Šta je novo?

Xiaomi Redmi 3

Danas mi je stigao ovaj telefon. Prvi utisak je jako pozitivan. Na prvi pogled telefon jako lepo izgleda i vrlo je kompaktan.

Posto je sada kasno sutra cu se baciti na detaljan test, snimicu pa cu okaciti review.

Koliko su te izašle dažbine?
I, ako možeš, malo veću pažnju posveti kamerama i kvalitetu fotki i videa :).

Samo istestiraj druže, javi nam sve u narednim danima molim te.
Da li reloaduje aplikacije i stranice u browseru (to jest kakav mu je ram menadžment), i kakva mu je osetljivost ekrana na komande (jedan na xda se se žali na to).
Kontam da će biti impresivne cifre screen on time :) postavi obavezno skrinšotove baterije sa opisom kako i na šta si koristio fon i koje je bilo osvetljenje ekrana.
Nije loše i par benchmarka da odvrtiš i podeliš utiske kako se ponaša u zahtevnijim igrama.
Hvala unapred

Danas sam ceo dan proveo igrajuci se sa telefonom. Prvo sto dolazi do izrazaja je baterija. Konkretno 2 sata ukljucenog ekrana i baterija je pala na 84%. Sada sam dopunio telefon i posle 45 minuta igranja baterija je na 95%.

Izgleda da niza rezolucija ekrana i velika baterija cini svoje.

Mod slikanja je zaista korektan, postoji i manualni mod slikanja, kao i HDR. Slike nisu vrhunskog kvaliteta kao kod Samsung i LG flagship telefona ali su potpuno korektne. Kompas radi, radio radi, daljinski radi. Zapravo jos nisam naisao na nesto sto ne radi ili izbacuje error.

Evo za pocetak dve slike i printscreen ekrana sa baterijom.

Sredjujem snimak pa cu ga okaciti tokom noci.

IMG_20160227_114539.jpgIMG_20160227_114745.jpgScreenshot_2016-02-27-22-02-03_com.miui.securitycenter.png

Mene zanima koliko tacno traje baterija, i jel ima redmi sa 2 kartice?

^ Svi telefoni iz Redmi serije su dual sim.

danas cu ga drndati ceo dan pa cu videti koliko traje baterija. Inace ima sam telefon podrzava dve kartice, stim da ako zelis da ubacis SD karticu onda koristis slot druge SIM kartice

I koliko je izašao na kraju sa svim troškovima zajedno?

trenutno sam na 50% baterije. trenutan presek stanja je 5 sati i 15 minuta ukljucenog ekrana. 2 sata igranja igrice plants vs zombi. 3 sata 3g interneta i hotspotovanja.
Malo youtube.

Ukljucio sam ekran da je non stop ukljucen jer iskreno ovo je ne moguce istrositi.

Šta je sa ram menadžmentom, dobro se ponaša (nema reloadovanja aplikacija)?
Odzivnost ekrana dobra?
Osećaj u ruci, deluje li dovoljno kvalitetno (kao što izgleda)?
Nema škripanja, krckanja ili nečeg sličnog kada ga jače stisneš u ruci ili kada se malo uvrne?

Probaj i neke još zahtevnije igre, mene lično ne interesuje ali sigurno će interesovati druge članove.

U ramu koliko sam primetio ostaju otvorene aplikacije i mislim da se potpuno ok ponasa. Nisam primetio da li i posle koliko vremena brise aplikacije iz RAMa. Odziv ekrana je dobar nisam primetio da ekran ili dodir laguje, u snimku koji kacim uz post ima testovi igrica u kojima se vidi kako ekran reaguje (fruitninja).
Telefon idealno lezi u ruci, 5 inca i zaobljene ivice dodatno poboljsavaju osecaj u ruci, potpuno je unibody tako da nema ni skripanja, puckanja. Takodje nema nikakvog vijanja ili savijanja. U kuci imam redmi note 2 i kod njega je izrazeno skripanje savijanje ali kod ovog telefona toga nema.

Evo u nastavku prvi review sa paljenjem, testovima i primerima slika na kameri, igranja igrica (fruitninja,despicable me, need for speed, temple run 2), takodje odradio sam mali test ostalih aplikacija tipa browser, youtube,...

uzivajte i sve sto vas interesuje pitajte.

[YOUTUBE]qtpm7IdSarI[/YOUTUBE]

Hvala na odgovorima.
Mališa rastura za sve pare...

