Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Пробај да заборави вај-фај мрежу па се поново накачи. Помаже ли рестарт бокса?

Vidim da nagadjate, pa da iznesem o cemu se radi.
Verovali ili ne ovo je za mene nepoznanica, do sada tako nesto nisam koristio niti imao dodira sa ovakvim uredjajima.
Ovo su moje gimnasticke aktivnosti,
skinem film/seriju, stavim na fles ako tv procita kroz njegov plejer procita, a ako ne, LT hdmi + MPC i to je to.

Na LT mi je otiso HDMI, (prestao da daje sliku, pre toga smercovao i gasio LT i jedva sam uspevao da ga upalim, a sada je sve normalno od kad je prestao HDMI sa radom) kontao sam da ga menjam ako je do njega. Sta god da je, ispod 3k nije, adapter usb 3.0 na HDMI i on je tu negde. Zato sam dosao na ideju kupovine box-a.
Sada su mi stvari jasnije, nakon Vasih odgovora.
Hvala svima na odgovorima.

Box je napravljen da bukvalno da nista od toga vise nikad ne bi morao da radis i steta je da se pored 10 drugih boljih mogucnosti koristi tako.

Ako hoces "fleska" iskustvo sa boxom, dokle god su box i racunar/laptop na istoj mrezi, odradi se sledece. Pricam napamet i uprosceno ali ako znas/zna taj ko ti namesta sta radi ovo mu nece biti problem.

1. Podelis folder (u smislu desni klik pa Share) folder gde ti stoje filmovi i serije
2. Na box instaliras/instaliraju ti Nova Video Player
3. U Nova Video Playeru imas Network and Files, ako je sve ispravno podeseno trebalo bi da ti se pojavi folder koji si podelio
4. Potrazice ti da uneses podatke za logovanje (ovde unosis one koje koristis da udjes u racunar, npr ako ti je zadato ime na racunaru booby a sifra ti je 12345, to isto unosis i tu).
5. Vidis sadrzaj celog tog podeljenog foldera kao da si uboo flesku a ne cimas se sa fleskama i kopiranjem nikad vise i samo na kompu skidas ili istovarujes filmove u taj folder.

A imas i Stremio, Kodi, IPTV liste, cast (slanje, projektovanje) sa Chrome pretrazivaca na box, odnosno TV za ove koji vole da gledaju filmove sa sajtova itd itd, jedno 60 drugih resenja i sva su prakticnija od cimanja sa fleskom.

Nek ti neko resi ovako kao ovo iznad i miran si.

Hvala na detaljnom pojasnjenju stvari.
Jasno mi je o cemu pricas. Da li je izvodljivo ne koristiti bezicnu vezu na mi box-u nego povezati lan kablom, odnosno da li usb na mi box-u podrzava da se na njega nakaci adapter usb--a na lan konektor pa u lan LT/PC?

Moze, ali treba ti odgovarajuci USB na LAN adapter, ima da se kupi kod nas.

Mada sve to radi odlicno bezicno ako je ruter/mreza ok.

brate kakva pitanja :rolleyes:

@booby na pogresan nacin koristis box, bolje se malo informisi
nema potrebe da pustas sa laptopa i TV te fajlove niti da koristis fles i USB lan

Box je bas i napravljen da radi samostalno bez svega toga,
treba samo tv i wifi 5gz internet.

Vrh Dno