Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Пробај да заборави вај-фај мрежу па се поново накачи. Помаже ли рестарт бокса?

Vidim da nagadjate, pa da iznesem o cemu se radi.
Verovali ili ne ovo je za mene nepoznanica, do sada tako nesto nisam koristio niti imao dodira sa ovakvim uredjajima.
Ovo su moje gimnasticke aktivnosti,
skinem film/seriju, stavim na fles ako tv procita kroz njegov plejer procita, a ako ne, LT hdmi + MPC i to je to.

Na LT mi je otiso HDMI, (prestao da daje sliku, pre toga smercovao i gasio LT i jedva sam uspevao da ga upalim, a sada je sve normalno od kad je prestao HDMI sa radom) kontao sam da ga menjam ako je do njega. Sta god da je, ispod 3k nije, adapter usb 3.0 na HDMI i on je tu negde. Zato sam dosao na ideju kupovine box-a.
Sada su mi stvari jasnije, nakon Vasih odgovora.
Hvala svima na odgovorima.

Box je napravljen da bukvalno da nista od toga vise nikad ne bi morao da radis i steta je da se pored 10 drugih boljih mogucnosti koristi tako.

Ako hoces "fleska" iskustvo sa boxom, dokle god su box i racunar/laptop na istoj mrezi, odradi se sledece. Pricam napamet i uprosceno ali ako znas/zna taj ko ti namesta sta radi ovo mu nece biti problem.

1. Podelis folder (u smislu desni klik pa Share) folder gde ti stoje filmovi i serije
2. Na box instaliras/instaliraju ti Nova Video Player
3. U Nova Video Playeru imas Network and Files, ako je sve ispravno podeseno trebalo bi da ti se pojavi folder koji si podelio
4. Potrazice ti da uneses podatke za logovanje (ovde unosis one koje koristis da udjes u racunar, npr ako ti je zadato ime na racunaru booby a sifra ti je 12345, to isto unosis i tu).
5. Vidis sadrzaj celog tog podeljenog foldera kao da si uboo flesku a ne cimas se sa fleskama i kopiranjem nikad vise i samo na kompu skidas ili istovarujes filmove u taj folder.

A imas i Stremio, Kodi, IPTV liste, cast (slanje, projektovanje) sa Chrome pretrazivaca na box, odnosno TV za ove koji vole da gledaju filmove sa sajtova itd itd, jedno 60 drugih resenja i sva su prakticnija od cimanja sa fleskom.

Nek ti neko resi ovako kao ovo iznad i miran si.

Hvala na detaljnom pojasnjenju stvari.
Jasno mi je o cemu pricas. Da li je izvodljivo ne koristiti bezicnu vezu na mi box-u nego povezati lan kablom, odnosno da li usb na mi box-u podrzava da se na njega nakaci adapter usb--a na lan konektor pa u lan LT/PC?

Moze, ali treba ti odgovarajuci USB na LAN adapter, ima da se kupi kod nas.

Mada sve to radi odlicno bezicno ako je ruter/mreza ok.

brate kakva pitanja :rolleyes:

@booby na pogresan nacin koristis box, bolje se malo informisi
nema potrebe da pustas sa laptopa i TV te fajlove niti da koristis fles i USB lan

Box je bas i napravljen da radi samostalno bez svega toga,
treba samo tv i wifi 5gz internet.

@CioRio
@Lanikor

Hvala na odgovorima.

@bakara
Jasno je meni da to treba da radi bezicno, interesovalo me je da li moze da radi i zicano jer nema lan prikljucak na mi box-u, odatle i takvo pitanje.
Inace, ne koristim mi box, nemam ga,u fazi sam kupovine, zato i pitam.

Moze i zicano uz LAN Adaptere ali pazi da nadjes gigabitni. I opet ne znaci da ces izvuci pun protok jer zavisi i od ploce, procesora

Generalno preko 5GHz WiFi radi okej, ja streamujem sve sa servera ili online servisa.

@bobby ako je konkretno plan da gledas filmove/serije - mozes direktno preko streamio aplikacije, skines je sa playstora, podesis addonove (ako zelis) i onda samo kliknes i pustis.

Razlika je umesto da skidas na komp, pa na fles, pa sa flesa - ovako direktno samo pustis.

Druga opacija je da opet skidas na komp ali da izbegnes fles tako sto sharujes folder (ima guideova na youtube) i onda preko boxa dikretno gledas fajl sa kompa - mana kod toga je sto komp mora da bude ukljucen.

Što se tiće puštanja fajlova (sa titlovima npr.) sa kompjutera preko zajedničke WiFi mreže, Stremio uspešno pokriva i taj deo.
Kako sam odavno instalirao Stremio na laptopu (apple, android uređajima takođe, ali nije bitno za ovaj deo), prestao sam da koristim i Plex i one namenske plejere koji koriste Chromecast funkciju za puštanje na Tv ekranu.

Jednostavno otvoriš Stremio i koji god fajl eksplorer koristiš na laptopu. Prevučeš fajl koji želiš da pustiš i kreće reprodukcija. Ako ne učita automatski titl (isti naziv kao i fajl i slično) onda i njega prevučeš u Stremio. Ostaje ti samo da klikneš na Cast dugme u donjem desnom delu Stremia i izabereš MiBox uređaj.

