Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Apolutno vredi, meni je užitak da ga koristim. U zadnje vreme više hvatam A1 od F1.

Definitivno A2 (4/32, 4/64 modeli) ima problem sa internom memorijom. Danas, kod druga na A2, sam čekao minut i po da instalira aplikaciju od 80MB.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Дефинитивно нема.
Инсталирао сам доста и већих апликација и никаквих проблема није било. Све брзо обавља.
Немојмо генерализовати на основу пар појединачних случајева.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Mislim da ih ima više feleričnih nego ispravnih ali hajde ako će to da te utješi neka bude da je neznatan broj onih sa lošom memorijom.

Meni te aplikacije do 100ak MB instalira gotovo trenutno

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Zaboravite da sam išta pisao...

Evo da i ja prenesem svoje utiske. Izuzetno sam zadovoljan telefonom, koristim fabrički softver. Odlična kamera , baterija mi izdrži ceo dan uz često korišćenje. Primetio sam da se povremeno aktivira taj senzor, ali kada se prisloni telefon nema problema. U međuvremenu mi je stigla flip case futrola, pa zatvorim telefon kada pričam. Kao novi član Xiaomi sekte, svima preporučujem A2

Mnogo lako se moze tako ubrikovati fon, bolje rucno unositi komande.

Sent from my budget Pixel A2

Nisam uspevao da otključam BL preko mi alata, stane na 99%, valjda nov nalog i treba da se čeka par sati da se odobri. Nađem ovaj alat dok sam čekao, iz prve sve prošlo, bez greške. Izaberi broj, klik na enter, to je to. Čak i duduk za ove stvari kao ja brzo završi. Instalacija GCam sve iz prve. Razlika je nebo i zemlja u odnosu na fabričku, prednja je nekoliko puta bolja.

Pa ne treba ti mi tool za android one telefone. Oni se otkljucavaju prostom komandom "fastboot oem unlock", to ti ustvari radi taj alat.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ne znam komande, ne moram da ih kucam i znam, zapravo me ne zanimaju. Pokušao sam sa programom miflash_unlock, ali staje na 99% jer je bio nov nalog. Onaj alat za koji sam ostavio link mi olakšao život, ne mogu da jurim komande, gde se to kuca, kako, šta je ovo, šta je ono. Lakši mi je život sa onim alatom, izaberi opciju, potvrdi i gotovo. Ne može biti prostije za prosečnog korisnika.

Ja sam laik za ove stvari. Vidim svi nešto root-uju telefon. Šte se sve dobija tim root-ovanjem. I da li se gubi garancija kad se to uradi?

Jedino što dobijaš je mogućnost da ubaciš gcam. Druge prednosti ne vidim.

Jedino što dobijaš je mogućnost da ubaciš gcam. Druge prednosti ne vidim.
Kako ne vidiš? A instalacija nekog krštenog Ad Blockera koji zahteva root a ne VPN? A brisanje nepotrebih sistemskih aplikacija i bloatware-a? A TitaniumBackup npr.?

Sent from my Xiaomi Redmi Note 5

Ne gubi se garancija.
Odnesi rootovan telefon u servis pa da vidimo. Čim na neki način modifikuješ softver van fabrički dostupnih opcija gubi se garancija. Imam pacijente koji su isto tako negde pročitali da se ne gubi garancija pa su lepo ostali sa neispravnim uređajima bez garancije uz obrazloženje modifikovanog softvera.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ne gubi se garancija u smislu zato što može da se vrati na fabričko stanje i da se ne vidi da je ikad radjeno bilo šta.

Ne gubi se garancija u smislu zato što može da se vrati na fabričko stanje i da se ne vidi da je ikad radjeno bilo šta.
Naravno, ali to onda treba naglasiti jer samim rootovanjem se gubi garancija, dok postoje i neki kvarovi zbog kojih možda nećeš biti u mogućnosto da vratiš uređaj u fabričko stanje pa onda neka korisnik sam vidi da li mu je to što dobija rootom vredno mogućeg rizika. Zato samo reći da se garancija ne gubi je čista dezinformacija.

Poslednja izmena:
Uvek može da se vrati na fabričko. Jedino kad ne može da se vrati je kad crkne interna, no tad ne mogu ni oni videti, tako da je nebitno.

Uvek može da se vrati na fabričko. Jedino kad ne može da se vrati je kad crkne interna, no tad ne mogu ni oni videti, tako da je nebitno.
Za većinu modela koje sam ja imao trebao je komp da bi se radio root/unroot. Čist primer crkne ti usb konektor. Factory reset ne radi unroot niti zaključava bootloader. Šta dalje?

Prvo i osnovno- polarizovane naocare i voznja ne idu.
Polarizovano staklo odbija refleksiju( koju znakovi emituju).
U uputstvima pravih polarizovanih naocara je to jasno navedeno(npr kod rejbanki npr kategorija 4 u koje spadaju polarizovane, stoji not suitable for drivers and road users)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Kategorija 4 naočara generalno nisu preporuka za vožnju (bez obzira na polarizaciju). Kat. 3, u šta spada ogromna većina koje se prodaju, takođe i sa polarizacijom, se koriste i prilikom vožnje. Isključivo polarizovane kupujem za vožnju, bolji je kontrast i znatno su prijatnije.
Taj problem sa ekranom ima i RN5, razmišljao sam i da ga zamenim za npr. A2, ali sacekaću neki novi Xiaomi model da tu grešku isprave.

Poslednja izmena:
Kategorija 4 naočara generalno nisu preporuka za vožnju (bez obzira na polarizaciju). Kat. 3, u šta spada ogromna većina koje se ovde prodaju, takođe i sa polarizacijom, se koriste i prilikom vožnje. Isključivo polarizovane kupujem za vožnju, bolji je kontrast i znatno su prijatnije.
Taj problem sa ekranom ima i RN5, razmišljao sam i da ga zamenim za npr. A2, ali sacekaću neki novi Xiaomi model da tu grešku isprave.

Ovako bi trebalo da izgleda?
4f48fbcbf715e6dfb67d897db4740640.jpg
be9fe7e1af19e9ae06abd2619ce3a1c9.jpg

Poslednja izmena:
Tako. Da se vidi kada se ekran drži vertikalno. Npr. Na Galaxy A8 ekran se ne vidi samo kada se drži po uglim ~45°, što mislim da je idealno.

Znači da i to varira od primjerka do primjerka ili su naočare u mene naopako polarizovane.

Poslednja izmena:
Verovatno primerak. Kupio sam i druge naočare, a probao i sa burazerovim. Sve isto.

Маните се ћорава посла (наочара) :D
Него пар питања пре него се посветим откључавању camera2api (користио бих Mi A2 toolkit) за инсталацију гугл камере:
1. Има ли потребе да се по обављеном поступку поново закључа бутлоадер? Ово питам због накнадног примања надоградње путем ОТА.
2. Која верзија гКама је најбоља?
3. Како вам снима видео 1080@60 кадрова у секунди и 4К? Ја кад снимам у ова два режима са телефоном у "панорама" положају, приликом репродукције ми видео фајл окреће на портрет. Да ли је то нормално?

Обећао сам себи да нећу чачкати и откључавати телефон, али ђаво неда мира :D

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno