Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 10 Lite

Kažu da to zavisi od emocionalne percepcije koja varira od osobe do osobe, jer kako struka kaže neki prosto ne uživaju crnu pozadinu ili uopšte tamno okruženje, stoga se taj osećaj odražava i na smanjenje fokusa za praćenje sadržine na takvim pozadinama.

Kao meni, ne mogu da se naviknem jer mi crno okruženje ne prija, mračno mi je i depresivno na neki način, zato mi odvlači pažnju i deluje mi kao da to crnilo "guta" tekst ili šta je već u pitanju, pa mi se oči više naprežu kako bih taj tekst pročitao prosto jer mi pozadina odvlači fokus.

Ovde ima lep tekst o tome

https://mashable.com/article/people-dont-like-using-dark-mode/

Prosto rečeno dark mode ne da nije produktivan za sve već je kontraproduktivan za one kojima ne prija.

Na mi 10 lite upravo stigao update na android 11 ,miui 12.1.20 tezak oko 2.4 gb

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

MI 10 Lite ili MI Note 10 lite ?

MI 10 Lite ili MI Note 10 lite ?
Mi 10 lite 5g

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока
e397c70a029049e2f5bac741696f2316.jpg

Poslednja izmena:
Ok, ali nisam skontao, kakve imaju veze jedan sa drugim? Vidim nije nista zajednicko. Ni GPU ni CPU ni software ni kamera ni overall hardware ??

Da ne klikam na svome "Check for update" ako ne stiže na Mi Note 10 Lite :) Kod mene je i dalje MIUI 12.0.2.0.

Jedino ako nisi mislio na ovu temu: https://forum.benchmark.rs/showthread.php?462770-Xiaomi-Mi-10-Lite-5G

Poslednja izmena:
Ok, ali nisam skontao, kakve imaju veze jedan sa drugim? Vidim nije nista zajednicko. Ni GPU ni CPU ni software ni kamera ni overall hardware ??

Da ne klikam na svome "Check for update" ako ne stiže na Mi Note 10 Lite :) Kod mene je i dalje MIUI 12.0.2.0.

Jedino ako nisi mislio na ovu temu: https://forum.benchmark.rs/showthread.php?462770-Xiaomi-Mi-10-Lite-5G

Zar ne treba da su nam iste verzije??
70f021ee0764602838d57d89bb89d144.jpg

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Hmm, kod mene je 0.2. Nema nista kada forsiram update:

image.png

Hmm, kod mene je 0.2. Nema nista kada forsiram update:

image.png
Pa stoji da su Android verzije iste, onda valjda to to. [emoji16]
Samo se malo razlikuju MJAU verzije...

Jedna je global verzija a druga EU verzija...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Jedna je global verzija a druga EU verzija...

Koja je bolja [emoji16][emoji16]
Zezam se, nema nikakvih razlika?

Iskreno, nemam pojma da li je neka od njih uopšte bolja, ja imam EU verziju i odlično mi radi...

Razlika je u jezicima i nekim aplikacijama koje dolaze po defaultu u global verziji. Znaci moja EU verzija ima neke dodatne jezike i fale neke aplikacije, limitirane reklame itd. Ali je ostalo isto.

Nesto sam primetio, pojacam osvetljenje na vise od 70%, dalje u viberu su mi pinovana 4 chata i sive su boje na dark modu, kada sa pocetnog ekrana na kom mi je tamna fotografija, a sat sija belo, udjem u viber na toj sivoj pozadini se jos par sekundi oslikava sat sa pocetnog ekrana.

Poslednja izmena:
To je problem OLED ekrana, ne samo na telefonima.

Nadam se da ce ostati na trenutnim tragovima, ako postane burn in onda stvarno....nemam komentar

Da li bi neko bio ljubazan ko ima duze telefon da mi uslika ekran, ovako kao ja, nakon punjenja baterije i 100%,sa iskljucenim dark rezimom i upaljenom ustedom baterije da pogledam koliko mu stoji vreme? Skidate cim klikne 100% ili ostavite jos malo, koji minut na punjacu?
Hvala...
402ebf77291e6c381f7b4460863e05b7.jpg

Kakvo je stanje kod vas? [emoji849][emoji848]
cff93da2ffebe701017b23b1a9ac7ac7.jpg

Nemoj da se opterećujš baterijom uopšte, odlična je, koristi telefon normalno.

10min da ga stavis na punjac u toku dana nadoknadice sve te sitne uštede koje pokusavas da ostvaris.

10min da ga stavis na punjac u toku dana nadoknadice sve te sitne uštede koje pokusavas da ostvaris.
Pa nisam nikad tako punio. Uvek do 100%.
Ne skodi bateriji tako?

Daleko bilo.. slobodno ga dopunjavaj, manje mu skodi punjenje od 20 do 80%, pa i ta kratka dopunjavanja nego 0-100.
Izbegavaj da ga koristis do ispod 10%.
I kako god da ga koristis 3 godine, nece ti baterija toliko biti losa da ne moze jedan dan da izdrzi
Ovo je baterija i telefon za 2 dana prosečne upotrebe.

