Šta je novo?

Xiaomi Mi Note 10 Lite

Koju verziju gcam(ako moze link)?

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Evo, preko 6 sati upaljenog ektana za potrošnih 50% baterije.
Dalje na zalost ne mogu da pratim jer ce glupavi miui12 da pocne da meri samo poslednjih 24h
Taj inzenjer koji je to smislio bi trebao da dobije medalju za glupost
c936321c3d4ed64af7dd5217452c8854.jpg

Evo, preko 6 sati upaljenog ektana za potrošnih 50% baterije.
Dalje na zalost ne mogu da pratim jer ce glupavi miui12 da pocne da meri samo poslednjih 24h
Taj inzenjer koji je to smislio bi trebao da dobije medalju za glupost
c936321c3d4ed64af7dd5217452c8854.jpg
To sa dark mode??
a2cac12bb7c329addaf9f70745e86fad.jpg

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Da, moje oči vise ne bi mogle da podnesu isključen dark mode :)
Nisam ga isključio od kako postoji na telefonima :)

Amoled+dark mode dobitna kombinacija za ustedu baterije

I za mene je dark mode neophodna opcija,ne mogu da koristim telefon bez njega nikako, probao i ne ide.. Navika je cudo..

Ja mislim da sam jedna od retkih osoba kojoj dark mode ne prija... Pokušavao sam da se naviknem ali nije vredelo, uvek mi je nekako crna pozadina previše odvlačila fokus od sadržine ekrana, tj. teksta, i onda tačno osetim kako mi je teže da ispratim tekst, dok mi je ovako na svetloj pozadini mnogo manje opterećujuće da ispratim sadržinu.

Ja mislim da sam jedna od retkih osoba kojoj dark mode ne prija... Pokušavao sam da se naviknem ali nije vredelo, uvek mi je nekako crna pozadina previše odvlačila fokus od sadržine ekrana, tj. teksta, i onda tačno osetim kako mi je teže da ispratim tekst, dok mi je ovako na svetloj pozadini mnogo manje opterećujuće da ispratim sadržinu.
[emoji106]

Napokon sam presao na kineza. Bio sam okruzen xiaomiem dok sam ja godinama tjerao koreanca.

Dosta mi je stvari novih sto se MIUI tice. Ono sto me za sad samo buni:

-Sa dark modom aktivno prebacuje recimo notification bar black/white u zavisnosti od pozadine ili aplikacije. Isto to radi i sa ikonicama. Ako skinem crne ikonice, kada je ukljucen dark mod, one su bijele. Isto se desava da su crna slova na crnom dijelu wallapapera. Da li se to moze rucno podesavati da bude fiksno ?
-Guglam i vidim da je ovo problem od prije; Notification volume je vezan za ringing sound. Ima li nacina da se odvoji ? Notification alert mi je vecinom 50% tiši od zvona dok je sada jedini slucaj taj da ubacim custom zvuk koji je smanjen editovanjem.
-Sa samsungovog AMOLEDA mi je bilo teško da se naviknem na njihov AMOLED. Jednostavno fali kontrasta i malo su slike isprane u odnosu na samsung. Ima skriveni meni za podesavanje tih stvari ali nema nikakvog efekta. Da li se moze aktivirati ili je to neki zaostao UI koji nema nikakvu korist? Nalazi se u: Activities/settings (drugi po redu)/Advanced Settings (tacan naziv: display.screenexpertactivity). I dobijes ovo:
image.png

image.png

image.png

Hvala.

Za pocetak, kad uključis dark mode pazi da u okvoru istog udjes u podesavanja i iskljucis dark mode u aplikacijama odredjenim koje imaju svoj dark mode, jer se sudaraju i boje polude.

1. Ne da mi je poznato.
2. Nažalost ne može, ne znam da li ima neka app za to, ali fabrički ringtone i notifikacije su jedno.
3. To je prvenstveno razlika u panelima... Recimo kada uporediš Mi Note 10 Lite i Mi 10 Lite koji ima samsungov panel videćeš primetnu razliku u živosti boja, kontrastu, to je pre svega stvar boljeg panela.
Jedino možeš da pokušaš igranjem u kalibraciji boja pa da probaš sa malo toplijim spektrom boja, ali opet toliko možeš eventulano samo malo stvari da kompenzuješ.

