Šta je novo?

Xiaomi Mi A2 (root, unlock bootloader-a i konverzija na 6X prvi post)

Мајко мила, шта све нећете наћи као ману овом телефону!?!?
Углавном, ја сам задовољан овим телефоном. Мени једино одзив читача отиска прста није најбољи ( у поређењу са хонор 8 лајт који сам имао) - некад препозна, некад не.

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Pa nije baš ni mala mana. Kada sam video kod drugara iPhone 7 da ima "kontra" polarizaciju, baš sam se iznenadio, da ne možeš da koristiš telefon u portret modu sa polarizacionim naočarima a tako se telefon i najčešće koristi, kada eto ti, i Xiaomi poceo da radi to isto, imao sam R5 Plus pa i sada ovaj Poco a vidim i A2, zašto, nemam pojma. Verovatno izračunali da je u izradi jeftinije 0.0X dolara pa...

Naravno da nije zdravo koristiti telefon u toku vožnje ali da pročitam neku poruku na brzinu a sada je to teže...

Jedino što mogu da vozim dron sa naočarima za sunce pa deca kada se skupe, izgledam opasnije. [emoji3]

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Možda velikoj većini korisnika to nije bitno? Evo ja sam sada prvi put u životu, sa svoje 32 godine i posle 10 godina velikog interesovanja za mobilne telefone, čuo za ovako nešto. Da vas je više sa tim problemom 100% bih za to čuo mnogo ranije. :)

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Prvo i osnovno- polarizovane naocare i voznja ne idu.
Polarizovano staklo odbija refleksiju( koju znakovi emituju).
U uputstvima pravih polarizovanih naocara je to jasno navedeno(npr kod rejbanki npr kategorija 4 u koje spadaju polarizovane, stoji not suitable for drivers and road users)

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Zna li neko ko ima A2, da li onaj bezvezni bjutifikation moze da se iskljuci u svim modovima slike i u koliko najvise fps-a moze da radi slow motion?

Zdravo svima! Zanima me da li jos uvek postoje oni problemi sa senzorom blizine povise ekrana? Na par mesta sam procitao da korisnici imaju problem sa ukljucivanjem ekrana tokom razgovora... Hvala.

Sent from my TA-1024 using Tapatalk

Ja sam imao taj problem sa A2 kupljenim preko operatera. Palio se ekran konstantno tokom poziva pa sam ga zamenio za RN5.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Isto i kod mene, senzor je na zeznutom mestu.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Да. Пали се екран у току разговора.

Ljudi izbegavajte ovaj telefon u sirokom luku, prelosa baterija, najbolje ici na RN5 bolji je u svemu ;)
15b80cfd33dea0ac88f3005d582a8286.jpg

Sent from my budget Pixel A2

Da, navukao sam i ja na A1 prošle nedelje 13h SOT, ali kako? Eeeee. ;)

Da li postoji neko resenje za proximiti senzor sem zakljucavanja telefona u toku razgovora?

Svaki a2 ima problem sa proximity sensorom ?

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Нема он неки посебан проблем. Једноставно, у неком углу под којим стији телефон на уву, он прекида сензор тако да се екран пали.

Нема он неки посебан проблем. Једноставно, у неком углу под којим стији телефон на уву, он прекида сензор тако да се екран пали.

Imao sam problem sa proximity na A2, nije bitno mesto gde se nalazi senzor jer i kad pozovem nekoga i prekrijem kompletno prstima senzore on i dalje pali i gasi ekran, tako da je to za mene bio veliki problem. Platis telefon 240e i ne mozes normalno da telefoniras nego moras svaki put taster on/off da pretiskas...

Ako je kao na A1 onda više zavisi od korisnika, ali svakako Xiaomi je napravio glupost jer nije najsrećnije naštelovao osetljivost senzora i onda zavisi ko kako drži telefon. Meni se za ovih 9 meseci koliko je A1 kod mene desilo svega dva puta da mi se upali ekran tokom razgovora i to dok sam nešto radio usput i pomerao telefon, dok kada ga moja žena koristi dešava joj se aosolutno svaki put. Valjda to mi glavati dovoljno pokrijemo senzor. Hahaha! :D

@Milos9595 hmmm... Misliš da su još više zeznuli senzor na A2 u odnosu na A1? Ja kada testiram senzor dovoljno je da postavim prst na 1 cm iznad senzora i odmah ga gasi i ne pali dok ne pomerim prst.

