Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Na joom-u 8k sa popustom. Free shiping. Jos uvek se ne isplati.

Prilozi

• Screenshot_2022-03-23-17-08-24-021_com.joom.jpg
    Screenshot_2022-03-23-17-08-24-021_com.joom.jpg
    68.9 KB · Pregleda: 131
Ne sme da kosta vise od Box S koji je 50-60e u realnom svetu, ovo nije bolji uredjaj vec naslednik u smislu da podrzava neke novije tehnologije.

Колико видим, сви се слажемо да је јефтиније купити на алиекспресу... Само, заборављате на једну ситницу - од 4 продавнице које сам погледао ни једна не испоручује у Србију. На гирбесту има у једној и исто не шаљу код нас.
Upravo o tome i pricam... pise i na tarabi
Jeftino jeste, ali nema da se kupi :ROFLMAO:
Prosto njegova cena nije 50$ vec 80$

Ja i dalje mislim da je bolji kupiti box nego stick, osim za neku specificnu potrebu.
Domaca cena u ovom slucaju je sasvim korektna.

@bakara pa ima za $51. Ako ti je to velika razlika u odnosu na 5000....

A ako misliš da je bolje kupiti Mi Box S konkretno u odnosu na Stick 4k, onda po mom mišljenju grešiš. Boks ne podržava takoreći ništa od audio kodeka dok stick podržava sve nove kodeke. Za mene ogromna razlika.

Nije zgoreg ponoviti sada kada je novi Xiaomi 4K stick dostupan u Srbiji sa garancijom...

Prednosti Xiaomi TV Stick 4K stika u odnosu na Xiaomi Mi Box S:

1. Mi Box S is a 3+ year old device which uses 5+ year old Amlogic S905X SoC. Xiaomi TV Stick 4K runs on Amlogic S905Y4 (which was introduced last year)
  2. Mi Box S does not have support for AV1, Dolby Vision, Dolby Atmos & DTS-HD; but the stick does.
  3. Mi Box S runs on Android TV 9 (originally 8.1). The stick runs on Android TV 11.

Tako da obrni okreni najbolja opcija je Xiaomi TV Stick 4K ili Amazon Fire TV Stick 4K Max

Ko ima Mi Box S - prelaz nema smisla osim u izuzetnim slucajevima, ko nema - stick

Kazi to @salacue ,on prelazi sa Nvidia silda na stik :).

Паааааа... тачно. Али (увек има оно АЛИ), Салац је купио TCL 55C725 а на жалост шилд и TCL C725 и P725 се баш не воле по питању долби вижн садржаја са шилдом. И на жалост, ово није проблем само са TCL. И неко се ту дебело прави блесав. Да ли nVidia или TCL -није мој проблем. Додуше, могао сам да ужувам у HDR садржају.
Али да сам хтео HDR, остао би на GT King Pro. Да сам хтео HDR - не бих продавао шилд. Да сам хтео HDR - узео бих можда неки други бокс. Овако је спала књига на, малтене, 2 слова - Ћоми стик 4К или Фајерстик 4К макс. Узео сам први јер је новија платформа и зато што имам 2 године гаранције. Плус ако ми се не свиди - купљен онлајн, па могу да вратим. Онда могу узети фајерстик.

Nije zgoreg ponoviti sada kada je novi Xiaomi 4K stick dostupan u Srbiji sa garancijom...

1. Mi Box S is a 3+ year old device which uses 5+ year old Amlogic S905X SoC. Xiaomi TV Stick 4K runs on Amlogic S905Y4 (which was introduced last year)
  2. Mi Box S does not have support for AV1, Dolby Vision, Dolby Atmos & DTS-HD; but the stick does.
  3. Mi Box S runs on Android TV 9 (originally 8.1). The stick runs on Android TV 11.

Tako da obrni okreni najbolja opcija je Xiaomi TV Stick 4K ili Amazon Fire TV Stick 4K Max
Mrzi me sada da trazim ali to sto pise za procesor se odnosilo na stari mi box, ovaj "noviji" je apgrejdovan sa s905x2 ili x3

dolby atmos, vision itd ima...pri tome nema ni jedan digitalni audio output...
Takodje stick ce sigurno imati muke sa pregrevanjem.

neki los trend dolazi....

Razlike u chipsetu po performansama nema, to sto je noviji ne znaci da je bolji. Razlika u sistemu je marketinska segmentacija, nista ih ne kosta ako vec razvijaju ATV 11 za Stick da ga portuju i za Box S. Firestick uredjaji su bazirani na starijim Android verzijama pa im nista ne fali.

