Šta je novo?

Xiaomi Mi9

Kako im je njesra ovo pravilo čekanja više od 30 dana na otključavanje više telefona.

Narucih ovaj telefon danas Mi9 sa 64gb, bice mi dosta to memorije.... dosadio mi vec A1 koga imam skoro 2 god. .. Gledam bas i ne znam jel sam za 345e mogao bolje od ovog fona uzeti?

Odlican izbor, bas veliki skok sa A1. Neka te lepo sluzi. [emoji4]

Narucih ovaj telefon danas Mi9 sa 64gb, bice mi dosta to memorije.... dosadio mi vec A1 koga imam skoro 2 god. .. Gledam bas i ne znam jel sam za 345e mogao bolje od ovog fona uzeti?
Neces se pokajati, uzeo ga pre mesec ipo odlican presao sa note 8, nista mi ne nedostaje od samsunga..

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Neces se pokajati, uzeo ga pre mesec ipo odlican presao sa note 8, nista mi ne nedostaje od samsunga..

Mislim da cu se i ubuduce drzati Xiaomi-ja.. cale , brat i ja svi Xiaomi:d

Samo mi cudno sto nemam ni jedan update, tj imao sam jedan a security je 1. Jun..

Evo vec treca nedelja kako korisim ovaj telefon i generalno za ove novce je verovatno najbolji odnos cene i kvaliteta sto se moze dobiti.
Pre ovoga sam koristio Pixel XL kome je baterija vec bila dotrajala pa sam odlucio promeniti telefon a ujedno sam kupovao i telefon za cerku pa rekoh da umanjim trosak.
Sama izrada telefona spolja deluje korektno mada drzeci ga u ruci i kvrckajuci prstom po zadnjem staklu oseti se supljlina i neke vibracije kao kad bi kvrckali na isti nacin staru sijalicu sa wolfram niti.. Takodje je uzasno klizav, i ne znam kako s njim rukuju oni koji ne stavljaju maske na telefon, ovo je ravno sapunu.. Telefon radi toliko fluidno da je definitivno upitno da li postoji uopste potrebe da se hardware ubrzava u buducnosti.. Opet sa druge strane, ne volim MIUI, a sam telefon ima par iritirajucih stvari poput ocajnog auto brightnessa, nestajanja notifikacija levo od notcha, i katastrofalan response fingerprint scannera (ovo me izludjuje).
Posto mi je potreba za kvalitetnom kamerom bila u samom vrhu, citao sam puno o ovom telefonu i ocekivao sam mnogo da bi na kraju utvrdio da meni licno ova kamera "ne radi posao".
Ako nije full bright dan, jedino je main kamera upotrebljiva a sve ostalo je puno grain-a. Gcam tu i tamo nesto popravi, mada i to boksovanje izmedju aplikacija - sa ovom fotkam ovo, sa onom ovo drugo, pa onda upalim Gcam koji automatski ucita default lib a ja koristim neki drugi.. smara me to. Ruku na srce, stari Pixel XL pravi bolje fotke. Jeste da pod full dnevnim svetlom Mi 9 ima vise detalja na udaljenim objektima ali sve ostalo je slabije, boje, kontrasti itd. Ne odgovara mi ni za macro fotografiju koju sam do sada radio, ne moze da fokusira lepo (mozda jedna od 10 fotki prodje) ali opet boje ne slozi lepo kao sto je to radio Pixel. Uporedjivao sam malo i sa iPhone XR sto sam na kraju uzeo cerki, i taj telefon sa samo jednom kamerom odradi fotku lepsu na oko i sa prirodnijim bojama.
U svakom slucaju cekam da vidim Pixel 4 u radu pa cu verovatno da predjem na njega.

Mali hint za fp - by Kidence :D

Skini ovde

https://play.google.com/store/apps/details?id=by4a.setedit22

Podesi fod animation na 4, tako se gasi animacija za fp i deluje dosta brze unlock.

A moj je savet da prst kojim najčešće otključavate registrujtete više puta i to u onom položaju šake, telefona i prsta u kojem ga koristite, a ne u idealnim uslovima sve pod pravim uglom, ceo prst itd. Bar ja ne stavljam ceo prst kada otključavam već samo gornji desni deo jagodice desnog palca i taj deo registrujem 2x iz raznih uglova, pomeram po senzoru da vidim gde "hvata" i jednom ceo palac. Radi perfektno kada nije prljav displej ili prst.
tapatalk_1569158603981.jpeg

Ja sam ga ugasio skroz, koja milina samo svajpovati nagore za otkljucavanje a i bat je bolja :)

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Meni je Face ID zakon, tj ono kompleksnije skeniranje lica poput Mate 20 Pro ili iPhone X. Brzo, sigurno, praktično. Mislim da može i za plaćanje da se koristi.

Najbolje, ipak, radi kao prikupljač detaljnih 3D skenova lica korisnika, al' ajde.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

A prikuplač otisaka nije ? Ma da ovog trenutka isključimo sve telefone, sve znaju.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Niko to ne kaže, samo treba biti svjestan svega.

Lite model 275e na KP pa na gore...Jaka je to cena, jeste sam start ali kao Mi 9T i manje od 70e ispod mi 9.

Mislio sam da će biti više, i A3 se pojavio na 250.

To je dobra cena za 9 Lite za početak. Za dva utorka na realnih 230 - 240. Mene samo kopka Note 8 Pro. Piti il ne piti. [emoji848]

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Ne piti, po mom misljenju. Ok, najsnazniji cip u klasi. Ali realno to je vec cifa za koju imas (xiaomi) telefone sa amoled panelima.

Takodje, kome je to bitno, kamera je bolja na mi 9 se npr. po prvim fotkama koje sam vide. Realno da je do 220e onda ok, a realno tako ce uskoro i biti.

U tom slučaju kupovina mi 9 se uopšte više neće biti isplativa.. Ne znam zašto su sebi pucali u nogu tim potezom.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Zato što će možda mi9 biti zamenjen sa mi9 pro.. :)
Sutra je predstavljanje u Kini u 8am pa ćemo videti šta nas čeka

Sent from my MI 8 using Tapatalk

U koliko to pada kod nas i ima li gde live stream?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Lose sam napisao , mislim da je u 15 do 8am po našem :)
Neki ruski YouTuberi rade live stream , npr ovaj dole
https://youtu.be/7qaidoJkt_E

Poslednja izmena:
Još je isti dan a već je 270 evra Lite od 6/64GB

Sent from my iPad Pro using Tapatalk

Preskočite poslednji apdejt, definitivno ukida 4k60fps na ultrawide kameri.
Serem im se u apdejt.

Lose sam napisao , mislim da je u 15 do 8am po našem :)
Neki ruski YouTuberi rade live stream , npr ovaj dole
https://youtu.be/7qaidoJkt_E

I novi Mix ce biti predstavljen? [emoji4]
To je neka nova serija tipa njihov odgovor na Fold i Mate X, ili je nastavak serije pa je samo promenjen naziv, Alpha umesto 4? [emoji4]

Poslednja izmena:
Mislim da ne , to jest biće predstavljen ali mislim da je on samo koncept telefon.
Videćemo sutra :)

Vrh Dno