Šta je novo?

Xiaomi Mi9

Otkljucaj bootloader i onda mozes da instaliras sta hoce, cist android ili miui, sta ti vise odgovara

Koristi li neko bezicni ili onaj brzi punjac od 27w?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka

Imam mi band4 (na lijevoj ruci) i ovaj tel

Kad prebacim tel u lijevu ruku i pricam zvuk se skroz smanji i nista ne cujem na uho, vratim tel u desnu ruku sve normalno, prebqcim opet u lijevu i opet se smanji?

Nisam nikakvo podesavanje nasao da ovo iskljucim?

Imam mi band4 (na lijevoj ruci) i ovaj tel

Kad prebacim tel u lijevu ruku i pricam zvuk se skroz smanji i nista ne cujem na uho, vratim tel u desnu ruku sve normalno, prebqcim opet u lijevu i opet se smanji?

Nisam nikakvo podesavanje nasao da ovo iskljucim?

Možda slabije čuješ na levo uvo :D
a možda i bluetooth iz mibanda pravi neke smetnje probaj da staviš mi band na desnu ruku pa probaj opet.
Ako je situacija obrnuta onda miband pravi smetnje, ako nije onda je do uveta.

Inace izasao pixel experience od markakash-a, ali za android 10. Upravo sam ga ubacio pa javljam utiske, za sada deluje top :)
Iskustva?

Edit : Preporuka za ROM od nekoga? Sada sam na stock-u ali bih malo eksperimentisao.. Najvise bi mi trebao neki ROM koji se najbolje pokazao sto se tice baterije [emoji23]
Sent from my MI 9 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Xeu stable i to je to

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Android 10 pixel ex. se pokazao kao zmaj sto se tice baterije, slobodno ga ubaci.

Android 10 pixel ex. se pokazao kao zmaj sto se tice baterije, slobdono ga ubaci.

I ja bih promijenio MIUI malo.. Dosadio je [emoji23]
Zato pitam za PE..
Hvala.. Ako ima ko jos neki predlog slobodno neka napise [emoji23][emoji23]

Imao je u startu nekoliko bugs, ali su vise manje sad fixed. To za bluetooth mislim da je sredjeno ali nisam testirao, to je bilo samo u slucaju ako se povezu slusalice pa kao nesto zeza, ali mislim da su ispravili to, nemam jedne da testiram kod sebe

Probacu ja Pixel E. za pocetak.. Imam bezicne slusalice pa ako bude bilo problema, probacu XEU..

Kako radi AOD na Mi9, jel ima problema kao sa Mi9t/pro?

Neki bagovi stalno, viber ne radi uopste..

Kakva je maska sto se dobija u pakovanju? Ima li nekih kvalitetnih a tankih (max 1mm)? KP, bez aliexpress, alibaba, ebay isl...

Kakva je maska sto se dobija u pakovanju? Ima li nekih kvalitetnih a tankih (max 1mm)? KP, bez aliexpress, alibaba, ebay isl...

Maska u pakovanju je samo za prvu pomoc.. Ne pokriva modul kamere do kraja..
Koristim trenutno ovu : https://s.click.aliexpress.com/e/taMwT9kU
Maska je odlicna, prekriva modul kamere, ne ostaju otisci iza i sto je najbolje uopšte ne kliza iz ruke..
Jedini mi je problem sto kad vadim telefon iz dzepa tesko ide i u 99 posto slucajeva izvucem cijeli dzep sa telefonom..
Zato sam narucio onu Nillkin masku pa se nadam da ce biti bolja.. Cekam da mi stigne i dalje..

Stigao je pre par sati telefon. Ima li nekog nacina da kod npr ikonice Chrome pregledaca nema ovog belog kvadrata?
eb997dbf9a627c79a8611a0bdcdd3051.jpg

Postoji li mogucnost da se podesi YT aplikacija da uvek bude u Full Screen rezimu da ne moram uvek da manuelno zumuram?

Poslednja izmena:
Ne. Zapravo, nisam siguran, mozda i moze. Tako je na svim telefonima sa takvim odnosom stranica. Zasto bi zeleo da bude tako uopste? Zumiranjem gubis sadrzaj videa..

Sto se tice ikonice, stavis drugi launcher (npr. Poco Launcher ili Lawnchair, to su dva najbolja po meni), stavis icon pack koji zelis..

Poslednja izmena:
Ne znam, zadnji put kad sam koristio te launchere navukao sam neke infekcije i zaraze na telefon da sam ih se jedva otarasio, a i generalno ih ne volim previse.
Evo nekih prvih utisaka u odnosu na moj prosli telefon:
Sve sto moze Mi9 moze i moj prosli telefon P9 lite, ali sve radi mnogo tecnije i brze.
Dugmici za glasnocu zvuka su nekako tvrdi u odnosu na P9 lite.
Glavni zvucnik na Mi9 je bas odlican, to mi mnogo znaci.
Nisam neki strucnjak za kamere, sve mi je manje vise isti djavo.
Kod ekrana mi se najvise dopada prikaz crne boje, ostalo tu i tamo.
Miui 11 izgleda odlicno, jos kada se ukloni ona traka na dnu izgleda top.
Dosta gresim pri kucanju, valjda se jos nisam navikao.

Ma gde ces porediti ta 2.. moguce da gresisnu kucanju jer nisi navikao da ti je tastatura toliko spuštena, zbog toga sto je ovde ekaran skoro ceo prednji deo telefona.

Skini Poco launcher, to ti je njihov i maltene je isti kao i stock samo sto imas app drawer i mozes jos neka dodatna podesavanja uraditi.

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

SwiftKey ima opciju da se podigne tastatura od donjeg dela. Nešto kao kod iPhone-a sa onom linijom na dnu. Ja izvalio pre par dana, sad mnogo bolje kucam od kad sam je podigao.

Moze da se podigne i gboard, nego samo kazem da mu je mozda zbog toga problem

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Evo za novajliju, najnovi Gcam koji po meni radi odlicno:
https://t.me/GCamMI9/87834
A ovo su podesavanja za lib:

[emoji3544] Recommended Settings:
Pixel AWB in HDR+ Enhanced: Off (Day) / Night (IMX586)
Lib Patcher: ON
(Back Camera = it's also for Front Camera)
Sharpness: 1.0 (0.75 for Selfies)
Luma: 0.375
Chroma: 0.375
Contrast: 0.875
Saturation: 1.0
(Telephoto lens)
Sharpness: 1.375
Luma: 0.875
Chroma: 0.875
Contrast: 0.875
Saturation: 0.625
(Wide lens)