Šta je novo?

Xiaomi Pad 6

Dok obično uzmeš USB-C, ima dobrih na AliE, Baseus recimo. Gledaj HDMI 4k@60Hz port, jeftiniji su 30Hz.

Potreban mi je tablet za povremeno korišćenje Windows računara preko Remote Desktop. Da li je neko probao ovaj 6gb mode za tako nešto?

Malo me buni i ova prevelika rezolucija ekrana, jer su svi računari na koje ću se kačiti 1920x1080.

Potreban mi je tablet za povremeno korišćenje Windows računara preko Remote Desktop. Da li je neko probao ovaj 6gb mode za tako nešto?

Malo me buni i ova prevelika rezolucija ekrana, jer su svi računari na koje ću se kačiti 1920x1080
Probao, radi. Automatski mi postavi 1780x1080 , pretpostavljam da je to rezolucija tableta.

• Like
Reagovanja: PJ
Prema specifikaciji sa Mi Srbija i GSM Arena, rezolicija je 1800 x 2880 pixels.
Da nema veze sa rotacijom ekrana?

Ne znam što je default takav, verovatno je ostao sa nekog prethodnog telefona.
Dole su rezolucije koje mogu da se izaberu, za svaku je moguće podesiti i uvećanje 100%, 125%, 150% ...
Koju god kombinaciju da sam probao, uvek mi nedostaje oko dve trećine visine task bara. Možda zato što je kod mene task bar duple visine, pojma nemam.
U pitanju je Microsoft RDC klijent, možda neki drugi radi bolje. Ako imaš preferirani, pusti link da probam.
Edit: može i u portrait modu da se koristi, prvi put sam greškom otvorio u portrait, radi, samo je malo čudno...

Inače, tablet je počeo užasno da me smara, ovaj post kucam sa kompjutera jer na tabletu otkucam tekst, odem da zakačim sliku, prebaci me odabir slika i kada se vratim, učitava Benchmark od početka (kao da sam ubio aplikaciju) i naravno, mog teksta nema nigde...
Mora da padne jedan factory default...

Prilozi

• IMG_20240810_131307.jpg
    IMG_20240810_131307.jpg
    93.8 KB · Pregleda: 17
Poslednja izmena:
  • Like
Koliko traje otprilike baterija na xiaomi pad 6 tabletu? Kupio ga u septembru i posle 100 % punjenja još uvek dobijem na početku korišćenja 57h i 13 minuta. Baš sam zadovoljan. Koliko košta nova baterija, tj. zamena postojeće kada oslabi?
Ne dobijas sigurno 57 sati screen on time nego mozda desetak

Ne znam što je default takav, verovatno je ostao sa nekog prethodnog telefona.
Dole su rezolucije koje mogu da se izaberu, za svaku je moguće podesiti i uvećanje 100%, 125%, 150% ...
Koju god kombinaciju da sam probao, uvek mi nedostaje oko dve trećine visine task bara. Možda zato što je kod mene task bar duple visine, pojma nemam.
U pitanju je Microsoft RDC klijent, možda neki drugi radi bolje. Ako imaš preferirani, pusti link da probam.
Edit: može i u portrait modu da se koristi, prvi put sam greškom otvorio u portrait, radi, samo je malo čudno...

Inače, tablet je počeo užasno da me smara, ovaj post kucam sa kompjutera jer na tabletu otkucam tekst, odem da zakačim sliku, prebaci me odabir slika i kada se vratim, učitava Benchmark od početka (kao da sam ubio aplikaciju) i naravno, mog teksta nema nigde...
Mora da padne jedan factory default...
Sa telefona koristim

Čudno mi je da forum ne zapamti tekst, jer se meni često dešava da moram prekinem kucanje poruke, pa kad se vratim na forum, za sat ili dva ili sutradan, čak i sa drugog uređaja, ostaje zapamćeno. Evo baš ovu poruku sam pre više od sat vremena krenuo da kucam na telefonu, a upravo je završavam na računaru. Samo sam dodao qute, jer se između pojavila poruka.

