stvar.
Kes memoriju ne mogu da obrisem jer telefon ne zavrsi ocitavanje stanja memorije kako ukupno tako i za bilo koju aplikaciju posebno.

Hvala unapred.

Najjednostavnije je da flashujes nov rom, ubacis neki sa xiaomi.eu. Imas sad i miui 8, moze sa miflash na zaključan bootloader. Ovaj sto imas bi eventualno mogao da sredis tako sto bi uradio root, unlock boorloadera pa flash novih google servisa, al opet pitanje je sta je sve modovano u romu i dal bi i to pomoglo.

Hvala na odgovoru.
Ja mislio da je neka sitna zackoljica pa da ostanem na ovom romu. Skroz mi je OK i dosta je fluidan. A i nisam neki veliki strucnjak za flesovanje, rootovanje i sl.
Kako radi redmi 3 sa miui 8? Usporava li telefon?

Niko se nije rodio kao strucnjak. Naoruzaj se strpljenjem, odgledaj par tutoriala na yt, pitaj ako imas neku nedoumicu, nemoj da improvizujes vec sve kao sto pise i polako.

Pazi moze da bude i neka sitnica, medjutim neki prvi koraci ka resavanju problema bi bili brisanje catch-a i data za google play service i play store, a iz prilozene slike vidim da to kod tebe nije izvodljivo, zatim isto wipe cache i dalvik iz recovery-a... Opet nije izvodljiv, onda rucno brisanje cach-a i dalvik cach preko npr titanium backup-a za to treba root. Vidi dal mozes da uradis root preko one king root aplilkaci pa je zameni za supersu, instaliraj titanium backup pa probaj wipe data i cach za google aplikacije.

Nisam ubacivao miui 8 na redmi 3, ok mi je ovaj cm 12.1. Po komentarima ljudi su zadovoljni.

Nazad
Vrh Dno