Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Nakon update-a 833MB opet mi ne rade mx player ni KODI, a mi box s mi se SAM od sebe odjednom upali i uključi i tv jer je aktiviran HDMI-CEC

Da javim da definitivno, brisanje "modovanog" eona rešava samo disejblovanje google play apk. Juče sam ga omogućio na minut da bih nešto ažurirao i odmah je obrisao eon koji mi je stajao mesec dana otkad sam onemogućio navedeno zlo.

Tako je, nema se vremena od silnih flešovanja.

Pozdrav,
da li može u dm link sa modovanom app za EON za Android TV?

Eto probah i ja na Mi box ( ortaku namestio ) za sada se Google ne buni 😁😉🤣 , sta cu nisam medju odabranima pa ono sto imam stavljam 🤣🤣🤣🤣

Poslednja izmena:
Apdejt za mi box s na android 12 definitivno povucen zbog brojnih prijavljenih bagova i nema indicija da ce da ga poprave?

Ja sam bas veceras malo citao o tome i kazu da je definitivno povucen zbog brojnih problema.

meni ne prijavljuje nikakav apdjet vise.

Била су два упдате за 1. ген. Код мене ради нормално све. Код 2. ген је проблем што не подржава AFR.

Apdejt za mi box s na android 12 definitivno povucen zbog brojnih prijavljenih bagova i nema indicija da ce da ga poprave?
Kod mene se ažurirao još pre nedelju dana i za sada je sve ok, meni je smetalo najviše jer nije mogao da se poveže na WPA3 protokol.

Stari dobri xiaomi. Tako su mi prvi telefon zeznuli. Ostavili ga na androidu 6 jer eto nešto ne podržava pa ga baci u kantu slobodno. Sad box isto. Nema jedva godinu dana kako sam uzela box, dogodine živi bili, neće više aplikacije podržavati android 9. Jel ima uopšte nešto pametno da se kupi od boxova. Boxovi sa aliexpress-a su navodno zaraženi nekim virusima. Skoro mi iskoči na yt.

Зашто не би био подржан Андроид 9!? И на ФајрТВ који је на Андроиду 7 ради малтене све осим неких специфичних апликација. Оригинални Ми Бокс је ваљда на Андроиду 9, и већ 5 година ради све могуће од апликација на њему, а радиће вероватно и барем наредних пар година. Коме је подршка, тј најновији Андроид приоритет Гугл Хромкаст је најједноставнији избор, а није ни претерано скуп.

Samo se ti drzi android 9 nece to jos u kantu , al ako budes gledala i pratila sta iskace na yt onda ces morati njih i da pitas sta dalje 😁😉👍

Kod tih boxova uvek bolje imati stari nego novi android. ;)
Na novom uvek nesto ne radi kako hoces.

Stari dobri xiaomi. Tako su mi prvi telefon zeznuli. Ostavili ga na androidu 6 jer eto nešto ne podržava pa ga baci u kantu slobodno. Sad box isto. Nema jedva godinu dana kako sam uzela box, dogodine živi bili, neće više aplikacije podržavati android 9. Jel ima uopšte nešto pametno da se kupi od boxova. Boxovi sa aliexpress-a su navodno zaraženi nekim virusima. Skoro mi iskoči na yt.
box si uzela kada je već bio 4 godine star uređaj. Sada je skoro okruglo 5 godina od početka prodaje. Vreme mu je za penziju.
Tačno je da xiaomi (a i svi ostali proizvođači) žele što više prednosti za novi model u odnosu na stari, ali prvom boxu S ništa ne fali i sa tim androidom. Sasvim je u redu da ostane tu gde jeste.
Inače, ne verujem da bi nova verzija softvera i donela nešto za ovaj tip uređaja. Sve bitno je na hardverskom nivou.
Ovo je android 12 new features (prvi rezultat, možda negde ima još nešto)
  1. Native 4K Rendering (ovo važi za UI, ne za sadržaj)
  2. YouTube Gets Brand New Playlist UI
  3. Motion Judder Begone (za kompatibilne televizore)
  4. HDMI-CEC 2.0 Controls
  5. Background Blur for Better Browsing Experience
  6. Robust API for Better Display Support
  7. Accessibility Improvements Targeting the Elderly
  8. Privacy Indicators For Camera, Microphone Access

Mislim da i dalje imam MiBox 3. Sve aplikacije koje mi trebaju i dalje radi. Spor je kao i prvog dana :D

To mene ne zanima kad je box izašao. Novijeg od njega nije bilo. Al dobro nema veze, poslednja je stvar koju uzimam od te firme. Kad se pomnoži i podeli skuplji su od svih ostalih jer na godinu dana treba da menjaš uređaj.

