Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

1. Kad otključavas i zakljucavas bootloader brise ti se sve sa interne. Tako da ce obrisati gcam i nisi nista uradio :D

2. Ako ti zatreba gcam javi se na pm

Sent from my budget Pixel A2

Маните се ћорава посла (наочара) :D
Него пар питања пре него се посветим откључавању camera2api (користио бих Mi A2 toolkit) за инсталацију гугл камере:
1. Има ли потребе да се по обављеном поступку поново закључа бутлоадер? Ово питам због накнадног примања надоградње путем ОТА.
2. Која верзија гКама је најбоља?
3. Како вам снима видео 1080@60 кадрова у секунди и 4К? Ја кад снимам у ова два режима са телефоном у "панорама" положају, приликом репродукције ми видео фајл окреће на портрет. Да ли је то нормално?

Обећао сам себи да нећу чачкати и откључавати телефон, али ђаво неда мира :D

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока
Na ota zaboravi ako misliš sve to da radiš ;)

Nije ovo za amatere ili makar za one koji nemaju nameru kasnije da se cimaju i rucno ubacuju apdejte :D

Nije ovo za amatere ili makar za one koji nemaju nameru kasnije da se cimaju i rucno ubacuju apdejte :D

Аматер... Па требало би да нисам.
P8 Lite, honor 8 lite, samsung s2, s3... Мењани ромови, откљувани за све мреже... Свашта нешто.

Poslednja izmena:
Odnesi rootovan telefon u servis pa da vidimo. Čim na neki način modifikuješ softver van fabrički dostupnih opcija gubi se garancija. Imam pacijente koji su isto tako negde pročitali da se ne gubi garancija pa su lepo ostali sa neispravnim uređajima bez garancije uz obrazloženje modifikovanog softvera.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Telefone ne nosim u servis, ali politika Xiaomija je da se za rutovanje ne gubi garancija. Potrebno je, naravno, vratiti telefon na fabrički softver bez ruta, pre nego što se telefon odnese u servis (jednostavno da bi se videlo da nije problem do softvera).

Ukoliko je telefon rutovan ali ne može da se upali (recimo neispravna periferna ploča ili baterija), neće biti nikakvih problema da se popravi iako je rutovan.

Telefone ne nosim u servis, ali politika Xiaomija je da se za rutovanje ne gubi garancija. Potrebno je, naravno, vratiti telefon na fabrički softver bez ruta, pre nego što se telefon odnese u servis (jednostavno da bi se videlo da nije problem do softvera).

Ukoliko je telefon rutovan ali ne može da se upali (recimo neispravna periferna ploča ili baterija), neće biti nikakvih problema da se popravi iako je rutovan.
Pročitaj dalje šta sam napisao. Dao sam primer crkavanja usb konektora. Da bi na većini uređaja odradio unroot i zaključao bootloader moraš ga povezati na komp, a u ovom slučaju to ne možeš.
I upravo si napisao isto što i ja. Samim rootom se GUBI garancija jer da nije tako ne bi morao da ga unrootuješ i zaključaš bootloader pri reklamaciji.

U suštini je nebitno, samo treba naglasiti kada neko ne zna da pod uslovom vraćanja u fabričko stanje se ne gubi garancija jer kada se samo ovako napiše da se ne gubi neko će se za*ebati i odneti takav telefon u servis. Napisah već da znam pacijente koji su to uradili.

Poslednja izmena:
USB konektor košta 300 din.
Tako da je i to lako popraviti. [emoji39]

USB konektor košta 300 din.
Tako da je i to lako popraviti. [emoji39]
O bože... Je l' moguće da ovde niko nema iskustva sa servisiranjem uređaja u garanciji? Zašto bi plaćao za nešto što će ti uvažiti u garanciju? A da ga odneseš u neki drugi servis osim u ovlašćeni automatski gubiš garanciju jer je uređaj otvaran.
Dobro, kontam da verovatno svi koji sada pišete uzimate uređaje na crno i nemate za njih ni g od garancije pa vaz zabole patka.

Pročitaj dalje šta sam napisao. Dao sam primer crkavanja usb konektora. Da bi na većini uređaja odradio unroot i zaključao bootloader moraš ga povezati na komp, a u ovom slučaju to ne možeš.
I upravo si napisao isto što i ja. Samim rootom se GUBI garancija jer da nije tako ne bi morao da ga unrootuješ i zaključaš bootloader pri reklamaciji.

U suštini je nebitno, samo treba naglasiti kada neko ne zna da pod uslovom vraćanja u fabričko stanje se ne gubi garancija jer kada se samo ovako napiše da se ne gubi neko će se za*ebati i odneti takav telefon u servis. Napisah već da znam pacijente koji su to uradili.

