Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Ima S9, bez Plus. Odlično leži u ruci. Slično kao A1 i RN5, dosta bolje u ruci leži RN5. Širok A1.

S9 je perfekcija po tom pitanju, znaci jedino da skroz ekran preuzme bezele da dogura do 6, mada bi onda izgubio 18:9 odnos, tacnije S9 ima 18.5:9, svako dalje pomeranje bez kompenzacije sirine bi bilo preterano izduzivanje.

Verjem da A2 ima super zvuk takođe, mada zbog Indusa sve je moguće.
Bez obzira verovatno moj sledeći.

Послато са Mi A1 @Stock

Sta znam, meni je i na RN5 zvuk odlican, narocito preko slusalica...samo se u podesavanjima za slusalice izabere preset koji najvise odgovara i poprilicno poboljsa zvuk... :)

Aham...da, ja zaboravih da je to opcija kod miui-a...nista, srecno... :D

Ja sam stavio neki preset, ne mogu da se setim kako se zove.
Ali stvar je u slušalicama.

Послато са Mi A1 @Stock

realno, sd660 na 3000mah i 6'' ekranom, ne gine dva puta punjenja dnevno.

smešno staviti isti kapacitet kao u a1.

Taj telefon ce imati losiju kameru, ruzniji je, ima istu bateriju, slabiji chipset(GPU deo) i verovatno ce kostati vise.

Sta neko dobija cekajuci? Bice manji fon, ali je i manja povrsina ekrana, 85 vs 92,5 cm^2. Kad se oduzme notch, koji realno nije upotrebljiva povrsina ekrana, bice jos veca razlika u povrsini.

Ako ti se toliko pise o njemu, otvori temu :)

Poslednja izmena:
Bilo je testova za 6X, kazu lagano sa 50% brightness i ozbiljnim usage-om, moze 7h. Ima test na tech tablets kanalu na YT. Tako da ne mora da znaci, nije kapacitet baterije bas sve. Videcemo.

nez sta coek prica sve i da se sali...
6.1 pljus ima manji ekran, procesor koji je "stedljiviji" od 660, bat veca 3060 vs 3000 (na manji ekran) a to dal je lepsi ili ne, slazem se da su ukusi u pitanju ali ovo prevazilazi ukus.
Meni je to kao baba i devojka i to vrh riba.
Jedino sta moze da unakazi taj uredjaj su srbi, kada na cenu dodaju brat bratu 100e ocekujem da ce biti sqplji od a2, sto je bolesno.

P.S.
nema poente otvarati temu za nesto sto ce biti dostupno za bar 6m od sada.

Poslednja izmena:
60mAh razlika u bateriji ce napraviti najvecu razliku ja mislim :)

Taj telefon je vec izasao za kinesko trziste, a ovo je barem peti put da ides u off u ovoj temi sa njim, tako da bolje lepo otvori temu :)

Poslednja izmena:
Bilo je testova za 6X, kazu lagano sa 50% brightness i ozbiljnim usage-om, moze 7h. Ima test na tech tablets kanalu na YT. Tako da ne mora da znaci, nije kapacitet baterije bas sve. Videcemo.

Upravo to. Optimizacija je čudo.

Послато са Mi A1 @Stock

mešate kruške i jabuke. drugačija je optimizacija sofvera, pa i baterije kod MIUI-a u odnosu na stock.

znači 100% će biti lošije i od mi a1.

a ovi što spominju nokije, to bi imalo smisla spominjati da su u istom cenovnom rangu, ali ovako je totalno besmisleno.

mešate kruške i jabuke. drugačija je optimizacija sofvera, pa i baterije kod MIUI-a u odnosu na stock.

znači 100% će biti lošije i od mi a1.

a ovi što spominju nokije, to bi imalo smisla spominjati da su u istom cenovnom rangu, ali ovako je totalno besmisleno.

Ti to bas zelis da bude losije, odnosno tanko, pa da mora da se puni dvaput dnevno?
Ne znam tako mi izgleda.

ne želim, ali pokušavam biti realan... pogotovo zato što razmišljam nekad da pređem na a2.

Onda da svi lepo sacekamo testove.

Dakle, ceka se Vip ponuda.

Prilozi

• mi a2 vip.PNG
    mi a2 vip.PNG
    20.1 KB · Pregleda: 265
Koju cenu ocekujete da dostigne Mi A2 kod nasih prodavaca na KP za 4/64GB varijantu? Videh da ga ima sada za 270-280e.

Koju cenu ocekujete da dostigne Mi A2 kod nasih prodavaca na KP za 4/64GB varijantu? Videh da ga ima sada za 270-280e.
Ubrzo na 250, a nakon toga sve sporiji pad. Realno je i A1 do skoro drzao oko 200e za 4/64 ver.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

lepa vest, samo najverovatnije da ce imati u ponudi samo 32gb verziju, jer koliko sam do sada video uglavno samo najslabije verziju uzimaju, izuzev nekih premium modela :(

Nije mi jasno zašto se u ovoj temi uopšte priča o nekom levom Nokia 6.1 telefonu?
Osim 7+ svi drugi Nokia telefoni su bzvz, što najbolje potvrđuje cena Nokia 8 telefona - jeftiniji od 7+

Do 350 evra najbolje je uzeti Nokia 7+ (legalan sa fiskalnim računom i 2 godine garancije i to na rate u winwin-u ili emmi-ju), Xiaomi Mi Mix 2 (kupujem prodajem) i ili ovaj A2 i to verziju 32/4GB za 230 evra.

Poslednja izmena:
Dabome, a šaomi što ima back na pogrešnoj strani? Mene lično odbija od bilo kog Xiaomi telefona. Tek ove godine su počeli sa 18:9 odnosom stranica i sad su stari telefoni bezveze...

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk

Dabome, a šaomi što ima back na pogrešnoj strani? Mene lično odbija od bilo kog Xiaomi telefona. Tek ove godine su počeli sa 18:9 odnosom stranica i sad su stari telefoni bezveze...

Sent from my PRA-LA1 using Tapatalk
Back dugme? Soft tasterima mozes da promenis poziciju.

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ima ih već i u HR po webu. 4/64 je cca 280€. To kad malo krene više i cijena se normalizira obavezno ga kupujem.
Jasni mi svi nedostaci (nazovimo ih tako) i baš me briga, crveni A2 bude moj [emoji3]
Evo čak mi je i post broj 660, kao SD 660 u A2...[emoji23]

Poslednja izmena:
Vrh Dno