Šta je novo?

Xiaomi Mi Max

Ja znam da nisam imao problema sa 4g bas nikakvih. U Apatinu recimo, hvatam signal 4g sa stanice u Somboru.

Sent from my MI MAX using Tapatalk
Primetio sam da 4g ima veći domet, neka mesta gde je signal slab na3g mreži lepo su pokrivena sa 4g signalom

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Bas tako, to sam i ja primetio

Problem je Telenor jer van gradova je 4G uglavnom na 800MHz mada nije pravilo ali su Telenor koprisnici najviše pogođeni ovom manom MiMaxa.

Cool, videcemo kad ce oficijalni. Kinezi malo sporije to izbacuju

Ima mislim na ratelovom sajtu koliko je procenata kojih frekvencija po operaterima.

MTS 80/20%
Vip 70/30%
Telenor 55/45%

Mada sve će se više ići na 800mhz zbog veće rasprostranjenosti signala, pa čak i u većim gradovima.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ima mislim na ratelovom sajtu koliko je procenata kojih frekvencija po operaterima.

MTS 80/20%
Vip 70/30%
Telenor 55/45%

Mada sve će se više ići na 800mhz zbog veće rasprostranjenosti signala, pa čak i u većim gradovima.

Koja je prednost 800 MHz iz ugla operatera

Veća pokrivenost.

Ne moraju da stave npr 2-3 bazne stanice (1800mhz) na tipa 1km nego jednu baznu stanicu na 800mhz.

Nisu te cifre, ali otprilike da skontas kako funkcioniše.

Čudi me da uopšte koriste bazne stanice 1800MHz

Moraju da koriste gde je veća gustina naseljenosti zbog toga što bi na 1800mhz imao normalne brzine od oko 80/40, dok bi na 800mhz imao 20/10.

Mislim da će onda kako se brzine budu povećavale biti prinuđeni da idu na više frekvencije

Mislim da je se pisalo u 4G temi da vrlo lako mogu da promene frekvenciju sa 800 na 1800 ako za tim bude bilo potrebe.

Hektore daj malo utisaka o telefonu,kako stoji u ruci,dzepu,glomazan za svakodnevnu upotrebu,baterija pri navigaciji,igricama,kako drzi,itd..

Ja mislim da je dosta pricano o tome u temi, sedni polako pa citaj, najbolje od prve strane i tako ces steci sliku o telefonu, baterija, performanse, sve...

Procitao sve,ali momak je kupio telefon pre 2-3 dana,tako da se nemoj tangirati i uzrujavati,nisam tebe nista pitao..:)

Nas nekako više zanima realna razlila između keca i dvojke.I na kecu je baterija strava.

Hektore daj malo utisaka o telefonu,kako stoji u ruci,dzepu,glomazan za svakodnevnu upotrebu,baterija pri navigaciji,igricama,kako drzi,itd..

Posle par dana upotrebe, telefon mi je postao "normalan" :) sto se velicini tice i apsolutno ne smeta, cak mislim da je velicina idealna :D. Posle Flex 2, gde sam sa baterijom izvlacio 2 ipo sata, maximalno 3, ovde mi 7 sati SOT (na dva ipo dana sa svim mogucim ukljuceni, - Wi-Fi, 4G, GPS) deluje nestvarno. U tih 7 sati spada sat ipo vajbera, sat navigacije, blic, b92, net, malo igrarije, fotkanje. Jednom recju, baterija ubiva :)
U ruci lezi dobro, nije glomazan (mada zena kaze, sto si uzeo ovoliku cigletinu :)). Citac otiska radi bez greske, sve radi mnogo fluidnije nego na flexu. Da nisam procitao da ima 2gb, verujem da bi mislio da ima 3gb.
Kamera mi deluje skroz ok. Bojao sam se, ali je skroz korektna. IC za daljinski radi, mada nema za sve uredjaje, kao sto je Flex 2 imao za sve na svetu uredjaje.
Ja sam za sad jako zadovoljan, pogotovo posle ubacivanja skroz cistog roma, bez bloat-a.

U subotu bio u restoranu, klima slabo radila. Imaju Housel, probao Mideu iz liste ponudjenih, i radila xD

Ako na jednoj sim karti drndan net, a na drugoj me neko zove,da li ću moći da primim poziv?

ja sam svojom nepaznjom unistio jedan primerak,nakon toga sam kupio jos jedan,nov naravno i isti problem imam sa citacem otiska prsta,Nikako ne radi,u najboljem slucaju iz treceg pokusaja odkljuca , ubacio sam cak cetri puta isti prst u memoriju i nista ne pomaze, a na ovom mi se i zvucnik sjeb+o ,mnogo se slabo cuje,na granici da telefon bude upotrebljiv.Bas sam se razocarao .Imao i prvi i drugi 3/32 model

Kod mene čitanje otiska prsta radi bez greške, očigledno ti je zapao loš primerak.

Manite se tog čitača,glupost na kvadrat.
Čim je prst malo vlažan ,svi ti čitači su propast.Jos kada ne otključa iz prve u idealnim uslovima,skače mi pritisak.Da mogu isčupao bi tu glupost.

Poslednja izmena:
Meni je ok kad izvadim tel iz dzepa i ne bih da ukucavam sifru. Brze je, nije to bas pravi citaxc, cita samo neke linije sa otiska

Fingerprint čitač - odlična stvar, prosto ne razumem kako to može da ne radi, ili da smeta.

U Mi Max Helium sam ubacio otiske sa desne ruke (sve osim mali prst i palac) i 2 prsta leve ruke. Sa svakim od tih prstiju oključava iz prve. I to bez obzira na položaj prsta, tj. na ugao u odnosu na snimak otiska. I pod uglom od 180 stepeni otključava.

Ne vidim takođe nikakvu razliku i kada su prsti vlažni, i sa vlažnim (naravno, ne suviše) prstima sve radi.

Odlicno radi citac na maxu, na mate 7 je bio dosta losiji a i taj je dobar.

Nazad
Vrh Dno