Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Meni nije prob da instaliram, ali podešavanja... Ali najviše volim sve od 0 kad radim novi sistem... Odradim screenove pa lagano... [emoji16]

Poslednja izmena:
Za ovih par koje bekapujem su i meni podešavanja problem, zato lepo restore i ne patim se sa tim. Ove druge su mi problem jer izgubim vreme tražeći ih i čekajući da se instaliraju. Bilo bi extra kad bi bila neka App koja vidi sta imaš na fonu, štrikliraš koje hoćeš nazad, on sačuva to nekako za sebe, kad instaliram opet on nađe to svoje instalirano i instalira sve sa liste.

Jel koristite neki program za auto backup/restore I install aplikacija? Trenutno koristim Titanium Backup, i tu radim jednu po jednu, a hteo bih nešto da odma instalira tih 5-6 koje bekapujem, i neki program koji bi instalirao ostale app sa ps da ne moram ručno njih 30 da instaliram.
Pa imas u titaniumu batch backup/restore.

Ja sam primetio na V8.1.3.0.LXKCNDI verziji MIUI kada radi update aplikacija sa Play store to traje predugacko, ne znam u cemu je problem, na 13.1 mi sve letelo bukvalno. Evo od jutros u 9 koristio SOT 1:20min, baterija 70%, samo lagani surf, nikakve igre, par poruka preko messengera ali 30% baterije da ode ovako brzo nema logike, mora da je do ROM-a. Cekam da zavrsim neke obaveze pa da se ratosiljam bede, i CM 13.1 mi je radio bolje samo kamera je bila losija.

Ja sam primetio na V8.1.3.0.LXKCNDI verziji MIUI kada radi update aplikacija sa Play store to traje predugacko, ne znam u cemu je problem, na 13.1 mi sve letelo bukvalno. Evo od jutros u 9 koristio SOT 1:20min, baterija 70%, samo lagani surf, nikakve igre, par poruka preko messengera ali 30% baterije da ode ovako brzo nema logike, mora da je do ROM-a. Cekam da zavrsim neke obaveze pa da se ratosiljam bede, i CM 13.1 mi je radio bolje samo kamera je bila losija.
Što se tiče sporog download-a aplikacija, mislim da je to poznat miui bug, postoji izgleda neki limit za play store.

1h20min SOT za 30% baterije je odličan rezultat za naš telefon po meni. Jednostavno s808 je ogroman potrošač i očajno optimizovan SOC + svetao ekran, tako da je 4-5h SOT odličan rezultat.

Gesendet von meinem Mi-4c mit Tapatalk

@snele
Mozda, ali sa dobrim Wifi signalom bez podataka na mrezi, iskljuceno sve zivo, GPS, BT nije neki rezultat. Na CM 13.1 sam imao i po 6-7 sati SOT.
Edit: upravo flesnuo 14.1 LOS, javljam utiske kasnije.

Poslednja izmena:
Koji si stavio, el ovaj 8.2.3.0.NXKCNEC_v8-7.0? Kazi mi kako ti se cini baterija, kamera? Ja sam na 8.1.3.0.LXKCNDI_v8-5.1 pa bi mozda presao na noviji.
I koja je fora sad sa ovim novim ROM-om, zasto zakljucavaju bootloader? Da li to znaci da mi brise TWRP koji imam sada?

xiaomi.eu_multi_MI4c_V8.2.3.0.NXKCNEC_v8-7.0.zip ovaj.
Kamera je standardno dobra, bolja nego na RR koji je stvarno dobar, ali pobjegao sam zbog kamere koja nije na nivou MIUIja. Punim ga svaki dan, oko 4-5 SOT, na RR sam mogao izvući preko 5h, ali mi to nije toliko bitno.
BL se zaključava samo pri prelasku sa lolipopa na nugat i da, trebaće ti novi TWRP, imaš na xiaomi.eu verziju za nugat.

Koristim miui na nougatu od kada je izasao,i uopste nisam zadovoljan,kamera ista,baterija losija,jedino antutu skor oko 80k baca sto i nije bitno,zakljucava BL ali se otkljuca za 2min pomocu MiUnlock i ubaci twrp po upustvu sa #815 posta sa ovim recoverijem za nougat https://www.androidfilehost.com/?fid=457095661767135741,ako je neko hteo da predje na njega,nema moju preporuku,mozda ce sl. update biti bolji,nadam se da ce znaciti nekome ova info :)

Koristiš stable ili weekly?
Ja sam u početku koristio weekly i bio je katastrofa. Stable je OK.