Ma tablet ubije aplikaciju, ni ne pozove metod kojim kaže aplikaciji da ide u pozadinu (a onda aplikacija treba da sačuva svoje stanje). Treba mu jedan reset.

Ovaj Remote Desktop Manager radi, vidi se ceo desktop, ali je sve jako sitno (narravno, zoom radi). Ne nedostaje deo taskbara, sve je spakovano u dostupan prostor na ekranu. Podešavanje rezolucije ili ne radi, ili ja ne umem. Mislim da uvek koristi punu rezoluciju tableta, ili nešto približno. Ne dozvoljava screenshot, ali probao sam i 1280x1024 jer to mora iz aviona da se vidi da je skoro kvadratni desktop, ali nema razlike, uvek dobijem isto, sitno i widescreen. Stavljao sam i Custom kao rezoluciju i ukucam npr 1440x800, ne vidim nikakvu razliku.
Ako ti zumiranje nije problem, radi :)

• Like
Na telefonu mi je to zumiranje prednost, jer imam ceo ekran, a gledam samo šta je potrebno. Tablet već ima ozbiljnu površinu ekrana, pa ima smisla potražiti i neku bolju aplikaciju.
Hvala za test :)

Što se tiče tog ubijanja aplikacija, misliš da se samo privremeno zaglupeo? Da će reset da reši problem?

Pre nekoliko meseci je počeo da prijavljuje da neka aplikacija "keeps stopping" svaki put kad odem na home (Nova launcher). Prebacio na default launcher, prestalo to, ali je ceo usporio. Nekad kad pritisnem home, gledam animaciju par sekundi pre nego prikaže ikone. Tačno ga gledam kako swapuje memoriju... Verujem da je žena instalirala neko đubre, pošto joj dođe tako nekad da probava igrice.. Zato mislim da će factory reset da pomogne, samo me mrzi da se bavim time, retko ga koristim.

• Like
Da li je dostupnost proizvoda u prodavnicama na Misrbija ispravna?
Piše da nema više tableta na stanju Online, a stoji da ih ima u prodavnicama.

Ako uspem sutra odem do nekog tržnog centra, pa da ga pokupim.

Uglavnom jeste ali se desi da rezervišu za nekog uređaj i samo ga sklone sa strane dok taj neko ne dođe i ne mogu da ga skinu sa stanja. Lično sam tako kupovao više puta, imaš broj telefona svake poslovnice ze budi slobodan da pozoveš i zamoliš da rezervišu artikal koji želiš da kupiš

Da li je dostupnost proizvoda u prodavnicama na Misrbija ispravna?
Piše da nema više tableta na stanju Online, a stoji da ih ima u prodavnicama.

Ako uspem sutra odem do nekog tržnog centra, pa da ga pokupim.
Meni pisalo da I'ma, ja otiso kazu "da, to nam je ovaj izlozeni I njega ne mozemo da prodamo".... Najbolje pozovi radnju.
Inace uzeo sam ga pre dva Dana I prezadovoljan sam, u po

Gde si ga uzeo za te pare?

Moze li preporuka za neko zastitno staklo i case sa aliekspresa za ovaj tablet

Ja danas naručio za 29.185 sa poklon olovkom.
Ta varijanta deluje odlično. Ja sam u dilemi da li sad da kupim pad 6 kad daju ovakve promocije, ili da čekam da vidim kakav će biti 7, pošto pretpostavljam da će se uskoro pojaviti i da je ovo čišćenje krenulo zbog toga.
@PJ nevezano za ovaj tablet, mi sajt nekad daje pogrešne informacije. Poslednja stvar, juče sam hteo da kupim crne redmi buds 5 pro, na sajtu je stajalo da su na daily picks akciji sve tri boje. Odem u prodavnicu i ispostavi se da su na akciji samo ljubičaste.

