Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Koliko sam čitao i video sad ima zoom in i zoom out ekrana kao i drugi android uredjaji, poboljšan Dolby video i kažu true hd 7.1 audio

Koji usb to ethernet adapter uzeti da povezem Mi box 3rd generacije za mrezom ?

Ne pali mi HDR na IPTV kanalima koji to imaju. LG TV. Tivimate.

Pali HDR u ostalim strim servisima, i LG pravilno detektuje koji je protokol, da li Dolby Vision ili HDR10.

Gde grešim? Sve živo sam pregledao od opcija, ali opet, šljaka na filmovima i serijama bez greške.

Могуће је да су ти канали у листи/листама закинути за HDR/HLG режим.

Iste liste koristim svugde, na TCL masa kanala u 4k ima HLG i to se vidi kad grune slika. Nešto je do Mi Boxa.

Edit: resavanje putem monologa. DV processing treba da se postavi na Source device-led. Bilo na sink device-led.

Upali se sad HLG normalno kad se dođe na taj kanal.

Imao sam takođe problem sa kašnjenjem zvuka na DV sadržaju, a evo sad toga nema. Ništa dirao nisam.

Poslednja izmena:
Kakva su iskustva sa Mi box-om i eon smart aplikacijom ako se koristi wifi veza preko ripitera? Wifi mi je predaleko a za zicnu vezu nemam uslova bez pravljenja haosa na zidovima.

Mi box I nema žičanu vezu...

To kakav ćeš wi-fi imati zavisi od tvog (ripitera) rutera o kome nisi ništa napisao

Na 2.4ghz nece dobro da radi.

Poprilično dobar prijem ima Mi Box 2s u odnosu na razne ove kineze koje sam koristio, ili i dalje koristim. Možeš uvek ripiter da staviš ako ne bude radilo bez. EON mislim da ždere 4Mbit/s, to nije problem.

Pre par godina sa starim Mi Box (onim originalnim, prethodnikom Mi Box S) takodje tada na 2.4GHz nikakvih problema. Cepao IPTV (tacnije OTT TV) streaming bez problema.

teoretski max brzina na 2.4GHz je u rasponu 450-600Mbps. uspostavi vezu na 50-150, još ako je jedini korisnik, i nema frke. al' da ne idemo u off-topic, postoji deo foruma za računarske mreže, uključujući i bežične (Wi-Fi)

Jedno je teorija drugi praksa...

U praksi to ne radi kada vam najviše bude trebalo....baterije i onda dodje ovde na forum da traži USB Ethernet adapter

Ne znam koliko daleko ti je wifi i koji ripiter.U praksi iz prve ruke kod mene sve radi odlično a nemam optiku već običan telekom ADSL 50/8 ,tako da i ja sam mislio čitajući komentare pre nego što sam kupio mi box 3rd gen da mi treba onaj ugreen lan adapter.Ispostavilo se da mi nije potreban a delim sa burazerom Eon i internet konekciju generalno,a modem telekomov ima krš wifi kao i godinama unazad.

Ja sam imao nekoliko rutera koje su mi davali razni provajderi, svi su bili kilavi u odnosu na kršten xiaomi koji imam već nekoliko godina. Treba kod kuće imati dobar wifi ruter, a onda te ne interesuje šta dobiješ od provajdera, tj. ja to odmah isključim.

Tako je, ne kupujete ruter zbog xiomija već zbog sebe.

Provajder uvek daje jeftine uredjaje

Mts je provajder trenutno ali to istice pa je pitanje koji sledeci ruter da ocekujem. Najverovatnije cu preci na yunet opticki. Posto mi ne treba TV uzimam samo net. Majci treba televizija i drugar mi je ustupio kod za Eon smart pa gledam kako to da resim posto u tom delu kuce jedva hvata wifi signal a zicna veza nije opcija. Da li bi kupovinom boljeg rutera dobio i jacinu i kvalitet signala u daljem delu kuce ili bi se samo popravio kvalitet signala tu gde ga vec ima? Ne razumem se u rutere puno... Zato sam i razmisljao o ripiteru koji bi postavio na pola puta i u teoriji dobio pokrivenost. Mi box jos uvek nisam kupio ali uskoro cu jer vidim da ga svi hvale. Imam neki stari kineski tv box ali secka eon app na njemu.

Bolje uzmi wifi ruter.Moj ortak je pokrio celu kuću sa prastarim TP linkom TL-WR740N npr,koji danas ima da se nađe za 1000din ili manje.Nisam u toku sada sa ruterima,ali neko će ti već preporučiti dobar wifi ruter za neke normalne pare.

Bolje uzmi wifi ruter.Moj ortak je pokrio celu kuću sa prastarim TP linkom TL-WR740N npr,koji danas ima da se nađe za 1000din ili manje.Nisam u toku sada sa ruterima,ali neko će ti već preporučiti dobar wifi ruter za neke normalne pare.
imam isti, sjajan uredjaj, hvatam ga 100 metara od zgrade, probija armirane zidove betonske, koristim Amazon FS i Xiaomi Box preko bezicne veze, a ruter je u srednjoj sobi i signal je top

tema uopšte nije kako postaviti mrežu. već sam naveo da postoji odgovarajući podforum

HDR10+ mi stoji kao nepodržani format i ako TCL tv podržava format. Sve ostalo radi i sve je podešeno i na boxu i na TV, ne znam zašto je tako?

Šomi meni pušta sve. Pogledaj šta se dešava sa televizorom, možeš preko USB da mu daš neki HDR10+ bar da isključiš da je do boxa uopšte. Probaj razne fajlove, da isključiš da nije nešto do konkretnog ripa.

Šomi meni pušta sve. Pogledaj šta se dešava sa televizorom, možeš preko USB da mu daš neki HDR10+ bar da isključiš da je do boxa uopšte. Probaj razne fajlove, da isključiš da nije nešto do konkretnog ripa.
Problem je jer na samom boxu pise da nije podrzan HDR10+ a on radi recimo kad pustim sa samog tv a nece sa boxa?

Да ли неко зна када се очекује 3rd gen код нас регуларно?

Логика ми говори да ће доћи, јер је стигао у Хрватску. А када? Вероватно док још распродају залихе друге генерације. Мало је тржиште и слаба популарност боксева да би они одмах убацили нови модел. Друго су мобилни телефони.
Али логика и здрав разум ми не би дозволила да плаћам овде бокс 8000 динара (претпоставка, пошто је друга генерација 7.990), када је у Кини 2-2.500 дин јефтинији.

Узгред, верујем да ће комтрејд (званични увозник и власник ми продавнице) вероватно у сличном периоду убацити и нови ћомин стик 4K (друга генерација, исти чипсет (ако се не варам) као и на боксу треће генерације).

Nazad
Vrh Dno