Šta je novo?

Xiaomi Mi Box S - iskustva, problemi, rešenja

Pošto nema teme za Mi stick, pisao sam Android multimedija plejeri, ali reko da pitam i ovde ako neko koristi stick

Obzirom da ne može da se prikači USB na njega, da li je neko instalirao dodatne aplikacije tipa Smart tube next i kako.

Da li može da se na neki način na njemu preko wifi mreže pristupi nekom storage ili šerovanom sadržaju u kućnoj mreži.

Instaliras app "Send files to tv"- na mi stick i na telefonu. Nakon toga skines apk file na telefonu i prebacis na mi stick. 😊

Ja koristim za tu namenu TV File Transfer aplikaciju i za sada to odlično šljaka.

ljudi, pas mi pojeo daljinski :D , a ostao mi uključen usb debugging, tako da usb port ne radi, pa ne mogu da koristim bežični miš ili tastaturu. čak mi je i bluetooth bio isključen, ali mislim da sam uspeo da ga uključim preko adb shell.
probao sam na telefonu, preko aplikacije "bluetooth keyboard & mouse" da uparim telefon i box, na mi boxu se pojavi ekran za uparivanje sa telefonom, na telefonu potvrdim kod za uparivanje koji mi pokazuje na mi boxu, ali mi uvek izbaci da ne mogu da se upare, jer je kod netačan, iako nije.

ne mogu da odradim ni hard reset, pa da tako osposobim usb port da bih mogao da koristim miša, jer i to jedino može da se uradi preko daljinca :/

da li neko ima neki drugi predlog?
ovo je glupo pitanje sad, ali tolerišite me :D, da li mogu da isključim usb debugging preko adb shell?

p.s. nema daljinskog ni na KP da se kupi lol

Ako ti je možda uključen ili možeš nekako da uključiš HDMI cec trebalo bi da ti radi i daljinski od tv-a.

spasio si me sa https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.videos
bluetooth sam uspeo da uključim preko adb shell i sa ovom app upario mi box, tako da "daljinski" na telefonu radi. i da, morao sam da uključim vpn, jer naša zemlja nije podržana.
hvala ti mnogo!
Ako ti je možda uključen ili možeš nekako da uključiš HDMI cec trebalo bi da ti radi i daljinski od tv-a.
imam neku prastaru samsung plazmu iz 2009, koja još uvek odlično radi, hdmi cec je uključen, ali mogu samo da gasim i palim mi box s kad i tv, ne mogu ništa drugo da kontrolišem. hvala ti svakako.

Poslednja izmena:
Meni na prastarom Samsung ledu rade sve komande. 😅
A ako koristiš nekog kineza sa IR možeš sigurno i preko njega da povežeš Box.
Bitno da si nekako rešio problem. 😁

Postoji li možda neki softver da kroz mrežu šaljem ono što Mi Box S emituje? Nešto kao restream ili slično. Hteo bih da imam istu sliku na drugom tv-u u drugoj sobi, da li je to nekako izvodljivo?

Postoji li možda neki softver da kroz mrežu šaljem ono što Mi Box S emituje? Nešto kao restream ili slično. Hteo bih da imam istu sliku na drugom tv-u u drugoj sobi, da li je to nekako izvodljivo?
Mislim da ti je jedina opcija neki HDMI splitter. Ako imaš opciju da dovučeš HDMI kabl do druge sobe, onda zični, košta oko 25EUR.
Ako nemaš opciju kabla, ima i bežičnih, ali su oni značajno skuplji, mislim da su oko 250EUR.
Verovatno može da se iskoristi Raspberry pi da se napravi streaming server, ali će i to koštati 150+EUR, a treba ti i tehničkog znanja

Bolje neki miracast, screen mirror aplikacije tog tipa
pitanje je kako ce to da radi na android TV gde je sve ograniceno.

OP je mogao bolje da definise sta bi se to gledalo na 2 TV, mozda moze i neki drugi nacin.

Da li se nekome dešava da tu i tamo čuje pucketanje dok gleda Netflix preko boxa?

Da li se na kraju isplati uraditi poslednji update?

Ekipa,treba mi pomoc posto nisam strucan.Sta spada pod RAZNO u memorijskom prostoru?Zauzima mi 2 GB a ukupno imam 5GB slobodno i stalno moram da brisem kes.

šta preporučujute više za mi box s, g20s pro daljinski sa bt-om, radi i kao air mouse ili eon daljinac? razlika u ceni nije beznačajna. pretpostavljam da se ne isplati dati više para za g20s pro, ali voleo bih da mi neko od vas kaže, naročito ako ima iskustva sa g20s. koliko sam razumeo iz postova, neki eon dugmići mogu da se reprogramiraju.

Eon daljinac, nema greške.

Jel ima neko iskustva sa povezivanjem dzojstika PS4/PS5 na Mi Box S? Kako rade, jel rade normalno? Planiram kupiti neki od ova dva dzojstika, da ga povezem sa Mi Box S i da igram igre preko Steam Linka.

Jel ima neko iskustva sa povezivanjem dzojstika PS4/PS5 na Mi Box S? Kako rade, jel rade normalno? Planiram kupiti neki od ova dva dzojstika, da ga povezem sa Mi Box S i da igram igre preko Steam Linka.
Probao sam dzojstik od speedlink (usb povezivanje) nisam uspeo da povezem. Moj savet neki dzojstik sa bluetooth-om. Da ne bi imao problema sa povezivanjem.

PS4 ne radi, bar ne prva generacija/verzija, kako god, citao sam da neke verzije rade, ali moja konkretno ne.

Ja sam bez problema povezao Mi Stick i PS4 Slim gamepad
Ja kad sam pokusao prvo nije hteo da se poveze, izbacivalo samo Can't connect, onda sam uspeo da ga povezem tako sto sam dok je pisalo connecting... izasao iz podesavanja, connectovao se ali nije reagovao.

DS4 v1 su problematični. Imao sam svojevremeno problem da povežem jedan na telefon. U roku od 10 sekundi od povezivanja, lag je postajao ogroman, a nakon 20ak sekundi veza između DS4 i telefona pukne. Onda sam morao da ugasim BT na telefonu, ugasim gamepad, pa uparim iznova. I tako u krug. Neupotrebljivo. Sa v2 je skroz druga priča, proces uparivanja traje bukvalno 10 sekundi i nema nestabilnosti.

Sa DS4 v1 zaboravi na povezivanje sa Android uređajem.

DS4 v1 su problematični. Imao sam svojevremeno problem da povežem jedan na telefon. U roku od 10 sekundi od povezivanja, lag je postajao ogroman, a nakon 20ak sekundi veza između DS4 i telefona pukne. Onda sam morao da ugasim BT na telefonu, ugasim gamepad, pa uparim iznova. I tako u krug. Neupotrebljivo. Sa v2 je skroz druga priča, proces uparivanja traje bukvalno 10 sekundi i nema nestabilnosti.

Sa DS4 v1 zaboravi na povezivanje sa Android uređajem.
E vidis, meni je v1 radio sa telefonom najnormalije, poveze se instant i radi sve, cak i touchpad kao mis, nikakvih problema niti ista slicno, samo sam sa Stickom imao problem, citao sam na internetu da Android TV nema support za v1 gamepad, a da druga verzija radi.

Nazad
Vrh Dno