Šta je novo?

Xiaomi Mi Band 7

У Словенији продаја почиње 1.07.2022, цена 65 еура.

Globalna i dalje bez NFC.
Ništa nisu uradili osim što je ekran (zajedno sa celim bandom) malo veći. Svakako za preskočiti ko je na band 6.

Meni je 6-ca crkla pre 10ak dana. samo prestala da radi, mrtva.
Bila je u garanciji, pa me pitali da li da mi vrate pare ili da zamenim za Redmi Band Pro bez doplate. I uzmem isti i nisam se pokajao.
Po karakteristikama je vrlo slična, negde između 6 i 7, samo mi je ekran daleko čitljiviji i baterija primetno duže traje od 6, čak i sa svim uključenim opcijama.

Poređenje veličina narukvica, mada 7 pro i nije narukvica već oblik sata. Još uvek koristim Band 4 i u ozbiljnoj sam dilemi između 7 i 7 pro (koji još uvek nije stigao kod nas). GPS mi ne igra nikakvu ulogu, jesam za veći ekran (krupniji prikaz) ali sa druge strane dobija se glomazniji uređaj. :)

mi band.jpg

Poslednja izmena:
Izgleda da je 7 pro varijanta namenjena samo kineskom tržištu...

Još uvek koristim Band 4 i u ozbiljnoj sam dilemi između 7 i 7 pro (koji još uvek nije stigao kod nas).

Imam još par dana odmora i počeo sam redovno da šetam kera. Uzeo sam od supruge stari Band 4. Mogu da kažem da mi se baš dopao. Krenuo sma malo da istražujem

Xiaomi Smart Band 7 vs Huawei Band 7: Which is the BETTER Fitness Tracker?​

Xiaomi Smart Band 7 košta oko 30€ na Aliju , globalna verzija. Međutim pošto ide zima odlučio sam da sačekam sledeću generaciju. Dotle sam se ponovio sa 4 kaiša​

Korisim poslednju verziju Mi Fit skinutu kao *.apk

Meni je juce stigao Mi Band 7. Nisam nikada nosio satove, obicne, pametne, narukvice i slicno i trebace malo vremena da se priviknem.
Video sam jako puno zamerki na trajanje baterije i da nekome traje po dva-tri dana. Videcemo koliko ce meni trajati ali za sada recimo da sam zadovoljan koliko traje. 9% baterije je potroseno za nekih 17 sati. Skoro sve moguce opcije sam upalio, AOD displej automatski iskljucen od 23:00-06:00, a osvetljenje mi je skroz smanjeno. Kada sam u kuci zaista mi ni ne treba da ga pojacavam, na poslu je sasvim ok, napolju naravno da treba pojacati osvetljenost ekrana ali i to nije toliko strasno vecinom dana sve zavisi od vremena od 1/4-1/2. Oko 14-15h jeste problem kada je najjace sunce i ko je u to vreme napolju morace da otpanji osvetljenost ekrana ako hoce da sve bude veoma jasno i pregledno.
Raise to wake mi je jedino iskljucen jer na poslu i po kuci pri odredjenim pomeranjem ruke se pali ekran.
Razlog zbog kojeg sam ja uzeo Mi Band 7, a ne npr polovni 6 koji se moze naci za otprilike 3x manje para na oglasima polovan jeste AOD.
Znam da mnogima ta opcija ne znaci mnogo ili cak i nista, a meni znaci dosta. Nisam zeleo da nosim sat koji cu kad god zelim da pogledam vreme ili neke osnovne informacije na poslu da tapnem, prevlacim prstom ili slicno. AOD mi ne srce toliko bateriju koliko svi govore, a i sa njim mi je nekako kao pravi sat i podseca me dosta na Samsungov AOD na S9 koji koristim godinama.
Narukvica jeste malo problematicna u smislu da se nekada zna otkopcati. Ono sto mi je malo cudno sto nadjem poziciju na narukvici koja mi je ok, kao da se ista posle odredjenog vremena rastegli, probam sledecu da malo dotegnem i ona je ok i posle par sati kao da je i sa tom uzom malo labavije. Znam da je TPU plastika i da se malo razvlaci ali opet..
Narucio sam par narukvica i zastitno staklo sa Alija pa cemo videti da li ce mi mozda te narukvice bolje odgovarati.

Ne olabavi se narukvica nego ti ruka "splasne". Kad se ugrejes u ruku dodje vise krvi i ona malo otekne. Posto kazes da do sad nisi nosio sat, eto sad ces znati za ubuduce sta se desava🙂

Moj savet da podesis narukvicu blago labavije pa kad otekne ruka nece te previse stezati vec ce biti sasvim ok. Kod satova sa silikonskom i koznom narukvicom korekcija je bar laka i sama narukvica ne zulja kad malo jace stegne ali je zato metalna narukvica tu problematicna. Em nemozes lako da podesis em zna dobro da se usece u ruku pogotovo ivice ako je pretegnuto.

Meni su najbolje one "najlonske", kao pletene i sa čičkom. Sve ostale mi lako pucaju, imam dosta jake podlaktice, pa prilikom treninga ili nekog "upiranja"... Najlonska mi je samo jedna pukla i to plasticni deo uz sat. Uz cvrstinu, takodje su i najudobnije, ne oseti se da je na ruci. Jedina mana: sporo se suše.

