Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 3

Pokusaj sa drugim plejerom. Mogice da xiaomijev lose procita pesme.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

nisi skapirao, na telefonu je sve ok... ako se ta muzika sa telefona prekopira na komp preko kabla ili nekog fajl menadzera (SMB protokol) svi nazivi fajlova se izmesaju, renamuje sve, a po mp3 tagovima mozes da vidis koja je zaista pesma... ovo mi se desava samo kuci na win 10, na poslu win 8.1 sve normalno kopira... sit sam se nasmejao...

Nisam stigao pre pa tek sad kacim slike futrole. Gumirana je i prednji deo se masti pa mora često da se briše. Meni nije problem.
Ne znam kakva je situacija kod vas ali ja dva dana bez folije ili stakla i već nekoliko jedva primetnih ogrebotina. Uprkos tome što ga nosim u futroli i nije da ne pazim. Nema ništa od gorile ;)
9c440e9919766221a7b1e56dc145b1cd.jpg
16a2f8cfda468b075e14c81e1fdba5a7.jpg

Gorilla glass nije safirno staklo a cak i safirno staklo ce se grebati, gorilla se grebe MNOGO manje od standardnog stakla i kada se grebe ne puca pored ogrebotine sto pravi samo takozvani "hairline scratch" koji nece prelamati svetlost i samim tim se nece ni videti kad je ekran ukljucen, nemogu sad da nadjem prikladnu sliku pa evo paint interpretacija :D

inace i ja nosim fon bez zastite i grebucka se ali ni jedna ogrebotina se ne vidi kad je upaljen ekran bas iz gore navedenog razloga, iskreno bolju iteraciju gorilla glassa nisam video od S2, ako hoces da bude savrsen ekran onda nosi zastitu (i menjaj je na svakih mesec dana ;))

Untitled.jpg

EDIT: https://youtu.be/pw-z0eYbgD8?t=125 o ovome pricam

Poslednja izmena:
Gorilla glass nije safirno staklo a cak i safirno staklo ce se grebati, gorilla se grebe MNOGO manje od standardnog stakla i kada se grebe ne puca pored ogrebotine sto pravi samo takozvani "hairline scratch" koji nece prelamati svetlost i samim tim se nece ni videti kad je ekran ukljucen, nemogu sad da nadjem prikladnu sliku pa evo paint interpretacija :D

inace i ja nosim fon bez zastite i grebucka se ali ni jedna ogrebotina se ne vidi kad je upaljen ekran bas iz gore navedenog razloga, iskreno bolju iteraciju gorilla glassa nisam video od S2, ako hoces da bude savrsen ekran onda nosi zastitu (i menjaj je na svakih mesec dana ;))

Pogledajte prilog 250720

EDIT: https://youtu.be/pw-z0eYbgD8?t=125 o ovome pricam
Izvini kolega, ali, mogu se samo nasmejati na ovu tvoju konstataciju, poučen svojim iskustvom. Ovo je prvi i ujedno poslednji fon koji nosim bez zaštitite...
Pokušaću kasnije okačiti slike mog telefona, ali, već sam rekao, i ponavljam, stavite bilo kakvu zaštitu na ovo srxxx od gorile...

Mi Note 3

Zato se plastika pozadi grebe haos :) ( mada nisam ni siguran da je gg3 napred.. )

Ali neka , tako telefon dobija na smeku :)

Izvini kolega, ali, mogu se samo nasmejati na ovu tvoju konstataciju, poučen svojim iskustvom. Ovo je prvi i ujedno poslednji fon koji nosim bez zaštitite...
Pokušaću kasnije okačiti slike mog telefona, ali, već sam rekao, i ponavljam, stavite bilo kakvu zaštitu na ovo srxxx od gorile...

Mi Note 3

ne znam o cemu se radi, 101 faktor moze da bude u igri, ali na mom primerku GG evo vec 3 meseca i imam par ogrebotina koje se vide tek kad se telefon uglanca, na suncu, pod uglom (znate svi o cemu pricam)... i ni jedna se ni ne naslucuje ako ima bar malo otisaka prstiju na ekranu ili ako je ekran upaljen jer su bas bas sitne hairline ogrebotine... kontrast tome, imao sam htc one x sa GG2 i on se izgrebao 16x ovoliko za prvih dve nedelje i to su bili duboki urezi koji su prelamali svetlo dakle videlo se kad je telefon upaljen... sa S2 sam imao istu situaciju kao sad, kad ugasis telefon izgledao sacuvaj boze, milioni sitnih ogrebotina ali kad se upali ni jedna od tih ogrebotina nije prelamala svetlost i nije se videla... za mene to je non issue.

