Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 10 Lite

Evo ovako...veceras uzet telefon 6/128.
Na prvu loptu fantastican izgled, ekran lep, neobican(prvi zakrivljen u mom vlasnistvu)...
Par stvari me buni, uradio sam update na 12 onaj Mjau...
Bateriku je sa 65% na 45% svuklo za 1-1.15min.
Obzirom da su rekli da je slon po tom pitanju, zaista zabrinjavajuce, ekran je bio na automatsko, znaci po potrebi se pojacava ili smanjuje svetlo.
Sada sam ga prvi put napunio. Za satak vremena i manje sa 28 na 100%,pise kao u rafu za 45h...mada to je glupoat, sutra cu videti. Ispada da moj Honor 8X posle 2 godine ima jacu i bolju autonomiju baterije ali ajde sacekacu sutra. Za vreme, stoji ikona i vreme i temperatura ali i pored toga sto sam nameatio grad, ne pise ime grada. Da li je to normalno?
Kamera? Razocaranje(verujem da nisam nista podesio niti znam trenutno). Uz sobno svetlo solidno, bolji moj Honor, uz blic, ne vidi se lik, lice BELO k'o krec, samo oci se vide. Na Honoru nema taj problem.
Sta da radim i kako sve podesiti bar. slicno kao na Honoru sa opcijama [emoji848] i kako podesiti kameru?
Pre svega, kako skloniti novine i clanke kada pomeran ekran i dodjem do kraja, levo prevucem i izlaze novinaki clanci, to sam resio na Honoru ali sam zaboravio kako?
Kako promeniti raspored tastera dole kao na Huawei i Honoru, da izlazak bute tj strelica na desnoj strani a kvadrat na desnoj, znam da je u opcijama ali ne mogu da nadjem.
I sta na kraju kazete za bateriju? Jel ima neka sansa da se PROVERI koliko je ukupno telefon bio u radu, da proverim da me nisu izvaljali u radnji?
Doduse bila je folija na ekranu ali nije biko celofana a dok su mi pakovali racun nisam gledao da li su oni slikadali foliju sa kutije(ako tako dolazi)?
I primwtio sam jos jednu jako cudnu stvar... dok je kopirao i azurirao svih 85 aplikacija sa Honora, pored ugasenog ekrana, baterija se praznila(verovatno je i normalno) ali kada sam ga uzeo u ruke posle par minuta bio je zaistao topao, ne secam se se tako grejao Honor.
[emoji848]
Unapred hvala....

Honor 8X [emoji108][emoji41]
Jel sam ti reko lepo sta da uzmes na temi koju si otvorio? :D

Objasni mi, kako nov uredjaj iz naslova, napunjen sinoc na 100%, netaknut, evo upravo uzimam u ruke i upalim ekran kad ono pise baterija 97%.
Ne znam šta je kod tebe ali kod mene od sinoć do jutros također 3% i evo šta je...email aplikacija, Instagram, Google Services i ode 3%

Dok recimo preksinoć, u 23h skinut sa punjača i ne korišten do 7h ujutro, koristio ga 10 minuta i još uvijek je pokazivao 100%.
Ako nećeš da ti troši po noći probaj da uključiš airplane mod.

P40Pro+ & Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel sam ti reko lepo sta da uzmes na temi koju si otvorio? :D
Daj nemoj me i ti sad tripovati [emoji26] pa koliko se *****lo o ovom telefonu(jos kolega sa posla ima ne Lite vec samo Mi Note 10),pitam za bateriju on kaze "brate drzi kol'ko oces"!!
Kontam Mi Note 10 jaca. kamera, ostalo manje vise. iato, mora vise. tj brze. trositi nego ova Lite verzija, kad ono... [emoji17]
A sta bi za proveru baterije, ima li neki nacin nacin uci u podesavanja i proveriti koliko radnih sati ima telefon?
Inace, Honor punjac mi je do ainoc bio uatekan u zid vec neki duzi period [emoji23] uvece samo zakacim telefon, napuni se, ujutru ga skinem sa punjaca a baterija drzi od jutra do veceri lagano. Uz zaista dosta cackanja telefona.
E sad, jel ovde. treba. prvih puta puniti duze ili kad dodje do 100% odmah skidati?

Poslednja izmena:
Lol, baš čudna stvar.

