Šta je novo?

Xiaomi Mi A3

Malo je godinu dana za bateriju..Jedino ako je defektna.

Na sta preci posle A3? Poco, A52?
Devojci uzeo A52s 5G da zameni A3 star dve godine, mnogo je bolji A52s. Da ima bolji haptic feedback zamenio bih svoj Mi 10T Pro sa jednim A52s i ne bih se osvrnuo. Premisljam se i ovako da li da zamenim..

A3 je preziveo 2 godine bez ijednog vracanja na fabricka, a za to vreme dobio i A10 i A11 😁

Počeo sam od sebe da se gasi. Star možda godinu dana. Light user znači nije se pregrevao ili nešto slično. Ugasio se sam od sebe 3-4x i sada ok. Da li je neko imao sličnih problema?
Meni se letos desilo da se restartovao 2-3x, ali sam bio korisito YT na direktnom suncu tako da se bio pregrejao.

Devojci uzeo A52s 5G da zameni A3 star dve godine, mnogo je bolji A52s. Da ima bolji haptic feedback zamenio bih svoj Mi 10T Pro sa jednim A52s i ne bih se osvrnuo. Premisljam se i ovako da li da zamenim..

A3 je preziveo 2 godine bez ijednog vracanja na fabricka, a za to vreme dobio i A10 i A11 😁

Dobar je A52 medjutim nije bas isti cenovni rang - MiA3 je bio 160eur dok je A52s trenutno 330 :)

Na A3 nemam nikakve zamerke, radi za sve pare, ni da stucne. Druga je prica to sto su ga skrajnuli pa su mu bagove peglali na 6 meseci.

Kod mene telefon ni da stucne, baterija i dalje preko 10h sot, 2-3 dana.
Kamere jos od prvog dana sa gcamom neuporedivo dobre, prednja uporedjivana i sa modelima od 1000e, i ova ih šije.
Naprosto ne znam sta bih mogao da uzmem nakon ovog modela. Ni ja, ni supruga, jer oboje imamo mi a3 :) steta sto je prestala A serija...
Jeftina , a previše nudi za taj novac, apsolutni best buy 👌

Imam problem sa xiaomi A3.
Telefon sam od sebe smanjuje zvuk. Kao da je stalno pritisnuto dugme za volume down
Ima li neko ideju kako resiti ?

Da li je menjan ekran, baterija ili tako nesto?

Da li je u opšte volume dugme ispravno?
Verovatno da nije

Nista nije dirano na telefonu otkad je kupljen (ima vec dve godine ako se dobro secam).
Verovatno je ispustan iz ruke nekoliko desetina puta (vlasnik je maloletna osoba), telefon je od prvog dana sa maskom i zastitnim staklom.
Volume dugme jeste ispravno, moze da se pojaca i smanji zvuk, ali kako ga pojacam istog momenta krene da se smanjuje zvuk dok ga skroz ne utisa. Ponekad i dosta dugo stoji onaj bar sa strane koji pokazuje koji je nivo zvuka, pa nestane, pa se pojavi opet i tako...

Onda definitivno nije ispravno ako cim pustis ono se utisa.

Ako nije otvaran mozda je nesto prosuto na njega ili na drugi nacin osteceno volume dugme.

Znaci da probam sa zamenom tog volume dugmeta i flat kabla onda ? 🤔

Jel dugme u opšte ima "Klik"?

Uporedi ga sa klikom na vol up

ako koristite futrolu obavezno izvadite pa probajte

Da futrolu sam odmah skinuo to je bio prvi sumnjivac, i ima normalan klik, isti kao za volume up.

Posle dve godine telefon počinje da pokazuje znake zamora. To sam primetio na chrome i fb stranici. Prilikom pregleda fb stranice na chrome i skrolovanja na dole posle nekog vremena stranica se restartuje i krene od početka i sam taj pregled secka od juče i baš primetno. Sigurno je fb ponovo ažurirao stranicu i postala je zahtevnija a ovi 4 gb. rama to ne moguda isprate, ako imam i više instaliranih aplikacija problem je veći. Uradio reset isto. Ostalo radi još uvek kako treba. Ne menja mi se ovaj telefon, mali je, baterija odlična i dalje, ekran amoled, ima aod ali videćemo, možda ga zameni poco f3.

Стигла је нека закрпа од око 450 МБ. Је ли инсталирао неко ово, шта су ту убацили?

Instalirao update, telefon živ. Zasad se ne vidi ima li nešto novo.

Instalirao, sve radi super, nemam pojma sta je sredjeno ali dobro. Ne zalim se.

Ja korisitim vec mesec dana evolutionX android 12, po meni najbrzi rom i sa najboljim ram management-om.
31-og decembra izlazi PureView camera, moci ce da se skine na telegramu.

Nema face unlock.

U kojim uređajima vi vidite naslednika za svoj Mi A3?