Nisi pročitao u prošloj poruci poslednju rečenicu.

Ukoliko kupac ne može da unrootuje i zaključa bootloader zato što ne može da ga uključi, recimo zbog USB konektora, garancija se NE gubi i telefon će biti normalno popravljen bez ikakve naplate i telefon će (uglavnom) biti vraćen sa softverom kako je i stigao u servis.

Ako se u servisu pojavi rutovan telefon, takođe se NE gubi garancija ali će telefon biti vraćen kupcu da vrati na fabrički softver ili će biti naplaćeno vraćanje originalnog softvera.

Poslednja izmena:
@beogradpc jedino ako je u tome Xiaomi poseban i ima neka svoja pravila jer za druge provereno ostaješ bez garancije. Sa Xiaomijem srećom do sada nisam imao potrebe za servisom.

O bože... Je l' moguće da ovde niko nema iskustva sa servisiranjem uređaja u garanciji? Zašto bi plaćao za nešto što će ti uvažiti u garanciju? A da ga odneseš u neki drugi servis osim u ovlašćeni automatski gubiš garanciju jer je uređaj otvaran.
Dobro, kontam da verovatno svi koji sada pišete uzimate uređaje na crno i nemate za njih ni g od garancije pa vaz zabole patka.

Nisi razumeo sta sam napisao.
Ukoliko npr. usb type c prestane da radi, a ne mozes software da vratis na fabricko stanje, uredjaj neces moci da posaljes u servis jer ce garancija biti odbijena. U tom slucaju se kupi usb type c i zameni se o svom trosku. Rastavljanje Mi A2, A2, RN5 itd. je vrlo jednostavno i sa malo alata i opreza nece doci do ostecenja i vidljivih tragova otvaranja.

Tema je otisla skroz u off.

Nisi razumeo sta sam napisao.
Ukoliko npr. usb type c prestane da radi, a ne mozes software da vratis na fabricko stanje, uredjaj neces moci da posaljes u servis jer ce garancija biti odbijena. U tom slucaju se kupi usb type c i zameni se o svom trosku. Rastavljanje Mi A2, A2, RN5 itd. je vrlo jednostavno i sa malo alata i opreza nece doci do ostecenja i vidljivih tragova otvaranja.

Tema je otisla skroz u off.

Teško da se neće videti zamena USB konektora.

Već smo pomenuli da servis ne bi odbio u ovom slučaju garanciju...

(Tema je još uvek ON dok se radi o XIAOMI servisu)

Danas odem u jednu radnju u Smederevu,pitam ih da li imaju MI A2. Da im vidite face. Zgrozili su se (dva tipa). ,,Citiram,, Neeee,mi ne nabavljamo Xiaomi uređaje,zašto kupiti kineza pored Samsung i Honor,Huawei telefona. Xiaomi piše da im je specifikacija brutalna,a ne dobija se ni delić od toga što su naveli. Ko njima brani da napišu šta hoće.
Likovi mi preporučuju da za taj novac uzmen nekakav Samsung J7 valjda 2017...
Jel zna neko koliko je stvarno Xiaomi popularan u Kini i kod nas uopšte. Stvarno nikad nisam imao Xiaomi telefon niti nekog od drugara da je koristio Xiaomi. Totalno zbunjen. Meni se svideo Xiaomi,na YouTube razni snimci da su telefoni extra. Koliko je sve to istina ili je samo šarena laža kako kažu ono dvoje iz radnje koji imaju kako kažu 20 god izkustva sa prodajom telefona?

Danas odem u jednu radnju u Smederevu,pitam ih da li imaju MI A2. Da im vidite face. Zgrozili su se (dva tipa). ,,Citiram,, Neeee,mi ne nabavljamo Xiaomi uređaje,zašto kupiti kineza pored Samsung i Honor,Huawei telefona. Xiaomi piše da im je specifikacija brutalna,a ne dobija se ni delić od toga što su naveli. Ko njima brani da napišu šta hoće.
Jel zna neko koliko je stvarno Xiaomi popularan u Kini i kod nas uopšte. Stvarno nikad nisam imao Xiaomi telefon niti nekog od drugara da je koristio Xiaomi. Totalno zbunjen. Meni se svideo Xiaomi,na YouTube razni snimci da su telefoni extra. Koliko je sve to istina ili je samo šarena laža kako kažu ono dvoje iz radnje koji imaju kako kažu 20 god izkustva sa prodajom telefona?

Imaju verovatno 25-30 godina života a 20 god izkustva sa prodajom telefona.
Samsung J serija se smeće. Mnogo traže a malo daju.