I primwtio sam jos jednu jako cudnu stvar... dok je kopirao i azurirao svih 85 aplikacija sa Honora, pored ugasenog ekrana, baterija se praznila(verovatno je i normalno) ali kada sam ga uzeo u ruke posle par minuta bio je zaistao topao, ne secam se se tako grejao Honor.

Prva stvar, konsultuj google za sve opcije koje te zanimaju, iznenadio bi se sta bi sve nasao, a ja cu probati da ti odgovorim na par stvari.

Vesti sa pocetnog ekrana kada odes u levo iskljucujes tako sto zadrzis na ekranu u praznoj tacki gde nema ikonica par sekundi i onda dole desno se pojavi settings dugme, pa iskljucis opciju.

Mesto ti ne prikazuje na prognozi jer ti je fabricki mali widget, da ga promenis takodje drzis par sekundi u prazno pa ides na widgets opciju dole u sredini i izaberi za vreme koji ti widget odgovara. Ako tu ne nadjes neki da ti odgovara, skini neku drugu aplikaciju za vreme i ona ce imati druge widgete.

Telefon je bio topao iako je ugasen ekran, pa normalno kad si mu zadao 85 aplikacija da instalira, to je proces koji traje i normalno je da krene da se greje kao i svaki drugi telefon dok radi zahtevne stvari.

Baterija ce ti vremenom biti bolja, jer telefon uci tvoj nacin koriscenja i optimizuje se. A ti proveri da nisi ostavio sve i svasta popaljeno (4g, wifi, lokaciju itd...) ali opet ako si to gledao dok je instalirao aplikacije normalno je, jer telefon radi na 100%. Inace to sto kazes za punjenje nocu. Ja ne vidim nacin kako ovaj telefon moze da se isprazni od jutra do polaska na soavanje...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Objasni mi, kako nov uredjaj iz naslova, napunjen sinoc na 100%, netaknut, evo upravo uzimam u ruke i upalim ekran kad ono pise baterija 97%.

Ti nas *****avaš, jel tako? Za noć ti je potrošio 3% i ti kukaš?
Po tvojim pisanjima vidim da misliš kad je ugašen ekran da telefon ne troši bateriju, što nije istina. Najbolji savet ti dao neko gore, koristi telefon par dana pa ćeš videti kako se ponaša.

Gesendet von Mi Note 10 Lite mit TT

Ti nas *****avaš, jel tako? Za noć ti je potrošio 3% i ti kukaš?
Po tvojim pisanjima vidim da misliš kad je ugašen ekran da telefon ne troši bateriju, što nije istina. Najbolji savet ti dao neko gore, koristi telefon par dana pa ćeš videti kako se ponaša.

Verovatno... Ja pitam kako najbolje podesiti optimizovati telefon jer nisam nikad koristio Xiaomi.

Ubacis sim karticu, upalis fon i to je to. Cemu komplikacije? Vremenom ces podesiti fon kako ti odgovara. Uzivaj u novoj stvari i ne opterecuj se previse.

Hahahah *mjau**mjau**mjau* ne verujem sta sam sve procitao.
Dodje covek, koristi telefon 5 sati i prikupi sve najgore utiske, pritom se telefon jos nije ni formirao.
A ja koji 2 dana koristim telefon bez punjenja, u soku.
Druze minimum 8 sati upaljenog ekrana ti je zagarantovano, ako si kupio nov telefon.

Kameru necu da komentarisem posto sam kupio telefon, ne foto aparat
Po danu sasvim pristojna, za portret mod koristim gcam
Za ostale fotografije platim fotografa

Moj nije imao foliju na ekranu... Ako mislis na foliju ovu koja se koristi kao zastita, ne ona fabricka sto pokriva obe strane

Poslednja izmena:
Nema razloga za brigu. Meni je u startu izgledalo kao, pa i nije nešto baterija za ovoliki kapacitet. Evo posle nekog vremena stvarno se stabilizuje baterija. Meni 8 sati ekrana izbaci skoro sve vreme mobile data sa užasno lošim signalom. Sto je vise nego odlično. Uz celodnevni wifi lagano možeš da racunaš na 2 dana korišćenja. Meni je ovo prvi telefon sa kojim me boli uvo i kada imam 25% baterije, jer i to traje satima [emoji6].

