Na ota zaboravi ako misliš sve to da radišМаните се ћорава посла (наочара)
Него пар питања пре него се посветим откључавању camera2api (користио бих Mi A2 toolkit) за инсталацију гугл камере:
1. Има ли потребе да се по обављеном поступку поново закључа бутлоадер? Ово питам због накнадног примања надоградње путем ОТА.
2. Која верзија гКама је најбоља?
3. Како вам снима видео 1080@60 кадрова у секунди и 4К? Ја кад снимам у ова два режима са телефоном у "панорама" положају, приликом репродукције ми видео фајл окреће на портрет. Да ли је то нормално?
Обећао сам себи да нећу чачкати и откључавати телефон, али ђаво неда мира
Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока
Аматер... Па требало би да нисам.Nije ovo za amatere ili makar za one koji nemaju nameru kasnije da se cimaju i rucno ubacuju apdejte![]()
Sent from my budget Pixel A2
Odnesi rootovan telefon u servis pa da vidimo. Čim na neki način modifikuješ softver van fabrički dostupnih opcija gubi se garancija. Imam pacijente koji su isto tako negde pročitali da se ne gubi garancija pa su lepo ostali sa neispravnim uređajima bez garancije uz obrazloženje modifikovanog softvera.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Pročitaj dalje šta sam napisao. Dao sam primer crkavanja usb konektora. Da bi na većini uređaja odradio unroot i zaključao bootloader moraš ga povezati na komp, a u ovom slučaju to ne možeš.Telefone ne nosim u servis, ali politika Xiaomija je da se za rutovanje ne gubi garancija. Potrebno je, naravno, vratiti telefon na fabrički softver bez ruta, pre nego što se telefon odnese u servis (jednostavno da bi se videlo da nije problem do softvera).
Ukoliko je telefon rutovan ali ne može da se upali (recimo neispravna periferna ploča ili baterija), neće biti nikakvih problema da se popravi iako je rutovan.
O bože... Je l' moguće da ovde niko nema iskustva sa servisiranjem uređaja u garanciji? Zašto bi plaćao za nešto što će ti uvažiti u garanciju? A da ga odneseš u neki drugi servis osim u ovlašćeni automatski gubiš garanciju jer je uređaj otvaran.USB konektor košta 300 din.
Tako da je i to lako popraviti. [emoji39]
Pročitaj dalje šta sam napisao. Dao sam primer crkavanja usb konektora. Da bi na većini uređaja odradio unroot i zaključao bootloader moraš ga povezati na komp, a u ovom slučaju to ne možeš.
I upravo si napisao isto što i ja. Samim rootom se GUBI garancija jer da nije tako ne bi morao da ga unrootuješ i zaključaš bootloader pri reklamaciji.
U suštini je nebitno, samo treba naglasiti kada neko ne zna da pod uslovom vraćanja u fabričko stanje se ne gubi garancija jer kada se samo ovako napiše da se ne gubi neko će se za*ebati i odneti takav telefon u servis. Napisah već da znam pacijente koji su to uradili.
O bože... Je l' moguće da ovde niko nema iskustva sa servisiranjem uređaja u garanciji? Zašto bi plaćao za nešto što će ti uvažiti u garanciju? A da ga odneseš u neki drugi servis osim u ovlašćeni automatski gubiš garanciju jer je uređaj otvaran.
Dobro, kontam da verovatno svi koji sada pišete uzimate uređaje na crno i nemate za njih ni g od garancije pa vaz zabole patka.
Nisi razumeo sta sam napisao.
Ukoliko npr. usb type c prestane da radi, a ne mozes software da vratis na fabricko stanje, uredjaj neces moci da posaljes u servis jer ce garancija biti odbijena. U tom slucaju se kupi usb type c i zameni se o svom trosku. Rastavljanje Mi A2, A2, RN5 itd. je vrlo jednostavno i sa malo alata i opreza nece doci do ostecenja i vidljivih tragova otvaranja.
Tema je otisla skroz u off.