I moj ti je savet koristi neki 10w punjac, duze ce ti trajati baterija i manje ce se zagrevati prilikom punjenja.
Ja koristim od samsunga s7

Poslednja izmena:
Daleko bilo.. slobodno ga dopunjavaj, manje mu skodi punjenje od 20 do 80%, pa i ta kratka dopunjavanja nego 0-100.
I kako god da ga koristis 3 godine, nece ti baterija toliko biti losa da ne moze jedan dan da izdrzi
Od 15-30% sam dopunjavao pa do 100%ipar minuta posle 100 iskljucim.Inace jucerasnja slika pokazuje 95% a preostalo vreme 66h i 399h,evo sad posle 15min upotrebe i na 96% mi pise 81.2h i 428h [emoji848]Ne razumem al nema veze...
Hvala na savetu [emoji106][emoji2772]

Ne gledaj to vreme to nije tacno.
Ne moze on da ti izracuna koliko ce ti baterija trajati kad ne zna kako ćeš ga koristiti.

I moj ti je savet koristi neki 10w punjac, duze ce ti trajati baterija i manje ce se zagrevati prilikom punjenja.
Ja koristim od samsunga s7

Sve ovo navedeno. Prije ces telefon promjeniti nego sto ce se baterija degradirati da ti smeta. Bateriji skodi maksimalno pražnjenje, zagrijavanje pri brzim punjenjima i slicno. A sam ose opterecujes radi par procenata. Nisam nikad koristio battery saver.

Takodjer, 10% prvih par sati i 10% oko 50% nije isto. Jednostavno to prikazivanje nije konzistentno ni kod jednog telefona. Meni se sada najbrze isprazni prvih 20%. Ostalo dosta sporije. Evo dva dana kako je bilo 50%, sada je 27%.

Nemoj da ti predje u opsesiju, samo koristi telefon, ima jednu od najvecih baterija ;)

Sve ovo navedeno. Prije ces telefon promjeniti nego sto ce se baterija degradirati da ti smeta. Bateriji skodi maksimalno pražnjenje, zagrijavanje pri brzim punjenjima i slicno. A sam ose opterecujes radi par procenata. Nisam nikad koristio battery saver.

Takodjer, 10% prvih par sati i 10% oko 50% nije isto. Jednostavno to prikazivanje nije konzistentno ni kod jednog telefona. Meni se sada najbrze isprazni prvih 20%. Ostalo dosta sporije. Evo dva dana kako je bilo 50%, sada je 27%.

Nemoj da ti predje u opsesiju, samo koristi telefon, ima jednu od najvecih baterija ;)
Imam od A51 al nisam proverio od koliko je w, ako odgovara, da nece ostetit punjac taj od samsunga jer sam ranije fasovao sa J5 punjacem da je postao neispravan jer se punio neki Huawei sa njim?

Nesto sam primetio, pojacam osvetljenje na vise od 70%, dalje u viberu su mi pinovana 4 chata i sive su boje na dark modu, kada sa pocetnog ekrana na kom mi je tamna fotografija, a sat sija belo, udjem u viber na toj sivoj pozadini se jos par sekundi oslikava sat sa pocetnog ekrana.

Ne brigaj, to je skolski primer image retention-a. Veze nema sa burn-in.

To se cesto desava kada imas staticnu tamnu pozadinu sa svetlim elementima pa onda prebacis na drugu staticnu tamnu pozadinu, pa usled nejednakosti u rotaciji piksela svetli elementi se zadrazavaju. Vazi i za suprotno, svetle pozadine + tamni staticni elementi.
A burn in je nesto drugo, anomalija koja nema dodira sa tom, posto je vezana za ubrzanu degradaciju piksela.

Meni se image retention desavao stalno na Mi A3 i to uvek u specificnoj kombinaciji pozadina, i onda se stalno desavalo da tekst koji unosim u Google na svetloj pozadini ostaje na wallpaper-u ako odmah izadjem iz Googla.

Poslednja izmena:
Imam od A51 al nisam proverio od koliko je w, ako odgovara, da nece ostetit punjac taj od samsunga jer sam ranije fasovao sa J5 punjacem da je postao neispravan jer se punio neki Huawei sa njim?

Koristi ti originalni od Mi, nije problem. Samo overall bi baterija duze trajala bez tog brzeg punjenja. Ali iskreno, uzivaj u telefonu. Neces ga sigurno nosati deset godina.

Uopšte ne gledaj koliko ti kaže da može da se korosti kad je na 100%... Gledaj na kraju dana koliko si ga koristio i koliko ti je ostalo baterije na kraju. Ovo što gledaš je totalno bezveze...
Ja npr uvek ležem i stavim telefon da se puni iako ima izmedju 45 i 55% baterije, jer ne znam šta će sutra biti i da li ću uopšte biti blizu punjača. Jednostavno kad ga skinem u 8 ujutru sa punjača znam da ma šta mu radio ne mogu da potrošim bateriju za 1 dan. A takvih telefona je malo, tako da obraduj se malo telefonu i uživaj, nemoj više da paničariš, nije zdravo :)

Uopšte ne gledaj koliko ti kaže da može da se korosti kad je na 100%... Gledaj na kraju dana koliko si ga koristio i koliko ti je ostalo baterije na kraju. Ovo što gledaš je totalno bezveze...
Ja npr uvek ležem i stavim telefon da se puni iako ima izmedju 45 i 55% baterije, jer ne znam šta će sutra biti i da li ću uopšte biti blizu punjača. Jednostavno kad ga skinem u 8 ujutru sa punjača znam da ma šta mu radio ne mogu da potrošim bateriju za 1 dan. A takvih telefona je malo, tako da obraduj se malo telefonu i uživaj, nemoj više da paničariš, nije zdravo :)

Ne smeta celu noc da stpji na punjacu bez obzira sto se napunio i bez obzira sto ne puni vise?
Hvala na savetu.

Nazad
Vrh Dno