Pozdrav, posle duzeg vremena.
Da napisem malo o telefonu Xiaomi mi4.
Kao sto znate telefon sam uzeo sa sajta KP, od prodavacice Smiljane. Sve pohvale u vezi nje, iako smo se dogovarali na daljinu ( preko mejla).
Telefon je stigao u originalnoj ambalazi, kutija je bila otvorena, tj nije bilo celofana na njoj, ali verujem da je to zbog carine.
Skinuo sam sa njega sve nalepnice, sa displeja, i odpozadi. Bio sam malo uplasen da ce biti onaj displej JDI, tj losiji. I to je bilo prvo da vidim kad sam upalio telefon.
No ne znam da li je kod mene Sharp ili JDI, ali displej je fantastican, jako lepe boje, bela je bela, dobar kontrast, sve super u vezi displeja. To mi je bilo najvaznije, iako ne znam kako moze izgledati los displej.
Telefon je dosao sa weekly ROMom, ne znam da li je to normalno ( moj m2 kad sam ga kupio je bio sa stable rom-om, no on je kupljen direktno iz kine), mozda je ovo za Madjarsko trziste, ne znam. Dobio sam odmah updejt na najnoviji rom. Nista nije trebalo da se radi oko play store, jer ovi ROMovi dolaze sa vec google servisima, tj sa Play store, nema mi marketa.
U pocetku nisam hteo da radim nikakve customizacije, ali sam ipak instalirao CWM Recovery, i instalirao XenonHD ROM, Lolipop za koji kazu da nema ni jedan bug, da je brz i stabilan. i sve odlicno, da bi posle 2 dana koristenja se pojavio battery drain. Istog momenta kad sam ha upalio, tj napunio sam vratio nazad miui rom. i nikakvih problema nema sa battery drain.
Sto se tice izrade telefona, ona je odlicna, nista ne skripi, krcka, metalni ram je odlicnog kvaliteta, sam telefon sto se mene tice odlicno lezi u ruci, malo je tezi, sto ja licno volim.
Zvuk prilikom razgovoro, sto se mene tice nema nikakvih problema, odlicno cujem sagovornika, i sagovornik odlicno cuje mene. Zvukovi za pozive ili notifikacije , tj zvucnik je dovoljno jak, kod mene stoji pojacano na pola, i odlicno se cuje.
Zvuk u slusalicama, bez ikakvih modova, je odlican, jak, moze da se podesava u zavisnosti od slusalica koje imate.
Za sada ne koristim nesto mnogo telefon, ne igram igrice, wifi je ukljucen kad sam u kuci ili kod projatelja, a 3G kad sam napolju, van domasaja wifi signala. i evo kod mene 3 dana traje baterija.
no sigurno ce to biti krace kad tel budem vise koristio kao telefon ( godisnji odmori, prijatelji otputovali pa nema koga da zovem ili saljem sms poruke). Imam sinronizaciju gmail i hotmail naloga.
Tako da ja sam zadovoljan sto se tice baterije.
I prezadovoljan sto se tice samog telefona.
Ako nekoga nesto zanima neka pita
Izvinjavam se na ovako mozda zbrda-zdola napisanoj recenziji, ali to je onako iz glave i na brzinu