Šta je novo?

Xiaomi mi3/mi4

Digao sam Redmi Note večeras na MIUI6 i ne mogu reći da sam preterano oduševljen. Pošto sam i sa MIUI5 imao temu koja je bila MIUI6 i bila skoro identična kao sada ceo softver malo mi je žao da ne mogu da se vratim na MIUI5 kada hoću i da menjam iz jednu i drugu temu kada poželim. Ono što mi se ne sviđa je da za Redmi Note ne radi one handed mode koji mi je bio i jedna od važnijih stvari zbog kojih sam prelomio da updatejem. Ne znam iz kojih razloga to nisu stavili kada je preko potrebna upravo za Note. Malo mi se čini i da ne radi toliko fluidno kao MIUI5, secka na pojedinim mestima u meniju i ostalim aplikacijama i to užasno nervira kada se iz skoro savršene fluidnosti pređe na prosek.
Da li neko od vas zna jel moguće da se vrati na stariji softver sa novijeg na Xiaomi telefonima?
I još nešto veoma iritirajuće ali nije povezano sa MIUI6. Jel neko od vas ima problema na bilo kom Xiaomi telefonu sa zvukom koji se prekida pa ponovo nastavlja najčešće kada se sluša sa slušalicama? Prvo sam pomislio da nešto sa sluškama nije u redu ali onda sam probao tri različita para i sa svim se dešavalo isto. Mislim da je hardverski problem ali je jako iritirajuće jer se dešava totalno random.

Poslednja izmena:
Sta je sa ovom temom, SAMO u njoj svaki put dobijem obavestenje da ima novog posta i pise danasnji datum, a kad udjem uvek je isti post zadnji od 15.12. jos?

Ko je proveren od prodavaca i ko daje garanciju na redmi note ili mi 3?

Podigao sam Miui v5 na Miui V6 Stable, e sad ja bih hteo da sa ove verzije predjem na v6 developer. Koji je nacin da to odradim?? Hvala unapred

Podigao sam Miui v5 na Miui V6 Stable, e sad ja bih hteo da sa ove verzije predjem na v6 developer. Koji je nacin da to odradim?? Hvala unapred
Ako je mi3/mi4 u pitanju samo skineš Rom odmah ispod regularnog (developer rom 4.12.26 trenutno) na oficijenoj strani i prebaciš u mob. telefon. Pokreneš updater iz foldera Tools na glavnoj strani ili u settings na dnu menija about phone ima update takođe. onda gore imaju one 3 tačke ... tu se nalazi opcija Select update package i izabereš rom koji si prebacio na telefon i to je to, tel odradi posao i restartuješ kad završi. Developer ima nove funkcije paljenje gašenje telefona u određeno vrijeme, vremenska prognoza integrisana u sat, kao i poseban gadžet, drugačije wallpaper opcije i još dosta novoga, ali to izlazi svake sedmice pa nemože se sve pohvatati šta je unaprijeđeno

moze li na PM link od koga ste uzimali mi3 i mi4, razmisljam da uzmem nekoliko ima nas koji smo zainteresovani?

hvala

Dali je neko probao da overklokuje MI3 da radi na 2.5-2.6Ghz, tj. dali postoji app da se podigne frekfencija, pošto vidim da to rade sa G2 ili sa M8.
Čisto da probam Antutu pošto na stock settings leti 43k+

Prilozi

• Screenshot_2015-01-04-14-51-02.png
    Screenshot_2015-01-04-14-51-02.png
    124.1 KB · Pregleda: 307
Treba ti custom kernel. Posle skines neku od aplikacija za kernel i dignes frekvenciju. Pazi samo da ne odes preterano visoko.

Koliko se krece trenutno MI4? Na kom sajtu mogu da bacim pogled sem pandawill? Da li ima razlike izmedju modela za Eu VS China?

Koliko sam pratio oko 370$ na aliexpresu. Baci tamo pogled ima ozbiljnih prodavaca.

Samo gledaj da podrzava nase mreze i to je to.

