Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 3

Ja koristio Novu na MIUI i malo malo mi izbaci da dupli klik traži dozvolu sistema a isključio sam i MIUI optimizaciju i podesio sve moguće dozvole itd itd. Nisam mogao da ostanem na MIUI. Sitne ikone u notifikacijama, Amber Weather pokazuje samo ikonu a ne temperaturu...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Uskoro Oreo na Mi Note 3...
Dianlujitao (takođe i developer zvaničnog Mokee roma) je izgleda prestao sa radom na nezvaničnom Lineage 14 i prebacio se na 15-ku.
Verovatno neće sve da bude glatko i bug free, ali ok, početak je početak.
7fdb7d544ebd07bd6b69b898e6eaae49.jpg

Uskoro Oreo na Mi Note 3...
Dianlujitao (takođe i developer zvaničnog Mokee roma) je izgleda prestao sa radom na nezvaničnom Lineage 14 i prebacio se na 15-ku.
Verovatno neće sve da bude glatko i bug free, ali ok, početak je početak.
7fdb7d544ebd07bd6b69b898e6eaae49.jpg

al' imas suctom ROM,ja se taman ponadao da je za zvanicni ROM stiglo nesto...

Koliko te je ispao tacno para tamk?

Sent from my Mi-4c using Tapatalk
Oko 250e. 6/64gb plavi.

Inače dobio sam otu za kinesku 9.5 verziju miui. Ništa bitno nisam primetio sem promenjenih zvukova u samom romu :)

8751bf975c8708eb23d6bb8c6efb8712.jpg

Android sigurnosna zakrpa je februar

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Poslednja izmena:
vidim da su predviđene različite boje za light notification ali u ovoj našoj standard varijanti toga nema kao ni face recognition verovatno je to samo za kinesku verziju, nadam se da će to rešiti sa apdejtom

Mislim da lampicu za notifikacije ne mozes ni u kineskom da promenis.

Lampica je uvek bela.

Negdje sam procitao da je dioda ustvari RBG i da se moze negdje u Kernel-u natjerati da ne daje samo bijelo svjetlo. Ovo sam procitao vezano za Mi6, ali i ovde je isto.

Krajem marta poboljšanja kamere preko ota ali za mi6. Nadam se da će Kinezi ista da puste i na mi note 3 :)

This version of the update is as follows:

- Optimize autofocus speed and accuracy

- Improve color reproduction accuracy and improve the dynamic range of your photos

- Optimize image detail and noise

- Optimize brightness and color in portrait mode

- Optimize autofocus, color and brightness in video mode

Poslednja izmena:
Ne bih vezivao Mi6 sa MN3 uopste. Za sad im je samo dizajn zajednicki, podrska ni blizu. Prijatelj na poslu ima Mi6 i redovno dobija update, prije 10-ak dana je presao na Oreo, sve OTA.

Što je i očekivano :) uvek se gura mobilni koji je popularniji.
Ja sam inicijalno hteo da uzmem mi6 u Kini ali su Kinezi tada u ponudi imali samo keramičku verziju od 3000yuana. Što je mnogo mnogo je :)

Ja definitivno menjam ovaj za Mi7, čim se bude pojavio i postane pristupačan. Na svim njihovim forumima i stranicama ih olajavam zbog ovog modela, ali bezuspešno. Stvarno ne vidim razlog slabe podrške za ovaj model, osim što je procesor specifičan. Da li je on bio samo test i da se jednostavno videlo da je idealan za korisnike, kao i sam telefon, a sve što je idealno njima ne odgovara, jer ko bi kupovao nešto novo ako ima idealno.

Ja sam bio "zagrejan" za ovaj telefon, ali posle svega procitanog, a narocito zbog nedostatka validne grancije, odlucio sam se za Nokiu 8.

Zašto je procesor specifičan ? Pa trenutno je i na nokiji 7+ koja je na android 8 plus ima i projekat treble.. ( da ne pišem što je i na najpopularnijem telefonu i Kini , oppo r11 valjda i još nekom popularnom vivo )

Ja verovatno prelazim na mix2s za nekih 5 meseci. :)

Poslednja izmena:
Imam problem sa GPS-om na ovom telefonu, a ne mogu da nadjem nigde na internetu neko resenje.

