Šta je novo?

Xiaomi Mi Max 3

Ja i dalje kuburim sa odnosom stranica. Imam gomiku filmova i serija i ubacio sam karticu i poceo da gledam. Jako me nervira ovaj odnos. Isto kod surfa je malo nepregledan. Ne fon nego odnos stranica. Mislim da cu se zadrzati na max2 a ovaj proslediti...
Druze Vili kakva je baterija?

Послато са MI MAX 2 уз помоћ Тапатока

Sta ce vam 128gb verzija kada fon podrzava SD kartice do 256gb? :)
6gb rama dobro dodje ali je daleko od neophodnog.
Treba mi 128gb je kod 64gb kuburim sa slobodnim prostorom... Slot za memorijsku karticu koristim za drugi SIM :)

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Ja i dalje kuburim sa odnosom stranica. Imam gomiku filmova i serija i ubacio sam karticu i poceo da gledam. Jako me nervira ovaj odnos. Isto kod surfa je malo nepregledan. Ne fon nego odnos stranica. Mislim da cu se zadrzati na max2 a ovaj proslediti...
Cek,ne kapiram,pa dimenzije fona su iste kao kod Max2,samo je ovde jos veci ekran...tj malo duzi :) sta te tacno nervira?

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Verovatno mu smeta kad pusti 16:9 film na 18:9 ekranu...a i za čitanje je taj uzak format bezveze, nije slučajno najbolji format za čitanje 4:3...smislili su novi format ekrana koji je samo nešto lakši za držanje ali je sve ostalo ne baš usklađeno...

Da smeta mi 18:9. Mozda da je AMOLED ekran ne bi bilo toliko primetno za filmove, ali mi je i surf i čitanje nekako not cool, ko što reče Altru. I nusu iste dimenzije. Max 3 je veći, ali fo nije problem. Fon radi korektno ovako, stvarno. I ovde je prisutan bug za Bluetooth koliko vidim. Sony BT slušalice neće da se povežu. Baterija mi se čini sa je za nijansu slabija u stand by nego kada sam max 2 uzeo i čačkao dok je bio nov... Opet subjektivno, lični utisak. Videćemo kad se stavi GR

Poslednja izmena:
Sad si me zbunio sa ovim "da je amoled ekran"... Kakve veze ima amoled sa proporcijama ekrana?

Pa ako je nesto u 16:9 formatu, smetace mu crni deo gore i dole koji vise sija u odnosu na amoled... :)
Ja sam se navikao na 18:9...a jos kad je veci ekran, onda ne vidim sto smeta toliko...pa sirina tog ekrana je ista kao mi max 2... :)

Ah to, pa dobro, ne znam sad kakav je taj ips ali verovatno nije neki od (naj) boljih za te pare...

Mislim da je ekran cak i malo bolji od rn5, tako da ne vidim sta toliko smeta... :)

Jel neko od vas "testirao" ekran na suncu? Koristicu Mi Max 3 za letenje dronom, ako nista drugo nadam se da je ekran kao na Mi 5s Plus, nadam se i malo bolji.

Nabavi onaj crni okvir ili ga napravi, pa ce biti lakse za gledanje... :)

Jel moze neko da odradi detaljan review?
Da li ovi modeli sa KP dolaze sa Global romom?

Jel neko od vas "testirao" ekran na suncu? Koristicu Mi Max 3 za letenje dronom, ako nista drugo nadam se da je ekran kao na Mi 5s Plus, nadam se i malo bolji.
Meni se max 2 dosta loše pokazao na suncu i za letenje sa dronom...

@Pe11e ne znam šta tačno ali se na suncu dosta loše vidi za razliku od S9+ koji je drugar koristio pri upravljanju njegovog Mavic Air-a...
Gledao sam neki review na YouTube-u gde je momak koji je radio review rekao da max 3 ima sličnu vidljivost na suncu kao max 2 tj malo bolje se vidi...

@Pe11e ne znam šta tačno ali se na suncu dosta loše vidi za razliku od S9+ koji je drugar koristio pri upravljanju njegovog Mavic Air-a...
Gledao sam neki review na YouTube-u gde je momak koji je radio review rekao da max 3 ima sličnu vidljivost na suncu kao max 2 tj malo bolje se vidi...

Hm, s obzirom da moj trenutni mi 5s plus ima isto IPS LCD kao Max 3, kontam da ce ekran biti slican. Cak u Review-u na Gsmareni su rekli da 5s plus ima jako los kontrast na sunci, i ako mi max 3 ima nesto bolji, ja zadovoljan. AMOLED je vec druga prica.

@Pe11e prestao sam da korosotm max 2 za daljinski a umesto njega koristim Huawei Honor 8lite i bolje se vidi...

Max 2 nije šampion po osvetljenju na suncu, ujedno je to bila i glavna mana za taj fon. Dok A1 ima bolje osvetljenje na suncu.

@Ivan L zato bi trebalo da uzmemo A2 umesto Max 3? :)

Pojavio se lik koji prodaje 6/128 global verziju ali trazi za fon 450€ [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

hahahaha...pitaj ga da nije slučajno SD845 unutra :)

P Smart

Lol. Ja *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau* namestio kolegi 6/128 za 220e rj samo 10e više nego što sam ga platio...

Ma nerealan je 4/64 mu je 350€ [emoji33]
Ne znam ko je dovoljno lud za tako nesto tbh

Sent from my iPhone using Tapatalk

Topla preporuka za izbegavanje Mi Max telefona za letenje dronom. Osvetljenje na direktnom suncu je nikakvo i tu ni sunshade na pomaze. Drugi veci problem sa Max-om i generalno sa Xiaomi telefonima i DJI dronovima jeste sto ako se leti na 2.4g wifi, telefon ne vidi 5.8g od daljinca. Jedino resenje OTG konekcija.

Od svih androida koje sam probao, za direkt sunce, samo Samsung a za problem sa 5.8, samo modeli od 2016/7 i to prvo proveriti jer mi npr na S7 edge ne prepoznaje 5.8 dok na Note 8 vidi.

Inace, posedujem Mavic Pro i Sparka.

Letim sa drugim Xiaomi telefonom i Phantom dronom. Povezujem ga kablom i preporuka je za sve kabal. U principu, dron na sunce, pilot u hladovinu :) mada je dobar ekran zlata vredan. Inače sam mislio A2 da uzmem i baš ću ga zbog tamnog ekrana izbeći. A razmišljao sam da kupim jedan Max 2, polovan i da mi služi samo za dron ali mozda bolje jedan dobar telefon nego dva loša. Gledao sam na Aliju neke sunshade varijante, napraviću ja od kartona to. :)

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Pa i ja sam pravio. Ali generalno nije neka pomoc. Na Note 8 nemam problem.

Kabl je ok, ali s obzirom da koristim hakovanu verziju go 4 aplikacije, da bih se zadrzao u FCC modu, umesto CE, 5.8g je svakako bitan. Pogotovo sto DJI koristi neke leve kanale koji su u Evropi zvanicno zabranjeni za civilno koriscenje.

Nešto mi nije jasno ali nije za ovu temu a malo i jeste pošto je Max dobar telefon za vožnju drona. Mada sam ga ja vozio i sa 5.1" bez problema. Na dronu imaš dve antene, jednu 2.4 a drugu 5.8. Prva je za prenos komandi, druga za prenos slike. Do daljinskog. Ti daljinski vezuješ kablom pa kakve ima veze što sa FCC pojačavaš signal između drona i daljinskog ?

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno