Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 3

Nijedan uredjaj, cak ni onaj od 20 eura ne bi smeo da ima hardverske greske, ali... Cak i oni najskuplji imaju defekte (seti se samo LG i problema sa maticnom, ili Samsunga i baterije, Appla i baterije koji jos uvek traje i da ne nabrajam...). Ako si probao sa hard resetom, a nakon toga je zvuk isti, slobodno ga ti nosi na reklamaciju. Ocito je da je defakat zvucnika unutar uredjaja.

Zato sam i izabrao Xiaomi jer znam da su uređaji dobri, jer nisam imao problem sa prethodnim.
Trebao bi ga reklamirati, al sacekaću još malo, sve se nadam da je do softvera, nisam stigao da probam na prethodnoj verziji, jer je odma izbacio nadogradnje. Tek sam ga uzeo, imam jos garanciju, pa cu se strpiti. Ako bude defekat telefona, onda je i xiaomi podbacio debelo. Jer kad mi ga jednom otvore to vise nece biti isti telefon kao sad.

druze sve ima % defekta, i automobili od 60 000e a ne telefon od 300e... sta je vama da mislite da je 300e velika kinta na globalnom nivou?

https://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2018&mm=09&nav_id=1439510

zato i postoji garancija, jer je nemerljivo lakse proizvesti 1000 kom sa 10% greske i jednostavno ih zameniti nego proizvesti 800 apsolutno perfektnih komada...

idi ti to reklamiraj i mirna backa

Poslednja izmena:
Meni je velika i za 300 sam se jedva odlucio:-D
Vidim da niko nema problem, znaci ja sam u tih 10 posto:-D e vesela mi bilo.:)
Reklamiracu, al cu malo sacekati, jer se uzdam u nadogradnju:-D

Pa resetuj ga hardverski i odmah ces da znas da li je to to. Mada bolje sto pre da to resis, mozda mozes i novi da im trazis, posto taj nisi koristio ni 15 dana, a zakonom o zastiti potrosaca je propisano 30 dana probni period (osim ako ti ta garancija nije usmena).

Vidiš dobro zboriš, nemam ga ni 15 dana, danas ću ih zvati. Nije usmena, pismena na godinu dana su dali.
Vecerac cu prebaciti na komp sto imam na telefonu pa ga vratiti na nulu, da vidim

Pa resetuj ga hardverski i odmah ces da znas da li je to to. Mada bolje sto pre da to resis, mozda mozes i novi da im trazis, posto taj nisi koristio ni 15 dana, a zakonom o zastiti potrosaca je propisano 30 dana probni period (osim ako ti ta garancija nije usmena).
Nema fiskalni račun, tako da ne može na zakon da se poziva.

Nemam zato što je iz online prodavnice, ali je dovoljno ako imaš njihov pečat, tj uredno overenu garanciju od strane te radnje. Naravno da je bolje da imam i račun, al i ovako imam pravo na reklamaciju i sa tom overenom garancijom od strane njih

Ne znam ko me terao da uradim upgrade na 9.6.2. Primetio sam da je jači gornji zvučnik i bolje rade notifikacije. Džabe sve to kad mi ne radi mobilni internet. Je l' neko imao sličan problem? Mts mreža u pitanju, sve normalno radi osim interneta.

Ako nije problem, na kojoj je zvanično verziji androida i miui trenutno Mi note 3? I, kada i da li se očekuju apdejtovi u skorije vreme? hvala

Official Global je na 9.6.2.0 MIUi 9 Android 7.1 .Posle 7mog oktobra očekujemo update. Inace MIUi10 nam ništa ne znači ako ne reše cam2api jer bez njega ne može GCam.
Ako nije problem, na kojoj je zvanično verziji androida i miui trenutno Mi note 3? I, kada i da li se očekuju apdejtovi u skorije vreme? hvala

Послато са Mi Note 3 уз помоћ Тапатока

Neće rešiti, tako da se ne nadaj za džabe. Telefoni sa sd845 i 710 imaju otb camera2api, ostali moraju da ga dodaju ručno.

Ja imam ovaj telefon vec 3 godine. Prije toga sam imao samsung s3 koji nakon skoro 2 godine postane neupotrebljiv. Xiaomi je isti i sad kao i prvog dana kad sam ga kupio.

Ni ručno ne funkcioniše. Do sad smo imali magisk modul flesujes i radi bez problema. Na MIUI 10 su skroz sj.... Kad dodas linije koda ubaguje se i stock kamera i GCam opet ne radi. Na Mi A2 radi na MN3 MIUI 10 ne radi.
Neće rešiti, tako da se ne nadaj za džabe. Telefoni sa sd845 i 710 imaju otb camera2api, ostali moraju da ga dodaju ručno.

Ono sto je najbitnije, je da ostane duzina trajanja baterije ista i fluidnost sistema.
A kamera ko kamera, meni je stock sasvim dobra, tako i da ne tugujem za tom googlovom.
I da dimi89, skoro s uslikao slicnu scenu kao tvoju (mesec i oblaci) okacicu pa ces sam zakljuciti gde je stock u odnosu na tvoj gcam.

Ni ručno ne funkcioniše. Do sad smo imali magisk modul flesujes i radi bez problema. Na MIUI 10 su skroz sj.... Kad dodas linije koda ubaguje se i stock kamera i GCam opet ne radi. Na Mi A2 radi na MN3 MIUI 10 ne radi.

