U pitanju je zgrada, tj. stan u prizemlju (nisko prizemlje, u ravni sa ulicom), dnevna soba i 2 spavace sobe, ukupna povrsina stana 50m², s tim sto jednu spavacu sobu drzim zatvorenu (ne koristi se), tako da fakticki klima greje dnevnu sobu i 1 spavacu sobu, zbir oko 40m². Spavaca soba orijentisana ka istoku, a dnevna soba ka severu. Zgrada je napravljena 2000. godine, cigla, staklena vuna i fasadna cigla. Alu stolarija u dnevnoj sobi (veliki prozor i vrata od terase) je stara, nema termicki prekid. U spavacim sobama umesto alu stavljen PVC prozor pre nekoliko godina.40m2... Kuća... Stan... Izolacija?
I kako se ponasa na ovim minusima?Kakva je potrosnja?U pitanju je zgrada, tj. stan u prizemlju (nisko prizemlje, u ravni sa ulicom), dnevna soba i 2 spavace sobe, ukupna povrsina stana 50m², s tim sto jednu spavacu sobu drzim zatvorenu (ne koristi se), tako da fakticki klima greje dnevnu sobu i 1 spavacu sobu, zbir oko 40m². Spavaca soba orijentisana ka istoku, a dnevna soba ka severu. Zgrada je napravljena 2000. godine, cigla, staklena vuna i fasadna cigla. Alu stolarija u dnevnoj sobi (veliki prozor i vrata od terase) je stara, nema termicki prekid. U spavacim sobama umesto alu stavljen PVC prozor pre nekoliko godina.
Dobra je 👍🏻
To preko njene aplikacije merisDobra je 👍🏻
Ne merim ja,nemam ovu klimu🤣To preko njene aplikacije meris
Koliko m2 grejes , koja je izolazija u pitanju.
Moze li neki update za januar?
Mislim da ona tih 17 °C meri na unutrašnjoj jedinici ,a pošto je jedinica u gornjoj zoni prostorije tu se zadržava topliji vazduh,kada je uključiš verovatno pokupi temperaturu sa daljinskog i tada pokaže temperaturu od 12°C.Evo da napisem ja prve utiske ako se neko razmislja o njoj.
Odlucio sam se za xiaomi klimu iz razloga sto volim da isprobavam nove stvari iako je bilo logicnijih i proverenijih izbora tipa midea vivax itd.
Na popustu je bila 60000 din
Klima se ova 3 dana palila samo radi testiranja.
Pomocna kuca se prvi put ikad grejala a napravljena je u septembru tako da su zidovi bili hladni kao led.
Klima za 50 minuta digne temperaturu sa 9° na 23° ( Vidi se na slici). Znaci sto se grejanja tice ubija, bar dok je napolju plus 😂( spoljna je bila oko 8°).
Temperatura na izduvu oko 51,6 ( druga slika)
E sad ja sam je palio na maks temperaturi i maks brzini ventilatora da bih testirao da li moze da zagreje prostorije koje su bile prehladne tako da je vukla malo vise od 1kw/h. Nakon sto dostigne 22° krece da izbacije malo hladniji vazduh tako da vrv tad modulira. Koliko nisko ide to nisam merio ali izmericu ovih dana, imam jednu tuya uticnicu koja je bas precizna.
Kada je klima upaljena, temperatura koja pokazuje u aplikaciji je tacna ( aplikacija, termometar sa zivom i termometar digitalni sa sondom sva tri pokazuju identicnu temperaturu). Medjutim kada klimu ugasim i temperatura u prostoriji padne recimo na 12°, u aplikaciji pokazuje neku random temperaturu tipa 17°. I onda kad klimu upalim ona kao da tek tad izmeri pravu temperaturu i onda i u aplikaciji pise 12°
Nisam siguran da ima temperaturu da hvata sa daljinskog,a i svakako sam daljinski odlozio u fioku i sve radim preko aplikacije tako da nije to sigurno.Mislim da ona tih 17 °C meri na unutrašnjoj jedinici ,a pošto je jedinica u gornjoj zoni prostorije tu se zadržava topliji vazduh,kada je uključiš verovatno pokupi temperaturu sa daljinskog i tada pokaže temperaturu od 12°C.
To joj je redovna cena,jedino ako nisi pogresio i mislio 57.000 jer ni dole racunica se ne slaze 😂Juce je ulovio. 20% akcija. Neki rodjendan Xiaomija. Na 67000 akcija i besplatna ugradnja.ako je računamo 17000, klima došla oko 37000
These 4 versions of the Xiaomi Mijia Air Conditioner Eco follow in the footsteps of the Mijia Air Conditioner Pro devices released in markets like Europe in 2025.
Kod mene nije tako, imam neku pametnu uticnicu. Na auto potrosnja oko 400w a kad ja sam namestim na brzinu 3 onda smanji potrosnju na 280wAko smanji brzinu ventilatora, onda mora da podigne potrošnju
Ostane na 6. Ne spusti brzinu iako je dostigla temperaturu.Pa na kojoj ti je brzini auto?
Na auto prati zadatu temperaturu to sam video.Onda će imati problem sa praćenjem temperature u prostoru ako ručno ručno smanjiš fan.
Ako ostane na 6 i održava temperaturu (ne pravi temperaturne oscilacije), onda lepo prati temperaturu u auto modu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari