Šta je novo?

Xiaomi Mi Max

Jel to oficijalni update?

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Nije.
Xiaomi.eu romovi su custom romovi koji se flešuju preko twrp recovery-ja.

U petak cu probati ressurection. Uradio sam backup roma uz pomoc Rom managera ako odlucim da vratim fabricki.

Mislim da slabija definitivno nije - upravo sam posle celog dana na oko 3.5 SOT i 55% baterije, a ja brightness držim mahom na max, stalno mi radi mobilna mreža (wifi skiknuo :) ) i nemam nikakve optimizacije uključene...

U petak cu probati ressurection. Uradio sam backup roma uz pomoc Rom managera ako odlucim da vratim fabricki.

Uradi i backup interne memorije pošto wipe data/factory reset iz TWRP briše i internu memoriju.

Ja sam ekstra zadovoljan romom. Čist, brz, bolji modem ( ne znam jel došao sa miui ili sa RR ) i puno costumizacije. :)

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Moze link verzije koju si skinuo? Internu sam uradio vec(apps and data), slike cu na racunar da prebacim

Da li ste ovu metodu koristili prilikom rutovanja ?

https://forum.xda-developers.com/mi-max/help/guide-how-to-flash-twrp-root-xiaomi-mi-t3562078

HOW TO FLASH TWRP AND ROOT MI MAX

1. Go to Settings-About phone-Find the MIUI VERSION, and tap on it for 5-10 times.
2. Go back to settings, sellect adittional settings. click on Developer options, and select enable
3. Find the option USB Debugging and enable it.
4. Download the TWRP recovery from the link
5. rename the file to 'recovery.img'
6. Move the image to the same file where the ADB was installed ( it should be on Computer-> C: -> Adb )
7. Open the adb folder
8. Press and hold the shift key and right click in the folder
9. click on the option "Open command window here"
10. Boot your device on fastboot mode by turning it off, pressing Power and the Volume Down buttons together, and then connect it with your computer
11. First type this command "fastboot devices" to check if your device is into fastboot mode
12. Enter the command "fastboot flash recovery recovery.img"
13. Enter the command "fastboot boot recovery.img"
14. Your phone is now in TWRP recovery mode ( if it is not, the write on ADB: reboot recovery )
15. select Install Zip and click on 'SuperSu.zip'
16. corfirm the flash
17. reboot your device
18. DONT PANIC IF YOU DEVICE WONT TURN ON. Sometimes need to wait 10-20 secs.

Ja sam koristio bas tu metodu, svw je proslo ok.

I ja sam tako instalirao TWRP i sve prošlo OK - samo mu daj malo vremena posle "fastboot boot recovery.img" komande i opušteno

Prilozi

• Screenshot_2017-08-10.png
    Screenshot_2017-08-10.png
    146.6 KB · Pregleda: 61
Moze link za Resurrection remix?

Poslednja izmena:
Šta bih dobio novo/bolje sa tim weakly-jem?
Imaš listu razlika vs global na linku.
Glavno je da bi dobio bi nougat vs MM koji imaš, više RAMa zbog manje background procesa, lakši ROM počišćen od gluposti (930gb otprilike). Lepo i glatko radi, šta znam, bekapuj pa probaj.
Ja sam najviše prešaočna nougat zbog split screena:

Prilozi

• Screenshot_2017-08-10-19-32-14-621_com.android.fileexplorer.png
    Screenshot_2017-08-10-19-32-14-621_com.android.fileexplorer.png
    271.3 KB · Pregleda: 70
Stavio sam Ressurection, posle 45 min sam radio restore od backup. Nije mi legao, ima puno dobrih opcija ali samo da lici na MIUI :). Dobra stvar, onaj problem sa temom mi je nestao. Ikonica je kako treba :)

Nikako nisam uspeo namestiti Gapps, onda sam zvanicno odustao. Posle sam morao u TWRP da brisem neke fajlove jer nije prihvatao sifru ekrana

Poslednja izmena:
^^^
Dobro sto si ovo javio da se ne zamlacujem

Imaš listu razlika vs global na linku.
Glavno je da bi dobio bi nougat vs MM koji imaš, više RAMa zbog manje background procesa, lakši ROM počišćen od gluposti (930gb otprilike). Lepo i glatko radi, šta znam, bekapuj pa probaj.
Ja sam najviše prešaočna nougat zbog split screena:

Kazi mi da li je ovo bas zvanicni rom i da li ce da se normalno dobijaju OTA tokom vremena ?
Moze li root na tom romu ?

So we decided to STOP OTA support at all.. you have to download ROM manually and install via Updater - menu (...) - Select installation package - reboot (You will not loose your data)
Ovo se poklapa sa mojom filozofijom vezanom za OTA - ne radiš ga nikad, nego lepo ručno update, kao što ljudi napisaše i pritom urediš bekap prvo, pa nema da boli glava.
Inače OTA uvek kasni poprilično - 8.5.1.0 koji se pojavio na OTA pre 10tak dana je "prisutan" već iha-haj...
BTW: ovo je rom na bazi zvaničnog developer cn roma, što će reći najsvežije izdanje MIUI-ja

Posto ja imam 2/16 gb verziju telefona, da li ja skidam ovaj:
xiaomi.eu_multi_MIMAX_7.7.20_v8-7.0.zip ?

