Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Da, i ostao na njemu. CM jeste da radi malo brže, moguće i da je baterija bolja ali kamera je dosta loš(ij)a... A i MIUI okruženje mu nekako priliči :D

TT

CM sigurno bolja baterija, ja u zivotu nisam imao bolju autonomiju na Smartphone. Sto se tice kamere, jeste losa, po dnevnom svetlu napolje pravi ok slike ali kada je unutra onda kao da ima problem da uradi fokus kako treba. Da li moze neka druga foto aplikacija da resi problem ili ce biti isto?

Trebalo bi da je to taj, mada sam ja još na verziji 6.8.11 ova verzija.18 je od juče ja mislim...
nakon update 6.8.11 na 6.8.18 morao da odradim samo wipe davilk i cache? Da li gubim podatke?

Trebalo bi da je to taj, mada sam ja još na verziji 6.8.11 ova verzija.18 je od juče ja mislim...
nakon update 6.8.11 na 6.8.18 morao da odradim samo wipe davilk i cache? Da li gubim podatke?

Ne gubis podatke, ja stalno radim dalvik i cache wipe kad stavljam nove nedeljne verzije.

CM sigurno bolja baterija, ja u zivotu nisam imao bolju autonomiju na Smartphone. Sto se tice kamere, jeste losa, po dnevnom svetlu napolje pravi ok slike ali kada je unutra onda kao da ima problem da uradi fokus kako treba. Da li moze neka druga foto aplikacija da resi problem ili ce biti isto?

Citajuci po TM forumu, jedan lik je rekao da su sledeca podesavanja znatno popravila kvalitet slikanja ;) Probaj, malo unapredi pa javi rezultate. Sigurno je do podesavanja jer TM sad koristi Snapdragon kameru, koja je verovatno dovoljno sposobna da pravi fine slike, jer Mi4C ima dobar senzor.

Focus – Continuous,
Scene – Auto,
Denoise – On,
Sharpness – 3,
Anti-banding – Auto,
Zero Shutter Lag – Off

Ne vidim scene u podešavanjima kamere? Da nije white balance?

Meni svaki petak vec mesec dana srizu apdejti za MIUI 8 beta... Telefon je sve brzi a SOT isti, ne menja se na gore, što je bitno :)

CM za ovaj uređaj se vise ne nadograđuje? Hoće li izaći verzija na bazi MM-a?
Za sad samo MIUI dobija nadogradnje?
@Phobiazz - koji rom koristis? Baci link. Jel ima kineskih stvari u njemu ili je čist?

Ima kineskih stvari koje mogu da se skinu i sve sam ih skinuo.
Kucaj MIUI 8 developer rom za Mi4c, ali on zakljucava bootlader, cisto da znas :)

1779721fbf8e5ef25555def719a98c22.jpg

Poslednja izmena:
Nadogradnje stizu OTA? Ja tek trebam da kupim uređaj pa se malo raspitujem

CM za ovaj uređaj se vise ne nadograđuje? Hoće li izaći verzija na bazi MM-a?
Za sad samo MIUI dobija nadogradnje?
@Phobiazz - koji rom koristis? Baci link. Jel ima kineskih stvari u njemu ili je čist?

Nemoj gledati CM, gledaj TM CM jer se redovno nadogradjuje i za sad je najkompletniji CM za nas telefon.
http://www.teamsuperluminal.org/mi4c-cyanogenmod-13/

MIUI kao i po obicaju dobija nadogradnje i iskljucivo korisit XIAOMI EU rom, jer on ne zakljucava bootloader i podrzava sve jezike i maltene je identican pravom globalnom romu od XIAOMIja ;)
https://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/

Ok, hvala. Jel se ovaj TM CM nadograđuje OTA ili manuelno?

Ja iskreno uvek manualno skinem novi file pa lepo reboot recovery i instal. Nikad problem

Zar nije receno da ne radi OTA na CM?

Ota radi sasvim normalno na team superluminal cm.

Poslednja izmena:
Pozdrav, planiram kupovinu telefona uskoro, pa me interesuje kako se pokazao mi4c? Dvoumim se izmedju njega i note 3 pro. Mi4c mi se dopada jer je maltene istih dimenzija kao i moj sadašnji telefon (Galaxy Nexus). Ako bi neko od vas bio ljubazan da sumira svoje dosadašnje utiske o telefonu (da li se greje, kakva je kamera, kvalitet izrade, kakav je u svakodnevnom korišćenju itd.), bio bih mu zahvalan :)

Pozdrav, planiram kupovinu telefona uskoro, pa me interesuje kako se pokazao mi4c? Dvoumim se izmedju njega i note 3 pro. Mi4c mi se dopada jer je maltene istih dimenzija kao i moj sadašnji telefon (Galaxy Nexus). Ako bi neko od vas bio ljubazan da sumira svoje dosadašnje utiske o telefonu (da li se greje, kakva je kamera, kvalitet izrade, kakav je u svakodnevnom korišćenju itd.), bio bih mu zahvalan :)

Ako nije problem da dodam na sve i koji rom je preporuka, koji rom pravi koje probleme ako ste ih imali do sada... Hvala.

Nisam probao,niti koristio tako da ne znam na žalost.

Pozdrav ljudi ,ako moze mala pomoc.
Preporucio sam starcu ovaj fon , ali nisam ocekivao ovaj silan blot i reklame.
Verzija je 8.0.16.0 Stable koliko sam proverio bootloader je zakljucan , da li mogu da flesujem Int verziju bez otkljucavanja?
I da li mogu da ga otkljucam bez koriscenja Mi acc posto on nikad nije ni napravljen.
xiaomi mi 4c.PNG

Pozdrav ljudi ,ako moze mala pomoc.
Preporucio sam starcu ovaj fon , ali nisam ocekivao ovaj silan blot i reklame.
Verzija je 8.0.16.0 Stable koliko sam proverio bootloader je zakljucan , da li mogu da flesujem Int verziju bez otkljucavanja?
I da li mogu da ga otkljucam bez koriscenja Mi acc posto on nikad nije ni napravljen.
Pogledajte prilog 207868

Za mi4c postoji miui 8 stable ali je 8.0.1.0 verzija, mora da ti je natrpan neki kineski rom koji je prodavac nabudzio..
Skini zvanicni stable MIUI 8, pa se posle zezaj sa otkljucavanjem bootloadera. Ja sam otkljucao zvanicnim putem, dok
na xda imas i nezvanicni ;)

Vrh Dno