Jedan predlog.
Ovaj screen recorder je jedan od boljih, plus je besplatan.
Skini SCR 5+ Pro v0.1.3  verziju, namesti video bitrate na 15Mbps, uključi opciju face cam (da mu otežamo dodatno) pa snimi kada budeš imao vremena par minuta neke zahtevne igre ili bilo kakvog kombinovanog heavy korišćenja.

Verujem da neće imati problema da i to sažvaće.
Snapdragon 616 na 720p rezoluciji bi trebao da snima video bez ispuštenih frejmova i da istovremeno igra/igre i ostalo ide bez seckanja i zastajkivanja.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2422061

Screenshot_2016-02-28-22-52-28_com.miui.securitycenter.png

Ja sam odustao. Nisam uspeo ceo dan da isusim bateriju. Mislim da ce preziveti barem 10h SOT sa sve igricama po ceo dan, youtube, wifi, 3g, hotspot,... Ekran je uglavnom bio na auto na maksimum, ali uvek preko 60% osvetljenja.

Moram na spavanje a ostalo je preko 20% baterije.

Slabasan soc plus monstrumska baterija ,ne moze da omane ;)

Dobra kupovina za oko 150e

Vidim da ima i Snapdragon 650 verzija, sto je odlicna varijanta zbog podrzanosti cipseta od strane open source zajednice

Promasio si temu :)

To je redmi note 3

Jes u pravu si ***e :p Nista zanemarite moj komentar :D

Plus manji i ne zahtevni ekran. jednako izdrljivost zagarantovana.

Evo ga procesor test. Dakle igram need for speed sa dosta promenljive grafike sa ukljucenom prednjom kamerom.

[YOUTUBE]gz7Ox6s4Yhg[/YOUTUBE]

Slabasan soc plus monstrumska baterija ,ne moze da omane ;)

Dobra kupovina za oko 150e

Nije toliko slabasan. Mada bi bilo idealno da Qualcomm za iste pare prodaje 14nm verziju 616-ice koja trosi isto ili manje a radi brze. Nesto ne vidim poentu brzeg soca od tog nekog ekvivalenta 810 u ovom momentu. Super je S820 ali ce ostati neiskoriscen jos par godina. Ekran bi valjalo da je kvalitetniji (tacnije boje, bolja osvetljenost i uniformnost, uglovi gledanja i kvalitet crne) ali je 720p idealno, tek sada shvatam kakva su glupost 1080p i jace rezolucije na modelima od 5 incha.

Mislim da je ovo best buy za neih 150 evra, definitivno.

Ne vidim da postoji trenutno bolji :)

Tu mu je negde konkurent meizu m2, koji je slabiji ali i jeftiniji nesto.

Svakako da je apsolutni best buy, zato sam i otvorio temu. Kada bi ovo nase i kinesko prijateljstvo vredelo cemu mozda bi mogli bez dazbina da ovo kupimo kao gospoda Kinezi ali da sad ne fantaziramo o necemo sto nikada biti nece :)

Ono gore, sta bi unapredio, se odnosi na neki fiktivni idealni telefon. Mislim da bi valjalo fiksirati performanse koje moze da isporuci soc uz sto manju potrosnju a da fokus bude na trajanju baterije a ne obratno...

Nije toliko slabasan. Mada bi bilo idealno da Qualcomm za iste pare prodaje 14nm verziju 616-ice koja trosi isto ili manje a radi brze. Nesto ne vidim poentu brzeg soca od tog nekog ekvivalenta 810 u ovom momentu. Super je S820 ali ce ostati neiskoriscen jos par godina. Ekran bi valjalo da je kvalitetniji (tacnije boje, bolja osvetljenost i uniformnost, uglovi gledanja i kvalitet crne) ali je 720p idealno, tek sada shvatam kakva su glupost 1080p i jace rezolucije na modelima od 5 incha.
Što neiskorišćen? Android ima odličan multithreading.

Jesi probao infrared kako radi?

Nisam stigao juce, probacu danas na samsungu da vidim kako se ponasa, pa javljam utiske.

A sto se tice garancije to je isto za sve telefone sa alija ili drugih kineskih prodavnica. Imas je a kao da je nemas. Dobra strana xiaomi telefona je sto je i nasi operateri prodaju pa je velika verovatnoca da ces naci neki domaci servis koji ce hteti i znati da ti popravi telefon.

Da li je Xiaomi zvanično potvrdio da će ovaj telefon ići na Marshmallow? Po netu se pojavljuje da će ići čak i Redmi 1 (kao i ovi posle njega, je li), ali ne mogu da ukačim da li se to piše na osnovu zvaničnih objava ili se predviđa.

Nazad
Vrh Dno