Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Ja sam to riješio tak da sam isključio wifi te na usb 2.0 spojio ethernet hub sa lanom i za sad radi sve ok. Čak je brzina veća nego na wifi6.

Kakva je situacija sa eon daljinskim? Vodim da je ranije bilo problema sa paljenjem boxa. Uzeo bih ga zato što mi deluje kvalitetnije od iris daljinskog, mada mi iris radi sve kako sam zamislio. (gasim tv na tv dugme, box ne diram), sve ostalo radi kako treba.

Kod mene ne može uključiti box. Sve ostalo radi.

Ne, nažalost. Bar kod mene.

Ima li neko ideju gdje kupiti strujni adapter za Xiaomi mi box s 3rd gen? Negdje lokalno ako je moguće, znam da ima na Aliexpress.

5.2V 2.1A.
Konektor je malo specifican.
Uzmi na aliju, verovatno ce stici pre nego sto nadjes ovde.
Uvoznik bi morao da ima rezervne delove, to je po zakonu, ali sam prilicno siguran da to nije slucaj iako mozes da sibnes mail mi srbija.

Po meni je normalno da ovde čovjek pita gde je najbolje kupiti strujni adapter za xiaomi mi box.
Više će ljudi vidjeti, a možda neko ima od pokvarenog xiaomi boksa.

Jel ima neko informaciju , ažuriranju Xiaomi Gn2 na A14.Bilo je do jednog trenutaka sa VPN na Finsku moglo azurirati

5.2V 2.1A.
Konektor je malo specifican.
Uzmi na aliju, verovatno ce stici pre nego sto nadjes ovde.
Uvoznik bi morao da ima rezervne delove, to je po zakonu, ali sam prilicno siguran da to nije slucaj iako mozes da sibnes mail mi srbija.
Strujne adaptere kupovati kod kineza je igranje sa vatrom (bukvalno).
Na Mi boxu moze da se koristi Sony psp adapter (mogu i oni konverter konektori da se koriste koji od obicnih usb konektora prave psp konektor).

Možda je glupo pitanje, zna li neko da li treća generacija podržava rezoluciju 2560x1440?
Razmišljam da ga povežem na monitor koji ima native rezoluciju 2560x1440. Specifikacije box-a navode da je izlaz 4K, ali pretpostavljam da podržava i standardne rezolucije ispode te. Na temi je neko napisao da radi FHD rezolucija, ali ne znam da li radi 2560x1440.
Ima li to uopšte smisla ili će scaling da upropasti sliku?

Strujne adaptere kupovati kod kineza je igranje sa vatrom (bukvalno).
Na Mi boxu moze da se koristi Sony psp adapter (mogu i oni konverter konektori da se koriste koji od obicnih usb konektora prave psp konektor).
Misliš na ovako nešto .
Meni treba adapter za jedan drugi box a trebalo bi da je isti kao ovaj za mi box

Možda je glupo pitanje, zna li neko da li treća generacija podržava rezoluciju 2560x1440?
Razmišljam da ga povežem na monitor koji ima native rezoluciju 2560x1440. Specifikacije box-a navode da je izlaz 4K, ali pretpostavljam da podržava i standardne rezolucije ispode te. Na temi je neko napisao da radi FHD rezolucija, ali ne znam da li radi 2560x1440.
Ima li to uopšte smisla ili će scaling da upropasti sliku?
Meni ni box ni stick ne nude tu rezoluciju, a i koliko vidim po netu ako ga nakacis box na 2k monitor, ponudice ti samo 1080. Nisam probao box 3. gen, ali verujem da je isto

@cisco QHD nije tv rezolucija. to su: 4K, FHD i eventualno HD Ready (malo iznad HD). stoga ja ne bih uopšte razmatrao povezivanje bilo kog Android TV/Google TV na monitor koji nema nativnu rezoluciju koja je među nabrojanim

Pretpostavljam da bi ti najbolje izgledala 720p rezolucija na tom monitoru, tu bi skaliralo 4:1. 1080 bi bila deformisana

Nije me mrzelo da probam. Zakacio sam stick 4k na 32" 2k monitor.

Na 1080p slika je defermisana, nisam ni pustao video. Prebacio sam na 720p, u meniju i na lancheru se vide krzava slova, ne izgleda bas sjajno.
Medjutim, kad se pusti video (probao sam EON i stremio) to deluje sasvim ok i gledljivo sa metar - dva udaljenosti (meni je taj stick inace nakacen na stari 32" phillips tv 720p, mada on ima neku cudnu 1080 rezoluciju, iako zvanicno ne podrzava)
ne vidim neku razliku. Ne znam koliki monitor imas, ali na 27 ili 32 inca je upotrebljivo.

Nema trika da mi uspe reklamacija ali ovo cudo sam do sada 20 puta vadio iz struje da ga ocitavim. Kupio sam ga za stremio, ali me bas lose sluzi. Gledam film, na pola pauziram, ako ode u SS posle toga proba da pusti i izgubi sliku. Ili se desi zeleni ekran. Menjao 2 HDMI-a, treci kupio sertifikovan 2.0. Uredjaj resetovan, zadnji FW, minimalni setup, bukvalno samo Stremio (zadnji iz stora, mislim da je 1.7.4) i SmartTube. To je sve sto je instalirano.

Koji djavo moze biti poceo je box (prva gen star jedno 6-7-8god) da mi se soft restartuje svakih par minuta. Samo izbaci iz aplikacije crna slika i onda se pojave ikone polako. Znaci nije kao kad se ugasi pa upali a nije ni kao kad stisnes home, nesto izmedju. Nekad bude ok 5min nekad svakih 30sekundi to radi. juce dodjem kuci on usao u neki boot menu kao bios dao opciju restart i reset na factory pa sam ga samo restartovao. Dal moze biti do napajanja ili cu morati na fabricka ili crkava polako. Stize mi gen2 pa cu probati sa njegovim napajanjem, ako ne uspe onda factory reset a ako to ne bude ide u kantu..

Nema trika da mi uspe reklamacija ali ovo cudo sam do sada 20 puta vadio iz struje da ga ocitavim. Kupio sam ga za stremio, ali me bas lose sluzi. Gledam film, na pola pauziram, ako ode u SS posle toga proba da pusti i izgubi sliku. Ili se desi zeleni ekran. Menjao 2 HDMI-a, treci kupio sertifikovan 2.0. Uredjaj resetovan, zadnji FW, minimalni setup, bukvalno samo Stremio (zadnji iz stora, mislim da je 1.7.4) i SmartTube. To je sve sto je instalirano.
Ja bih na tvom mestu skinuo neku prethodnu Stremio apk verziju i probao sa njom, jer ti očigledno on nešto brljavi nakon ažuriranja na poslednju. Idi unazad sa verzijama pa pogledaj koja radi normalno.

Probacu ali mi se dese ovakve slike i kada bude na home, ode na ss pa ga ja probudim.
1000005006.jpg

Ovo sa zelenim ekranom se dešava u svakoj aplikaciji? Ili bude i kada je Stremio u pozadini aktivan? Eventualno taj SS da isključiš i pogledaš opcije za HDR da ugasiš njega i Dolby Vision pa vidi kako se ponaša na SDR.

Jer mi to sve deluje kao da je neki bug sa prenosom slike. Probao bih takođe i sa nekim drugim player-om, tipa VLC umesto ExoPlayer koji je podrazumevani.

Kakvi su ovi vampiri? :D Nisam ovo viđao. Moj Mi box S prve generacije samo izgubi internet...

Nazad
Vrh Dno