Za malu razliku u ceni vredi uzeti Stick 4K definitivno. U Mi Srbija radnji je Box skuplji 😁

Pa prvi android uredjaji su bili u stick formi, pa su to batalili jer se pregrevalo i nije imalo mogucnosti za hardverske IO portove

Stednja, samo da se sto vise para izvuce
Ljudi kupe zbog podrske za DTS HD i atmos a zvuk ide u TV ili u najboljem slucaju na soundbar

Poslednja izmena:
@edvard

Hvala!

Ja kada pokušam da instaliram dobijam sledeći info (screenshot u prilogu)
Taj screenshot je preko telefona. Instaliraj preko telefona. Idi na opciju mibox4, zatim u mi box-u idi u play prodavnicu, pa idi na svoj nalog... Tu ima opcija mislim aplikacije sa drugih (na drugim) uredjajima. Tu ces naci iris koji si pokrenuo sa telefona. Nisam kuci. Mogu da ti slikam veceras ako se ne snadjes. Na taj nacin sam instalirao supernovinu aplikaciju.

Poslednja izmena:
@edvard

Hvala!

Ja kada pokušam da instaliram dobijam sledeći info (screenshot u prilogu)
Iris go je aplikacija za telefone. Iris smart je za AndroidTV. Cudi me da je ne nalazi u pretrazi. Kod mene je ima. Nadji je na telefonu iris smart. Zatim install mibox4. Cekiraj samo mibox4. Zatim u aplikacijama na mi box-u u playstore-u ides na svoj nalog pa na updates (ne na not on this devices, sto sam rekao u predhodnom postu) i tu se nalazi iris smart koju si poslao sa telefona. Ustvari odmah je instalirana na mi boxu. Sada je vidim u aplikacijama. 🤣

Prilozi

• IMG_20220326_215632.jpg
    IMG_20220326_215632.jpg
    249.6 KB · Pregleda: 55
  • IMG_20220326_214445.jpg
    IMG_20220326_214445.jpg
    273.2 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot_2022-03-26-21-48-44-818_com.android.vending.jpg
    Screenshot_2022-03-26-21-48-44-818_com.android.vending.jpg
    76.1 KB · Pregleda: 33
  • IMG_20220326_214932.jpg
    IMG_20220326_214932.jpg
    258 KB · Pregleda: 31
  • MVIMG_20220326_220546.jpg
    MVIMG_20220326_220546.jpg
    233 KB · Pregleda: 28
  • MVIMG_20220326_220559.jpg
    MVIMG_20220326_220559.jpg
    236.2 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
Da li Kodi na Mi box S-u može raditi u 4K trenutno koristim verziju 18,6, to mi je potrebno zbog Addona za Netflix da bih gledao i one serije, filmove koji nemaju prevod sa prevodom :)
Ako ta ne podržava, da li novije verzije Kodija na Mi Boxu podržavaju 4K rezoluciju ?

jel ste imali problema da mi box s jednostavno izadje iz aplikacije?

U zadnje vreme mi se to desava bukvalno na svakoj aplikaciji, jednostavno izadje na home screen.

Da li mi box ima IR prijemnik?
Nisam nasao ni jedan daljinski koji bi ga mogao ukljuciti.

HDMI Cec jel ukljucen? Daljincem sa TV u tom slucaju mozes upravljati sa Mi boxom. I kad smo kod njega izbaci to ***** iz kuce predji na Firestick, na toj temi na forumu je najbolje drustvo 😁

meni je ideja da ne upalim TV vec samo box,
da bi koristio audio cast za koji firestick nema opticki izlaz.

Trenutno me njavise muce ove aplikacije koje se gase same od sebe i verujem da je to usled premalo ram memorije, a ja sam ga natrpao
ne znam kako to da resim a mislim da se jos neko zalio na to.

to kod no name boxeva nikad nisam imao.

Da li Kodi na Mi box S-u može raditi u 4K trenutno koristim verziju 18,6, to mi je potrebno zbog Addona za Netflix da bih gledao i one serije, filmove koji nemaju prevod sa prevodom :)
Ako ta ne podržava, da li novije verzije Kodija na Mi Boxu podržavaju 4K rezoluciju ?

Sve ti piše ovde:
Skini najnoviji Kodi za tvoj uređaj ...