Thx za savjete. Malo je reci da sam se razocarao sa ekranom. 3 telefona sma za redom nosao samsung sa SAMOLED-om. Ali nema veze, navikavam se.

Za notifikacije ima folova ali traui root ili kuhan rom a to me umorilo. godinama flesovanje. Dosta.

Sto se dark moda tice. Gašenje za pojedinacne icon pakete nema efekta. Ovo su dizajnerski crne ikone:

image.png

Ali kada kativiram dark mod:

image.png

A ugaseno je da ne ne utice DM na njih:

image.png

A pazi... Meni je službeni bio prvo A40 a zatim A50 i meni su na njima ekrani uvek bili previse "zivi" za moje oko, i na oba sam stavljao hladnije boje.

Dok mi je na Mi Note 10 Lite ekran taman nekako, nista nisam dirao, prosto mi vise prija iako ne bih naravno rekao da je ekran bolji.

A drugaa stvar koja je moguca jeste da si navikao na One UI, jer Samsung mnogo vise forisira to sarenilo jakih boja na svom interfejsu nego sto je slucaj sa MIUI koji je ipak suptilniji sa bojama, tako da moguce da ces se naviknuti.

Ja sam takodje primetio razliku, koristim uporedo samsing s7
Zivlje boje ima s7, to sam ublažio malo sa podesavanjem color scheme, saturated

Mislim da odvojene slajdere za sistemske zvuke i notifikacije fura samo Samsung i LG.

Jedna od onih opcija koju ima samo neko a trebalo bi realno da imaju svi.

Kako se ne moze slikati erkan, ovo je problem (editovano kako odprilike izgleda poredjenje):
image.png

image.png

Ali evo i kada uslikam, vidi se malo desno da je nekak oslika preeksponirana pa crna postaje blijeda a ostane isti intenzitet boja. Upravo je kontrast problem: https://i.ibb.co/HKWSKYh/image.png
Ovaj crni dio sto je pojacan i blijed nije takav ni na TV-u ni na LCD ekranima telefona. To je njihov neki sistem pojacavanja boja gdje ima vise saturacije ali slika blijeda.

Svaki put kada uzmeme telefon u ruku, kontam brightnes skroz spušten a on zapravo na 90%.

Ako se koristi mod za pojacane boje, onda je crna posvjetljena i moze se gore vidjeti sa desne donje strane kod brade lica. Ako se koristi obicni default mod, onda je balans ok ali saturacija spadne skoro za 50% i jako lose izgleda. U tom slucaju redmi 9 od 150€ ima bolji prikaz sa jeftinim LCD-om.

Opet kazem, navikavam se. Nema veze ali mi smeta obzirom da mi je struka fotografija i grafički dizajn. Nisam imao prilike da ga uporedim i stimam ekran. Kontam u obzir dolazi samo AMOLE xiaomi. Zato sam i isao konkretno na njega. U prodavnici je kupljen zapakovan vec ono, kontam AMOLED je. Ali kada sam uzeo par slika i pogledao, bilo mi je jasnije.

Poslednja izmena:
Ne razumem se toliko u detalje oko dispeja, niti je meni inace dispej bio na vrhu liste pri izboru, ali koliko znam Mi Note 10 Lite nije nigde po pitanju panela dobio kritike, verovatno je podrazumevano zadovoljavajuci za svoj cenovni rang.

Svoj Mi Note 10 Lite sam dao mami, ja sada imam Realme 7 Pro koji ima samusung panel i ono u cemu ja vidim raziku samo jeste tek za nijansu jaca plava, crvena, zuta, i to je otprilike to sto primetim na prvu.

Mada moguce da je to vise stvar kalibracije, jer rekoh meni je oduvek Samsung telefon bio previse zivopisan, verovatno u kombinaciji panela, samsungovog sarenila interfejsa i njihove kalibracije boja.

Stvar je i navike, sigurno, ovo koliko dugo nosam samsungove AMOLED ekrane. Moguce je sasvim da ga samsung pretjera i da je ovo na xiaomiu ok. A opet kalibracija samsungovog panela nije ista na kinezu i samsungu pa bi mozda i kod tebe bila veca promjena da si presao na neki samsungov model.

Nije strasno, vec sam zaboravio ovo 5 dana koliko nosam telefon :) Hvala svakako na informacijama.

Navika najviše, a rekoh Samsung mi je službeni godinama tako da mi nije stran, i moj je utisak da oni preteruju.

