Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Evo koliko moze da se izvuce iz kamere. Levo manuelni mod sa regular lensom a desno auto mode. Slikano u bas slabo, bukvalno bez svetla, prostoriji..
00ede538ba64937ecd3b6180ec67ae26.jpg

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Pa kad odvrneš exposure, tako je za svaki telefon koji ima manual mod.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Danas sam malo cackao A2 u AndrejWinu na Terazijama, i moram priznati da nisam nesto odusevljen ekranom.
Ona guglova pozadina nekako deluje tamno, boje uopste ne dolaze do izrazaja. Doduse bela deluje dobro, vise mi se svidja nego na mom Nexusu.
Tu je bio i RN5 i cini mi se da je dosta svetliji od A2.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Pa kad odvrneš exposure, tako je za svaki telefon koji ima manual mod.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Naravno, ali na auto ga bas usere, mogli su bolje da srede, prvi tel na kome ne koristim auto mode [emoji16]

Zna li neko kako se ovaj mobilni drzi sto se tice baterije protiv LG G3?
Imaju oba 3000 mAh bateriju, sa tom razlikom da LG G3 ima veliku rezoluciju ekrana 2560x1440 protiv 2160x1080 na A2, tako da veca rezolucija crpi vise bateriju na LG G3, ali zato A2 ima veci ekran za pola incha, ako je to uopste neki veliki faktor, pa mozda slicno trose bateriju.
Ako je neko imao oba moba ako moze to da mi uporedi.

Zna li neko kako se ovaj mobilni drzi sto se tice baterije protiv LG G3?
Imaju oba 3000 mAh bateriju, sa tom razlikom da LG G3 ima veliku rezoluciju ekrana 2560x1440 protiv 2160x1080 na A2, tako da veca rezolucija crpi vise bateriju na LG G3, ali zato A2 ima veci ekran za pola incha, ako je to uopste neki veliki faktor, pa mozda slicno trose bateriju.
Ako je neko imao oba moba ako moze to da mi uporedi.
Ja sam imao Lg G3 pre 2 god mislim (ili je 3 god)
Na LG G3 sa uvek 4g i bez WiFi sam izvlačio max 3 sat SoT,sa istom upotrebom poslovni mail,2 gugla naloga,dosta poziva.

Na A2 izvlačim opušteno 4-4.5 sata SoT sa istom upotrebom.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Pozdrav ekipa
Danas sam zbavio A2 verziju sa 6GB rama i 128 storage. Prije ovoga sam godinu dana korisitio Mi5s. Za sada fina promjena. Vec sam uradio OEM unlock i probao par Pie GSI romova, flash preko fastboota sistemskog imagea. Naime ne mogu ni na jednom romu da dobijem google cam da radi. Probao sam dosta verzija koje sam inace furao na Mi5s, ali nista ne prolazi, odmah crash aplikacije. Sta je fora, ima li ijedna verzija gcam da radi na stock romu? Ili moram ici root pa enablati camera 2 api ili sta vec ? Hvala unaprijed za pomoc...

Pozdrav ekipa
Danas sam zbavio A2 verziju sa 6GB rama i 128 storage. Prije ovoga sam godinu dana korisitio Mi5s. Za sada fina promjena. Vec sam uradio OEM unlock i probao par Pie GSI romova, flash preko fastboota sistemskog imagea. Naime ne mogu ni na jednom romu da dobijem google cam da radi. Probao sam dosta verzija koje sam inace furao na Mi5s, ali nista ne prolazi, odmah crash aplikacije. Sta je fora, ima li ijedna verzija gcam da radi na stock romu? Ili moram ici root pa enablati camera 2 api ili sta vec ? Hvala unaprijed za pomoc...
Kakve su u poređenju fotografije sa zadnjom stock kamerom izmedju Mi5s i RN5?

Poslato sa HUAWEI P9 lite 2gb

Pozdrav ekipa

Mora root da bi se omogućio camers 2 api.

Uzeo drugar MIA2. Sinoć upoređivala sa mojim note 5. Isto izgledaju, u ruci bih rekla i iste težine. Šklocnem po jednu sliku u mraku, malo svetlija je ispala na note 5. I android one baš lepo i fluidno radi. Oduševio se čovek telefonom.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Odradio sam root sa Magisk patchanim boot.img. Build prop enablao camera2 api, sada gcam radi odlicno. Sad imam drugi problem, izgubio sam 4k rezoluciju za video u svim aplikacijam osim stock kamere. Open camera mi najvise treba jer ima eis, ali mi ne prikazuje uopste 4k u selekciji rezolucija vec stoji samo 4000x2000 kao maximum, i jos masa nekih cudnih rezolucija iznad fhd.
Ima li neki fix za ovaj problem, slomio se guuglajuci ali nista da nadjem konkretno. Koja jos aplikacija podrzava eis u 4k osim open camere? U google cam fhd snimanje radi zajedno sa stabilizaciom, cim prebacim na 4k srusi se aplikacija.