Što se mene tiče ova cena je taman na granici prihvatljivosti, tablet mi je svakako "leisure" proizvod. 6S Pro je čak 70K din, previše skuplji da bi uopšte razmišljao između ova dva a predpostavljam da će i 7-mica biti tu negde oko 45-50K za običan i oko 70K za PRO, zaista puno para a pitanje je šta mogu tako dobro da ponude da bi privukli kupce! Jedino što bi meni značilo je recimo superamoled ekran veće rezolucije (nešto na foru retina displjeja), veća baterija verovatno, možda, ali to ne bi bio revolucionaran korak sigurno, bolja kamera, na tabletu mi baš ništa ne znači, što se mene tiče mogli bi je skroz izbaciti... Dakle nema puno toga što bi moglo da bude baš toliko bolje da bi opravdalo veliku razliku u ceni jer 7 će sigurno biti jedno 50% skuplji nego što je 6 sad.
Moj je inače stigao juče, tablet i olovka.
Prvi utisak -> vrlo tanak tablet.

Ja razmišljam na sličan način. 6s pro mi je definitivno preskup, sad najviše se kočim oko toga koliko bi pad 7 mogao da košta u nekoj promo varijanti na početku prodaje i ta FOMO priča - "a šta ako propustim nešto bolje". Mada, meni tablet treba najviše za čitanje i surfovanje, i povremeno za gledanje ponekog filma, tako da verovatno nema razloga da jurim neku zver od tableta za to.

Ta varijanta deluje odlično. Ja sam u dilemi da li sad da kupim pad 6 kad daju ovakve promocije, ili da čekam da vidim kakav će biti 7, pošto pretpostavljam da će se uskoro pojaviti i da je ovo čišćenje krenulo zbog toga.
@PJ nevezano za ovaj tablet, mi sajt nekad daje pogrešne informacije. Poslednja stvar, juče sam hteo da kupim crne redmi buds 5 pro, na sajtu je stajalo da su na daily picks akciji sve tri boje. Odem u prodavnicu i ispostavi se da su na akciji samo ljubičaste.

Naručio sam danas u BC Group, za iste pare u paketu je i olovka.

Narucio u bc za 27.700 (valjda popust za registrovane korisnike) i stigao sa originalnom xiaomi olovkom (iz nekog razloga sam mislio da kao poklon ide neka no name olovka).
Stigao za manje od 24h od naručivanja.
Za te pare, odlična kupovina

I ja sam bio ulogovan ali ti verovatno imaš gomilu naručbina od ranije, ja retko naručujem.
Nekad su davali i popust ako pitaš za nižu cenu, ima ona forma na stranici proizvoda, pošalješ koliko misliš da je ok cena i oni ti na mail
odgovore koliko mogu da spuste u odnosu na prikazanu cenu a sad za šta god probaš samo jave "Nažalost, za proizvod xy nismo u mogućnosti da vam ponudimo bolju cenu od 29,200"

To je neki automatic reply. Ali mozes i da posaljes mail sa upitom pa da cekas, dobijao sam cene i nize od tih generickih :)

Nisam ni sumnajo da neko sedi u kancelariji u 2 sata posle ponoći, čeka upite za nižu cenu i odgovara za 2 sekunde 🤣
Imaju u bazi ubačenu "najnižu" cenu i to šalju, samo kažem da su nekad većinom davali i nižu nego na sajtu a sada većinom nema ništa od niže cene iako je očigledno da mogu da spuste".

Da li je ekran laminiran i kako ste zadovoljni olovkom?

Pitanje:
- koji region birate prilikom inicialnog podešavanja tableta? Sećam se da sam nekad davno kada sam uzeo Xiaomi 4i telefon morao za region da stavim kinu kako bi mogao da registrujem MI nalog i kako bi sve radilo kako treba !!! davno bilo, više se ni ne sećam gde je i šta moralo da se podesi, samo znam da nisam mogao da biram srbiju ili evropu...
Interfej treba da je na engleskom.

Koliko se secam region Srbija,jezik engleski.Mada po lokaciji ce sam prebaciti region.Isto kao na telefonu.

Nazad
Vrh Dno