Najbolje se vidi kada pustiš neku igricu na oba telefona, posebno ako je neka šarenolika, e tu se baš vidi različitost u bojama, na Samsungu sve pršti od boja i to je lepo ali meni lično za moj ukus prejako, što ne znači da se ne bih navikao da samo koristim Samsung.

Inače je displej na Mi Note 10 Lite od Visionox-a koji se smatra jednim od većih proizvođača u povoju u Kini, ozbiljan pretedent da polju OLED tehnologije, oni su zapravo radili onaj 360 ekran za Mi Mix Alpha, tako da što se tiče samog porekla panela na ovom telefonu nije da je neki "obični" Kinez.

Da li je moguce da svaki put nakon punjenja telefona mora da se ukljucuje rezim stednje, da se gube zvukovi, tacnije zvuk prilikom zakljucavanja ekrana i da se gubi onaj "očin" kao sat i datum na zakljucanom ekranu? Bas bvze ako se svaki put to mora paliti iz "podesavanjima"!?I dalje nisam uspeo da podesim nameatio sam da kada stigne neka notifikacija da zasija sa strane kao neke tackice ali nema nikakvog efekta. Pokusao i samo svetlo plavo ili crveno sa strane i opet nista.

Poslednja izmena:
Ne razumem, ukljucujes posle punjenja rezim stednje?
Zasto imas potrebu da stedis bateriju cim se telefon napuni? Uzivaj malo u telefonu.

I kako mislis da ti rade te opcije za obavestenja ako ukljucujes režim stednje koji te opcije ponistava?
:D

Uvek, ali uvek je uklnucen i ranije na 8X i sad na 10 Lite.A reci mi kako ne uzivam kad ga drndam non stop, velika je razlika izmedju stednje i ULTRA stednje koju nikad nisam ukljucio a dark mode, ne bi komentarisao, jednostavno toliki vid uatede baterije me ne zanima i sto da ćoravim ako ne moram [emoji854]

Pa veca ti je usteda dark mode od toga sto ti ukljucujes
I varas se ako mislis da coravis sa dark m., vise ocima smeta jaka bela svetlost
Al dobro..

Pa veca ti je usteda dark mode od toga sto ti ukljucujes
I varas se ako mislis da coravis sa dark m., vise ocima smeta jaka bela svetlost
Al dobro..
Druze aj mi reci jednu stvar, kako jaka bela svetlost kad se automataki svetlost ekrana prilagodjava svetloati u proatoriji ili napolju u zavisnoati gde si? Dark mode... za kucanje poruka, katastrofa, probao... cak nekad i posvetlim ekran jer je pretamno u rezimu ustede baterije ali dobro, scako podesava kako mu odgovara.

Ne razumem, ukljucujes posle punjenja rezim stednje?
Zasto imas potrebu da stedis bateriju cim se telefon napuni? Uzivaj malo u telefonu.

I kako mislis da ti rade te opcije za obavestenja ako ukljucujes režim stednje koji te opcije ponistava?
:D
Nisam znao da te opcije ponistava rezim uatede ako ga ukljucis.... nisam ranije imao taj problem na drugom telefonu. Hvala u svakom slucaju.

U okviru podešavanja štednje baterije imaš opciju da se automatski isključi kada baterija se napuni preko 60%. Uključena je po defaultu.

Isključi to i režim štednje ti se neće isključivati kada ti telefon bude na punjaču.

U okviru podešavanja štednje baterije imaš opciju da se automatski isključi kada baterija se napuni preko 60%. Uključena je po defaultu.

Isključi to i režim štednje ti se neće isključivati kada ti telefon bude na punjaču.
A reci mi, smeta li to nesto prilikom punjenja, smanjuje li kapacitet, performanse same baterije ili bas nista? Hvala puno!

Ja sam toliko navikao na dark mode da mi je očajno kada mi neko da svoj telefon koji nije na Dark mode-u. Odmah ga pitam sto ne prebaci na dark mode [emoji16]. Mnogi i ne znaju da imaju na telefonu dark mode, pa kada im uključim oduseve se.
Što se tiče battery saver-a, nikada ga nisam uključivao i nemam nikakvih problema s baterijom i njenim trajanjem. A sam battery saver isključuje neke pozadinske procese, pa zbog toga ne stižu posle notifikacije...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Vrh Dno