Jer ja koliko god gledao ponudu telefona u nekom budžet segmentu ne postoji izgleda ništa kompaktno ovako a solidno po većini stavki.

Malo sam bacio oko na Realme ponajviše zbog sličnosti sa klot Androidom, svakako je manje upadljiv njih UI nego MIUI, ali opet ne znam... Videh Motorolu G31, klot Android, ok je veličine, makar nje preko 6.5" ali opet to nije to, ali ajde i onda vidim da je memorija eMMC 5.1. Pa čoveče Mi A3 je UFS 2.1 telefon a ima mu dve i po godine a oni još štancaju teleone sa eMMC memorijom...

U kojim uređajima vi vidite naslednika za svoj Mi A3?

Jer ja koliko god gledao ponudu telefona u nekom budžet segmentu ne postoji izgleda ništa kompaktno ovako a solidno po većini stavki.

Malo sam bacio oko na Realme ponajviše zbog sličnosti sa klot Androidom, svakako je manje upadljiv njih UI nego MIUI, ali opet ne znam... Videh Motorolu G31, klot Android, ok je veličine, makar nje preko 6.5" ali opet to nije to, ali ajde i onda vidim da je memorija eMMC 5.1. Pa čoveče Mi A3 je UFS 2.1 telefon a ima mu dve i po godine a oni još štancaju teleone sa eMMC memorijom...
Teško ćeš naći sada takav deal kao što je bilo A3. Ili vozi njega dok ne krepa ili doplati značajno ili se pomiri sa sudbinom da mora veći udjedjaj. Ja ne volim široke telefone, a sa povećanjem dijagonale ekrana najčešće se povećava i širina. Trenutno kao neko svetlo na kraju tunela vidim xaiomi 12, ali on će da košta.

Ja ću sa mi a3 preći na OnePlus nord 2, razmišljao sam i o poco f3 ali ću ipak nord 2. Kao što je mi a3 takav telefon se više neće napraviti. Ja ga menjam iz razloga jer počinje da pokazuje znakove umora. I neznam kako će se ponašati naredne 2 godine a sada obnavljam ugovor.

Ja nadjoh zamenu u N10 5G, ispade mi 22k za keš nov sa 2-godišnjom garancijom pa računam da je ok izbor. Znam da nije baš najnoviji model i da neće maknuti dalje od Android 11, ali računam nije bas toliko prevelik, dobar SoC, 6/128 sto je dosta, kamere mi nisu bitne toliko... A i oduvek sam hteo da probam taj hvaljeni OxygenOS, pa makar ostao na toj jednoj verziji. Valjda dovoljno za naredne 2 godine da posluzi.

Uzdravlje da se služiš, nadam se da će ispuniti tvoja očekivanja, samo još da je ekran amoled.
To i mene vuče, Oxygen Os kažu da je to jedna od najvećih prednosti OnePlus telefona.
Xiaomi se je toliko osilio da misle ko kupi jednom njihov telefon da će i naredni.
Sa pojedinim serijama su sada napravili propuste koje od njih nisam očekivao, a i odustali su od andoidone tako da je to još jedan razlog da ih zaobidjm.

Samo mi nije jasno da li je moguće da proizvođači ne prepoznaju toliku potrebu za omanjim telefonom u nekoj budžet klasi, ili ne mare pa se vode politikom veći telefon je bolji telefon.
Sećam se onog Xiaomijevog SE telefona, i Samsung je imao beše A40, pa A3... A danas ništa.
Ajde, postoje Pixeli, 4a, 5a, ali nije to baš budžet opcija.

Samo je potreban neki telefon oko 6" do 35.000 recimo, pa prodavao bi se kao alva.

Odustah od N10 ipak, hah... Srećom pa se dogovorih lično da ga preuzmem a otvoren je pa sam mogao da ga vidim, i baš mi je na utisak delovao totalno mlako. Koliko god da sam bio onomad oduševljen osećajem kada sam uzeo A3 u ruku toliko je to sada izostalo. Ipak je ono preveliko, prevelika promena svakako. Donji okvir je ogromaaan, baš primetan i em čini telefon još većim nego što jeste em je totalno neprivlačno... A u ruci je tek dojam totalni turn-off... A3 staklo pozadi ovde plastika sva neka i bukvalno telefon deluje "šuplje"...
Srećom pa se čovek nije ljutio što sam odustao i srećom da je telefon mogao da se pogleda jer su ga njemu otvorili u prodavnici da ga provere, a i javio mu se kupac posle mene, tako da će ga prodati verovatno. Iovako me bio blam, ali valjda bolje i ovako nego da sam dao pare pa bio razočaran.

Izgleda da ću se još malo držati A3 dok nešto bolje ne promislim. No pouka mi da ne kupujem telefon pre nego ga vidim negde uživo.

Nazad
Vrh Dno