dal je batch GG u pitanju, drugacije fabrike GG, dal je xiaomi ofusario pa negde nije stavljao GG, dal se ti kreces po peskovitim predelima (u mom iskustvu, u pesku ima bas svasta od minerala), dal abjuzujes telefon... dunno man, mines fine :)

isti video koji sam okacio vec https://youtu.be/pw-z0eYbgD8?t=142 na 2:22 i GG puca po sredini na nekih 2.65N pa dok onaj kao "competitor glass" nije pukao tako al GG puca malo pa do 4N posle vise ne puca a "competitor glass" puca od 3N pa gore skroz katastrofalno... mozda ni GG nije toliko homogen, mislim, nagadjam...

Poslednja izmena:
Samo da se upišem u MN3 klub.
Prezadovoljan sam telefonom i .
Čekam da se pojavi i odomaći A2 pa da pređem na njega (min SD660 da bude).

Dobrodoso, sta si pre koristio ? Napisi neke utiske sa tvog gledista .

Koristio sam štošta... Mi A1x2, Z2 Play, 5+, Mi Mix 2, Mi Note 2...

Svi utisci staju u jednu rečenicu: Jako dopadljiv i dobar fon, ali preskup!

Jedno ?
Pokušao sam da otključam b/l ali mi Mi Unlocker prijavi Error(1) i kraj. Pročitao sam da je to vezano za Find My Device sli to nikako ne mogu da ispravim.
Naime, otkljičao sam Dev. options pa sam preko opcije Mi unlock status asocirao svoj fon sa accountom i to je sve prošlo ok. Posle sam uključio Find my device opciju (koja je prijavila da je uredno aktivirana) i preko Mi Clouda proverio sa je fon aktivan i da je sve u redu, međutim, MiCloud/FindMyDevice piše da je moj uređaj Disconected i kada izberem Find opciju Cloud ga pronađe u Kini umesto na mojoj lokaciji i tako u krug. Posle sam pročitao da ne mogu otključati b/l sve dok Find My Device ne pronađe, uredno, moj fon...
Neki savet ili pomoć?

Preskup ? Kako ti se cini kamera? Performanse ?

Kako si povezao nalog sa uredjajem ? Treba ti VPN da povezes uspesno da znas.

Telefon ne vredi više od 250€ mpc.
Kameru kakvu ima mn3 ima i a1 koji je 100€ jeftiniji. Mn3 je živahniji od a1... Sve je ovo subjektivno.

Pa svoj Mi nalog sam asocirao na fon. Jedino ga u Mi Cloudu ne vidi pod Find my device gde piše da je disconected :(
Kako da upotrebim VPN?

Poslednja izmena:
Skini SoloVPN izaberi kinu za server ( ne hong kong) i kad se povozes idi u developers settings i LockStatus ( ili tako nesto Device status ) i povezes. Posle toga sacekas 72 sata ( od kad si podneo zahtev za unlock) i otkljucas.

Može i na Singapur ako neki free VPN nema Kinu u ponudi.

Ok.
Tnx

Ima SoloVPN zato sam i preporucio.

U podešavanjima kamere mi stoji 'frame average' za auto exposure settings.
@dimi89 mislim da si ti to ovde napisao na forumu, ali ne znam za sta služi?

Telefon ne vredi više od 250€ mpc.
Kameru kakvu ima mn3 ima i a1 koji je 100€ jeftiniji. Mn3 je živahniji od a1... Sve je ovo subjektivno.

Pa svoj Mi nalog sam asocirao na fon. Jedino ga u Mi Cloudu ne vidi pod Find my device gde piše da je disconected :(
Kako da upotrebim VPN?

Na kupujemprodajem sad ima I za 260 :) tako da opet ispada best buy, barem dok ne stigne rn5

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Za prvi maj sam snimao delove nekog koncerta - zurke sa svojim Redmi note 3 pro telefonom i zgranuo se koliko je bio los zvuk. Ajde video i nekako, jeftin je fon, ali zvuk je bio uzasan, non stop u probijanju, pola nije ni uhvatilo... A secam se Lumie 1520 i onog savrsenstva, kao da sam snimao laganu mjuzu kod kuce... telefon maltene naslonim na zvucnik od dva metra i nista, sve tacno i prijatno... Sad me zanima jel neko snimao sa mi note 3 tako neki parti, koncert gde je ozbiljno glasna muzika? Ako nista nisu poboljsali mikrofone razmisljam da odustanem od skore kupovine i za te pare uzmem npr Mi A1 i Xiaomi Yi kameru, za tako te evente, plus mogu da je potapam u vodu :) To je samo ideja, vise bih voleo sve u jednom, ali ako takvi snimci na mn3 ne ispunjavaju neki minimum kvaliteta odustacu i traziti alternativu...

