Šta je novo?

Xiaomi Mi A3

Takodje koristim najnoviju verziju Nove gde radi svajp sa strane, za mene mnogo bolje rešenje od strelica u dnu telefona.

Jel narucivao neko zastitno staklo sa alija, jel moze link za neko dobro koje lezi od ivice do ivice?
Maske jel ste narucivali, za promenu da uzmem neku drugu, da promenim fabricku...? :)
Telefon i dan danas ima strasno dobre kamere sa gcamom, i bateriju koja gura lagano 2 dana i sot od 10h do 12h. Top za male pare, ne manjam ga. :D

Od kada sam instalirao poslednju verziju a11 u viber aplikaciji kada hocu da otvorim tj pregledam poslate slike klikom na njih pojavi mi se ili crni ekran ili otvori sliku i blokira na par sekundi. Blokira u smislu da ne mogu da zumiram, menjam na sledecu sliku. Uradio sam i reset na fabricka podesavanja, instalirao poslednju verziju vibera ali nista ne pomaze. Android 11 EU verzija. Da li jos neko ima ovakav problem?

Sada sam baš probao, otvara i zumira slike lepo. Brat se je skoro žalio na taj problem ali on ima drugi telefon iphone 8 valjda beše. Ali je posle ažurirao aplikaciju i proradilo kako treba.

Aprpos punjenja, možda nekome bude zanimljivo. Zaboravim kući kabal, punjač fabrički. Kupim kabal kod kineza, krenem da punim tel., Piše slowly, bio na 66%, i piše biće pun za 7 sari i 30 i neki minut. Punio se preko 12 sati, i ni makac od 81%. Na fabričkom kablu išlo punjenje, bez da piše, dal je sporo il brzo, al napuni se za sat-dva do 100%., Onda večeras odem do kineza po drugi kabal, gledo gledo, odmeravo težinu, kupim kao neki malo teži, dođem kući, uključim, kad ono piše, što nikad nisam vido, "rapidly", valjda tako, i sa 53%, napuni se za satipo, na 100%! To "rapidly", pre nikad nisam vido. Znači deblja žica, više stuje, manji pad napona, fizika iz osnovne škole. A ovamo čitam, fabrički punjač, nema dovoljno snage za brzo punjenje,. a u stvari, žica na kablu uz fabrički punjač tanka, pa obara struju usled pada napona zbog otpora

To je i do androida 11, sad sam proveri sa kvalitetnijim kabelom i na oba pise isto.

Prilozi

• Screenshot_20210218-122207.jpg
    Screenshot_20210218-122207.jpg
    88.2 KB · Pregleda: 90
Screenshot_2021-02-18-12-53-13-233_com.gombosdev.ampere.jpgevo dobre aplikacije za pracenje punjenja i praznjenja baterije sa plyu prodavnice

Da li je moguće da se isključi vibracija prilikom otključavanja otiskom prsta?
Android 11 na A trojci.
Inače sam isključio kompletnu vibraciju na telefonu, ali je i dalje prisutna samo prilikom otključavanja otiskom prsta.

Зна ли неко шта је ово? Већ имам Андроид 11.

Prilozi

• Screenshot_20210225-114610.png
    Screenshot_20210225-114610.png
    159.9 KB · Pregleda: 37
Svasta, a pise da jesamo zakrpa.
Evo dobio i ja sada, samo je 35mb.

Сачакаћу десетак дана. Можда повуку то и пусте нормалну закрпу.

To je opet izgleda razlika izmedju global i eu verzije, jedni dobiju kumulativni apdejt sa zakrpom a drugi kao dva zasebna.

Напунио сам батерију 100%. Након десетак минута обавио Вибер позив, и за тих неколико минута разговора већ је свукао 7% батерије. Нормално?

Kako ubaciti neki custom rom u kom ima magisk podrska u mi a3 na njemu je fabricki rom trenutno.
Hocu da eksperimentisem malo.

На мамином А3 стигло ажурирање, пише "Fortify your Android One phone with the February 2021 security update...". Иначе фајл је величине 1,45gb. Да ли је неко већ одрадио ажурирање, како шљака телефон?

E913224F-EAAD-4E0B-9D4E-668266FB2072.jpeg1D5E3383-CBF7-4990-A57A-06A954551678.jpeg

Taj veći update je za van eu tržište i čitao sam da problema nemaju nakon ažuriranja. Ja sam dobio ali 35 mb. februarsko ažuriranje, to je za eu modele.

Инсталирао и ја на овом њеном и све ради добро и даље.

A3 paranoid android rom. Performanse i baterija ispeglani maksimalno, ima par sitnih bugova ali kad se srede biće odličan.

Prilozi

• Screenshot_20210304-104054.png
    Screenshot_20210304-104054.png
    118.7 KB · Pregleda: 41
Bolji nego stock a11?

Zelim da ubacim noviju verziju Gcam, jos sam na a10.
Ubacim je, ali kada zelim da ucitam .xml fajl klikcuci izmedju okidaca i galerije u gcam , nece, kad se vratim na trenutnu-staru verziju, hoce.
U cemu je kvaka, jel ste ubacivali novi gcam sa novim config fajlom?

Prosao update na A11 bez problema i pored mrtve system_b particije (ne pitajte kako je ckrla :D). Nazalost, moje iskustvo nije pozitivno, storage je usporio do tacke neupotrebljivosti. Nadam se da ce factory reset resiti problem :)
Ne znam za ostale, ali A11 update je promasaj sto se mene tice, problemi od samog starta da bi pre par dana zakucao totalno. Sve bi bilo ok da je omogucen downgrade na A10, ali su pajvani implemetirali anti-rollback i sad mogu da se slikam. Nigde nije ni navedeno, brickovao sam telefon pokusavajuci da vratim A10 preko fastboota, sreca pa sam uspeo da ga vratim preko EDLa ali opet na A11. Za sad radi ok ali definitivno sporije od A10

Sto bre ljudi ne predjete na PixelExperience ili EvolutionX ROMove??? Cemu mlacenje prazne slame sa ocajnim osnovnim androidom na telefonu?

Vrh Dno