Evo da se javim i ja sa LOS 14.1, instalacija je prosla bas brzo, iznenadio sam se kao i prvi boot, pravo osvezenje u odnosu na 13.1 i eu ROM. Vidi se odmah da je osetno brzi od MIUI-a, baterija ocigledno traje duze ali to cu videti veceras uz neko koriscenje tacno. Za sad prezadovoljan. Cak i ovaj put smaracko podesavanje koje svi mrzimo nisam ni osetio, za cas posla odradio, instalacije sa Play store-a prosto lete. Topla preporuka od mene na prvu, nesto detaljnije mogu da kazem za par dana.
Cini mi se i da je tastatura dosta preciznija, ovo kucam u portait modu sa palcevima veoma brzo skoro bez greske dok na MIUI sam par puta zbog gresaka hteo da ga bacim kroz prozor.

Ne mogu da verujem da ovaj
14.1-20170525-TS-libra nema opciju za panoramu u kameri. :( -.- a tako lepo sve radi...

Ja čekam cozzmy-ja sa novom pročišćenom verzijom LOS-a. Nešto je utihnuo... pegla rom ili ispite :D

Prvo koriscenje SOT 4:20min, usage 2 dana i 2 sata, sad je na 15% i ukljucio Power Saver.

Jel moze neko da okaci link LOSa i gapps za njega?Presao bih sa ovog miui na nugatu na njega,cisto za promenu,posto ovde vidim dosta dobrih komentara,hvala unapred :)

Jel moze neko da okaci link LOSa i gapps za njega?Presao bih sa ovog miui na nugatu na njega,cisto za promenu,posto ovde vidim dosta dobrih komentara,hvala unapred :)
Ne možeš da pređeš na njega pošto imaš nougat bootloader. Taj rom je za lollipop bootloader. I verovatno ti je isti zaključan kad si prešao na nougat. Verovatno možeš da ga downgrade-uješ na lollipop, pogledaj na xda.

Btw gapps skidaš sa opengapps.org.
Jedan LOS rom imaš na xda a TS LOS je na teamsuperluminal.org

Poslednja izmena:
Ne možeš da pređeš na njega pošto imaš nougat bootloader. Taj rom je za lollipop bootloader. I verovatno ti je isti zaključan kad si prešao na nougat. Verovatno možeš da ga downgrade-uješ na lollipop, pogledaj na xda.

Btw gapps skidaš sa opengapps.org.
Jedan LOS rom imaš na xda a TS LOS je na teamsuperluminal.org

Otklucao sam bl opet i ubacio twrp za nougat,e steta,ima li neki dobar rom za nougat bl?

Nije samo do ubacivanja TWRP za lolipop, ima na AICP strani zakrpu koju mora da fleshuje i tice se kernela kako bi mu rom radio.
AICP podrzava nougat koliko videh, ali mora da se snimi zakrpa. Resurrection Remix podrzava i napravljen je iskljucivo za nougat ;)

Nakon zadnje nadogradnje ACIP-a sa 2205 na 2905 telefon skroz pobrljaveo :(
Hteo ne hteo, moram da odradim clean install. Preporuka Cozzmy ili TS LOS?

Meni je zadnji 20170525-TS odlican, samo da ima opciju za panoramu, donirao bih koji evro za trud. Mada mi se čini da je Cozzmyjeva kamera od 20.05 bolja nego kod zadnjeg TS. Neverovatno kako ne moze niko da sklopi da sve valja, uvek nesto mora da zeza.

Poslednja izmena:
Šta ti je lošije kod cozzmyja od 20.05 u odnosu na 25.05 TS?

Vratio za sada AICP backup od 20.02 :)

Poslednja izmena:
Šta ti je lošije kod cozzmyja od 20.05 u odnosu na 25.05 TS?

Oba su dobra, čini mi se da je kamera lošija na TS ali kažem, čini mi se, možda i nije. Na TS nema opcija za panoramu i slow motion snimanje. Na Cozzmyjvom ima. Oba su dobra generalno.

Ubacio Cozzmyjev LOS 14.1 današnji datum ( lineage-14.1-20170602-UNOFFICIAL-libra). Jako, jako dobro radi, fluidan, brz rom. Preporuka :)
Interesuje me da li postoji mogućnost da se u status baru ubaci ime operatera?

Ubacio Cozzmyjev LOS 14.1 današnji datum ( lineage-14.1-20170602-UNOFFICIAL-libra). Jako, jako dobro radi, fluidan, brz rom. Preporuka :)
Interesuje me da li postoji mogućnost da se u status baru ubaci ime operatera?

Mislim da je to deo custom dodataka raznih romova, dok LOS ide na stock android pricu ;)

U statusu lock screena stoji operater, pa rekoh možda postoji opcija, al ne nađoh ☺

Vrh Dno