Za prvi maj sam snimao delove nekog koncerta - zurke sa svojim Redmi note 3 pro telefonom i zgranuo se koliko je bio los zvuk. Ajde video i nekako, jeftin je fon, ali zvuk je bio uzasan, non stop u probijanju, pola nije ni uhvatilo... A secam se Lumie 1520 i onog savrsenstva, kao da sam snimao laganu mjuzu kod kuce... telefon maltene naslonim na zvucnik od dva metra i nista, sve tacno i prijatno... Sad me zanima jel neko snimao sa mi note 3 tako neki parti, koncert gde je ozbiljno glasna muzika? Ako nista nisu poboljsali mikrofone razmisljam da odustanem od skore kupovine i za te pare uzmem npr Mi A1 i Xiaomi Yi kameru, za tako te evente, plus mogu da je potapam u vodu :) To je samo ideja, vise bih voleo sve u jednom, ali ako takvi snimci na mn3 ne ispunjavaju neki minimum kvaliteta odustacu i traziti alternativu...
Evo link za jedan snimak sa svirke pa proceni da li ti odgovara. Nisam budzio nista tipa gcam i slicno
https://photos.app.goo.gl/FBZrujNWW44RnNKv9

Samo da javim da poslednja arnova 8G2-v7.7 za slike radi odlično na ovom fonu(samo mora da se stavi hdr enhanced). Primetno bolje slika u ll nego stock miui kamera.

Može se reći da je sada ovaj fon kompletan , ako se oduzme snimanje videa i nedostatak lte20 :)

Poslednja izmena:
Da dobra je Arnova i meni sto je važno radi touch to focus. Ako hoćeš video dobar gledaj BSg bildove oni imaju bolju kameru mada je menibza video dobra i miui.

Ako ima ljudi koji su sa root a osećaju da im je slab zvučnik dok razgovaraju mogu isti lagano da pojačaju . Mislio sam da se jačina neće osetiti ali se itekako oseća .

system / etc / mixer_paths.xml

Fajl i otvoriti ga i editovati ovu liniju :
<ctl name = "RX4 Digital Volume" value = "75" />

Na lupam 81,82 ili nešto slično. Ja sam stavio 84 :)

Ova linija se dva puta pojavljuje u gore navedenom(xml) fajlu , menja se ona druga to jest koja se nalazi u poslednjih 20% texta

Poslednja izmena:
Dobar savet ili mogu da ubace Dolby Atmos ili još jednostavnije ubacite miui.pro rom i rešeno i za zvučnik i slušalice.

Drugovi i drigarice kako vas služi mašina?

Ljudi dje moze da se kupi kompletna zamjena maske tj da se kupi poklopac plave boje ,tj njegova ona druga varijanta . Jer ga ima u crnoj inplavoj boji,plava je prejaka...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Ovdje u Crnoj Gori Mn3 kosta 340eura.

Ljudi dje moze da se kupi kompletna zamjena maske tj da se kupi poklopac plave boje ,tj njegova ona druga varijanta . Jer ga ima u crnoj inplavoj boji,plava je prejaka...

Da li zna neko mozda? Ako je kupio to za sebe,fino bi bilo.

Sad kad vidim da i ostali imaju problema sa sitnim ogrebotinama na ekranu, bude mi malo lakse. Svoj imam nepunih 2 nedelje, vec ima gomilu ogrebotina po ekranu...

Xiaomi telefoni uglavnom dolaze sa wide angle kamerom +još jednom i mana toga je što baš neke makro fotografije i nije moguće slikati. E sad postoji trik "približiti se dovoljno sa običnom kamerom i kliknite za fokus na objekat koji želite zatim prebacite na telefoto (pritisnite 2x) i eto super makro fotografije. Mene užasno nerviralo što makro fotke su katastrofa bile a sad sa ovim su dobre naravno ne može ni telefoto da se baš bas približi ali daleko bolje nego da wide angle.

Probajte pa javite evo nekoliko mojih.

8ce7bebf58a64c018f421bc284b471fe.jpg
47e96659964af5f56d51e33e001da477.jpg

Mi Note 3 Telegram grupa >>> https://t.me/joinchat/HxEbOEfaKQdfYZsbU6SR1A

Vrh Dno