Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Drugari konacno sam dobio mi4c pa imam par pitanja. Telefon je stigao sa China stable rom V7. 0.6.0.LXKCNCI bez kineskih aplikacija i sve radi ok osim update-a. Zelio bi da ubacim eu rom jer jedan od razloga sto sam uzeo xiaomi je redovno azuriranje softvera. Ako nije problem da neko ko je to vec radio napise ukratko sta sve treba i postavi linkove. Vjerujem da ce mnogim biti od pomoci.

Drugari konacno sam dobio mi4c pa imam par pitanja. Telefon je stigao sa China stable rom V7. 0.6.0.LXKCNCI bez kineskih aplikacija i sve radi ok osim update-a. Zelio bi da ubacim eu rom jer jedan od razloga sto sam uzeo xiaomi je redovno azuriranje softvera. Ako nije problem da neko ko je to vec radio napise ukratko sta sve treba i postavi linkove. Vjerujem da ce mnogim biti od pomoci.

Ne postoji EU rom, jer je telefon radjen iskljucivo za azijsko trziste. Imas dva custom ROMa za nas van azijskog kontinenta:
-sMIUI
- https://xiaomi.eu/community/forums/miui-weekly-rom-releases.103/

Takodje proveri da li tvoja verzija ROMa ima zakljucan ili otkljucan bootloader, i koji je recovery na telefonu. Ja sam dobio telefon sa otkljucanim bootloaderom i umesto da bacim TWRP ja flesujem poslednji stable rom i zakljucam bootloader, sad cu morati da se smaram da ga otkljucam kako bi stavio custom ROM :)

U recovery modu mi pise Mi Recovery kako sam procitao na netu to znaci da mi je otkljucan bootloader. Procitao sam da se moze preko Mi Suite uraditi update ali nisam htio nista da radim dok ne provjerim jer kapiram da bi se sa novim romom pojavile kineske aplikacije kojih sad nemam. Htio bih da odradim backup roma sa telefona da ga mogu vratiti ako mi ovaj sMIUI ne bude radio kako treba pa se nadam da sa TWRP to radi kako treba jer kad sam na drugim tel sa CW pokusavao da vratim stock rom ni jedan backup mi nije bio ok (falili su neki fajlovi).

Idi na Miui adria forum tamo ćeš naći sve što te interesuje. Pozzz

Послато са Mi-4c уз помоћ Тапатока

Ima li vijesti u vezi 6.0 za mi4c?

Takodje, poslednji stable koji ja imam instaliran je 7.2.3.0. Ima li i gdje uopste da trazim nesto novije? Na telefonu je twrp recovery trenutno.

Evo, upravo sam spomenuo na Redmi 3 temi da bih se ipak sada radije odlučio za ovaj Mi4c nego Redmi 3 PRO, kojeg sam dobio pred nekih 5-6 dana. Izgleda da ono sa Mi4c touchscreenom ipak ima manji postotak mobitela i da na kraju krajeva nije baš toliko problematično. Također i bočne tipke nisu nikakav problem jer u krajnjem slučaju ima opcija da se pomoću sistemskog widgeta ''lock'' gasi ekran na dodir, a uključivanje pomoću double tap, tako da power tipku nije ni potrebno dirati.

Ono što je kod Redmia 3 jedino nedvojbeno bolje je baterija, ali meni kao nezahtjevnom korisniku traju dugo i slabije baterije, tako da to nije najbitnija stavka. Ok, i metalne bočne tipke su recimo na strani Redmia. A da, i ram i slobodan prostor, ali nije presudno.

Pluseva za Mi4c je ipak malo više, poredano po bitnosti meni:
1. Ljepša i čvršća konstrukcija, pravi unibody.
2. Lakši, tanji i kraći.
3. Dosta manje sklizak.
4. Bolja kamera
5. Bolji ekran
6. Svijetleće navigacijske tipke, i double tap.

Meni osobno se double tap čini praktičniji nego zavlačiti stalno prst straga za paljenje ekrana fingerprint senzorom, šta mislite ?
Jedino ako je problematično ono što sam negdje pročitao da se nekome double tapom ponekad otključa u đžepu, ali to je sigurno greškom onda dodirnuo ekran dvaput, nije mu double tap kriv, jel se kome ovdje to desilo ?

Haha, kralj!

Dt2w ne radi kad je telefon u đepu, tj. ima opcija za to.

@masamunea
Kako se zove ta opcije ? Jel ono ''prevent pocket dials'' ?

vala si 899765 merio, jednom seko, i opet si se zaebo.

Da, nevjerovatno. To je tako, tko zna, možda da sam se odlučio za Mi4c bih sada smatrao Redmi 3 PRO dražim. Kada budem imao oba ću gledati neki treći.

Još mi je i ovo bila prva kupovina u životu mobitela ''na slijepo'', bez da sam ga imao u ruci. Bio sam se već 99% odlučio na Mi4c kada sam naletio na teme i video recenzije o onom problemu sa touchscreenom, i tu sam krenuo s predomišljajem.

Poslednja izmena:
Svi smo ti rekli da je mi4c za klasu bolji uredjaj.

Imaš i to prevent pocket dials, al imas i u lock screen podesavanjima smart cover lock.

Biće Dt2w i za redmi 3/redmi 3 pro. Kuvaju kernel na xda, čeka se samo da xiaomi pusti kompletan source za kernel.

Ja sam se lomio izmedju Redmi 3 i Mi4 i na kraju izabrao Mi4 i za sada jedina primedba je nedostatak sd kartice.

Ja bi na ovom Mi4c obavezno isključio one edge dodire, jer ne bih volio da dolazi do slučajnih neželjenih dodira.

Nadam se da double tap buđenje ekrana radi bez bugova i uključivanja u đžepu ?

Jel uspijevate redovno postići 5 sati SOT-a u jednom danu korištenja, i sa kojim ROM-om ?

Eto, posle par nedelja researcha, nalazim se na korak od odluke da kupim ovaj telefon. Baš mi se sviđa :).

Pre toga, imao bih par pitanja, pa bih vas zamolio da mi pomognete.

Verovatno ću uzeti telefon preko KP, konkretno od Vere (ne vidim da ga neko drugi ima u ponudi).

E sad pitanja...

1. Da li je ovaj Xiaomi Mi4c LTE 16GB, što se može naći kod nje, kompatibilan sa MTS-ovom 4G mrežom?

2. Ako je neko kupio ovaj telefon od Vere ili od nekog drugog prodavca sa KP, može li da kaže koji senzor ima kamera njegovog telefona? Vidim da naokolo kolaju dve varijante Mi4c-a: jedna ima Sony a druga Samsung senzor. Nekako imam utisak da je Sony kvalitetniji, pa bih voleo da mi on zapadne :).

3. Ima li neko info o izvoru sa kog ti telefoni pristižu do KP prodavaca i njihovom tretmanu pre nego što dospu u naše ruke. Recimo, znamo da postoje dobri prodavci na Aliju (recimo, Top-One) koji testiraju telefon pre nego što ga pošalju. Bilo bi dobro znati da i do Vere stižu takvi, testirani, telefoni, a ne neke mačke u džaku.

Sori ako pitam previše :)

Eto, posle par nedelja researcha, nalazim se na korak od odluke da kupim ovaj telefon. Baš mi se sviđa :).

Pre toga, imao bih par pitanja, pa bih vas zamolio da mi pomognete.

Verovatno ću uzeti telefon preko KP, konkretno od Vere (ne vidim da ga neko drugi ima u ponudi).

E sad pitanja...

1. Da li je ovaj Xiaomi Mi4c LTE 16GB, što se može naći kod nje, kompatibilan sa MTS-ovom 4G mrežom?

2. Ako je neko kupio ovaj telefon od Vere ili od nekog drugog prodavca sa KP, može li da kaže koji senzor ima kamera njegovog telefona? Vidim da naokolo kolaju dve varijante Mi4c-a: jedna ima Sony a druga Samsung senzor. Nekako imam utisak da je Sony kvalitetniji, pa bih voleo da mi on zapadne :).

3. Ima li neko info o izvoru sa kog ti telefoni pristižu do KP prodavaca i njihovom tretmanu pre nego što dospu u naše ruke. Recimo, znamo da postoje dobri prodavci na Aliju (recimo, Top-One) koji testiraju telefon pre nego što ga pošalju. Bilo bi dobro znati da i do Vere stižu takvi, testirani, telefoni, a ne neke mačke u džaku.

Sori ako pitam previše :)
1. Lte radi sa mts
2. Kamera kod poslednjih serija mi4c je samsung
3. Izvor Kina, zar je bitno koja radnja.
Da planiras meiZu onda....

Послато са Lenovo Z90a40 уз помоћ Тапатока

Ima dosta oglasa na kp za mi4c. Verovatno si filtrirao samo Suboticu.

Nije. Miui loše kešira, stabilan cm ili aosp se još uvek nije pojavio tako da nećeš ni primetiti.

kupio bih sa alie telefon. vidim da jedan store sa kojeg bih kupio imaju grey/ panda opcije za boje. koja je boja "panda" ?

crno napred belo pozadi.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Danas sam htio ubaciti custom rom ali mi je zakljucan bl. Da li se mora instalirati kineski dev prije nego sto zatrazim unlock code ili to moze poslije. Ima li kakva brza metoda?

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Unlock se vezuje za mi acc, ne za tel...

Sent from Xiaomi Redmi Note 3 Ultra

Imam problem sa otkljucavanjem bootloadera. Unlock mi stane na 50%. Da li je potrebno staviti china dev rom da bi se odradio unlock ili moze i na stable? Trenutno mi je na telefonu 7.0.16 stable.

Prilozi

• MI_20160605_193422.jpg
    MI_20160605_193422.jpg
    152.1 KB · Pregleda: 134
kako vam se ponaša taj mi4c od 2gb ? vidim oko 120$ na Aliju.. razmišljam da ga uzmem iz zezanja. da li se previše greje i da li displej brljavi ?

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Nasao sam na netu da ipak treba developer rom pa sam skinuo 6.5.26 i ubacio ga u tel sad imam kineski rom sa kineskim aplikacijama i opet mi stane na 50%.

Ja sam ga bas iz zezanja i narucio i to za 108.8e. Varijanta sa 2gb, doduse na Kipru sam platio porez 23e ali je opet za taj novac sjajna kupovina. Za sad sam prezadovoljan (koristim G4 inace). Baterija izmedju 3.5 i 4 SOT, kamera po danu prilicno dobra, nocu ne bas. Stigao sa otkljucanim BL i poslednjom verzijom MIUI, koji mi se kod nekih stvari svidja, a kod nekih ne. Sa svim aplikacijama (oko 30ak), viber, email, dve kartice i jos gomila gluposti, ukljucen gps i lokacija-slobodno mi je izmedju 300 i 500MB RAM. Ekran je i po suncu lepo vidljiv. Sta znam, ja sam prezadovoljam za ulozen novac.

Hvala @Gorth sve sam sredio. Ubacio sam zadnji stable sa xiaomi eu pa cu da ga testiram ovih dana. Jedino mi ostaje problem sa nekim aplikacijama kad koristim mobilni internet. Npr tapatalk i web browser nece da otvore stranicu kad sam na mobilnom netu dok neke aplikacije rade normalno.

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Vrh Dno