Nem pojma, vidim da cela Redmi 5 serija nema problem na Miui 10. Gcam radi.

Na redmi note 5 isto ne može google camera.
Može na redmi note 3 pro.
MIU 10 je stvarno super izgleda. Ne znam sto toliko kukate za tom googlovom, dobra je i ova kamera njegova, samo sto je spora za slikanje, 6/128 trebao bi iste stotinke da slika, a ne da mu treba vremena.
Onaj problem sa pistanjem bio nestao, pa se opet pojavi pa ne stane, sad se ponekad javi.
Samo mi nije jasna politika njihova mi note 2 i mi 6 dobiju, a mi note 3 nije dobio miu 10.

Meni je na redmi note 5 izbacivao eror, jedino je mogla ona prastara verzija iz tipa 2016, lupam sad godinu, al ona medju prvima.
Jest da sam probavao na MIU 9, nisam na MIU 10, sad se setih.
Isti error mi izbaci i za mi note 3.
Mozda postoje razne verzije note 5, ovaj je 4/64 sa global romom.

Na redmi note 5 isto ne može google camera.
Može na redmi note 3 pro.
MIU 10 je stvarno super izgleda. Ne znam sto toliko kukate za tom googlovom, dobra je i ova kamera njegova, samo sto je spora za slikanje, 6/128 trebao bi iste stotinke da slika, a ne da mu treba vremena.
Onaj problem sa pistanjem bio nestao, pa se opet pojavi pa ne stane, sad se ponekad javi.
Samo mi nije jasna politika njihova mi note 2 i mi 6 dobiju, a mi note 3 nije dobio miu 10.
Mi6 i note 2 imaju globalne verzije dok to nije slučaj sa mi note 3. Zato i dobijaju global pre nas smrtnika ;) Mi note 3 već ima stabilnu verziju MIUI 10 ali kinesku.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Meni je na redmi note 5 izbacivao eror, jedino je mogla ona prastara verzija iz tipa 2016, lupam sad godinu, al ona medju prvima.
Jest da sam probavao na MIU 9, nisam na MIU 10, sad se setih.
Isti error mi izbaci i za mi note 3.
Mozda postoje razne verzije note 5, ovaj je 4/64 sa global romom.
Bio kineski ili indijski ili global radi gcam.

evo ja sad opet probao i ne moze , verovatno mora da se rutuje, a to mi se ne radi.
Ako ti radi, daj link odakle si skinuo pa ti radi na redmi note 5.

Svakako da moraš da rutujes i da ubacis magisk modul da bi ti radio GCam....

Da li neko koristi mi bip ili fitbit versu sa telefonom? Kakva su iskustva?

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

A jesu li ispravili u Miui 10 onaj problem sa zatvaranjem aplikacija u Recent apps? U ovoj 9. kad god sam kliknuo onaj X da zatvori sve aplikacije i ponovo se vratio da vidim jel ih zatvorilo, one su bile tu.

Hteo bi da pratim otkucaje srca tokom treninga, pretpostavljam da radi lepo kada se koristi za trcanje, ali bi ja koristio za treninge snage, prevrtanje gume, penjanje uz konopac, zgibove i druge vezbe gde se dosta pokrece zglob ruke. Zanimam me koliko je otporan na ogrebotine i udarce, nije mi bitno da bude bez tackice, ali ne bi da se raspadne od malo jaceg udarca. I da li mi treba telefon uz njega kada hocu da merim gps putanju trcanja.

Bip ima GPS tako da ti ne treba telefon uz njega.
Ici cemo u off, ali ajd da napisem: sto se tice izdrzljivosti, ja nemam problema sa njim, preznojavao sam se sto puta, kupao u slanoj vodi, ronio do ~3m dubine i za sada sve radi kao prvog dana. Nema tragova potrosenosti, tipa da se nesto ogulilo ili izlizalo, sem sto sam narukvicu zamjenio, ali logicno je da se pohaba nakon svega toga (meni otprilike potraje 3-4 mjeseca dok ne postane ruzna i izlizana).
Sto se HR tice, ne mogu suditi o tacnosti jer nisam poredio sa drugim uredjajima, na trcanju radi posao. Zacudjujuce, par puta tokom voznje bicikla znao je zaglupiti, ne pokazuje puls srazmjerno naporu. Mislim da to uzrokuje znoj, jer kada je zaglupio, ruke su bile mokre prakticno da se znoj cijedio :d tako da vjerovatno nije imao dobar kontakt sa kozom.
Konkretno za tvoj slucaj, nisam siguran da ce bas biti precizan, takve vrste vjezbi po meni zahtjevaju nesto ozbiljnije, sto se ne nosi na ruci. Za trcanje i slicne aktivnosti radi posao.

Ako te jos nesto zanima imas temu, pa se i tamo javi, ili pisi na pm.

Taj bug ja nemam. Kad idem na clear all on ih i zatvori. Prvi put čujem za to.
A jesu li ispravili u Miui 10 onaj problem sa zatvaranjem aplikacija u Recent apps? U ovoj 9. kad god sam kliknuo onaj X da zatvori sve aplikacije i ponovo se vratio da vidim jel ih zatvorilo, one su bile tu.

Nazad
Vrh Dno