Šta je novo?

Xiaomi Mi Max

Verujem da bi prelazak sa LG G3 na mi max 1 ili 2 za mene bio odličan. Verovatno bi samo kamera bila lošija, sve ostalo je bolje.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Mene dobro služi G3 dve godine ali me najviše nervira slaba baterija. Ram mi nije pukao ali se pojavile žute mrlje. Da ne idem puno u off topic, ovaj Mi max 1 ili 2 bi mi mnogo dobro legao. Zanima me pošto mnogo maltretiram telefon kad ne radim pa mi se desi da ga punim obavezno u toku dana, verujem da bi mi Mi max izdržao do uveče?

Meni izdrzi 2 dana uz dosta njakanja. Pod tim podrazumevam bar 1 film pogledan

Trenutno imam skoro 8 sati SOTA i 24 casa standby. Za isto koriscenje, L930 bih punio 2 puta dnevno sigurno. Kad izvucem lagano 2,5 sata igranja WOT

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Poslednja izmena:
Wow, to bi bilo nešto novo za mene. Posle G3 i Huawei P6 koji je tek imao katastrofa bateriju. Da vidim da li će se smanjiti cena dvojke ili ću uzeti jedinicu.

Osim ako dugo vremena ne koristiš navigaciju mislim da ne postoji mogućnost da potrošiš bateriju za jedan dan.

Koristio sam jedan dan 2 sata navigaciju, i jos mi je juice ostalo dosta. Svakako ga taj dan nisam punio

Baterija generalno na Xiaomi telefonima je izuzetna, moglo bi se reci da je kod vecine njihovih modela bas ona u prvom planu a Mi Max je sto se toga tice posebna prica, jednostavno uzmes telefon i ne razmisljas vise o bateriji. U Max-u se nalazi akumulator a ne baterija. :D
Naslednik ima jos veci kapacitet.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ranije sam nosio eksterni punjac i za iphone i za l930. Sada sam zaboravio sta je to, znam da kad gs napunim, apsolutno ne moram da brinem

A sto ne sacekas jos malo dvojku?

Послато са HUAWEI Y530-U00 уз помоћ Тапатока

Trenutno skoro da i nemam telefon, a za dvojku bas i nemam para (pravio sam letnjikovac, pa sam tu saterao skoro 1k evra). Da cekam da padne cena par meseci, ne mogu, a dotle cu koristiti keca, i za tih par meseci i ako izgubim koju desetinu evra, nije toliki problem. Tada cu i videti da li mi kamera odgovara ili ne i da li se bas isplati doplata 80-100 evra.

@hektor2 neće pogrešiti ako uzmeš keca, odličan je to telefon...
Na papiru dvojka nije ništa bolje od keca, sem baterije i kamere (poredim prime verziju sa dvojkom)...

Mislim da je i kvalitetnije napravljena 2jka.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nista od kupovine. Zeznuo me lik. Nekako smo uspeli da se izdogovaramo i da se sastanemo, covek napisao, telefon kao nov, nigde iscukan ni izgreban. Ja dosao, uzeo ga u ruke, kad na ekranu ogrebotina 2-3mm i to nokat kaci kada se predje. Kaze on, kad stavis staklo, nece da se vidi. Reko, aj zdravo.
Tako da, ako neko zeli da se oslobodi Mi max keca, nek se javi.

video sam taj oglas na KP,gde navodi da nigde nije iscukan,sive boje,175e,ako si ga tamo nasao..

Kakav mentol, obozavam te "kao iz izloga". Brate mili tracis mi vreme

@hektor2 ja ću verovatno uskoro prodavati moj Mi max ali je prime verzija i ne bih dao ispod 200e...
Još se lomim da li da uzimam dvojku :)

Gotovo je sad, pojeo sam debelo vnogo :) Uzeh 2gb/16gb varijantu - 160e prepun bloata. Na njemu je MIUI 7.4 global. Vidim da se na pocetku teme svi prebacili na MIUI 8.x.
Dajte neke smernice za update i za root. Trazio sam ono odobrenje za boot loader.
Zbunjen sam svim tim reklamama, non stop mi iskace telenor banka, busteri, cleaner-i. Samo da ga rutujem da pobrisem taj shit.