Gesendet von meinem Mi Note 10 Lite mit Tapatalk

Nema razloga za brigu. Meni je u startu izgledalo kao, pa i nije nešto baterija za ovoliki kapacitet. Evo posle nekog vremena stvarno se stabilizuje baterija. Meni 8 sati ekrana izbaci skoro sve vreme mobile data sa užasno lošim signalom. Sto je vise nego odlično. Uz celodnevni wifi lagano možeš da racunaš na 2 dana korišćenja. Meni je ovo prvi telefon sa kojim me boli uvo i kada imam 25% baterije, jer i to traje satima [emoji6].

Upravo to.. procitao naslusao se... zar nije jednostavno bilo za bateriju napisati "nakon nekoliko dana, posle foemiranja" itd..
Videcemo jos. Prethodni znam da je fabricki 8.2 baterija sacuvaj Boze drzi, odmah nakon prelaska na 9.0 i kasnije 10 slabije drzala. Sad citam izlazi Mjau 12.5,navodno za ustedu pise do 25-30% baterije a kad ce atici, ko zna. Za sada samo beta verzija i to samo u Kini.

Drugi dan od punjenja, 60% baterije krećem na posao i znam da do uveče neće pasti ispod 20%....

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Nema tu nikakvog formiranja baterije za početak...a potrošnja baterije i kad telefon stoji i kad se koristi zavisi od puno faktora...

Pa sa nije to formiranje kao pre 10-15godina. Nego telefon uči naše navike.

Da li moze neko da mi okaci link od Gcam zadnje verzije jer ne bi da popasem neki nezeljen sadrzaj ili gubitak podataka sa telefona? Unapred hvala!
I samo jos jedna pomoc, zayebo sam u podesavanjima otkljucavanje, trazio sam slide up and down otkljucavanje a ne samo up kako je fabricki ali sam greskom izabrao taster power i sad nemam nigde tu slide opciju, cim stuanem power dugme odmah se otkljuca ekran. Ide mi na nerve polako a ne mogu da nadjem gde je ta opcija.
Znaci, da li postoji mogucnost da se i na gorw i na dole otkljuca ili samo na dole?
Da, sad viber poruka kad stigne nema melodije vec samo se upali ekran sam od sebe :( uopste nema onog zvuka klasicnog.
Hvala..

Poslednja izmena:
Tako je, ne mislimo bukvalno formiranje baterije
Treba ti malo vremena da podesis telefon, osvetljenje, vreme zakljucavanja ekrana, dark mode...
Pa da se sve instalira i apdejtuje od aolikacija, sve kad se slegne mozes da kažeš e toliko mi traje baterija.
Uostalom za 1 dan ga neces potrositi nema sanse, evo pokusaj pa nam javi
Ja kad ga unistavam ceo dan, sutra dan se orobudim 40%, stavim na punjač odem do wc, obucem se, za manje od 30min on ima preko 60%, i to je opet doboljno da zavrsim dan.

I jos nesto, ja punim punjacem od samsunga s7.

Kad punim sa fabrickim ampermetar mi ocitava struju 5500mah
Sa punjacem od s7, 3400mah
Slabije punjenje, manje se zagreva, duze ce ti trajati baterija.

I na kraju, ja imam podesenu battery saver opciju od 23h do 07h, ta opcija ti gasi sve moguće procese i telefon preko noci pogrosi minimalno bateriju.

Tako je, ne mislimo bukvalno formiranje baterije
Treba ti malo vremena da podesis telefon, osvetljenje, vreme zakljucavanja ekrana, dark mode...
Pa da se sve instalira i apdejtuje od aolikacija, sve kad se slegne mozes da kažeš e toliko mi traje baterija.
Uostalom za 1 dan ga neces potrositi nema sanse, evo pokusaj pa nam javi
Ja kad ga unistavam ceo dan, sutra dan se orobudim 40%, stavim na punjač odem do wc, obucem se, za manje od 30min on ima preko 60%, i to je opet doboljno da zavrsim dan.

I jos nesto, ja punim punjacem od samsunga s7.

Kad punim sa fabrickim ampermetar mi ocitava struju 5500mah
Sa punjacem od s7, 3400mah
Slabije punjenje, manje se zagreva, duze ce ti trajati baterija.

I na kraju, ja imam podesenu battery saver opciju od 23h do 07h, ta opcija ti gasi sve moguće procese i telefon preko noci pogrosi minimalno bateriju.
Meni je stalno upaljen baterry saver tj upalio sam ga i sad. stoji stalno. Jedino mi smeta malo sto je tamnije pod automatskim svetlom jer sam koriguje, ne znam koliko tu dobijam na ustedi baterije. Da ne dobijam nista, stavio bi na 50% osvetljenje stalno. A taj dark mode, pojma nemam cemu sluzi.. Evo od kad sam jutros prci poat postavio do sad, baterija je na 79%.