Mene narukvice pukne tacno nakon godinu dana. Skidam je sa ruke samo kad punim sat. Ako se vise zateze prije ce i puci. Za slucajno otkopcavanje si sasvim u pravu, cesto se desava. Baterija ti traje u zavisnosti sta sve od opcija ukljucis da ti prati. Meni je to u opsegu od 5 do 15 dana.

Наруквица најчешће пукне онај део кроз које се провлачи дужи део наруквице. Онда не стоји лепо и може лако да спадне.

Recite mi na koji nacin da iskljucim heart rate i pai? Na tel i na satu su mi iskljuceni a opet mi ocitavaju i rade.

Prilozi

• IMG_20221008_084700115.jpg
    IMG_20221008_084700115.jpg
    94.2 KB · Pregleda: 55
  • IMG_20221008_084712063.jpg
    IMG_20221008_084712063.jpg
    69.9 KB · Pregleda: 55
  • Screenshot_20221008-084741.png
    Screenshot_20221008-084741.png
    300.4 KB · Pregleda: 45
Probaj u settings > reboot narukvice. A jel svetle senzori za merenja?

Probao, isto bude. Nisam obracao paznju iskreno.
Skontao sam da odma vise trosi bateriju, zato bi nekako da ugasim. Izdrzace oko 6 dana, na band 6 mi je drzala 8-9 bez pai i heart rate

Možda da probaš Factory reset, meni se jednom Band 6 zaglupeo pa je pomoglo.
A možda i Zeep life zeza, probaj obriši keš ili ga celog skloni pa opet instaliraj.

Probao i factory i zeep life uninstall, install, i isto

U subotu mi je dok sam šetao gradom sa ruke ispao Mi Band 7 star 20ak dana, verovatno dok sam oblačio i svlačio jaknu samo pao sa ruke. Jako loše rešenje kopče, već mi se dešavalo da samo od sebe otpusti. I tako sam obradovao nekog :D

Mislim da bih čak sad uzeo Huawei Band 7 čisto zbog mnogo, mnogo boljeg rešenja za kopču

Šteta... Dok sam nosio 6-icu prešao sam na narukvice sa čičkom, meni su bolje držale.

U subotu mi je dok sam šetao gradom sa ruke ispao Mi Band 7 star 20ak dana, verovatno dok sam oblačio i svlačio jaknu samo pao sa ruke. Jako loše rešenje kopče, već mi se dešavalo da samo od sebe otpusti. I tako sam obradovao nekog :D

Mislim da bih čak sad uzeo Huawei Band 7 čisto zbog mnogo, mnogo boljeg rešenja za kopču
Ти си баксуз, јуче ми је пукао онај део на наруквици кроз који се провлачи каиш, на Банд 6.

Jel zna neko zašto u modu outdoor cycling ne meri distance/speed već je na 0 dok u runningu to radi, treba li se to negde podesiti?
edit: našao sam polovni band 7 za 30e, što i nije loše

Poslednja izmena:

Imas na Aliju razlicite vrste narukvica sa razlicitim kopcama. Jedino se mora obratiti paznja na recenzije proizvoda. Ja sam kupio do sada tri i jedino je jedna sa cickom stigla da je za Mi Band 7. Dve silikonske sa razlicitim kopcama i okvirima su stigle za Mi Band 5/6 iako sam kupio za Band 7, a tek posle sam video ocene sa jednom zvezdicom da su ljudi imali slicnih problema kao i ja.
Meni je kopca u pocetku bas dobro drzala i bio sam iznenadjen sto su je toliko kritikovali na recenzijama. To je trajalo neke dve nedelje i onda se na poslu par puta otkacio.

Moja zena izgubila band 6,zbog šugave kopče. Dođem ovde da vidim da joj kupim 7, ali neću jer je ista kopča. Gledam nešto drugo.

Treba mi pomoc, gde da uzmem kod nas zastitno staklo za smart band 7 pro? Preko mogu da narucim, ali se ceka dosta, a malo mi je hitno. Nasao sam ga za 9k sto je okej cena za 2god garancije, a i ne mogu da cekam da stigne 8 kod nas.
Edit: i gde bi mogao da nadjem narukvice za njega, bukvalno nema nista da se kupi za 7 pro kod nas..

Poslednja izmena:
Narucio danas mi band 7, posto ne nosim tel na trening, kako radi bez tel, tj zanima me da li prikazuje broj koraka i koje funkcije tad ne rade? Hvala!

U suštini sve radi i bez telefona, broji on korake ali kad je povezan sa tel i pokreneš neku aktivnost (trčanje, hodanje...) koristi GPS i budu tačniji podaci o pređenom putu.

Mislim da bez GPS pokaže malo manje pređenog puta koliko sam testirao.

MiBand 7 ili Redmi Band Pro?

Mi band mi se više sviđa jer je manji ekran, ne treba mi za poruke i pozive samo za trening a sat svakako nosim

Jedino me odbija ovo za narukvice što pišete ali ima na aliju i onih klasičnih kao za sat sa kopčanjem

Koristim mi band 7 vec nekoliko dana, za sad sam zadovoljan, za moje potrebe odlican.

Nazad
Vrh Dno