Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 3

Obe fotografije su ocajne. Ovde je iso preko 1600 na obe i slike su lose (previse suma). Takodje ova slika sa stock kamerom je totalno losa i definitivno tebi nesto nije uredu sa softverskom obradom iste na stock aplikacijama. Slikacu ti ja sa mojim stock sutra identicnu scenu pa ces videti razliku.

Napravi folder na flick party podeli sa nama tvoje slike.

Послато са Mi Note 3 уз помоћ Тапатока

Evo ti trenutne dve slicna scena (osim ako ono tvoje nije mesec i noc pa je onako lose).
Sa HDR
IMG_20180914_113140.jpg

S obzirom da piše 01:35, a i liči na noć, kontam da je noću fotkano.

Eto i to cu mu veceras demonstrirati, da nista bolje slike ne daje GCam od klasike (tj da nije to tolika drasticna razlika).

Sobzirom da si mislio da su one slike slikane danju nemam šta više da dodam. Sama činjenica da porediš GCam i Stock kameru mi je krajnje čudna. Jedino što mogu da pomislim je to da nisi znao da podesiš GCam i zato su ti takvi utisci.

Pogledao sam sinoc na brzinu, cak ni parametre nisam do sad pogledao a u njima ti sve pise. Prvo gcam je koristio duzu ekspoziciju 1/5 za razliku od 1/12 koju je koristila stock kamera. Znaci skoro 3 puta duza ekspozicija, puno vise svetlosti. Obe slike imaju nenormalno veliku vrednost ISO ( stock je brze zatvaranje blende nadomestio vecom iso vrednoscu zato je i vise suma i logicno slika je losija). Ti pricas ko da gcam menja sociva ili senzor na telefonu. Cak nijedna aplikacija ne moze da ima procesuiranje ko stock kamera na telefonu zato sto je algoritam aplikacije vezan za senzor.
I da, bar pet puta bolju sliku mozes da napravis sa stock kamerom u manuelnom modu.

Ne koristim manuelni mod, GCam sadrži sopstvene algoritme i obradu zato je i bolji od Stock kamere i uvek će i biti. Ova slika što si postavio je dosta loša. Izvadim telefon slikam i produzim dalje. Niko nije rekao da GCam menja sočivo već da svojim algoritmom izvlači više iz njega. Ako ti se ne sviđa nemoj da koristiš i to je to.

Ma ja ne koristim GCam, ali ne kukam ko sinji kukavac kako je stock kamera losa. Normalno da ima druge algoritme, ali oni su prilagodjeni senzoru google pixela telefona. I konkretno onaj tvoj primer je bila razlika u dva parametra (iso 8000 naspram iso 9500 i duzina ekspozijie). Ova slika je dokaz da stock pravi iste slike kao gcam na ovom telefonu, cak i bolje. Takodje u manuelnom modu iso je 3200 max pri tome vec kod 1600 slike postaju sumovite i sve preko cini sliku nekvalitetnom.
Mislim glupo je sto se dalje raspravljam sa tobom, takve decice kao ti po miui forumu tona, kad god udjem kukaju za tri iste stvari za gcam, za otljucavanje licem i zato sto nemaju android P

Preporuka za silikonsku masku za xiaomi mi note 3 na aliju ...

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Stigao mi telefon pre neki dan, plavi. Vrhunski izgleda uživo, otisak prsta neverovatan, brzina top. Kamere jos nisam testirao, al ovo što sam malo probo izgleda mi ok, vidjeću vremenom.
E sad za sve koji imaju telefon, da li je neko u Srbiji našao nano staklo za njega? Stavio sam ono tempered staklo, al jako je lose, ne ide od ivice do ivice i ne moze lepo da se zalepi.

Preporučujem foliju zbog toga što sva stakla koja sam probao su bila dosta loša čak i ona "skuplja". Kad kupujete foliju gledaj da ima reflection protection znači kad koristiš leti mada i dalje se dobro vidi.

Za silikonske futrole probaj PZoZ ja imam između ostalih i nju i za sad je super.

A gde si kupovao foliju i maske? Naručivao preko ali expresa ili ima neka radnja u Srbiji? Jedino sto folija ne moze da zastiti ekran od pucanja kad ispadne.

Kupovao sam preko alija, sta znam ja gledao na YT test izmedju stakla i folije i kao folija bolja protekciju. Googlaj imas na YT pa prpceni sam. Rhino Shield je plastican a on mu kao dodje najbolja protekciju steta sto nema za nas fon.

Stigao mi telefon pre neki dan, plavi. Vrhunski izgleda uživo, otisak prsta neverovatan, brzina top. Kamere jos nisam testirao, al ovo što sam malo probo izgleda mi ok, vidjeću vremenom.
E sad za sve koji imaju telefon, da li je neko u Srbiji našao nano staklo za njega? Stavio sam ono tempered staklo, al jako je lose, ne ide od ivice do ivice i ne moze lepo da se zalepi.

Danas svi telefoni imaju zakrivljene ivice na kraju ekrana, zato ni tembered "staklo" ne moze da ide od ivice do ivice ;)

koliko sada vredi polovan mn3 6/64 crn kupljen 30.05.2018. 10/10 stanje ,8meseci garancije sve od opreme?nema ih nesto polovnih pa me interesuje

Za sve ove sto plaču za novim romom, miui 10 uz android 8.1 global verzija sredinom oktobra. Posle praznika ;) Inače, kineska finalna verzija se već pojavila...

Evo liste:

Mi Note 3

Redmi 6

Redmi 6A

Mi 5s

Mi 5s Plus

Mi Max

Mi Max Prime

Mi Max 2

Redmi Note 4 / 4X (Qualcomm)

Redmi 4X

Redmi 4A

Redmi 5A

Redmi 5

Redmi 5 Plus

Redmi Note 5A

Redmi Note 5A Prime.

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

da li nekom škripi zvuk u slušalici tokom razgovora? kao neka distorzija da se javlja pri razgovoru, onako zapisti, bude normalno pa onda zapišti nekako. Malo mi iritatno tokom razgovora.
Valjda će skoro MIU 10 i za ove naše mi note 3 telefone, baš super izgleda na xiaomi redmi note 5, brži je telefon.

Znam da redmi note 5 leti na MIU 10, primeti se razlika u odnosu na miu 9.

Prisluskuju me garant, nemaju pametnija posla nego mene smrtnika da prisluskuju:-D

Nadam se da ce nadogradnja to resiti, taj problem sa skripanjem, jer mi je to bas bezveze, jer telefon nije jeftin.
Da leti leti telefon, to da, stvarno je vrh.
6 gb rama nije malo, mora da leti:)

iskreno ja nemam nikakve anomalije prilikom razgovora... jesi probao da li se isto desava na 2g/3g/4g mrezi? na nekim drugim aplikacijama za razgovor tipa viber? lagano bi mogao da bude hardverski defekt kod tebe pogotovo ako se ponavlja u svim ovim scenarijima...

Desava se svuda kad razgovaram, na bilo kojoj mreži, a desava se i preko whatcapa.
Viber slabo koristim za razgovore.
Moguće da je hardverski problem, al sačekaću neku nadogradnju, ako se i tada desi onda cu ga reklamirati. Ni sa note 3 pro i sa note 5 nisam imao problema, a sa ovim imam, katastrofa, telefon od 300 eura nebi smeo da ima bilo kakav hardverski problem. Al sačekaću updejt pa cu videti sta cu.

Vrh Dno