Ja sam prešao sa Samsung J5 2017 na RN5 i bukvalno sam što se kaže progledao. Ne mogu se porediti ni po čemu.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Pa honor i huawei su isto kinezi...xD

Pa tako sam i mislio. Već duže vreme studiram te Samsung tel. sa Xiaomi. Gledao nekakva poređenja na YT i ostalim sajtovima. Xiaomi mnogo više daje za još manje novca. Huawei i Honor su jedna firma iz Kine takođe. Xiaomi mi se mnogo sviđa. Još nešto,Xiaomi podržava Google, ne bi oni bili njihova podrška ako ne valjaju.

Poslednja izmena:
Ali najjaca mi je izjava zasto kupiti kineza xiaomija pored honor i huawei. Ti likovi veze nemaju sa mobilnim telefonima. Ja te samsungove J serije i huaweieve lite telefone ne bih kupio ni za 100e. [emoji3]

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Evo ovako. Zadnjih 10 godina sam koristio samo Samsung, od toga zadnja dva telefona su mi bila iz Galaxy Note serije. I stvarno mogu reci da mi se ni najstariji tel. Samsung (star oko 10 god) nije pokvario. Sa te strane Samsungu kapa dole zaista kontrola kvaliteta (po mom iskustvu) im je na nivou. Licno ne verujem da su ovi "poznati Kinezi" na tom nivou, ali sa druge strane hardverski su mnogo jaci za iste pare. 4gb ram-a, ce uvek biti jace od 2gb. Do pre god. dana ja sam bio striktno protiv Xiaomi-ja jer nisu legalno stizali na nase trziste samim tim nisu ni imali ovlascenu servisnu mrezu a i garancija im je bila problematicna.

Onda su stigli kod nas prakticno sa modelom Mi A1, koji je po meni extra tel. i odmah sam ga kupio zeni i jos uvek super radi. Danas smo (na moj nagovor) svi u porodici presli na Xiaomi i svi smo zadovoljni. Naprosto Samsung je za uporedni hardver, sigurno bolji, ali ne i 2-3 puta koliko je skuplji.
Takodje mislim da je razlika u kvalitetu sve manja i manja.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Откључао сам бутлоадер, омогућио камера2 апи и ставио гКам.
На жалост, телефон је постао јако нестабилан и често забагује. Колико видим, мораћу поново да га закључам јер ми је флуидност у раду најбитнија.

To baš nema veze sa vezom, ali dobro.

Pa nema logike da zbog otkljucavanja bootloadera postane nestabilan.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Аматер... Па требало би да нисам.
P8 Lite, honor 8 lite, samsung s2, s3... Мењани ромови, откљувани за све мреже... Свашта нешто.

Buni me ovo, kažeš da si svašta radio, a sad odjednom hoćeš da vratiš sve unazad, jer ti loše radi. Mislio sam da razumeš materiju.

Koji god rom da sam probao brzi je od stock varijante. Magisk zna praviti ponekad probleme oko performansi, zna nekad uzasan lag biti zbog njega. Pa ako neko ima takve probleme, u magisk manageru ukljuciti "magisk core only" i lag nestaje.
Trenutno na zadnjem MIUI 10 - 8.10.11 i sve sljaka extra. Na zalost Pie treble gsi romovi za ovaj telefon su jos uvijek uzas...

Sent from my MI 6X using Tapatalk

Materiju razumem, ali mi nije jasno zašto je odjednom postao ovako nestabilan. Jednostavno se na 15-20 sekundi telefon "zakuca" i ništa ne funkcioniše. Probao sam sa resetom na fabrička podešavanja, ali se isto ponaša. Sad sam zaključao butloader i ponovo ista priča.

Poslednja izmena:
Danas sam malo poredio sa drugaricinim A2 lite, mnogo bolja izrada na A2, ekran nekako ostriji i svetliji. Jedino sto je bolje na toj lite verziji je baterija koja njoj traje po 4 dana ali ga ona jedva koristi tako da nije merodavno :D

Materiju razumem, ali mi nije jasno zašto je odjednom postao ovako nestabilan. Jednostavno se na 15-20 sekundi telefon "zakuca" i ništa ne funkcioniše. Probao sam sa resetom na fabrička podešavanja, ali se isto ponaša. Sad sam zaključao butloader i ponovo ista priča.
Jesi pratio uputstva koja je napisao mr.nice.ba?

Nemoguće da samo tebi ne valja, a svima ostalima da radi.

Imaš sve u prvom postu.

Za koliko moze da se kupi A2 sa garancijom 2 god? Posto vidim par radnji na mobilnom svetu gde ima da se nadje za 200 evra, a u svim poznatijim radnjama ide 35000 pa preko...

Zato što postoje zvanične garancije i nezvanične. Zvanične su skuplje i pravih 2 godine ovlašćenog servisa.

Vrh Dno