Šta je novo?

Xiaomi Mi Band 8

Ima 60hz u poredjenju sa 7 koji ima 30hz. Lepše mnogo :)

Kupio danas u Mi Store, Champagne Gold boja. Veliki apgrejd posle Mi Band 4 koji me je služio odlično 3 godine. 60Hz se definitivno oseti, sve radi brže. Radi odlično uz Pixel 7 Pro. Trajanje baterije ću videti narednih dana, obećava za sad.

Prilozi

• 1000023743.jpg
    1000023743.jpg
    92.2 KB · Pregleda: 109
Drugar uzeo mi band 8. Imao sam 7, ali 8 je veci nivo. Izrada bolja i UI radi odlicno. 60hz je pun pogodak, radi bezobrazno dobro i ne koci.

Da, da, bio si u pravu. Ja sam mislio "ma sve je to isto", ali kad sam probao uzivo potpuno je drugacije.
60hz je nesto najbolje sto su stavili.

Kupio danas u Mi Store, Champagne Gold boja. Veliki apgrejd posle Mi Band 4 koji me je služio odlično 3 godine. 60Hz se definitivno oseti, sve radi brže. Radi odlično uz Pixel 7 Pro. Trajanje baterije ću videti narednih dana, obećava za sad.
Jeste hardware super ali app je 5 koraka unazad, teško smeće naspram Zepp Life

Imam Redmi Smart Band Pro, nemam neke zamjerke, ali gledam da kupim još neki band za promjenu, bez žurbe.
Mi Bandovi su mi obično izgledali malo predugački a debeli, malo i preuski. Ovaj Mi Band 8 je sada malo tanji, i širi, što mi je dobro, ali je postao i još malo duži, pa ga se ne bih usudio kupiti bez da ga isprobam, jer ipak imam malo uži opseg zgloba (17 cm).
Sviđa mi se kako su riješili priključivanje remena. Imaju najviše watch facesa, a imaju i dosta drugih opcija za kaiševe na AliExpressu. Ima Auto brightness koji ostali band konkurenti nemaju (ima ga još Mi Band 7 Pro, ali on je skuplji i veći). Mi Band 8 ima i nešto jače max osvijetljenje od konkurencije, za bolju vidljivost ekrana na suncu (600 nit, a konkurencija ima do 500). Slažem se sa većinom komentatora, band sada izgleda malo luksuznije, atraktivnije.

Ja sam zasad isprobao na ruci jeftini Redmi Smart Band 2, veličinom i dizajnom mi se čini super, draži nego ovaj band kojeg imam, po tom pitanju. Ali ima taj TFT display i nešto slabiju rezoluciju, pa ga vjerovatno neću uzeti.

Amazfit band 7 mi je prvi izbor, sličan dizajnom, ali malo deblji i mrvicu uži od tog Smart Band 2. Tu je još i opcija Huawei Band 8 koji je vrlo tanak, pa manje smeta pod rukavima. Za razliku od većine, mislim da više volim vrstu kopčanja remena kao što imaju Mi Bandovi nego ovaj Huawei, ali za Huawei mi se čini da su dobra opcija najlonski remeni sa alija.

Ko zna kad ce pro verzija da stigne, tek je obicna 8 stigla u eu.

Jel ovaj uredjaj dobro broji korake? Treba mi za ćaleta da prati predjene km i korake.

Posto je "ispod haube" sve isto kao i 7 onda je los za to sto trazis.
Mozda bi mogao da mu uzmes neki pametni sat sa gps-om.

Ni korake ne meri ok? Ma to je skupa varijanta, ovo bi mi leglo samo da meri korake. Telefon kaže da mu preskače i da ne meri broj koraka i predjenu kilometražu lepo. E sada da li je do app ili samog telefona, ne znam.

Za korake nisam siguran, 100% tacno nije, ali je priblizno. Secam se da sam negde gledao na netu uporedni test pametnih satova i narukvica i da je mi band 7 bio rangiran kao najbolja fitnes narukvica i skoro kao sat za predjene korake i da sam ga zbog toga uzeo za trening.
Sacekaj jos neko da odgovori, pa odluci.

Kilometraža i ne toliko bitna koliko broj koraka, kak orijentir čisto.

