Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

@Jaza: je l si rootovao tel?

@neogeo: Čitao sam neke od tvojih postova (u kojima si, da se tako izrazim - kritičan prema A2.) i apsolutno se slažem! (Iako si okinuo fanboy-e Šaomija loše, nabrajao si realne mane. Istina je samo jedna. Tako i treba.) [emoji106]

Iako sam vlasnik istog, zadovoljniji sam bio s A1, isto 4/64. ;-(

A ovo oko write speed-a na A2, i to me kači. = vidi [emoji420] == 35MB/s.
Kol'ko bi to trebalo da bude, preko 100MB/s? Oko dvesta? To je hardver - loš memorijski čip, tu pomoći nema?

Pih... Em mi CPU zakucan na max čak i dok 'spava' (deepsleep ne postoji.) em interna ima spor upis. Ubo sam double trophy :p (pre će biti: trouble)

Ali me svakako više 'iritira' CPU, velike fajlove ne prebacujem (ako je samo to u pitanju?), a i ovo oko frekvencije procesora je softverski bug (nema, zakucan je na te brojke permanentno! Loš im kernel i na avg i na sep update-u. Ko je root-ovo i ima custom kernel može da kontroliše governor + menja mu status + gleda stats sa, npr., Kernel Auditor-om. Ja, ako ne rootujem, ostajem sa SPORAĆEM/write na BRZOJ/sd660@max freq. pruzi) [emoji14]

Test app za Write speed: https://play.google.com/store/apps/details?id=us.hipxel.performance.disk.speed.test

Test app za CPU: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cpuid.cpu_z
6b0539df8de7cb34cf90d7b9c365cfaf.jpg

Poslednja izmena:
@Jaza: je l si rootovao tel?

@neogeo: Čitao sam neke od tvojih postova (u kojima si kritičan prema a2) i apsolutno se slažem! (Iako si okinuo fanboy-e Šaomija loše, nabrajao si realne mane. Istina je samo jedna.)

Iako sam vlasnik istog, zadovoljniji sam bio s A1. A i nemam problem sujete (svaki cigo svoga konja hvali; opet kažem - istina je samo jedna, vlasnik ili ne)

A ovo oko write speeda na A2, i to me kači. = 35MB/s.
Kol'ko bi to trebalo da bude, preko 100MB/s? Oko dvesta? To je hardver / loša memorija, tu pomoći nema?

Pih... Em mi CPU zakucan na max čak i dok 'spava' (deepsleep ne postoji.) em interna ima spor upis.

Ubo sam double trophy :p (pre će biti: trouble)

Ali me svakako više 'iritira' CPU, velike fajlove ne prebacujem (ako je samo to u pitanju?), a i ovo oko frekvencije procesora je softverski bug (nema, zakucan je na te brojke permanentno! Loš im kernel i na avg i na sep update-u. Ko je root ovo i ima custom kernel može da kontroliše governor + menja mu status + gleda stats sa, npr., Kernel Auditor-om. Ja, ako ne rootujem, ostajem sa sporaćem/write na broj CPU pruzi) [emoji14]

PS. Test app za write speed: https://play.google.com/store/apps/details?id=us.hipxel.performance.disk.speed.test

Test app za CPU: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cpuid.cpu_z
Nisam rutovao telefon,nemogu da se bakćem sa tim,treba mi telefon dosta za posao,mail i pozivi.

Ti ubode oba,ja samo lošu memoriju(a tu nema pomoći),ali nije strašno memorija,ko ne prebacuje neki film da gleda na telefonu ili neki veliki fajl,pa će mu prebacivanje trajati 3x duže nego na A1 i RN5.

Ovo za CPU će da srede.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Nisam ni ja (rutovo*), volim update-ove/čist Android još od Nexusa 5X (čuveni LG promašaj koji se pregrevo i, neizbežno - crkav'o) :) /baš zato mi i smeta max frequency, tu, između (nepotrebnog!) opterećenja na bateriju i - toplote!

Naravno da će SoC biti topliji kad radi na većem taktu: NON STOP. :(
- On nije pregrejan/vreo ali jeste topao. A1 je bio 8 stepeni 'ladniji, oseti se ta razlika u ruci.
Nije ni spor/usporen, ne trokira (nema šta da ga uspori - nema aplikacija koje rade, osim sistemskih + ništa pod Battery usage: da nešto opterećuje CPU očitalo bi se tu i bez root-a; a on, pametnjaković, fura max. speed... I to pod interactive governerom koji bi morao biti efikasniji od ondemand. Suludi, nepotrebni i prilično veliki bug.)

Izbacili su fon koji ne bi prošao iole ozbiljan QC (quality control)... A hvale se baš time (rigoroznim QC-om) po YouTube-u. Mada, kad su pa Kinezi bili čuveni po QC-u? :)
To uvaljivanje loše memorijske je big [emoji107]

Živeo A1! I A2 Lite. I ovi drugi. [emoji14]

* PS. Mada bih ga rootovao ako može i root i Android updates, a da nije baš veliko gubljenje vremena prilikom update-a.
Ako ne srede oni (CPU clock), sredicu ja... :D Samo što to nije okej! Neko ne zna time da se bavi niti ima pojma šta je governor/kernel (niti treba da ima!)

Poslednja izmena:
Moj je ok.

Bilo bi mnogo i memorija i CPU [emoji23][emoji23][emoji23]
b32187750db99a6f703ef0b825c410c2.jpg

Ista prica i kod mene, samo jos sporiji R/W 170/30 mbps, ali je bar cpu ok... Za mem nema nekih usporenja ovako sem kopiranja velikih fajlova?

