Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Мислим да је једноставније и захвалније за рад са РОМ-овима конвертовати телефон у Љутог Чајниза (6Х).

Послато са MI 6X помоћу Тапатока

Jeste, ali je to upustvo toliko dugo i neizvesno, ima deo gde treba mob da ti radi neku operaciju nekoliko minuta, a da je ekran skroz ugasen i ti nemas nikakvu indikaciju sta se desava, da se jednostavno plasim da se igram sa tim, da ne zeznem nesto.
Inace, izasao je vec android 10 za ovaj mob, ali alfa verzija, moze da se fleshuje.

Poslednja izmena:
Laka je konverzija u 6x iako je dugo uputstvo.

Sent from my MI 6X using Tapatalk

Upustvo je na prvoj strani,nije to komplikovano,samo postupno i nema greške.

Mnogo veći broj opcija imaš na havoku, samo okruženje može biti pixel ili aosp,negde sam već u ranijim postovima pisao sve,ja sam sada na miui 10, konkretno što je havok 2.7 imao problem sa brzim trošenjem baterije,ali je izašla ver 2.8 koja je taj problem navodno rešila,inače automatski ti se vrši update na havok.

Najviše mi se sviđa to za automatski update, kad izgustiram PE, definitivno ću ga probati.
Posle njega MIUI ako može na A2, a mislim da ima i takva verzija i na kraju ću Android 10, da se vratim na stock.

Ima MIUI i radi top. :)

Miui samo za MI6X ne i za A2 koji nije konvertovan.

Ima neka varijanta bez konvertovanja ali je eksperimentalna. Možda su ispeglali u međuvremenu.

Da u pravu si ipak ima,moja greška!!!
Mada na xiaomi.eu A2 nije podržan za miui 10,isključivo MI 6x.

Poslednja izmena:
Za 3 meseca, možda ranije. Tako je bilo za 9.0, 3-4 meseca.

Sent from my ONEPLUS A6010 using Tapatalk

Ne gubiš garanciju rutovanjem/otkljucavanjem butloadera. Pogotovo što nema čekanja za otkljucavanje, pa ako se desi neki kvar, samo flesujes stock i zakljucas bl jednom komandom. Po meni za ovaj telefon je greota ne ubaciti neki aosp rom.

Sent from my ONEPLUS A6010 using Tapatalk

Taster za nazad treba tapnuti više puta da uhvati. Ima li neko taj problem.

Meni ponekad tako reaguje, na dodir. Od nedavno, tacnije, nakon update-a koji je ispravio onaj rotation bag.Ali jako retko, nista zabrinjavajuce.

Meni se samo desi ponekad da mi u galeriji slika ne radi swipe s desna na levo, ubaguje, pa prođe tek 5, 6 put i desi mi se da mi baš sporo skroluje web stranicu na dole.

Imam pitanje za vlasnike:
Pre par meseci sam nagovorio prijatelja da uzme ovaj mob, i bio je jako zadovoljan sa njim sve dok nije imao problem sa punjacem. tj, ostavio ga na punjenje, i kad je pogledao telefon se nije napunio. Ponovo ukljuci punjac krene da puni i prestane.
Odnese u servis, kazu da je problem do displeja, promenu displej, kazu da je problem taj sto "kao" ovaj telefon ima problemsa softverom.
Pitam ja kakv problem sa softverom? to ti ja mogu reinstalirati.
Kaze on nezna, oni mu tako kazu. vec mesec dana ga zavrcu.
Da li telefon ima problema sa punjenjem? i da li ma neki softverski problem?

Desilo se mom drugu da nije htio da puni, odnese u servis i kažu ušla voda u USB port i ima senzor koji blokira punjenje. Kada su očistili proradilo punjenje.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

E, hvala. mislim da je i drugu usla voda nekako, ne znam tacno. bas cu mu preneti iskustvo.

Da li ima negde da se preuzme Gcam.apk?
Da se instalira normalno kao svaka druga aplikacija.
Vidim da za A3 ima.
Može link ko zna?

Da li ima negde da se preuzme Gcam.apk?
Da se instalira normalno kao svaka druga aplikacija.
Vidim da za A3 ima.
Može link ko zna?
Pa gcam se i instalira kao svaka druga aplikacija. Samo je potrebno imati uključen camera2api a to na ovom telefonu nije uključeno.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Vidim da je izaslo oko 5 verzija nove gcam za pixel 4, ali mi ne radi nijedan apk, svaki sam pokusao, ne radi cak ni onaj za redmi note 7 pro, nece ni da se instalira nijedan.
Cekam, valjda naprave uskoro za A2.

Nazad
Vrh Dno