Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 10

Mate 20 pro

Sent from my MI 8 using Tapatalk

U kojoj to radnji sa fiskalnim i legalnom garancijom ima Mate 20 Pro za te pare, dakle ~65k. Ja ne vidim nista ni blizu toj cifri, tamo gde i dalje ima je tipa 90-95k, ako moze link, molio bih. Plus kamera na njemu je cirka kao na P30 Pro uz manje razlike, a sa istom Mi Note 10 itekako moze da se nosi i nosi se. Straight out bolja na svakom polju, da bi rekao da je bas bolja na Mate 20 Pro svakako nije. Plus nijednom nisam pomenuo Gcam a radi se i na tom polju, ali ajde govorimo out of box.

Mala digresija, govorimo samo kameri, ali kako si pomenuo gore neke stvari van kamere (koje uz duzno postovanje ne piju vodu generalno, meni licno su gluposti, nista licno), telefon sa takvom cenom, dakle Mate 20 Pro, i onakvim notchom je no no.

Poslednja izmena:
U kojoj to radnji sa fiskalnim i legalnom garancijom ima Mate 20 Pro za te pare, dakle ~65k. Ja ne vidim nista ni blizu toj cifri, tamo gde i dalje ima je tipa 90-95k, ako moze link, molio bih. Plus kamera na njemu je cirka kao na P30 Pro uz manje razlike, a sa istom Mi Note 10 itekako moze da se nosi i nosi se. Straight out bolja na svakom polju, da bi rekao da je bas bolja na Mate 20 Pro svakako nije. Plus nijednom nisam pomenuo Gcam a radi se i na tom polju, ali ajde govorimo out of box.

Mala digresija, govorimo samo kameri, ali kako si pomenuo gore neke stvari van kamere (koje uz duzno postovanje ne piju vodu generalno, meni licno su gluposti, nista licno), telefon sa takvom cenom, dakle Mate 20 Pro, i onakvim notchom je no no.

https://www.tehnomanija.rs/telefonija/smart-telefoni/huawei-mate-20-pro-plavi.html

https://www.tehnomanija.rs/telefonija/smart-telefoni/huawei-mate-20-pro-crni.html

Opa, ok onda, priznajem moja greska. Jeste ova crni petak akcija danas i sutra. Ok onda 2 dana ili ne, 65k je 65k jeste samo kes, ali ok.. A ako bas gledamo black friday i akcije, svi ostali gore pomenuti ce biti ~20% manje ili ti Mi Note 10 oko 53k, ali dobro, rekli smo 65k.

Ali opet fon uopste nema straight out bolju kameru ili vece (dodatne) mogucnosti u odnosu na Mi Note 10.

edit: Sad videh, nema na stanju :d Prc.

Poslednja izmena:
I ja, samo što mi sada dođe da im sve po spisku kada ga stave sa ovom cenom i napišu da nema na stanju.

Pa da, sta drugo da im kazes....

Znaci Mate 20 Pro ko zeli da ga kupi legalno kosta 90-95k, negde i vise, dakle ispada iz bilo kakvog poredjenja.

Opa, ok onda, priznajem moja greska. Jeste ova crni petak akcija danas i sutra. Ok onda 2 dana ili ne, 65k je 65k jeste samo kes, ali ok.. A ako bas gledamo black friday i akcije, svi ostali gore pomenuti ce biti ~20% manje ili ti Mi Note 10 oko 53k, ali dobro, rekli smo 65k.

Ali opet fon uopste nema straight out bolju kameru ili vece (dodatne) mogucnosti u odnosu na Mi Note 10.

edit: Sad videh, nema na stanju :d Prc.
Na koje mogucnosti mislis?
MN10 ne moze da se poredi sa M20P... [emoji4]
Bolje kamere na Mate, bezicno punjenje, stereo zvuk, IP sertifikat, bolji ekran, pravi 3D FU, ...
Odlican je MN10, ali su se zaigrali sa cenom.

Malo ih je možda tu i Samsung uslovio jer su zajedno razvijali senzor koliko znam. Evo vama da budete prvi ali ćemo mi napraviti bolje rešenje. Klasična igra velikih igrača.