ARMV7A (32BIT): https://mirrors.kodi.tv/nightlies/android/arm/Matrix/

ili

ARMV8A (64BIT): https://mirrors.kodi.tv/nightlies/android/arm64-v8a/Matrix/

jel ste imali problema da mi box s jednostavno izadje iz aplikacije?

U zadnje vreme mi se to desava bukvalno na svakoj aplikaciji, jednostavno izadje na home screen.

Da li mi box ima IR prijemnik?
Nisam nasao ni jedan daljinski koji bi ga mogao ukljuciti.
Mobox 3 ima IR pa mozda ima i Mibox S. Ti bese imas Redmi Note 9s? Ako je tako probaj preko Mi Remote da ga ukljucujes. Tako sam ja ukljucivao moj Mibox 3 kad je pre neku godinu imao problem sa ne ukljucivanjem zbog loseg updatea. Kasnije su to sredili pa nisam imao potrebe vise za tim..

Vec sam probao mi remote, i ne moze da ukljuci...

Tako da sma ja zakljucio da mi box s nema IR prijemnik.

medjutim google kaze da google assitent moze da ukljuci mi box, ali mi vraca da nije dostupan.

pa bi mi znacilo ako neko koristi google assitenta da proba da li moze da mu ukljuci i iskljuci mi box na komandu.

Ja sam imao sigurno 5-6 mi box pa mozda zato i ne zna koji treba da ukljuci, a nemam pojma gde da ih izbrisem.

nema ir, radi na nekoj svojoj bt frekvenciji...moguće rešenje je preko neke wifi utičnice, koje sve uglavnom mogu da se koriste preko google asistenta, i koje prosto prekinu i vraćaju struju...meni su ovde preporučili da box uopšte ne gasim, ali nisam baš siguran koliko je to pametno...

probao sam da mu preko ga zadam da se ugasi, ali ne reaguje...mi box je inače čudna sprava što se toga tiče, on se zapravo nikad totalno ne gasi nego ide u neki sleep mode, ali uglavnom te komande prima samo preko njegovog daljinca...a i kad ga tako ugasiš i dalje mu svetli neka crvena lampica pozadi...i samo njegov daljinac može ponovo da ga uključi...

jedino se totalno gasi kad mu se prekine struja...iz ove perspektive wifi utičnica mi deluje kao jedino rešenje, imam jednu viška ali nikako da je stavim na box, za sada ga ne gasim...

Sad sam probao da ukljucim i iaskljucim oba Eon boxa preko google daljinca(Google play filmovi). Ukljucuje oba boxa bez problema,ali samo ako su u stend baju tj ako su iskljuceni na power dugme na daljincu.Mibox mi nije trenutno pri ruci pa da probam.

nema ir, radi na nekoj svojoj bt frekvenciji...moguće rešenje je preko neke wifi utičnice, koje sve uglavnom mogu da se koriste preko google asistenta, i koje prosto prekinu i vraćaju struju...meni su ovde preporučili da box uopšte ne gasim, ali nisam baš siguran koliko je to pametno...

probao sam da mu preko ga zadam da se ugasi, ali ne reaguje...mi box je inače čudna sprava što se toga tiče, on se zapravo nikad totalno ne gasi nego ide u neki sleep mode, ali uglavnom te komande prima samo preko njegovog daljinca...a i kad ga tako ugasiš i dalje mu svetli neka crvena lampica pozadi...i samo njegov daljinac može ponovo da ga uključi...

jedino se totalno gasi kad mu se prekine struja...iz ove perspektive wifi utičnica mi deluje kao jedino rešenje, imam jednu viška ali nikako da je stavim na box, za sada ga ne gasim...
Ni jedan box se ne gasi nego ode u suspend... i to je OK

Google assitent lepo gasi box, jedino nisam jos nasao nacin da ga ukljuci, mada zvanicno kazu da moze i da ga ukljuci...
ta crvena lampica pozadi je opticki izlaz

Meni ovo treba za smart home, zato ne bi stavljao wifi uticnicu,
hocu da napravim pravilo da na komandu zna da ukljuci pojacalo, mi box i da pusti internet radio ili sta god drugo...
Ali sam tako blizu i tako daleko od toga:)

Sve radi osim sto box nece da se ukljuci na komandu.

pa i wifi utičnica postaje deo smart home-a. svaka može da se kontroliše ili glasom ili rutinama...

Znam, ali ga onda "cupam" iz struje,
to mi nekako nije dovoljno "smart"

kad bi mogao neki daljinac da ga upali, to bi bilo najbolje.

Nazad
Vrh Dno