Danas odem u jednu radnju u Smederevu,pitam ih da li imaju MI A2. Da im vidite face. Zgrozili su se (dva tipa). ,,Citiram,, Neeee,mi ne nabavljamo Xiaomi uređaje,zašto kupiti kineza pored Samsung i Honor,Huawei telefona. Xiaomi piše da im je specifikacija brutalna,a ne dobija se ni delić od toga što su naveli. Ko njima brani da napišu šta hoće.
Likovi mi preporučuju da za taj novac uzmen nekakav Samsung J7 valjda 2017...
Jel zna neko koliko je stvarno Xiaomi popularan u Kini i kod nas uopšte. Stvarno nikad nisam imao Xiaomi telefon niti nekog od drugara da je koristio Xiaomi. Totalno zbunjen. Meni se svideo Xiaomi,na YouTube razni snimci da su telefoni extra. Koliko je sve to istina ili je samo šarena laža kako kažu ono dvoje iz radnje koji imaju kako kažu 20 god izkustva sa prodajom telefona?
Danas odem u jednu radnju u Smederevu,pitam ih da li imaju MI A2. Da im vidite face. Zgrozili su se (dva tipa). ,,Citiram,, Neeee,mi ne nabavljamo Xiaomi uređaje,zašto kupiti kineza pored Samsung i Honor,Huawei telefona. Xiaomi piše da im je specifikacija brutalna,a ne dobija se ni delić od toga što su naveli. Ko njima brani da napišu šta hoće.
Jel zna neko koliko je stvarno Xiaomi popularan u Kini i kod nas uopšte. Stvarno nikad nisam imao Xiaomi telefon niti nekog od drugara da je koristio Xiaomi. Totalno zbunjen. Meni se svideo Xiaomi,na YouTube razni snimci da su telefoni extra. Koliko je sve to istina ili je samo šarena laža kako kažu ono dvoje iz radnje koji imaju kako kažu 20 god izkustva sa prodajom telefona?
Evo ovako. Zadnjih 10 godina sam koristio samo Samsung, od toga zadnja dva telefona su mi bila iz Galaxy Note serije. I stvarno mogu reci da mi se ni najstariji tel. Samsung (star oko 10 god) nije pokvario. Sa te strane Samsungu kapa dole zaista kontrola kvaliteta (po mom iskustvu) im je na nivou. Licno ne verujem da su ovi "poznati Kinezi" na tom nivou, ali sa druge strane hardverski su mnogo jaci za iste pare. 4gb ram-a, ce uvek biti jace od 2gb. Do pre god. dana ja sam bio striktno protiv Xiaomi-ja jer nisu legalno stizali na nase trziste samim tim nisu ni imali ovlascenu servisnu mrezu a i garancija im je bila problematicna.Danas odem u jednu radnju u Smederevu,pitam ih da li imaju MI A2. Da im vidite face. Zgrozili su se (dva tipa). ,,Citiram,, Neeee,mi ne nabavljamo Xiaomi uređaje,zašto kupiti kineza pored Samsung i Honor,Huawei telefona. Xiaomi piše da im je specifikacija brutalna,a ne dobija se ni delić od toga što su naveli. Ko njima brani da napišu šta hoće.
Зашто мислиш тако?To baš nema veze sa vezom, ali dobro.
Buni me ovo, kažeš da si svašta radio, a sad odjednom hoćeš da vratiš sve unazad, jer ti loše radi. Mislio sam da razumeš materiju.Аматер... Па требало би да нисам.
P8 Lite, honor 8 lite, samsung s2, s3... Мењани ромови, откљувани за све мреже... Свашта нешто.
Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока
Jesi pratio uputstva koja je napisao mr.nice.ba?Materiju razumem, ali mi nije jasno zašto je odjednom postao ovako nestabilan. Jednostavno se na 15-20 sekundi telefon "zakuca" i ništa ne funkcioniše. Probao sam sa resetom na fabrička podešavanja, ali se isto ponaša. Sad sam zaključao butloader i ponovo ista priča.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari