Evo vec treca nedelja kako korisim ovaj telefon i generalno za ove novce je verovatno najbolji odnos cene i kvaliteta sto se moze dobiti.
Pre ovoga sam koristio Pixel XL kome je baterija vec bila dotrajala pa sam odlucio promeniti telefon a ujedno sam kupovao i telefon za cerku pa rekoh da umanjim trosak.
Sama izrada telefona spolja deluje korektno mada drzeci ga u ruci i kvrckajuci prstom po zadnjem staklu oseti se supljlina i neke vibracije kao kad bi kvrckali na isti nacin staru sijalicu sa wolfram niti.. Takodje je uzasno klizav, i ne znam kako s njim rukuju oni koji ne stavljaju maske na telefon, ovo je ravno sapunu.. Telefon radi toliko fluidno da je definitivno upitno da li postoji uopste potrebe da se hardware ubrzava u buducnosti.. Opet sa druge strane, ne volim MIUI, a sam telefon ima par iritirajucih stvari poput ocajnog auto brightnessa, nestajanja notifikacija levo od notcha, i katastrofalan response fingerprint scannera (ovo me izludjuje).
Posto mi je potreba za kvalitetnom kamerom bila u samom vrhu, citao sam puno o ovom telefonu i ocekivao sam mnogo da bi na kraju utvrdio da meni licno ova kamera "ne radi posao".
Ako nije full bright dan, jedino je main kamera upotrebljiva a sve ostalo je puno grain-a. Gcam tu i tamo nesto popravi, mada i to boksovanje izmedju aplikacija - sa ovom fotkam ovo, sa onom ovo drugo, pa onda upalim Gcam koji automatski ucita default lib a ja koristim neki drugi.. smara me to. Ruku na srce, stari Pixel XL pravi bolje fotke. Jeste da pod full dnevnim svetlom Mi 9 ima vise detalja na udaljenim objektima ali sve ostalo je slabije, boje, kontrasti itd. Ne odgovara mi ni za macro fotografiju koju sam do sada radio, ne moze da fokusira lepo (mozda jedna od 10 fotki prodje) ali opet boje ne slozi lepo kao sto je to radio Pixel. Uporedjivao sam malo i sa iPhone XR sto sam na kraju uzeo cerki, i taj telefon sa samo jednom kamerom odradi fotku lepsu na oko i sa prirodnijim bojama.
U svakom slucaju cekam da vidim Pixel 4 u radu pa cu verovatno da predjem na njega.