Pitacu ovde, jer je Mi Band 6 davna tema, ako nije ok brisite. Imam Mi Band 6, koristio ga poslednji put pre 2 god. Stajao u fioci. Sada kad ga napunim, baterija traje (sve ukljuceno) max 1 dan.
Uzasno brzo se prazni, verovatno je prsla od stajanja.

Probano:
1. Factory Reset
2. Update
3. Pražnjenje do kraja - punjenje
4. Pražnjenje do kraja -> ponovo punjenje na 5% ->praženjenje -> punjenje u full.
5. Gašenje svih notifikacija
6. Praženjenje - punjenje u ciklusima (4x full prazan, 4x punjenje)

Isto i dalje gubi oko 10% na sat.

Bacanje ili neko ima ideju?

Ima li kakvih promena po pitanju toga da Mi Band 8 radi sa Zepp Life app ili ništa od toga? Zadnji je Mi band 7 radio, moj mi band 6 nešto baterija ne valja isprazni se za 5 dana
Ne znam koja je najbolja alternativa sa dobrom app kao što je bar meni Zepp Life?

Uzeh supruzi mi 7 pro,zanima me kakva mu je zastita ekrana i treba li neko staklo ili folija

Sta mislite, vase misljenje, ovaj Xiaomi band 8 ili Huawei band 8,i zbog cega, prednosti i mane.
Lomim se koji da uzmem.

Juce uzeo Band 8..Lep iskorak napred naspram predhodih bandova..
Dosta elegantnije isgleda,60hz vidni napredak..
Dolazim do jednig problemcica jer ocigledno negde gresim ili ne umem to da uradim,a radi se o sledecem.
Ne mogu da mu promenim "watch face",ali custom..
Skinem sa Play prodavnice aplikaciju koja ima watch face za band 8,ali iz nje ne mogu da instaliram ni jednu temu vec je samo downloadujem na telefon,posle toga kroz samu aplikaciju zvanicnu za Band 8,koja se zove "Mi Fitnes",ne nalazim nacin da odaberem taj skinuti fajl sa telefona..
Ove vec ponudjene teme u samoj aplikaciji Mi Fitnes mi se ne svidjaju,imaju neke teme koje stalno koristim na predhodnim Bamd 5,i Band 7...Na njih sam lako mogao da instaliram watch face preko Zeep Life,ali band 8 je podrzava tu apk...
Da li je neko uspeo da instalira i na koji nacin neku drugu temu ali da nije ponudjena u zvanicnoj apk Mi Fitnes?
Konkretno ovakve teme koristim na Bandovima,slika u prilogu,ali njih nalazim samo u aplikacijama sa Play prodavnice,a kroz njih ne mogu da instaliram jer ocigledno ne znam koja je fora..Ako neko zna neka pomogne.

Prilozi

• Screenshot_2024-03-01-12-49-22-123_com.tntkhang.amazfitwatchface.miband7-edit.jpg
    Screenshot_2024-03-01-12-49-22-123_com.tntkhang.amazfitwatchface.miband7-edit.jpg
    76.1 KB · Pregleda: 38

Xiaomi Band 8 Pro is a larger version of the Band 8 with an added dual-band GPS receiver and a larger battery. It may not bring the functionality of a true smartwatch as it lacks third-party apps, voice calling, and rich notifications but it offers great battery endurance which can last you over a week between charges with all the health and activity tracking.
We would like to see the addition of a speaker and microphone to the Band series for even more usability and NFC on units sold outside of China. Wireless charging is another omission that will hopefully make its way to the Xiaomi Band series soon.

Kakav je ovaj Mi Smart band 8 pro? Da li preporučuje za ne preterano zahtevnog korisnika?

Bolja solucija je huawei band 9.
To nema kod nas. A i ne bih huawei posto mi je to za sestru a ona ima huawei band 6 ali nesto je zeznula pa ne moze lepo da se uloguje na profil da sinhronizuje podatke pa narukvicu koristi samo kao sat i da meri korake i puls. A i nema gps.

Mi band 6 i dalje radi savrseno !
Za moje potrebe nije potrebno nista bolje
:)

Vrh Dno