Meni je stigao sa global rom. Ne znam nista, osim da se valjda otkljucava bootloader na zahtev

Gotovo je sad, pojeo sam debelo vnogo :) Uzeh 2gb/16gb varijantu - 160e prepun bloata. Na njemu je MIUI 7.4 global. Vidim da se na pocetku teme svi prebacili na MIUI 8.x.
Dajte neke smernice za update i za root. Trazio sam ono odobrenje za boot loader.
Zbunjen sam svim tim reklamama, non stop mi iskace telenor banka, busteri, cleaner-i. Samo da ga rutujem da pobrisem taj shit.
Što bre uze najslabiju verziju? :(

Baci pogled ovde:

http://xiaomiadvices.com/xiaomi-mi-max-root-install-twrp-recovery-miui8/

Hektore,koliko si platio taj 16/2 i da li je polovan u kakvom je stanju?Licno ne bih uzeo tu slabiju verziju ali ako tebi odgovara i "vrsi posla" sto da ne...Koliko sam uspeo da pronadjem i procesljam sve prodavce na KP,samo jedan prodaje nov MI MAX 1,4/64,za 250e...PO meni malo mnogo love,za te pare se uzme nov MI 5,plus sto ima na raspolaganju jos solidnih aparata od drugih brendova..Mozda si trebao da sacekas malo,i ja hocu da kupim ovaj model kao ti ali ne zuri mi se,imam redmi note 4 sa MTK,zadovoljan dosta jedino sto trosi malo vise bateriju zbog jakog procesora,ostalo sve TOP...

Ne pitajte nista, ne stajte mi na muku. Ispao sam majmun, sam sam kriv. Platio ga 160e. Videcu da ga bacim na oglase, vec odmah.
Inace, telefon je super. I ekran i kamera za koju sam mislio da je bas grbava, ispostavilo se da je sasvim pristojna, cak i vise od toga.

Napravi mi acc, instaliraj mi unlock i trazi unlock bootloader-a.

Stavi global verziju i pevaj. Ako je nov bio za 160 to nije visoka cena.

Uživaces u telefonu. Ako je polovan, onda je previše.

Polovan.
Da li za root treba unlock kod (i gde se on unosi) ili nije potreban. Za pocetak bi pobrisao sva sranya. Ako ne uspem, na oglase...

Mislim da je slično kao kod Huawei. Preko sajta zatrazis kod za bootloader. Verovatno postoji neki programcic za ukucavanje i otkljucavanje bootloadera

Mislim da je slično kao kod Huawei. Preko sajta zatrazis kod za bootloader. Verovatno postoji neki programcic za ukucavanje i otkljucavanje bootloadera

Na mi unlock stranici imas aplikaciju ya unlock, ali samo kada dobijes mail da je tvom akauntu doyvoljen ullock...skines app instaliras ulogujes se sa tvojim MI nalogom, udjes u fastbut mod, zakacis telefon...next...next...YES i to je to...

Polovan.
Da li za root treba unlock kod (i gde se on unosi) ili nije potreban. Za pocetak bi pobrisao sva sranya. Ako ne uspem, na oglase...
Ne treba ti root. Imaš neki šugavi custom rom na telefonu, što znači da je telefon star 1 god minimum.

Sa takvim romovima su se dobijali telefoni u maju/junu prošle godine dok se nije pojavio global.

Dakle, koraci su ti, mi unlock aplikacija, i flaš official global rom-a nakon otključavanja bootloader-a. Ne treba ni twrp da flašuješ ako se dobro sećam.

http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&r=302&mobile=no

Tu je sledeci problem, jer ne postoji original rom za 2/16gb verziju. Citajuci, naisao sam da su svi stavljali rom za 3/32gb verziju bez problema.

Vrh Dno