Poslednja izmena:
Ako je kao na A1 onda više zavisi od korisnika, ali svakako Xiaomi je napravio glupost jer nije najsrećnije naštelovao osetljivost senzora i onda zavisi ko kako drži telefon. Meni se za ovih 9 meseci koliko je A1 kod mene desilo svega dva puta da mi se upali ekran tokom razgovora i to dok sam nešto radio usput i pomerao telefon, dok kada ga moja žena koristi dešava joj se aosolutno svaki put. Valjda to mi glavati dovoljno pokrijemo senzor. Hahaha! :D

@Milos9595 hmmm... Misliš da su još više zeznuli senzor na A2 u odnosu na A1? Ja kada testiram senzor dovoljno je da postavim prst na 1 cm iznad senzora i odmah ga gasi i ne pali dok ne pomerim prst.

Koristio sam i A1 pola godine i nikad nisam imao problem sa proximity senzorom, uvek se gasio ekran tokom poziva. Mozda mi jednostavno zapao los primerak kad sam uzimao A2, isto tako prekrijem prstom senzor, ekran se i dalje pali i gasi konstantno, to me mnogo nerviralo pa sam ga prodao i uzeo RN5.

Kod mene brljavi proximity od prvog dana. Kada krene razgovor radi lepo, alu onda se u nekom momentu upali ekran i više nema sile da se ugasi osim na power dugme. Onda nastanu razni problemi jer se nekako uvek spusti status bar, pa se uključi bluetooth, ili mi se isključi net pa ne primetim i onda mi se desi da propustim neki bitan mail (jednom mi se samo desilo). Ili se uključi flight mode pa se prekine razgovor itd. Neko je ranije ovde napisao da se to dešava samo kada je auto brajtnes, kod mene se dešava i na auto i na manual. Meni je ovo stvarno veliki problem. Osim ovog telefon nema nijednu drugu manu, pa ni baterija koju ovde neki toliko pljuju meni nije uopšte loša. Kamera odlična, ekran isto. Pokušavao sam sa nekim aplikacijama za kalibrisanje proximity senzora ali ne pomaže, izgleda da je hardver loš.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Nemam problem sa senzorom, držim ga normalno kao i sve ostale telefona. Svaki dan me oduševljava kako dobro radi android one. Milina koristiti.

@Sale83 Zanimljivo. Ne isključujem ali bas gledam na usa sajtu rb ne navode tako nešto. Na nekim sajtovima da ali na nekim čak preporučuju polarizovane. U principu kao mogu da se previde odsjaji od barica vode ili ulja ali toliko pojačavaju kontrast da je tu veći plus nego onaj minus. Ukratko, svi stavljaju p sloj na mobilne da bi povećali kontrast i vidljivost i na suncu a i ovako. Ja posle prvih polarizovanih naočara ne mogu druge da nosim.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ко каже да прави лоше слике?

a8a33e054b85b8cf820dfc9fc9e7cd42.jpg

Znači, baterija i proximity senzor su mane ovog telefona. Razmišljao sam da pazarim,ali sada se dosta dvoumim,nisu to mali propusti. Razmišljam o MI MAX 3.
Šta kažu korisnici MI A2 telefona, koliko baš ovi propusti smetaju u praksi? Bateriju mogu da progutam,imam power bank,ali proximity senzor....nikako.

Nemam problema ni sa jednim ni sa drugim, svi senzori rade kako treba a baterija mi je sasvim ok, nista posebno ali nije ni losa koliko se prica.
5h SOT dnevno je vise nego dovoljno za normalnog covjeka, koristiti telefon preko pet sati u toku dana je vec opsesija a ne potreba :)

Max 3 je isto jako zanimljiv telefon, razmatrao sam ga kao opciju, ali premala rezolucija na tu dijagonalu za moj ukus.

Sent from my MI 6X using Tapatalk

Задња 2 дана сам баш обраћао пажњу на сензор. Када се телефон нормално користи, нема никаквих проблема. Ако се телефон раменом придржава, онда се пали екран.
Дакле, све је супер.

Baterija nije mana, drži sasvim solidno. A tu je i brzo punjenje. Proximity je problem, ali ne svaki put. Povremeno zeza.

Stigao danas silikon sa AliExpressa. Deluje kvalitetno, prilično sam zadovoljan

fb3bf4f7ee5fca57babddc41518d3912.jpg
a7d1f84ba18630cdb90d523255069536.jpg
a3207387fe64628bd2bc7d8f747af234.jpg

Poslednja izmena:
Пробао сам Шаоми апликацију за ИЦ и за Теслу сам поставио од скајворта и ради. За Билинк ГТ1 андроид бокс сам ставио од миникса.

Nazad
Vrh Dno