Vidim da na pocetku ove teme je neko imao slican problem, pa me zanima da li neko ima ideju na koji nacin bih to mogao da resim, ako moze da se resi?

F0snhPu.png
ehctUBB.png

Imam problem sa GPS-om na ovom telefonu, a ne mogu da nadjem nigde na internetu neko resenje.

Vidim da na pocetku ove teme je neko imao slican problem, pa me zanima da li neko ima ideju na koji nacin bih to mogao da resim, ako moze da se resi?

Pogledajte prilog 247798
Pogledajte prilog 247799
Isti slučaj sa mnom. Prvi primerak mi je dao isti rezultat kao tebi, max fix na 4 satelita. Vratio ga prodavcu i uzeo novi na kome dobijam i po desetak, sto je svakako nedovoljno da bi bio precizan...

Kompas takođe baguje kao da stojim ispod dalekovoda.

Meni je ovo veliki problem, jer cesto koristim mape i jedini razlog zbog kojeg razmišljam o instaliranju nekog custom roma.

Jel ovo indoor ili outdoor probano s'obzirom na full wifi? Kako je podesen gps ? Na gps only ili high accuracy?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Jel ovo indoor ili outdoor probano s'obzirom na full wifi? Kako je podesen gps ? Na gps only ili high accuracy?

Ja samo što ga na Marsu nisam isprobao. Sve od podešavanja je namešteno kako treba.

Ne znam zasto pises, zasto tako bezobrazno odgovaras na postavljeno pitanje... resavaj sam problem.

Ne znam zasto pises...ako si tako bezobrazno odgovaras na postavljeno pitanje... resavaj sam problem.

Zašto bezobrazno? Isfrustriran sam zbog GPSa jer me je nekoliko puta izneverio na ovom telefonu. Ništa lično.

Pa citirao si moj odgovor, znaci da je bilo upuceno ka meni...Ako pratis forum i Xiaomi teme, znas da li mogu ili ne mogu da ti pomogem...i koliko dugo sam u Xiaomi prici...
Ja da nisam hteo da probam da ti pomognem, ne bih te ni pitao...

Pa citirao si moj odgovor, znaci da je bilo upuceno ka meni...Ako pratis forum i Xiaomi teme, znas da li mogu ili ne mogu da ti pomogem...i koliko dugo sam u Xiaomi prici...
Ja da nisam hteo da probam da ti pomognem, ne bih te ni pitao...

Odgovorio sam tebi jer sam ja isprobao već dva telefona na kojima se ispoljavao isti nedostatak uz optimalna podesavanja, pa sam pretpostavio da isti problem ima i on. Mozda i preuranjeno, sta ja znam.

Sledeći put dobijaš smajli da ne bi mislio da sam ironičan ili pasivno agresivan. [emoji8]

Strava koriscena tokom vikenda napolju na biciklu i dala rezultate sa slike :smash:, a GPS Test sad isprobao 'indoor'.

GPS podesen na High accuracy.

Da li instaliranje custom rom-a moze da resi ovaj problem ili nekako drugacije? (ne razumem se pa nemam predstavu)

Poslednja izmena:
Pa izadji sada napolje, na terasu...pa probaj da vidimo gde je problem... ;)

Po ovome deluje ok.Rekao bih da je 10 satelita pronasao... ali nisam bas strucan da citam ovu tvoju app...Ostavio sam ti link ka drugoj, pa probaj nju kada budes mogao...

Po ovome deluje ok.Rekao bih da je 10 satelita pronasao... ali nisam bas strucan da citam ovu tvoju app...Ostavio sam ti link ka drugoj, pa probaj nju kada budes mogao...

pa ovaj prvi screenshot je iz te aplikacije? (GPS Status & Toolbox)

pise Looking for GPS location i tako jedno pet do deset minuta..

Jeste, ali mi cudno, po tom SS ispada da tebi ne kaci GPS uopste... Ako je tako, tu nesto gadno ne valja...

Vrh Dno