Procitaj malo sta je dark mode i koliko stedi bateriju na amoled ekranima.

Kao sto vidiš, 12% na 4g mrezi, 60min upaljenog ekrana.
Always on uključen.
174a362bf8709eeab0144e474f3ccb81.jpg

Poslednja izmena:
Na wifi, 2 sata ekran upaljen .
dd4c39940809f24f476666431ae136fe.jpg

[emoji849]
64fdd64d7ba8f2e5cdc6027e530e32cb.jpg

Sjajan rezultat.

Sjajan rezultat.

Kako i gde da nabavim link za taj Gcam [emoji848] da probam cisto.Skinuo sam sa nekog sajta ali je najnovija 8.1 verzija e sad dal zaista postoji... navodno ovih dana je izasla.

Zna li neko kamo se podesava zvuk, zvono obavestenja sa tapa talk, jednostavno mi samo izbaci da je atigla poruka ali uopste nema nikakvog zvuka? Isto tako atavio sam temu da kada je ugasen ekran a stigne bilo kakva poruka tipa viber, da mi zasvetli sa strane ili one zvzedice ato iskacu i pores toga, nista se ne desava kad stigne poruka? [emoji19][emoji848]

Previše su opšta pitanja korišćenja i podešavanja telefona.
Svako podešava kako želi tako i ti treba da podesis.
Imaš baš miui forum gde imaš tips and tricks kao i naravno YouTube gde ima i slikovno pokazano.

Druga stvar... Zar tebi nije zanimljivo da naučiš nešto sam i otkrijes sam podešavanja i opcije, šta kako i gde?
Meni je to uvek čar novog telefona.

Treća stvar listaj teme od Xiaomi telefona, koristi search na forumu i naći ćeš gomilu odgovora na tvoja pitanja.

Po tvom sad pisanju ispadas kao neko dete koje je dobilo lizalicu, ali ne zna da je otvori. Možeš nešto i sam? Sem ako nemaš 15-ak godina, pa eto ne znaš ništa, pa da ti se pomogne.

Sent from my JNY-LX1 using Tapatalk

Tako je, postavljas banalna pitanja.

Koliko vidim ni ne pokusas da nadjes nešto sam, samo sibnes pitanje.
Ne znam zasto očekujes da će neko da trosi svoje vreme da ti objasnjava, kad ti nemas volje sam nešto da nadjes.

Od prvog pametnog telefona pa do dana danasnjeg obavestenja se uglavnom nalaze na istom mestu, ili slicnom...
Ili u notifikacijama, ili udjes u settings, apps pa tu imas notifikacije....

Poslednja izmena:
Tako je, postavljas banalna pitanja.

Koliko vidim ni ne pokusas da nadjes nešto sam, samo sibnes pitanje.
Ne znam zasto očekujes da će neko da trosi svoje vreme da ti objasnjava, kad ti nemas volje sam nešto da nadjes.

Od prvog pametnog telefona pa do dana danasnjeg obavestenja se uglavnom nalaze na istom mestu, ili slicnom...
Ili u notifikacijama, ili udjes u settings, apps pa tu imas notifikacije....

Svakako ga trosis viseci ovde na forumu [emoji102]
Nebitno... ocigledno i oni koji uzivaju u novom telefonu i istrazivanju istog, pojma nemaju kako to sve podesiti, odnosno ono sto je mene zanimalo pa te odmah prosledjuju na google, youtube... [emoji23]
U svakom slucaju hvala svima na pomoci[emoji108]

Svakako ga trosis viseci ovde na forumu [emoji102]
Nebitno... ocigledno i oni koji uzivaju u novom telefonu i istrazivanju istog, pojma nemaju kako to sve podesiti, odnosno ono sto je mene zanimalo pa te odmah prosledjuju na google, youtube... [emoji23]
U svakom slucaju hvala svima na pomoci[emoji108]

Postavljas bas banalna pitanja kao da si sa ios presao na android [emoji3]

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Ma ne sa iosa vec sa digitrona, bez ljutnje ja roditeljima ovakve stvari podesavam i od njih ne ocekujem da to sami znaju da nadju.
Izvini ako si stariji onda je sve ok :D

Instalirao sam jutros Gcam 7.4. Primetna razlika u fotografijama, laičkim rečnikom.

Vrh Dno