Šta je novo?

XIAOMI Mijia Inverter Klima uređaj Pro Eco

• Začetnik teme Začetnik teme zigic
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
40m2... Kuća... Stan... Izolacija?
U pitanju je zgrada, tj. stan u prizemlju (nisko prizemlje, u ravni sa ulicom), dnevna soba i 2 spavace sobe, ukupna povrsina stana 50m², s tim sto jednu spavacu sobu drzim zatvorenu (ne koristi se), tako da fakticki klima greje dnevnu sobu i 1 spavacu sobu, zbir oko 40m². Spavaca soba orijentisana ka istoku, a dnevna soba ka severu. Zgrada je napravljena 2000. godine, cigla, staklena vuna i fasadna cigla. Alu stolarija u dnevnoj sobi (veliki prozor i vrata od terase) je stara, nema termicki prekid. U spavacim sobama umesto alu stavljen PVC prozor pre nekoliko godina.

U pitanju je zgrada, tj. stan u prizemlju (nisko prizemlje, u ravni sa ulicom), dnevna soba i 2 spavace sobe, ukupna povrsina stana 50m², s tim sto jednu spavacu sobu drzim zatvorenu (ne koristi se), tako da fakticki klima greje dnevnu sobu i 1 spavacu sobu, zbir oko 40m². Spavaca soba orijentisana ka istoku, a dnevna soba ka severu. Zgrada je napravljena 2000. godine, cigla, staklena vuna i fasadna cigla. Alu stolarija u dnevnoj sobi (veliki prozor i vrata od terase) je stara, nema termicki prekid. U spavacim sobama umesto alu stavljen PVC prozor pre nekoliko godina.
I kako se ponasa na ovim minusima?Kakva je potrosnja?

Na popustu trenutno 60k

Evo da napisem ja prve utiske ako se neko razmislja o njoj.
Odlucio sam se za xiaomi klimu iz razloga sto volim da isprobavam nove stvari iako je bilo logicnijih i proverenijih izbora tipa midea vivax itd.
Na popustu je bila 60000 din
Klima se ova 3 dana palila samo radi testiranja.
Pomocna kuca se prvi put ikad grejala a napravljena je u septembru tako da su zidovi bili hladni kao led.
Klima za 50 minuta digne temperaturu sa 9° na 23° ( Vidi se na slici). Znaci sto se grejanja tice ubija, bar dok je napolju plus 😂( spoljna je bila oko 8°).
Temperatura na izduvu oko 51,6 ( druga slika)
E sad ja sam je palio na maks temperaturi i maks brzini ventilatora da bih testirao da li moze da zagreje prostorije koje su bile prehladne tako da je vukla malo vise od 1kw/h. Nakon sto dostigne 22° krece da izbacije malo hladniji vazduh tako da vrv tad modulira. Koliko nisko ide to nisam merio ali izmericu ovih dana, imam jednu tuya uticnicu koja je bas precizna.
Kada je klima upaljena, temperatura koja pokazuje u aplikaciji je tacna ( aplikacija, termometar sa zivom i termometar digitalni sa sondom sva tri pokazuju identicnu temperaturu). Medjutim kada klimu ugasim i temperatura u prostoriji padne recimo na 12°, u aplikaciji pokazuje neku random temperaturu tipa 17°. I onda kad klimu upalim ona kao da tek tad izmeri pravu temperaturu i onda i u aplikaciji pise 12°