Da li neko zna da li se moze vratiti izgubljeni IMEI na MI3 telefonu? Na MTK telefonima znam da je dosta jednostavnije vratiti IMEI. Koliki je problem? U pitanju je telefon na kome je stavljen custom ROM nakon ceka je izgubio IMEI i potpuno je neupotrbljiv sada.

Evo je od jutros dostupan OTA update na MIUIv6.3.2.0. Trenutno apdejtujem, pa ću videti šta ima novo.

Poslednja izmena:
Ima li vec neko Mi4? Vrlo sam blizu kupovine pa me zanima kako stoje stvari[emoji1]

ima li neko na forumu mi3? mada važi i za bivše vlasnike
kakve su one stvari koje ne pišu po specifikacijama, zvuk u slušalici, prijem signala, wifija itd... ako može neko poređenje sa popularnim telefonima koji se ovde koriste

ima li neko na forumu mi3? mada važi i za bivše vlasnike
kakve su one stvari koje ne pišu po specifikacijama, zvuk u slušalici, prijem signala, wifija itd... ako može neko poređenje sa popularnim telefonima koji se ovde koriste

E ovako, imam Xiaomi Mi3 par meseci vec, platio sam ga 250e i nisam se ni najmanje pokajao. Najbolja kupovina telefona IKAD!!!
Uzivo sam ga poredio sa Samsung Galaxy S4: Xiaomi je ja mislim u svakom pogledu bolji, izgleda mnogo kvalitetnije i luksuznije. Mnogo bolje radi Android na Mi3 nego na S4, jednostavno S4 kao paket nije najbolje upakovan dok Mi3 jeste.
Poredio sam ga i sa iPhone 5s, tu necu trositi reci, ne znam cemu tolika halabuka oko AJFUNOVA.

Xiaomi Mi3 nije savrsen ali je bolji eto od telefona koji su visestruko skuplji od njega. U principu i nemam zamerki ali ako bih morao nesto da izdvojim to bi bilo pucanje nekih sistemskih aplikacija (npr stock brower, koji mi se i nije mnogo svidjao pa koristim drugi). Baterija je vrhcina (cela 24 sata izdrzi ako ga olesim od igrica, jutjuba i poruka i wifi stalno ukljucen) a asa umerenijim koriscenjem 2 do 3 cela dana bez muke.

Evo jos Vojkanu da odgovorim na ostala pitanja; zvuk u slusalici - odlican, prijem signala i wifi - prosecan (ne pravi probleme ali vidjao sam i bolje)

Jedna jaaaaako dobra stvar kod ovog sistema je dual boot, mogu da se koriste 2 sistema. SLucajno sam otkrio i sad mogu da koristim 4.4.4 i 4.4.2 android :) A mogu i sa custom romovima da se igram ali nema otrebe jer sve radi veoma glatko.

Pitajte sve sta vas zanima a ja cu se truditi da sto bolje odgovorim.

^ Moze neki ss sot-a ? Da vidimo kako drzi baterija..

uploadfromtaptalk1423592231925.png

Evo, trenutno stanje.

Poslednja izmena:
Kako je koriscen. Koliko brajtnes,3g/wi fi,igrice,razgovor ,up time ?

Na miui 5 je bilo preglednije, ovde na miui6 je na više mesta postavljeno. Uptime je 1d12h otprilike, brightness automatski, na 2G je stalno, WiFi je always on...

Prilozi

• Screenshot_2015-02-10-19-16-13.png
    Screenshot_2015-02-10-19-16-13.png
    64.6 KB · Pregleda: 191
  • Screenshot_2015-02-10-19-27-33.png
    Screenshot_2015-02-10-19-27-33.png
    117.1 KB · Pregleda: 190
  • Screenshot_2015-02-10-19-28-11.png
    Screenshot_2015-02-10-19-28-11.png
    196.6 KB · Pregleda: 190
  • Screenshot_2015-02-10-19-33-18.png
    Screenshot_2015-02-10-19-33-18.png
    70.9 KB · Pregleda: 181
Poslednja izmena:
Zavisi koliko ocekujes da te carina rebne. Npr .na kineskim sajtovima je 64gb verzija oko 250e,ali na to dodaj dazbine drzavi i ima da se uplasis.. :)

Nazad
Vrh Dno