Generalno bi ti savetovao da se ne bakčeš sa tim mrežnim kablovima. Uloži bolje pare u dobar WiFi ruter ako imaš problema sa kvalitetom signala. Značiće ti bolji WiFi i za sve ostalo u kući.

Stremio s addonovima plus Cloudstream s addonovima i bukvalno sam prestao sve drugo da koristim.

da se vratimo na temu. za to drugo postoje teme:

Apdejt,ako ikoga zanima a i ako ne sigurno ne škodi 😊. Stigao Ćomi The 3rd posle mesec i kusur dana.Nisu me ocarinili,platio sam samo 370 din. kontam da je to za otvaranje paketa iako sama kutija boxa nije bila otvarana.. vrlo vidljivo.Tako da za sada radi odlično.Hvala puno svima na savetima!

IMG_20250613_165943152.jpg

Poslednja izmena:
Uzeh i ja gore pomenuti xiaomi preko alija, stigao bez dodatnih troškova. Sve radi perfektno nego me interesuje kako da installiram neku aplikaciju sa usba, ne vidim u opcijama gde da aktiviram unknown sources, nemam uopšte ni device preferences? Jel ovo postoji uopšte na gen 3 i kako instalirati apk ako nema?

Prilozi

• IMG_4341.jpeg
    IMG_4341.jpeg
    107.3 KB · Pregleda: 27
Instaliraj "Send files to TV" i "Cx File Explorer" aplikacije iz Play prodavnice. Ovu prvu instaliraj i na telefon. Onda skineš APK na telefon, pa pošalješ na Box, pa tamo kada pokreneš APK iz prve ili druge aplikacije, pitaće te da dozvoliš instalaciju iz nepoznatih izvora.

Instaliraj "Send files to TV" i "Cx File Explorer" aplikacije iz Play prodavnice. Ovu prvu instaliraj i na telefon. Onda skineš APK na telefon, pa pošalješ na Box, pa tamo kada pokreneš APK iz prve ili druge aplikacije, pitaće te da dozvoliš instalaciju iz nepoznatih izvora.
Hvala uspeo sam da instaliram ne preko send files to tv nego send files to android tv, ova prva iz nekog razloga nije videla box na mreži. E sad imam jos jedan problem. Instalirao sam roblox konkretno i ne vidim je u izlistanim aplikacijama već moram da je otvorim kroz settings apps, jel moze da se doda na home screen ili je to blokirano jer nije instalirana app regularno preko stora?

@pilauda
Imaš mnogo boljih aplikacija za tu namenu koje su open source, nemaju reklame i blotware + imaju brdo drugih mogućnosti...

Ako ti trebaju dodatne mogućnosti:

• Install (sideload) apps from your smartphone to your TV devices
  • Control your TV apps (include opening, uninstalling, disabling/enabling and downloading APK)
  • Control apps permissions (grant/revoke)
  • Build-in File Manager
  • Make screenshot
  • Send files from your phone to TV
  • Control your device using remote control and mouse mode in the app
  • Paste text from your phone
  • Run Shell commands
  • Clear all apps cache using one button
  • Reboot and power TV device
  • See usage of CPU, RAM, network and storage
  • See running apps and force-stop them if needed

MiXplorer file manager je besplatan ako se skine sa XDA:

A možeš i da TV Bro browser-om da skidaš direktno za početak:

Poslednja izmena:
A ovako nešto?

Hvala uspeo sam da instaliram ne preko send files to tv nego send files to android tv, ova prva iz nekog razloga nije videla box na mreži. E sad imam jos jedan problem. Instalirao sam roblox konkretno i ne vidim je u izlistanim aplikacijama već moram da je otvorim kroz settings apps, jel moze da se doda na home screen ili je to blokirano jer nije instalirana app regularno preko stora?
Као што су ти већ рекли - не може да се постави на почетни екран. Али да не би ишао у подешавања/апликације... инсталирај из гугл продавнице sideload launcher и покретањем њега имаћеш приступ свим апликацијама које нису андроид ТВ/гугл ТВ.

Apdejt,ako ikoga zanima a i ako ne sigurno ne škodi 😊. Stigao Ćomi The 3rd posle mesec i kusur dana.Nisu me ocarinili,platio sam samo 370 din. kontam da je to za otvaranje paketa iako sama kutija boxa nije bila otvarana.. vrlo vidljivo.Tako da za sada radi odlično.Hvala puno svima na savetima!

Pogledajte prilog 496009

Pozdrav,

Dal možeš detalje ili link od koga si ga naručio na Aliexpress?

Zvao danas Xaomi Srbija da pitam kada će da dobiju, kažu još nisu naručili Gen 3.....
Kažu naručili su Gen 2 novu pošiljku.....

U Xiaomi CG imaju na stanju, a ovi naši slepci još nisu ni narucili....

@ as89,poslao sam ti na PP,da možda ne prekršim pravila foruma,nov sam ovde nemam pojma.

Безбедоносна надоградња или?

Да је само безбедоносна закрпа, била би 100-200 мегабајта. Овако... сигурно да има још нешто.

Vrh Dno