PS. u vezi twrp. Prvi put odradim sve one komande, sve prodje bez greske, ali se rebutuje u android na kraju. Probam posle jos jednom, krene da se rebutuje, pojavi se na sekund slika twrp-a i opet se startuje android.

PS2. Da ga hebes. I treci put probam i opet isto. Samo s na sekund pojavi onaj plavi natrpis dole teamwin i ode u android...
KAd probam rucno sa Volume+ i power, pojavi se crni ekran sa nacrtanim telefonom i animacijom kabla, kao da ga ustekam. Mislim da pise pcsuite...
Sad sam probao i na laptopu, isto...

Poslednja izmena:
Adb reboot recovery ?

Sent from my Mi Max using Tapatalk

Mislim da mu nece pomoci, kontam da je koristio stari metod sa novijim romom. Crni ekran sa telefonom je xiaomi recovery, dakle twrp biva prebrisan njim.

Poslednja izmena:
Uspeo sam sa ovim zadnjim linkom. Probao sam da instaliram BETA-SuperSU-v2.74-2, ali se nista nije desilo, i dalje nema root. Probacu posle SuperSU-v2.82.
E sad. Krenem da odradim bekap roma, kad tamo malo vise opcija nego sto sam navikao :)
Stoji cekirano: system, data i boot. Postoji i system image (nekih 3gb) koji nije cekiran. Da li i njega da otkacim ili je dovoljno samo system i data i boot :)

Poslednja izmena:
Ubacio sam xiaomi.eu_multi_MIMAX_7.7.20_v8-7.0.zip i radi ok. Videcemo koliko drzi baterija i kako uopste radi. Sad ostaje samo pitanje root-a.
Probao sam Beta 2.74 i 2.82, nece. Sad sam skinuo i r2.75 pa da probam i sa tim.

Nisam siguran čemu služi system image u TWRP backupu. System, data i boot su ti dovoljni da se telefon vrati full u stanje u kom je bio, a sve ostalo možeš da bekapuješ „zlu ne trebalo“ ako se pokarabase particije.
Ja lično jednom backup-ujem sve i maknem na externi hard (ko što rekoh „zlu ne trebalo“ ) a posle samo baratam sa System, data i boot backup-om.

SuperSU 2.82 radi OK kod mene - jesi li flash-ovao iz TWRP-a ?

Kako ti se čini ROM?

Uspeo sam sa SuperSU-v2.82-SR2 iz twrp, naravno, ali sam pre bootovanja u system stavio ono wipe dalvik cache, pa ne znam da li je to resilo problem, u svako slucaju radi.
Cinimi se da sad ide cak i glatkije po ekranu. Videcu za par dana kako se ponasa baterija. Do sada je bilo otprilike 5 sati SOT na 2-3 dana ili oko 7 sati SOT na jedan dan.

Jedini problem mi je sa es file explorerom. Stavio sam neku staru verziju bez bloata i cesto pukne (svaki put kad hocu da izaberem sd kartu). I jedini mi on ne dozvoljava root.

PS. Stavio sam drugu verziju es file explorera i radi normalno, ali opet ne daje root.
Primetio sam da sad fali dosta klima uredjaja u remote control, tako da vese ne mogu da radim sa mojom samsung klimom.

Poslednja izmena:
Ja sam na kraju radio install iz backup u twrp. Backup roma sam uradio sa ROMmanager koji je za razliku od Nanobackup sačuvao Miui sw ceo sa svim aplikacijama i podesavanjima. Onda sam naisao na problem sa otkljucavanjem telefona jer mi je Twrp nesto zeznuo. Pa sam ulazio u recovery i brisao neke fajlove. Nakon toga nije vise imao šifru pa sam mogao sam pattern staviti. Onda sam uradio backup podataka, factory reset i restore. Sad ga polako vracam kakav je bio.opet mi se svidja Ressurection zbog puno podešavanja. Malo mi se ne svidja meni sa aplikacijama. Da sam uspeo namestiti Gapps verovatno ne bih vracao MIUI. Samo da MIUI ima ta podesavanja, bio bi vrh vrhova. Mozda opet ubacim

Probaj sa prodavnice da skineš Mi Remote ili Peel Mi Remote - ja sam tek tada dobio opciju za Albis set top box (SBB D3i). Neće se instalirati kao nov program - samo će updateovti postojeći.

Na mi remote mi stoji samo Open, znaci da je to to, nema update-a, instalirao sa Peel, ali se nista nije promenilo. I dalje ima 15ak modela klima uredjaja.

Moras biti nakacen na wifi da bi povukao. Imam poprilicnu listu, znam da Housel, Midea, Vivax rade kad izaberem neki kineski brend na vrhu.

Wi-fi i data nikad ne gasim. Jedino da ostavim upaljen program, pa da vidim da li ce da "povuce" :) listu

PS. nece da povlaci nista vise od onog sto ima, na zalost. Vidim na playstore-u da se ljudi takodje zale. Dok sam bio na MM, bilo je svega, sad na nugatu, nema toliki izbor.

Jos jedna zackoljica. Malo vise kasni sa notifikacijama o novom mailu. Ranije je bilo momentalno a sad prodje i koji minut, pa se oglasi.

Poslednja izmena:
Vrh Dno