Prilozi

• IMG_20260304_070201_424.webp
    IMG_20260304_070201_424.webp
    34.8 KB · Pregleda: 71
  • IMG_20260302_194412758.jpg
    IMG_20260302_194412758.jpg
    62.7 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
Evo da napisem ja prve utiske ako se neko razmislja o njoj.
Odlucio sam se za xiaomi klimu iz razloga sto volim da isprobavam nove stvari iako je bilo logicnijih i proverenijih izbora tipa midea vivax itd.
Na popustu je bila 60000 din
Klima se ova 3 dana palila samo radi testiranja.
Pomocna kuca se prvi put ikad grejala a napravljena je u septembru tako da su zidovi bili hladni kao led.
Klima za 50 minuta digne temperaturu sa 9° na 23° ( Vidi se na slici). Znaci sto se grejanja tice ubija, bar dok je napolju plus 😂( spoljna je bila oko 8°).
Temperatura na izduvu oko 51,6 ( druga slika)
E sad ja sam je palio na maks temperaturi i maks brzini ventilatora da bih testirao da li moze da zagreje prostorije koje su bile prehladne tako da je vukla malo vise od 1kw/h. Nakon sto dostigne 22° krece da izbacije malo hladniji vazduh tako da vrv tad modulira. Koliko nisko ide to nisam merio ali izmericu ovih dana, imam jednu tuya uticnicu koja je bas precizna.
Kada je klima upaljena, temperatura koja pokazuje u aplikaciji je tacna ( aplikacija, termometar sa zivom i termometar digitalni sa sondom sva tri pokazuju identicnu temperaturu). Medjutim kada klimu ugasim i temperatura u prostoriji padne recimo na 12°, u aplikaciji pokazuje neku random temperaturu tipa 17°. I onda kad klimu upalim ona kao da tek tad izmeri pravu temperaturu i onda i u aplikaciji pise 12°
Mislim da ona tih 17 °C meri na unutrašnjoj jedinici ,a pošto je jedinica u gornjoj zoni prostorije tu se zadržava topliji vazduh,kada je uključiš verovatno pokupi temperaturu sa daljinskog i tada pokaže temperaturu od 12°C.

Koliko inače izbacuju na izduvu average ostale klime? Ovo mi je zanimljiv podatak 51C

Панасоник. 50-ак степени је отприлике неки практични максимум.
1772717045126.png

Korektno je to sve. Ja sve tvrdio pazar a sad nije na akciji...

Mislim da ona tih 17 °C meri na unutrašnjoj jedinici ,a pošto je jedinica u gornjoj zoni prostorije tu se zadržava topliji vazduh,kada je uključiš verovatno pokupi temperaturu sa daljinskog i tada pokaže temperaturu od 12°C.
Nisam siguran da ima temperaturu da hvata sa daljinskog,a i svakako sam daljinski odlozio u fioku i sve radim preko aplikacije tako da nije to sigurno.
A nocas sam merio potrosnju, podesena je na 22 stepena i potrosila je za 6 sati 3.29 kwh tako da deluje to dobro. Videcemo sledece godine kako radi na minusima 😀

Juce je ulovio. 20% akcija. Neki rodjendan Xiaomija. Na 67000 akcija i besplatna ugradnja.ako je računamo 17000, klima došla oko 37000

54k je platio koliko sam shvatio

Redovna je 67000 sa montazom. Ja platio 20% manje

New Xiaomi smart energy-efficient air conditioners launching in Europe

4f482c876558526a8650c25deedbe884.jpg

These 4 versions of the Xiaomi Mijia Air Conditioner Eco follow in the footsteps of the Mijia Air Conditioner Pro devices released in markets like Europe in 2025.

Mijia Air Conditioner Eco 2.6 kW

Mijia Air Conditioner Eco 3.5 kW

Mijia Air Conditioner Eco 5.2 kW

Mijia Air Conditioner Eco 7.0 kW

Poslednja izmena:
Pitanje za vas malo koji ste kupili klimu poput mene a i za ostale ako mogu da mi objasne.
Kada klimu ostavim na "auto mode" brzinu ventilatora i dostigne zadatu temperaturu, zasto ne smanji brzinu ventilatora?
Temperatura je postignuta,duva mlako, smanji potrosnju na 300w ali ne smanjuje brzinu ventilatora recimo na 2 vec ja moram to manuelno da uradim.
Imate li slicnog iskustva?
Inace kada podesim brzinu izduva na 2,unutrasnja jedinica je bukvalno necujna. A spoljasnja je necujna i kada radi na najjace. Znaci sto se buke tice ova moja je 10/10.

Ako smanji brzinu ventilatora, onda mora da podigne potrošnju

Pa na kojoj ti je brzini auto?

Onda će imati problem sa praćenjem temperature u prostoru ako ručno ručno smanjiš fan.
Ako ostane na 6 i održava temperaturu (ne pravi temperaturne oscilacije), onda lepo prati temperaturu u auto modu.

Onda će imati problem sa praćenjem temperature u prostoru ako ručno ručno smanjiš fan.
Ako ostane na 6 i održava temperaturu (ne pravi temperaturne oscilacije), onda lepo prati temperaturu u auto modu.
Na auto prati zadatu temperaturu to sam video.
Provericu dal isto radi i kad rucno namestim.
Jel tvoja na auto smanji brzinu ventilatora kad postigne zadatu temperaturu?

Ne radi na auto.

Ovaj klima uređaj za Xiaomi proizvodi kineski proizvođač Changhong

Nazad
Vrh Dno