Poslednja izmena:
Odradio sam root sa Magisk patchanim boot.img. Build prop enablao camera2 api, sada gcam radi odlicno. Sad imam drugi problem, izgubio sam 4k rezoluciju za video u svim aplikacijam osim stock kamere. Open camera mi najvise treba jer ima eis, ali mi ne prikazuje uopste 4k u selekciji rezolucija vec stoji samo 4000x2000 kao maximum, i jos masa nekih cudnih rezolucija iznad fhd.
Ima li neki fix za ovaj problem, slomio se guuglajuci ali nista da nadjem konkretno. Koja jos aplikacija podrzava eis u 4k osim open camere? U google cam fhd snimanje radi zajedno sa stabilizaciom, cim prebacim na 4k srusi se aplikacija.

Evo ti sa XDA.
Pročitaj pa vidi kako su oni nameštali.

https://r.tapatalk.com/shareLink?ur...share_tid=3821054&share_fid=3793&share_type=t

Kontaktirak ovde @Kidence i @Gremlin pa vidi dali imaju crvene modele.

Mislim da u crvenoj jos nije ni izbacen zvanično, al neo me neko ispravi ako jeste

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ja sam juce kupio. Ipak je ekran malo tamniji od R5+ posto mi je ostaoni R5+

Baterija jeste slabija. Kamera radi vrhunski.

Evo rjesenja i za EIS kada je camera2 api upaljen. Znaci moze i jare i pare, gcam za slikanje a snap camera 8.8 za video snimanje.
Sad je telefon kompletan, slike i front i rear hdr+, 4k video stabilan kao na pixelima.
GCam verzija MGC_5.1.018_Urikill_vXXII.apk
Snap camera verzija Snap_Camera_HDR_v8.8.0__2367

Bitno je u snap cameri u video postavkama markirati 4k video support, izabrati 4k uhd rezoluciju, video preview size fullHD, bitrate sam stavio 48mbps, framerate default 30 i naravno markirati checkbox za stabilizaciju. Na other postavkama izabrati pod Use Camera2 API ---> force HAL 1.

Da li postoji mogucnost da se ukloni navigacioni bar, i da se gestikulacijom koristi back, home i recent apps?

Ne.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

@mr.nice.ba

Kakav ti je utisak o kameri uopšte u poređenju s Mi5s? I ja prelazim u ponedeljak. Bar privremeno. Ako mi se ne dopadne, ide ženi.
Gledajući na netu, čini mi se da je bolji video na A2 (bolja stabilizacija), a za slike nisam siguran. Veći je senzor na 5s, ali pitanje je gde je optika kvalitetnija, ispeglaniji sw..

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Da li postoji mogucnost da se ukloni navigacioni bar, i da se gestikulacijom koristi back, home i recent apps?
Da li postoji neki mod za ovo, isto me zanima pošto planiram da uzmem A2? Koje maske koristite, vidio sam da hvalite Nillkin Frosted ali pošto ne prekriva čitav telefon ne uliva mi neko povjerenje i da li je potrebno zaštitno staklo i koje je najkvalitetnije?

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

@nesa1999
Ako gledamo stock kamere imam osjecaj da je na A2 malo bolje ili isto sto se slika tice u svim ualovima. Kada se nabaci cuatom rom i gcam na mi5s mislim da mi5s tu ide ispred. Video je bolji na A2 zbog odlicnog eisa na 4k, zbog toga sam prvenstveno i presao na A2 jer dosta volim snimati.
Iskreno sa gcam portom sam jednako zadovoljan i sa slikama na A2, odlicne su, nije sad neka znacajna razlika da se kajem ili da se lako primjeti dok se dobro ne zagledas na dobrom monitoru. Tek 2 dana imam telefon tako cemo vidjeti dok budem napravio malo vise fotki.

Sto se maske tice, ja koristim ovu fabricku koju sam dobio uz telefon, odlicna je, meni ne treba bolja :)

ps. Koristi li neko pie rom da je daily driver materijal? Ja sam probao pixel experience i sve jw bilo super osim sto ne radi fp reader i navigation bar je kao na oreu.

Poslednja izmena:
Dobar ti nick , Haker , kako originalno [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala :)

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Kako stojite sa brljavljenjem Proximity senzora? Ali iskreno...
Senzor brljavi samo tako :( dok kod A2 Lite toga uopšte nema...
Generalno skup telefon koji za sve novce nudi samo i jedino iole pristojnu kamericu...

Iskljuci auto brightness, podesi manuelno osvetljenje ekrana i senzor ce raditi normalno.

Да ли је још неко приметио сецкање када се полако скролује?

Користим примарно P10 Lite па кад пређем на А2 ово ми је баш уочљиво. А2 је без заштитне фолије и стакла док на P10 Lite имам стакло. Не знам да ли то има везе. Чини ми се да је проблем софтверски али нисам 100% сигуран.

И јел има нека апликација за даљински управљач а да може да се упари са Мтс-овим сет-топ боксом? Шаомијева апликација га не препознаје а нема ни Fox телевизор у понуди. LG мини линију препознаје.

Иначе, ако се не користи интензивно, батерија може да издржи и до 4 дана.

Vrh Dno