Od 2018 radi i jede zivu .... moj Mibox 3.

Xiaomi krš koji se ne apdejtuje…
Firestick se non stop apdejtuje, i sa skoro svakim apdejtom onemoguċe nešto od trd parti aplikacija… o da, i odvratni interfejs i nije juzer frendli...
Kinezi sa virusima…

Sve ih koristim i svi rade pos’o za koji su uzeti.

Kad ne znaš da koristiš uređaj, najlakše ga je okriviti za sve i lupetati na sav glas da je to krš, oduvek bilo. Samo ne znam šta isti ti pričaju kasnije kad kupe drugi, skuplji uređaj, pa ni njega ne znaju da nateraju da radi kako treba. :D

Највећи проблем је када се од тв стримимг бокса очекује замена за комп, конзолу за играње и уређај за комуникацију. :)
Иначе, поред свих тих боксова већ више година постоји скушљи нвидиа "штит" који растура како ради. Избора увек има.

To mene ne zanima kad je box izašao. Novijeg od njega nije bilo. Al dobro nema veze, poslednja je stvar koju uzimam od te firme. Kad se pomnoži i podeli skuplji su od svih ostalih jer na godinu dana treba da menjaš uređaj.
¯\(ツ)/¯ To each their own.
Moja pretpostavka je da je 3 godine zivotni vek pre nego sto ga napredne tehnologije pregaze. Ne mislim na brzinu nego na stvari poput dolby vision ili av1.
Kako kapiram sta si napisala, cini mi se da je stick 4k vec bio dostupan kada si uzela box, no dobro. Moj savet, koristi to i uzivaj bez obaziranja na stvari koje ti ne trebaju.

Узео сам 1. ген да у спаваћој соби пустим на монитору тв програм или неку стрим платформу. То ради и дан, данас одлично.
2. ген сам узео из истог разлога за другу просторију због хдр и долби висион, да пустим неку серију или стрим платформу. То ради како треба, осим AFR.
Питање је за шта се исти користи.

Ne znam, meni MiBox S lepo radi i dalje.
Eon, platforme za stream, kodi, spotify, stremio, smart tube, apple aerial skrinsejver baš radi često :) ...
Resetovao ga možda nekih 5 do 6 puta od nadogradnje na android 12.
Bilo je prvo nekih problema da nije radio optički audio izlaz, tj. ima slika nema ton. Uglavnom, pokreni hbo, resetuj i nema više problema. Pokreni Sky i isto...
Zadnja dva puta ga resetovao jer mu prikaz skale za jačinu zvuka bila znatno umanjena (kao na 8k da je svičovao).
Ne mogu da se setim kada je bila ta nadogradnja, ali osim neke vizuelne promene i pomeranja nekih stavki u meniju, ne primećujem ništa ekstremno od promena u radu u odnosu na android 9.

Pozdrav društvo, kako da putem wifi-ja sa mac-a prebacim nešto na externi hdd koji je nakačen na mi box?
Putem svih file manager-a prebacuje lepo na sam box ali kada hoću nešto da prebacim na externi, nema šanse.
Molim za pomoć :)

Наручио адаптер са алија, на 1. ген не ради, на 2. ген ради. Макс брзина је 350/350, усб 2.0 на боксу.

HTB1rna0LYvpK1RjSZPiq6zmwXXaF.jpg

Pozdrav društvo, kako da putem wifi-ja sa mac-a prebacim nešto na externi hdd koji je nakačen na mi box?
Putem svih file manager-a prebacuje lepo na sam box ali kada hoću nešto da prebacim na externi, nema šanse.
Molim za pomoć :)

CX file explorer ,vidi interni i externi hdd/usb.
Preko njega ali na windows-u sve prebacujem,ne vidim razlog da ne bi radio i na MAC-u.

Vrh Dno