Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Где се налазе информације о софтверу, не могу да нађем, софтвер, верзија, карнел...? Или тога нема на 9ци.

Послато са Mi A2 6/128 уз помоћ Тапатока

Čim udješ u Setting prva opcija "About phone"...

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

RROS za Vejna stiglo danas ažuriranje.
PS: Izgleda da sam ja jedini koji koristi RROS :D

Poslednja izmena:
Ко те одговара?
Телефон је одличан, поготово ако га конвертујеш у 6x. За ових пола године нити једном није забаговао. Камера добра, ако ставиш гугл камеру онда је одлична.
Међутим, од како је изашао па до данас, на тржишту се појавило доста добрих телефона па је све ствар избора. Лично сам хтео да узмем покофон, међутим како га у ВИП-у није било неко време, узео сам овај. И нисам се покајао.

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Prvih par meseci je bio jedan od best-buy uređaja pored RN5, vremenom su se pokazali problemi (memorija, proximity, random zaledi, kašnjenje ekrana...) tako da ga sada ne bih preporučio, pogotovo pored trenutnih Mi8 Lite, RN7 a sada će i RN7 Pro. Više sam bio zadovoljan kako su me A1 i RN5 služili nego ovaj, a generalno je dvojci pala cena sada, još malo pa će biti ista kao i prvom modelu [emoji16]

Je l imao neko problem da se tel skroz ugasi, i nakon toga nikako da se upali u smislu da dodje samo do android logo-a , prikaze ga na kratko a onda izbaci da je baterija kao prazna ?? Ne moze nikako da se dodje do dela gde je factory reset i ciscenje cache-a(probano zilion puta sa vol up i power), jedino radi opcija sa volume down i power za fastboot mode.

Imas neku kombinaciju,mislim da kad udje u fastboot mode,brzo kliknes dva puta volume up pa udje u recovery.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Uzeo sam klincu ovaj telefon pre par dana preko vip paketa. Ja nisam obraćao pažnju ali mi on reče da je punjač koji je došao uz njega 2A, dakle pretpostavljam da nije fast charge. Koji preporučujute i od koliko ampera?

Јесте брзи пуњач.

Ne znam. Meni se ogadilo :) kad sam krenuo da kao koristim telefon i video kako opadaju procenti. To me je dotuklo. Znam da bi izdrzao dan ipo - dva sa mojom upotrebom, ali kad vidim da mi baterija curi dok sam par minuta na netu ili sl. ne dopustam :)
Imao sam slicnu situaciju sa 950xl. Prosto mi se ne ukljucuje ekran.
Sa Mi Max 3 je sasvim druga prica :d

Ne znam. Meni se ogadilo :) kad sam krenuo da kao koristim telefon i video kako opadaju procenti. To me je dotuklo.

Nisi ti imao Huawei P8 lite, na njemu ono nije opadanje već poniranje . Kad dođe na 20% bitno je da istog trenutka kreneš ka najbližoj utičnici ili ćao [emoji3]
Ne da bi te dotuklo već bi izvršio harakiri.

Sent from my iPad using Tapatalk

Видиш, ја сам имао P8 lite и такав проблем нисам имао. Јесте да није могао да пребаци батеријом на други дан, али није имао рапидно опадање батерије. Мада, ја сам користио и кастом ромове.

Meni je isto bio problem sa proximity senzorom na 6/128gb verziji. Inace bas superiska fon, pogotovo kamera.

Poslednja izmena:
Изгледа да је проблем са сензором пре софтверске него хардверске природе. Конверзијом на Мi 6x и преласком на resurrection remix дотични проблем се није нити једном појавио.

Hajde pitanje... Vredi li u narednih mesec dana uzeti A2 6/128 ili ipak čekati A3? [emoji23]

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Која цена?

Ako budes tako gledao neces nikad kupiti telefon, svake pola godine izlazi nesto sto mjenja postojeci model. ja sam prezadovoljan sa A2 6/128, i ne vjerujem da ce se pojaviti neka revolucija za 230€ vrijedna da bih ovaj zamjenio.
Lijep dizajn i fino kuciste - check
Velik i solidan diaplay - check
Dobra selfi kamera - check
Dobra zadnja kamera - check
4K video snimanje sa EIS - check
FullHD 60FPS sa EIS - check
Slow motion - check
Mogucnost stavljanja Gcam - check
Dobar SoC - check
Futureproof kolicina rama i storage - check
Mogucnost custom romova- check
Odlican user experience, posebno na havoc - check
Solidne kontinuirane performanse - check
Baterija koja drzi cijeli dan - check
USB C i brzo punjenje - check
Nije skup - check

Ko nece stavljati custom, zao mi je, ali telefon je na stocku dosadan i ni blizu dobar kao na custom...
Ne znam sta dalje treba? :D
Prije sam mijenjao telefone na mjesecnoj bazi ili svaka 2 mjeseca. Ne vidim sta to neki telefon ima da ponudi aman bolje da bih ja rekao wow, ovo je bas bolje od A2?, Bez obzira o kojem se cijenovnom segmentu radi. Sve preko ovoga telefona, i ovog cijenovnog ranga je za mene porez na budale...

Sent from my MI 6X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Све потписујем осим чек. Може и са ДА.
Одличан телефон.

Jedna od opcija mi je, ako bih sada uzimao, i Sirocco koji je ipak više flegšip, a svega par hiljada je skuplji od A2 6/128. Tako da sada sam zbunjen totalno. Hahahaha! [emoji1787]
Jedino za nju ne znam hoće li dobiti još jedan apdejt dok A2 dobija sigurno.

Isto mi je zanimljiva i Nokia 8.1 koja ide za iste pare kao Široka, trebalo bi da ima istu kameru i još dolazi sa Pitom, ali da li bi 4GB bilo dosta za narednih godinu i po, dve za dtuštvene mreže i fotkanje, bez pikanja igara.... Sad me još i glava boli. Hahahha!

Poslednja izmena:
Rekao bi da Nokia vise vodi računa o svojim uredjajima tj podrškom za iste.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da, to sam čuo već na par mesta, čak su mi i neki koji uporedo koriste Xiaomi i Nokiju isto rekli. Još i Gcam radi out-of-the-box.

Ništa, sačekaću malo pa da rešim ovo što imam oko para pa ću ipak gledati Nokiju. Mislim da ću uspeti da iskeširam malko više pa da pazarim. Onda izvinite na spemu na temi. Preseliću se dalje na Nokia teme. [emoji846]

Nokia zaista deluje solidno u poslednje vreme.

Možemo samo da se pitamo kakav bi to gigant i dalje bio da nisu krenuli sa prokletom Windows Mobile platformom...

Imam cudnu anomaliju...
Na havoc-u romu mi je a2, sa leve strane ekrana imam kao crni zubic (kao da je ostecen ekran). Kad restartujem telefon zub nestane i pojavi se nakon par sati, kad opet restartujem nestane i opet se pojavi kasnije? Da li je moguce da je softverske prirode bug? Ili pak ekran ima problem(mada mi nije jasno kako radi posle restarta) ???

Pitanje za kolege na Havoc-u...
Da li vam se odjednom pojavi crni ekran, koji stoji tako 20ak sekundi i onda se povrati i trazi patern za otkljucavanje kao kad se restaruje pa trazi prilikom prvog ukljucivanja?
Nadam se da ce neko odgovoriti posto je tema bas neaktivna.pozz

Nazad
Vrh Dno