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Ista prica i kod mene, samo jos sporiji R/W 170/30 mbps, ali je bar cpu ok... Za mem nema nekih usporenja ovako sem kopiranja velikih fajlova?

Da kad nešto prebacuješ sa kompa na telefon,primetu se kad su veliki fajlovi u pitanju.

A kad snima, npr 4k kako se pokazao tu kod "pisanja", jel hoce da poremeti snimke?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Keops uvek imaš kroz twrp zip koji flesujes. Svaki put sam ja mesečno kako dodje zakrpa flesovao. Usput imaš root i twrp, a i mesečnu zakrpu ako ti treba :)

Barem sam tako na A1.

Kakva je situacija sa A2 Lite sa tim stvarima, cpu hotplug/governor, memorija i ostalo?

Nije mi jasno kako moze neko imati problem sa CPU a neko ne. Isti CPU, isti kernel, ne kontam.

Mora da je do app-a nekog. Da li koristite XDA na Tapatalku?

Bolje rezultate sa memorijom su imali telefoni od prije 5 godina (rez pisanja).

Meni toliko nije bitna 'jacina' HWa koliko da sve radi dobro.

Ispade A1 bolja kupovina, za manje od 150e (jos bez dadzbina u BiH), dzaba...vise para tesko bih odvojio za xiaomi...

Za proximity sensor sam davno postavljao rjesenje sa task-erom, da gasi ekran u toku poziva.

Moze se uvijek naci alternativa (workaround) uglavnom za dosta stvari...

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Poslednja izmena:

Prilozi

• Screenshot_20180910-065950.png
    Screenshot_20180910-065950.png
    186.5 KB · Pregleda: 140
  • Screenshot_20180909-213957.png
    Screenshot_20180909-213957.png
    129.9 KB · Pregleda: 143
  • Screenshot_20180909-190150.png
    Screenshot_20180909-190150.png
    108.9 KB · Pregleda: 142
  • Screenshot_20180909-190155.png
    Screenshot_20180909-190155.png
    161.1 KB · Pregleda: 139
Sta kukate na A2. Kod mene na RN5 isti Dzordan.
94311dbf5af9da78d4ded887641da6da.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Sta kukate na A2. Kod mene na RN5 isti Dzordan.

Znači Xaomi ugrađivao lošu memoriju i na RN5,moguće da će ovo pojaviti na A2 lite i na Pocophone F1

+1

A kad snima, npr 4k kako se pokazao tu kod "pisanja", jel hoce da poremeti snimke?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Ne, snima bez problema u 4k, ali nema stabilizaciju na fabrickoj kameri u toj rez.

:D :D : D
Otud ovako "niske" i primamljive cene Xiaomia. Lepo rekoše da će praviti telefone za široke narodne mase :d

Kukuuu, šta li mene čeka na Pocophone?!

Ovaj RN5 nosi Samsung čipove i radi r/w 235/217... Žiška prava :d i CPU ne zakucava.

Poslednja izmena:
Batalite tu aplikaciju. Rezultati dosta variraju. Sad mi je izmerio 197/221 a jutros 184/74.

Meni su ovakvi rezultati zato što imam malo slobodne memorije na j5 2017. Kad sam pokrenuo test dobio sam upozorenje da memorija mora biti najmanje 2 puta veća od RAM-a inače rezultati neće biti tačni.
9efe8ec60ee9b9d028c5cec7eaaa6142.jpg

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Ne znam ko je bacio buvu za tu app, ali evo i meni na A1 lose iako imam masu slobodne memorije :D
07e69085dcf6c53e5acaf6587f14cec8.jpg

Ovo kod mene sa CPU ok?
7d42859009ae944a400a56e2cf034a5a.jpg

Jel snimao neko glasan koncert? Kako se cuje?

Poštovanje svima!

Ako može mala pomoć u odabiru, imajući u vidu da se danima dvoumim između mi A2 i mi note 3 tel...
(Na temi mi note 3 nisam dobio odg, pa da probam ovde...). Vidim da su telefoni sličnih karakteristika (što se tiče hardvera isti).
Ja sam se prvo zagrejao za mi note 3, al sad razmišljam o Mi A2, jeftiniji je 30-40e...pa ako može i objasnjenje, sto se tiče upoređivanja
ova dva modela...

Hvala!

MI A2 ima veci ekran, bolju prednju kameru, duzi apdejt, bolji video.
Mi Note 3 je kompaktniji, ima bolju bateriju, zadnja kamera je, cini mi se, tu negde sa Mi A2.

Iskreno, isao bih na Mi A2... :)

+1
Iskreno i ja bih išao između ta dva na A2

Iskreno bi MN 3 bio bolja kupovina da je u rangu cenovnom sa A2, realno lepse je izrade i zadnja kamera je bolja( kazem iz poredjenja A2 sa MI6 koji ima istu cam kao MN3). Ovako 40e skuplji, a podrska koliko sam citao dosta losa, kasne update-i redovno. Tako da je A2 trenutno bolje resenje [emoji16]

Mi Note 3 je skoro mrtav(ponajviše zbog retkih ažuriranja), iako je dosta dobar model.

Pa cekajte jel vam radi ok fon?Jel ne prenese fajl?Ko da je bitna toliko brzina, nije da prenosite stotine gigabajta bitnih podataka dnevno na telefon.

Previse gledate u te statistike, testove, bencmarke, ionako su odavno potpuna *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*stina i nemaju veze s realnim radom.

Nazad
Vrh Dno