Pricali samo o kamerama, ali dobro. Za to, dakle nema macro, 5x optical zoom, dadicated zoom kameru... Ostalo ok, bezicno punjenje i IP je za mene gimick, ali dobro licni stav, dalje bolji ekra, sta to znaci na Mi Note 10 los ili je na Mate 20 Pro neka druga dimenzija u odnosu nas ostale? Svakako ne i ne. Ok to sve i treba da ima sa cenom od skoro 100k, ali ima i uzasan notch.

Da me neko pogresno ne shvati ni u kom slucaju ne mislim (i nisam to napisao) da je Mi Note 10 bolji uredjaj ili da ima bolju kameru za osnovnu primenu. Prosto kamera je komparativna svakako, ima neke stvarcice koje nekima mogu biti korisne. I na kraju cela polemika je oko uredjaja ~500e, a ne od 800e++. Na stranu, sto ja ne bih uzeo nijedan, licni stav je nesto drugo, pokusavam da budem objektivan uz odredjenu dozu subjektivosti u pogledu value for money, nista vise.

Da prekinemo dalje, ide u totalni off, da citiram Pecu nijedan fon nije idealan i bez mane, bez obzira na cenovni rang. Ali nijedan fon sa zvanicnom cenom od 500-550e nema bolju kameru (racunajuci sve njene mogucnosti) od Mi Note 10, fact :d

Poslednja izmena:
Ma kakvih 100k. To sto je kod nas po zvanicnim radnjama jos uvek ta cena to je neka druga prica.
Ruku na srce, to verovatno ima veze i sa (ne)dolaskom Mate 30 na nase trziste, pa je cena Mate 20 serije i dalje takva kakva je.

Pa druze, pricamo o zvanicnim cenama kao referenci, jer ajmo realno sa takvim cenama dosta ljudi i uzima te telefone ili preko operatera ili na rate (ovo je bas bitno), sad sta je razlog ili sta nije razlog to je nebitno za krajnjeg kupca. Ovo kaze covek ili ti ja, koji sve fonove uzima preko oglasa, ali ja nikad, apsolutno nikad tako ne bih kupio tako skupe telefone bez garancije. Drugo je Redmi Note ili A3 za ~20k ili manje.

Ako uzimamo oglase kao referencu onda svakako Mate 20 Pro je puno bolji deal, ima nov za 450e koliko je i Mi Note 10.

Poslednja izmena:
Toliko je sa popustom u mi store kod nas.. Ko planira da uzme, odlična cena.

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk

Ovaj telefon po mom mišljenju mora ispod 400 da ide. Na 350e bi bila već druga priča i bio bi veoma zanimljiv.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Je l zna neko zašto neće preko 200mbit na 5GHz mreži. Apsolutno svi drugi uređaji koje imam u kući (6S Plus star 4 godine) rade svih 300mbit na ovom wirelessu.

Je l ima negde dobar uporedni test kamera Mi Note 10 obican vs Pro? Bas me zanima koliku razliku je napravio bolji objektiv u Pro verziji...

Nema nikakve razlike. Ima na netu klip od onog smaraca iz HK. Kucaj na YouTube c9 pro premium vs mi note 10

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Pogledacu...
Onda je Pro verzija samo sisanje ovaca, kad je u DE oko 200e skuplja...
Na KP 440e, brzo ce ispod 400.

Majko moja, da mi je neko pricao da ce telefon sa MTK cipsetom kostati 500-600€ rekao bih mu da je lud...

Za sve neverne tome, profesionalne fotografe, narcisoidne itd....

https://youtu.be/Sgs9Fufd1A4

Zakljucak kamera je vrhunska i kod nas se u legalnoj prodaji za taj novac ne moze kupiti bolja.

Vrijedi li prelazak sa Mi 9T? Prešao bih isključivo zbog OIS-a, sve ostalo je i na 9T bilo dobro.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

U sustini da, trebao bi dobiti sve bolje, osim po meni velikog minusa sto se tice notcha, e sad koliko se tebi finansijski isplati to ne znam.

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk

Bice veselo. [emoji3]
4c6663ad2eae41e7e9c62d343a9bcfcd.jpg

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

^Neko ce preko veze kampovati ispred prodavnice vec pre otvaranja Biga. Ne dele se telefoni u Srbiji tek tako. ;)

U najavi stampedo i lomljenje kostiju.

Vrh Dno